DI > Ekonomi

Monday, 20 August, 17:03

DI - 18 apr 18 kl. 22:44

IMF-rapport: De globala skulderna historiskt högaDe globala skulderna ligger på historiskt höga nivåer och nådde rekordnoteringen 164.000 miljarder dollar 2016, vilket motsvarar 225 procent av globala BNP. Det skriver IMF i sin Fiscal Monitor Report som publicerades på onsdagen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
IMF, BNP, Fiscal Monitor Report

Dela artikeln

16 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: IMF-rapportDe , globala, skulderna, historiskt, höga
Nyhetskanalen - 10 okt 12 kl. 08:08

IMF-rapport varnar för eurokrisen

Skuldkrisen i eurozonen utgör ett allt större hot mot den globala finansiella stabiliteten, enligt en ny stabilitetsrapport från Internationella valutafonden (IMF). IMF bedömer att riskerna i finanssystemet har ökat det gångna halvåret.Banker i Europa kan, för att minska sin exponering mot riskerna, tvingas göra sig av med tillgångar för sammanlagt 2 800 miljarder euro till slutet av 2013, enligt IMF.

DI - 17 apr 18 kl. 15:05

IMF: Den globala tillväxten växlar upp i år

Den globala tillväxten växlar upp något i år, med stöd från ett starkt momentum, gynnsamt marknadssentiment, expansiv finanspolitik och återverkningar såväl inhemskt som internationellt av den expansiva finanspolitiken i USA.  Det skriver Internationella valutafonden, IMF, i sin globala vårprognos, WEO.  .

Ekonomistas - 04 sep 14 kl. 08:05

Avgörande faktafel i IMF-rapport om Sverige

[English] IMF:s årliga s.k. Article IV-rapport om Sverige finns nu tillgänglig på IMF:s webplats.

E24 - 09 sep 11 kl. 09:44

IMF: Den globala ekonomin dämpas

Den globala ekonomin har dämpats . Samtidigt kan tillväxten i vissa länder vara alltför snabb. Det säger IMF-chefen Christine Lagarde..

DI - 20 apr 15 kl. 09:01

IMF: Den globala ekonomiska återhämtningen fortsätter

Den globala ekonomiska återhämtningen fortsätter, även om tillväxten förblir måttlig med ojämna utsikter. Det skrev organet International Monetary and Financial Committée (IMFC) i ett uttalande i samband med IMF:s och Världsbankens vårmöten i Washington..

DI - 16 jul 18 kl. 16:42

IMF-ekonomen: Globala tillväxten bräcklig och sårbar

Med stigande spänningar på handelsområdet har det globala uppsvinget som inleddes för runt två år sedan nu nått en platå och blivit mindre balanserat. Tillväxtprognoserna för världsekonomin ligger kvar på 3,9 procent både i år och nästa år, men nedåtriskerna har ökat, även på kort sikt. Det skriver IMF:s chefekonom Maurice Obstfeld i ett förord till organisationens prognosuppdatering på måndagen..

DI - 14 jun 13 kl. 18:00

Europabörserna: IMF-rapport dämpade humöret

Europabörserna noterades överlag något högre på fredagen, men en rapport från IMF gällande USA:s utsikter dämpade på eftermiddagen uppgångarna..

DN - 14 jul 15 kl. 15:37

Läckt IMF-rapport: Grekland behöver mycket större skuldlättnad

Grekland behöver skuldlättnader långt över den nivån som EU planerar, står det i en läckt rapport från Internationella valutafonden (IMF) som nyhetsbyrån Reuters har tagit del av..

DI - 29 aug 11 kl. 15:45

IMF sänker globala tillväxtprognoser

IMF sänker sina prognoser om USA:s BNP-tillväxt i år och nästa år. Det rapporterar CNBC enligt Bloomberg News..

Affärsvärlden - 18 apr 18 kl. 15:37

IMF varnar: Historiskt höga skuldnivåer

De globala skulderna ligger på historiskt höga nivåer och nådde rekordnoteringen 164.000 miljarder dollar 2016, vilket motsvarar 225 procent av globala BNP..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

New York-börser: Klädjätte lyfter till ny rekordnivå

New York-börserna inledde måndagen oregelbundet med viss dragning uppåt efter viss optimism om att framsteg görs för att lösa handelskonflikten mellan USA och Kina. Kursuppgången var dock mindre än på de ledande europeiska börserna. Teslas aktie tappade något sedan banken JP Morgan sänkt sin riktkurs på elbilstillverkaren.

DI - 15 minuter sedan

Synact Pharma får positiva data från studie

Läkemedelsutvecklaren Synact Pharma har erhållit positiva data från en preklinisk studie inom nefrotisk syndrom (NS) för läkemedelskandidaten AP1189.  Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 30 minuter sedan

Johan Rockström: Vi kan sätta slutdatum för diesel och bensin

Var är bristen på kunskap som allra störst? Över de globala miljörisker vi står inför, eller över de stora möjligheter som hållbarhet erbjuder? Jag är osäker, vilket förstärker känslan av frustration..

DI - 30 minuter sedan

Räntor och valutor: Turkiska liran försvagas efter sänkt kreditbetyg

Europeiska statspappersräntor noterade mestadels endast mindre nettorörelser på måndagen, men italienska räntor sjönk 4-6 trots viss oro efter uppgifterna om att den italienska regeringen planerar att satsa upp till 80 miljarder euro på infrastruktur..

DI - 45 minuter sedan

V-ledamot kritiseras – nekar till att driva egen kampanj

Riksdagsledamoten Amineh Kakabavehs (V) blogg samlade in pengar till hennes personvalskampanj – trots att Vänsterpartiet är emot att kandidaterna driver egna kampanjer. Men Kakabaveh nekar till inblandning. ”Jag bedriver inte en personvalskampanj”, säger hon..

DI - 45 minuter sedan

Lägre försäljning i tyska klädhandeln

Försäljningen i tyska klädbutiker sjönk med 4 procent under vecka 33 i förhållande till motsvarande vecka föregående år..

DI - 1 timme sedan

Leovegas-chef säljer aktier

Gamblingbolaget Leovegas produktchef, Jarl Modén, sålde i fredags 15.000 aktier till snittkurs om 62,99 kronor..

DI - 1 timme sedan

Mediehusen kräver svar av Kristersson efter Balis DN-attack

"Press E to destroy DN" har den moderate riksdagsmannen Hanif Bali skrivit under ett bildmontage där han själv poserar med en automatpistol i varje hand och två automatkarbiner slängda över ryggen..

DI - 1 timme sedan

Sveriges byggindustrier: Vi måste marknadsanpassa hyrorna

För första gången på över fem år minskar bostadsbyggandet av nya lägenheter under det första halvåret, enligt siffror från Statistiska Centralbyrån (SCB). "Vi har många medlemmar som är väldigt oroliga över det här", säger Fredrik Isaksson, chefsekonom på Sveriges Byggindustrier..

DI - 1 timme sedan

H&M öppnar ytterligare outletbutik

H&M:s nya outlet-satsning Afound öppnar nästa vecka sin tredje och hittills största butik i Skärholmen Centrum i Stockholm. Det rapporterar Breakit..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.