DI > Ekonomi

Sunday, 27 May, 10:04

DI - 18 apr 18 kl. 22:44

IMF-rapport: De globala skulderna historiskt högaDe globala skulderna ligger på historiskt höga nivåer och nådde rekordnoteringen 164.000 miljarder dollar 2016, vilket motsvarar 225 procent av globala BNP. Det skriver IMF i sin Fiscal Monitor Report som publicerades på onsdagen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
IMF, BNP, Fiscal Monitor Report

Dela artikeln

16 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: IMF-rapportDe , globala, skulderna, historiskt, höga
Nyhetskanalen - 10 okt 12 kl. 08:08

IMF-rapport varnar för eurokrisen

Skuldkrisen i eurozonen utgör ett allt större hot mot den globala finansiella stabiliteten, enligt en ny stabilitetsrapport från Internationella valutafonden (IMF). IMF bedömer att riskerna i finanssystemet har ökat det gångna halvåret.Banker i Europa kan, för att minska sin exponering mot riskerna, tvingas göra sig av med tillgångar för sammanlagt 2 800 miljarder euro till slutet av 2013, enligt IMF.

DI - 17 apr 18 kl. 15:05

IMF: Den globala tillväxten växlar upp i år

Den globala tillväxten växlar upp något i år, med stöd från ett starkt momentum, gynnsamt marknadssentiment, expansiv finanspolitik och återverkningar såväl inhemskt som internationellt av den expansiva finanspolitiken i USA.  Det skriver Internationella valutafonden, IMF, i sin globala vårprognos, WEO.  .

Ekonomistas - 04 sep 14 kl. 08:05

Avgörande faktafel i IMF-rapport om Sverige

[English] IMF:s årliga s.k. Article IV-rapport om Sverige finns nu tillgänglig på IMF:s webplats.

E24 - 09 sep 11 kl. 09:44

IMF: Den globala ekonomin dämpas

Den globala ekonomin har dämpats . Samtidigt kan tillväxten i vissa länder vara alltför snabb. Det säger IMF-chefen Christine Lagarde..

DI - 20 apr 15 kl. 09:01

IMF: Den globala ekonomiska återhämtningen fortsätter

Den globala ekonomiska återhämtningen fortsätter, även om tillväxten förblir måttlig med ojämna utsikter. Det skrev organet International Monetary and Financial Committée (IMFC) i ett uttalande i samband med IMF:s och Världsbankens vårmöten i Washington..

DI - 14 jun 13 kl. 18:00

Europabörserna: IMF-rapport dämpade humöret

Europabörserna noterades överlag något högre på fredagen, men en rapport från IMF gällande USA:s utsikter dämpade på eftermiddagen uppgångarna..

DN - 14 jul 15 kl. 15:37

Läckt IMF-rapport: Grekland behöver mycket större skuldlättnad

Grekland behöver skuldlättnader långt över den nivån som EU planerar, står det i en läckt rapport från Internationella valutafonden (IMF) som nyhetsbyrån Reuters har tagit del av..

DI - 29 aug 11 kl. 15:45

IMF sänker globala tillväxtprognoser

IMF sänker sina prognoser om USA:s BNP-tillväxt i år och nästa år. Det rapporterar CNBC enligt Bloomberg News..

Affärsvärlden - 18 apr 18 kl. 15:37

IMF varnar: Historiskt höga skuldnivåer

De globala skulderna ligger på historiskt höga nivåer och nådde rekordnoteringen 164.000 miljarder dollar 2016, vilket motsvarar 225 procent av globala BNP..

DI - 27 nov 13 kl. 09:22

IMF: Huspriserna är för höga

IMF:s globala husprisindex har stigit till den högsta nivån sedan slutet på 2008. Indexet steg till 127,4 under andra kvartalet, det femte kvartalet i rad med uppgång, uppgav IMF på tisdagen rapporterar Bloomberg News..

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Trump ändrar sig om möte med Nordkorea

Kim Jong-Un är inställd på att träffa Donald Trump, hälsar Sydkoreas president Moon Jae-In. Och USA-presidenten säger att förberedelserna för ett toppmöte med Nordkoreas diktator nu åter "rullar på väldigt fint"..

DI - 45 minuter sedan

Rekordsiffror för glassförsäljningen

Årets maj har hittills varit extremvarm. För de svenska glasstillverkarna betyder det stora försäljningsrekord..

DI - 1 timme sedan

Jättebankens dystra scenario: Oljepris på 100 dollar per fat

Helima Croft som är global chef för råvarustrategi på Royal Bank of Scotland tror att oljepriset kan stiga till 100 dollar per fat, givet vissa villkor. .

DI - 1 timme sedan

Misstänkt insiderhandel på fortsatt höga nivåer

Veckans häktning av Cherrys vd, som misstänks för grovt insiderbrott, är ett utslag av fortsatt hög insiderhandel. Det visar färsk statistik från Ekobrottsmyndigheten och Finansinspektionen..

DI - 1 timme sedan

Högern i täten i Colombias presidentval

Aldrig tidigare har vänsterkrafter styrt Colombia. Det hoppas forne gerillamedlemmen Gustavo Petro, som samlat oväntat stort stöd, ändra på i dagens presidentval. Men rädsla för grannlandets exempel placerar högerkandidaten Iván Duque i täten..

DI - 2 timmar sedan

Beactica tecknar treårig förlängning av avtal med Sanofi

Uppsalaföretaget Beactica meddelade idag att en treårig förlängning har tecknats för bolagets samarbetsavtal med Sanofi. Samarbetet baseras på Beacticas specialiserade plattform för effektiv utveckling av nya läkemedel och involverar karaktärisering av interaktioner mellan nya läkemedelssubstanser och deras målproteiner..

DI - 13 timmar sedan

Miljonprislapp för 244 år gammalt vin

Priset landade på 1 060 000 kronor när en flaska vitt vin, 244 år gammalt, gick under klubban på lördagen. .

DI - 14 timmar sedan

Succé för billig svensk thriller

Sommarens stora svenska biofilm är gjord med minimal budget. Ändå har ”Den blomstertid nu kommer” redan sålts till 15 länder. I huvudrollen syns Christoffer Nordenrot, som även skrivit manus tillsammans med filmkollektivet Crazy Pictures..

DI - 14 timmar sedan

Spaniens premiärminister vägrar avgå trots misstroendeförklaring

Spaniens premiärminister Mariano Rajoy vägrar avgå och vill sitta hela mandatperioden trots att socialisterna i landet som är det största oppositionspartiet i landet har lämnat in en misstroendeförklaring mot Rajoy..

DI - 14 timmar sedan

Borsten som lyssnar på håret och smarta saltkaret – här är galna IoT-prylarna

Att det finns produkter som vinner på kommunikation med ­omvärlden råder det ingen tvekan om. Men det finns också en och annan pryl som kanske förbättras helt i onödan.  Hur stort är till exempel behovet av en hårborste som genom att ”lyssna på håret”, kan rekommendera passande stylingprodukter?.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.