DI > Ekonomi

Wednesday, 22 August, 00:13

DI - 18 apr 18 kl. 17:08

Mats Lundstedt: Börsen har fått Sverige-frossaAktier i bolag med tung exponering mot Sverige har i år torpederats på börsen. Bygghandeln är en av de hårdast drabbade sektorerna. Kursfallet gör att en av de mindre spelarna i branschen nu ser köpvärd ut..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Lundstedt, Sverige

Dela artikeln

7 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mats, Lundstedt, Börsenhar , fått, Sverige-frossa
DI - 14 mar 18 kl. 16:39

Mats Lundstedt: Börsen sänkte Clas Ohlson till 18-årslägsta

Clas Ohlsons rapport för bolagets tredje kvartal (november-januari), som innefattar den viktiga julhandeln, fick ett riktigt surt mottagande på börsen. Aktien tappade 10 procent och på sju månader har aktiekursen i det närmaste kollapsat med ett ras på 60 procent. .

DI - 21 mar 18 kl. 15:34

Mats Lundstedt: Värre tider väntar bostadsutvecklarna

Bostadsutvecklarna har fått en ny knuff nedåt på börsen i veckan. Marknaden för nyproducerade lägenheter visar inga tecken på att ta fart och det ligger i farans riktning att läget förvärras..

DI - 27 mar 18 kl. 17:29

Mats Lundstedt: God chans till börsrevansch

Efter en urstark start, den bästa på många år, har aktiekurserna successivt fallit tillbaka. April brukar vara en bra börsmånad och dämpas risken för ett handelskrig kan börsen vända upp igen. .

DI - 19 apr 18 kl. 13:16

Mats Lundstedt: Enda fyrverkeriet i ABB är möjligen ledningens bonusar

Industrijätten ABB:s rapport för det första kvartalet fick ett gott mottagande på börsen. Utsikterna för resten av året är svagt positiva men något tillväxtfyrverkeri är knappast förestående, förutom möjligen vad gäller ledningens bonusar.  .

DI - 02 maj 18 kl. 09:27

Mats Lundstedt: Nordeas ohållbara guldregn

Bankjätten Nordea har seglat upp som en av de aktier som ger högst direktavkastning på börsen. Det kan tolkas som en misstro mot bankens uthålliga utdelningskapacitet. Men litar man på ledningen är aktien intressant.

DI - 04 maj 18 kl. 09:26

Mats Lundstedt: Läge att klyva H&M i tre delar

Trots en liten revansch för H&M på börsen de senaste veckorna är det en stukad modejätte som går till bolagsstämma nästa vecka. För att bryta de negativa trenderna krävs sannolikt rejäla förändringar..

DI - 30 maj 18 kl. 17:01

Mats Lundstedt: Prislappen skrämmer – teckna inte af Jochnicks nykomling

Stockholmsbörsen får en ny medlem nästa vecka. Men aktien är högt prissatt och Di:s rekommendation är att avstå från att teckna..

DI - 17 jun 18 kl. 13:34

Mats Lundstedt: Fyndläge i högriskaktien – köp

Bolaget startade sin resa på börsen urstarkt. Ihållande förluster har dock successivt sänkt förtroendet och aktien har backat över 50 procent sedan toppen. Massmarknadsprodukter är dock på väg ut på marknaden vilket kommer öka intresset för aktien som efter kursraset är köpvärd.

DI - 17 jul 18 kl. 11:31

Mats Lundstedt: En vändpunkt för Getinge

Medicinteknikbolaget Getinges halvårsrapport togs emot av börsen med öppna armar och aktien toppade vinnarlistan med en uppgång på cirka 10 procent. .

DI - 10 jul 18 kl. 07:05

Mats Lundstedt: E-handeln splittrar fastighetssektorn på börsen

Catena är verksamt inom lager- och logistikfastigheter, som är en het nisch när e-handeln växer. Bolaget har investerat tungt den senaste tiden. I slutet av förra året köptes fem logistikfastigheter i Stockholmstrakten för drygt 1 miljard kronor.

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Frida Wallnor: Advokatens erkännande är dåliga nyheter för Trump

Michael Cohen, president Donald Trumps personliga advokat och rådgivare under många år, har enligt uppgifter på tisdagen nått en uppgörelse med de federala myndigheterna i USA. Han erkänner sig skyldig till anklagelser om bank- och skattebedrägeri samt brott mot kampanjfinansieringsreglerna. Genom erkännandet accepterar Cohen att betala höga bötesbelopp samt en fängelsedom, enligt CNN..

DI - 1 timme sedan

Oklart om cricketstjärnan kan rädda kärnvapenlandet

HONGKONG Pakistans nya premiärminister, den förre cricketstjärnan Imran Khan, står inför en massiv utmaning för att rädda landets sargade ekonomi. Landet kan nu tvingas till nödlån av IMF, vilket USA motsätter sig..

DI - 1 timme sedan

USA-börser: Techbolaget hämtar igen raset

New York-börserna handlades upp något på tisdagen och S&P 500 nådde ny rekordnivå efter några timmars handel. Börserna föll dock tillbaka något mot slutet av handelsdagen. Viss optimism över handelsläget mellan USA och Kina kunde skönjas under en dag då flera rapporterande bolag var i fokus..

DI - 2 timmar sedan

Löfven vill göra om reseavdragen

Socialdemokraterna går till val på att göra om reseavdragen så att de baseras på avstånd i stället för som i dag på tidsvinst..

DI - 2 timmar sedan

Brittiska ministern vill att EU tar krafttag mot Putin

Storbritannien manar EU att öka pressen mot Ryssland, för att se till att Moskva följer internationella regler. Utrikesminister Jeremy Hunt säger att president Putin "har gjort världen till en farligare plats"..

DI - 3 timmar sedan

Nya USA-sanktioner mot Ryssland

USA har infört sanktioner mot ytterligare två ryska medborgare, ett ryskt bolag och ett slovakiskt företag. De anklagas för att ha hjälpt ett annat ryskt bolag att kringgå tidigare amerikanska sanktioner som infördes i juni efter anklagelser om cyberspionage..

DI - 3 timmar sedan

Magnus Dagel: Efter rusningen – nu är det dags för paus

Fastighetsbolagens halvårsrapporter var fortsatt starka med god vinsttillväxt. Men värderingarna har ökat markant efter sommarrallyt och det är inte uppenbart billigt längre. Sektorn behöver nu en paus för att växa in i sina värderingar.

DI - 3 timmar sedan

USA-börser på ny rekordnivå

USA-index S&P 500 steg till ett nytt all-time high efter ett par timmars handel på tisdagen. Wall Street är dessutom bara en hårsmån från att uppnå historiens längsta börsuppgång, rapporterar Financial Times..

DI - 3 timmar sedan

Uppgift: Brottsmisstänkte Trump-advokaten har nått en uppgörelse

Donald Trumps före detta advokat Michael Cohen har nått en uppgörelse med federala åklagare, rapporterar ABC News , med hänvisning till anonyma källor..

DI - 4 timmar sedan

Vinnaren i fjol vidgar sitt område

Förra årets Supergasell, Byggprojekt i Dalarna, har fylld orderstock till 2019 och expanderar regionalt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.