DI > Ekonomi

Wednesday, 23 January, 10:17

DI - 18 apr 18 kl. 22:44

IMF-rapport: De globala skulderna historiskt högaDe globala skulderna ligger på historiskt höga nivåer och nådde rekordnoteringen 164.000 miljarder dollar 2016, vilket motsvarar 225 procent av globala BNP. Det skriver IMF i sin Fiscal Monitor Report som publicerades på onsdagen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
IMF, BNP, Fiscal Monitor Report

Dela artikeln

16 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: IMF-rapportDe , globala, skulderna, historiskt, höga
Nyhetskanalen - 10 okt 12 kl. 08:08

IMF-rapport varnar för eurokrisen

Skuldkrisen i eurozonen utgör ett allt större hot mot den globala finansiella stabiliteten, enligt en ny stabilitetsrapport från Internationella valutafonden (IMF). IMF bedömer att riskerna i finanssystemet har ökat det gångna halvåret.Banker i Europa kan, för att minska sin exponering mot riskerna, tvingas göra sig av med tillgångar för sammanlagt 2 800 miljarder euro till slutet av 2013, enligt IMF.

Ekonomistas - 04 sep 14 kl. 08:05

Avgörande faktafel i IMF-rapport om Sverige

[English] IMF:s årliga s.k. Article IV-rapport om Sverige finns nu tillgänglig på IMF:s webplats.

DI - 17 apr 18 kl. 15:05

IMF: Den globala tillväxten växlar upp i år

Den globala tillväxten växlar upp något i år, med stöd från ett starkt momentum, gynnsamt marknadssentiment, expansiv finanspolitik och återverkningar såväl inhemskt som internationellt av den expansiva finanspolitiken i USA.  Det skriver Internationella valutafonden, IMF, i sin globala vårprognos, WEO.  .

E24 - 09 sep 11 kl. 09:44

IMF: Den globala ekonomin dämpas

Den globala ekonomin har dämpats . Samtidigt kan tillväxten i vissa länder vara alltför snabb. Det säger IMF-chefen Christine Lagarde..

DI - 20 apr 15 kl. 09:01

IMF: Den globala ekonomiska återhämtningen fortsätter

Den globala ekonomiska återhämtningen fortsätter, även om tillväxten förblir måttlig med ojämna utsikter. Det skrev organet International Monetary and Financial Committée (IMFC) i ett uttalande i samband med IMF:s och Världsbankens vårmöten i Washington..

DI - 16 jul 18 kl. 16:42

IMF-ekonomen: Globala tillväxten bräcklig och sårbar

Med stigande spänningar på handelsområdet har det globala uppsvinget som inleddes för runt två år sedan nu nått en platå och blivit mindre balanserat. Tillväxtprognoserna för världsekonomin ligger kvar på 3,9 procent både i år och nästa år, men nedåtriskerna har ökat, även på kort sikt. Det skriver IMF:s chefekonom Maurice Obstfeld i ett förord till organisationens prognosuppdatering på måndagen..

DI - 14 jun 13 kl. 18:00

Europabörserna: IMF-rapport dämpade humöret

Europabörserna noterades överlag något högre på fredagen, men en rapport från IMF gällande USA:s utsikter dämpade på eftermiddagen uppgångarna..

DN - 14 jul 15 kl. 15:37

Läckt IMF-rapport: Grekland behöver mycket större skuldlättnad

Grekland behöver skuldlättnader långt över den nivån som EU planerar, står det i en läckt rapport från Internationella valutafonden (IMF) som nyhetsbyrån Reuters har tagit del av..

DI - 29 aug 11 kl. 15:45

IMF sänker globala tillväxtprognoser

IMF sänker sina prognoser om USA:s BNP-tillväxt i år och nästa år. Det rapporterar CNBC enligt Bloomberg News..

Affärsvärlden - 18 apr 18 kl. 15:37

IMF varnar: Historiskt höga skuldnivåer

De globala skulderna ligger på historiskt höga nivåer och nådde rekordnoteringen 164.000 miljarder dollar 2016, vilket motsvarar 225 procent av globala BNP..

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Advencia nära stororder – samtidigt sparkas vd:n

First North-bolaget Advencias vd Einar Lindquist får sparken. Styrelsen ser behov av en förändring av ledarskapet då bolaget behöver "utvecklas till nästa nivå". Samtidigt meddelar bolaget att de är nära att vinna en 30-miljonersorder..

DI - 5 minuter sedan

Cherry tecknar avtal för innehåll i Ladbrokes, Coral och Gala

Bettingbolaget Cherrys dotterbolag Yggdrasil har tecknat avtal med några av Storbritanniens största varumärken inom betting och spel. Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 30 minuter sedan

Metro Bank vinstvarnar – aktien slaktas på Londonbörsen

Brittiska Metro Banks underliggande vinst före skatt uppgick till omkring 50 miljoner pund under 2018 enligt preliminära siffror. Analytikerna hade i snitt väntat sig en underliggande vinst på 59 miljoner pund enligt Financial Times. Aktien slaktas med omkring 27 procent under onsdagsmorgonen.

DI - 30 minuter sedan

Norges Bank förväntas lämna styrräntan oförändrad

Norges Bank väntas lämna styrräntan oförändrad på torsdagen..

DI - 30 minuter sedan

Svagare bland amerikanska arkitekter – men Assa Abloys kundsegment lyfter

Architechture Billings Index (ABI) sjönk till 50,4 i december från 54,7 november. Det framgår av Bloomberg.  Indexet för institutionellt byggande steg till 53,1 från 50,8.

DI - 45 minuter sedan

Studie: Uselt förtroende för svenska spelbranschen

För andra året i rad får svenska spelbolag absolut bottenbetyg i en mätning av kundnöjdhet och anseende. ”Beroende”, ”vinst”, ”reklam” och ”lurendrejeri” är ord som oftast sammanknippas med bolagen..

DI - 45 minuter sedan

Oscar Properties har sålt sista bostaden i lyxprojektet Nybrogatan 19

Oscar Properties har sålt alla bostäder i sitt lyxprojekt Nybrogatan 19 på Östermalm..

DI - 45 minuter sedan

G4S väntas nå förlikning i arbetsrättsmål

Säkerhetsföretaget G4S vitsordar en förlikning med en grupptalan där bolaget anklagats för brott mot arbetstagares rätt till avbrott för mat och vila, skriver bolaget i ett pressmeddelande..

DI - 45 minuter sedan

Rekordstor orderingång för Midsummer

Solenergiföretaget Midsummer, vars aktie handlas på Nasdaq First North, noterar en rekordstor orderingång för helåret 2018, skriver bolaget i ett pressmeddelande. .

DI - 1 timme sedan

Norska oljefondens investeringar i kol ökar

Norges oljefond får inte investera i bolag där mer än 30 procent av intäkterna kommer från kol. Trots det har fondens exponering mot råvaran ökat på senare år, enligt en undersökning Bloomberg News tagit del av..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.