DI > Ekonomi

Wednesday, 17 October, 09:21

DI - 18 apr 18 kl. 22:44

IMF-rapport: De globala skulderna historiskt högaDe globala skulderna ligger på historiskt höga nivåer och nådde rekordnoteringen 164.000 miljarder dollar 2016, vilket motsvarar 225 procent av globala BNP. Det skriver IMF i sin Fiscal Monitor Report som publicerades på onsdagen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
IMF, BNP, Fiscal Monitor Report

Dela artikeln

16 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: IMF-rapportDe , globala, skulderna, historiskt, höga
Nyhetskanalen - 10 okt 12 kl. 08:08

IMF-rapport varnar för eurokrisen

Skuldkrisen i eurozonen utgör ett allt större hot mot den globala finansiella stabiliteten, enligt en ny stabilitetsrapport från Internationella valutafonden (IMF). IMF bedömer att riskerna i finanssystemet har ökat det gångna halvåret.Banker i Europa kan, för att minska sin exponering mot riskerna, tvingas göra sig av med tillgångar för sammanlagt 2 800 miljarder euro till slutet av 2013, enligt IMF.

DI - 17 apr 18 kl. 15:05

IMF: Den globala tillväxten växlar upp i år

Den globala tillväxten växlar upp något i år, med stöd från ett starkt momentum, gynnsamt marknadssentiment, expansiv finanspolitik och återverkningar såväl inhemskt som internationellt av den expansiva finanspolitiken i USA.  Det skriver Internationella valutafonden, IMF, i sin globala vårprognos, WEO.  .

Ekonomistas - 04 sep 14 kl. 08:05

Avgörande faktafel i IMF-rapport om Sverige

[English] IMF:s årliga s.k. Article IV-rapport om Sverige finns nu tillgänglig på IMF:s webplats.

E24 - 09 sep 11 kl. 09:44

IMF: Den globala ekonomin dämpas

Den globala ekonomin har dämpats . Samtidigt kan tillväxten i vissa länder vara alltför snabb. Det säger IMF-chefen Christine Lagarde..

DI - 20 apr 15 kl. 09:01

IMF: Den globala ekonomiska återhämtningen fortsätter

Den globala ekonomiska återhämtningen fortsätter, även om tillväxten förblir måttlig med ojämna utsikter. Det skrev organet International Monetary and Financial Committée (IMFC) i ett uttalande i samband med IMF:s och Världsbankens vårmöten i Washington..

DI - 16 jul 18 kl. 16:42

IMF-ekonomen: Globala tillväxten bräcklig och sårbar

Med stigande spänningar på handelsområdet har det globala uppsvinget som inleddes för runt två år sedan nu nått en platå och blivit mindre balanserat. Tillväxtprognoserna för världsekonomin ligger kvar på 3,9 procent både i år och nästa år, men nedåtriskerna har ökat, även på kort sikt. Det skriver IMF:s chefekonom Maurice Obstfeld i ett förord till organisationens prognosuppdatering på måndagen..

DI - 14 jun 13 kl. 18:00

Europabörserna: IMF-rapport dämpade humöret

Europabörserna noterades överlag något högre på fredagen, men en rapport från IMF gällande USA:s utsikter dämpade på eftermiddagen uppgångarna..

DN - 14 jul 15 kl. 15:37

Läckt IMF-rapport: Grekland behöver mycket större skuldlättnad

Grekland behöver skuldlättnader långt över den nivån som EU planerar, står det i en läckt rapport från Internationella valutafonden (IMF) som nyhetsbyrån Reuters har tagit del av..

DI - 29 aug 11 kl. 15:45

IMF sänker globala tillväxtprognoser

IMF sänker sina prognoser om USA:s BNP-tillväxt i år och nästa år. Det rapporterar CNBC enligt Bloomberg News..

Affärsvärlden - 18 apr 18 kl. 15:37

IMF varnar: Historiskt höga skuldnivåer

De globala skulderna ligger på historiskt höga nivåer och nådde rekordnoteringen 164.000 miljarder dollar 2016, vilket motsvarar 225 procent av globala BNP..

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Uppåt för Castellum och Investor på rapporter

Både fastighetsbolaget Castellum och investmentbolaget Investor stiger på sina kvartalsrapporter. Nilörngruppen rusar 8 procent medan Venue Retail Group är ned över 14 procent efter ett svagt kvartal..

DI - 10 minuter sedan

Knowit tecknar avtal för kvarts miljard

It-konsultbolaget Knowit har tecknat ett ramavtal med Kammarkollegiet som är värt 250 miljoner kronor över 18 månader..

DI - 15 minuter sedan

Tung start för storbankerna

Samtliga storbanker öppnade onsdagen på minus. Nordea leder nedgången efter uppgifter om att banken brutit mot regler mot penningtvätt..

DI - 15 minuter sedan

Knowit har tecknat nytt ramavtal med Kammarkollegiet

Kammarkollegiet har tecknat nytt ramavtal inom Resurskonsulting med Knowit inom flera anbudsområden. Omsättningen uppskattas till 250 miljoner kronor för ramavtalsperioden. Ramavtalet gäller leveranser inom Region Södra, och innebär ett brett utbud av tjänster..

DI - 30 minuter sedan

PE Accounting blir DI Gasell för tredje året i rad och växer i rasande fart!

PE Accounting är för tredje året i rad Di Gaseller och har en stadig tillväxttakt om 50%. Framgångsfaktorn är att PE sedan starten 2011 kombinerat sitt egenutvecklade ekonomisystem med ekonomer för att erbjuda realtidsuppdaterade beslutsunderlag och automatisera allt från fakturor, utlägg och lön till uppföljning och bokföring..

DI - 15 minuter sedan

Multidocker genomför riktad emission på 15 Mkr

Materialhanteringsbolaget Multidocker, noterat på MTF Stockholm, har beslutat att genomföra en riktad nyemission som tillför bolaget 15 miljoner kronor före emissionskostnader, vilket ger en utspädning på 18 procent..

DI - 30 minuter sedan

Sven-Olof Johansson fortsätter öka i H&M

Finansmannen Sven-Olof Johansson har under det tredje kvartalet köpt ytterligare 50.000 aktier i H&M, en investering på nästan 7 miljoner kronor. Det framgår av ägardatatjänsten Holdings senaste uppdatering per den 30 september..

DI - 30 minuter sedan

Stockholmsbörsen går mot öppning uppåt

Stockholmsbörsen stod på onsdagsmorgonen inför en öppning uppåt sedan de amerikanska börserna stigit markant föregående dag och de asiatiska indexen avancerat på onsdagsmorgonen..

DI - 30 minuter sedan

Gruvjätten sänker kopparprognosen

BHP Billiton, världens största gruvbolag, ökade järnmalmsproduktionen med 8 procent under det första kvartalet i det brutna räkneskapsåret 2018/2019. Prognosen för kopparproduktionen sänks dock för helåret..

DI - 30 minuter sedan

Öresund har köpt aktier i Hövding och Swedencare

Mats Qvibergs investmentbolag Öresund har köpt aktier i husdjursbolaget Swedencare och hjälmbolaget Hövding.  Det framgår av färsk ägarstatistik från analystjänsten Holdings..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.