DI > Ekonomi

Friday, 25 May, 05:24

DI - 18 apr 18 kl. 17:08

Mats Lundstedt: Börsen har fått Sverige-frossaAktier i bolag med tung exponering mot Sverige har i år torpederats på börsen. Bygghandeln är en av de hårdast drabbade sektorerna. Kursfallet gör att en av de mindre spelarna i branschen nu ser köpvärd ut..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Lundstedt, Sverige

Dela artikeln

7 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mats, Lundstedt, Börsenhar , fått, Sverige-frossa
DI - 14 mar 18 kl. 16:39

Mats Lundstedt: Börsen sänkte Clas Ohlson till 18-årslägsta

Clas Ohlsons rapport för bolagets tredje kvartal (november-januari), som innefattar den viktiga julhandeln, fick ett riktigt surt mottagande på börsen. Aktien tappade 10 procent och på sju månader har aktiekursen i det närmaste kollapsat med ett ras på 60 procent. .

DI - 21 mar 18 kl. 15:34

Mats Lundstedt: Värre tider väntar bostadsutvecklarna

Bostadsutvecklarna har fått en ny knuff nedåt på börsen i veckan. Marknaden för nyproducerade lägenheter visar inga tecken på att ta fart och det ligger i farans riktning att läget förvärras..

DI - 27 mar 18 kl. 17:29

Mats Lundstedt: God chans till börsrevansch

Efter en urstark start, den bästa på många år, har aktiekurserna successivt fallit tillbaka. April brukar vara en bra börsmånad och dämpas risken för ett handelskrig kan börsen vända upp igen. .

DI - 19 apr 18 kl. 13:16

Mats Lundstedt: Enda fyrverkeriet i ABB är möjligen ledningens bonusar

Industrijätten ABB:s rapport för det första kvartalet fick ett gott mottagande på börsen. Utsikterna för resten av året är svagt positiva men något tillväxtfyrverkeri är knappast förestående, förutom möjligen vad gäller ledningens bonusar.  .

DI - 02 maj 18 kl. 09:27

Mats Lundstedt: Nordeas ohållbara guldregn

Bankjätten Nordea har seglat upp som en av de aktier som ger högst direktavkastning på börsen. Det kan tolkas som en misstro mot bankens uthålliga utdelningskapacitet. Men litar man på ledningen är aktien intressant.

DI - 04 maj 18 kl. 09:26

Mats Lundstedt: Läge att klyva H&M i tre delar

Trots en liten revansch för H&M på börsen de senaste veckorna är det en stukad modejätte som går till bolagsstämma nästa vecka. För att bryta de negativa trenderna krävs sannolikt rejäla förändringar..

UNT - 05 feb 16 kl. 11:15

Lundstedt: "Ett bra kvartal"

Lastbilstillverkaren Volvos delårsrapport för fjärde kvartalet mottogs väl på börsen..

DN - 22 apr 16 kl. 10:42

Volvo lyfter på börsen

Vinsten och orderingången sjunker för lastbilstillverkaren Volvo, men inte lika mycket som analytikerna hade väntat sig. ”Vi gör ett hyggligt kvartal”, säger vd Martin Lundstedt till TT..

Helsingborgs Dagblad - 21 okt 16 kl. 07:24

Tummen upp för Volvo på börsen

En vikande marknad i Nordamerika bidrar till att trycka ned Volvos resultat under tredje kvartalet. Men vd Martin Lundstedt glädjer sig åt förbättrade marginaler, och investerarna gör tummen upp. Aktien hade efter 15 minuters handel stigit med 2 procent.

Dagens PS - 18 apr 18 kl. 11:56

Börsstoppet retar Mats Qviberg: ”Uselt!”

Börsen har tvingats hålla stängt under hela onsdagsförmiddagen. Anledningen sägs vara ”en brandincident i ett datacenter.” Om man får tro prognosen ser det ut att bli det allvarligaste handelsstoppet på börsen på flera år.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Reinfeldt prickar rätt – Max Matthiessen ökar

Trots prispress och hot om skärpta provisionsregler ökar vinsten för pensions- och försäkringsförmedlaren Max Matthiessen. Bakom fjolårets resultat på 305 miljoner kronor ligger provisioner och fondavgifter..

DI - 6 timmar sedan

Gaps resultat under förväntan

Den amerikanska klädkedjan Gap redovisar ett resultat per aktie på 0:42 dollar för det första kvartalet (månad februari-april) i det brutna räkenskapsåret 2018/2019..

DI - 6 timmar sedan

USA-börser: Inhemska biltillverkare steg på Trumps tullhot

USA-börserna vände uppåt och tog igen något av nedgången tidigare under torsdagen tack vare en dämpad geopolitisk oro. Dippen i index efter ett par timmars handel var ett resultat av nyheten om att USA:s president Donald Trump har ställt in mötet mellan USA och Nordkorea som skulle ha ägt rum den 12 juni i Singapore. .

DI - 7 timmar sedan

Rusning till Turkietresor

Samtidigt som den turkiska liran kollapsar har svenskarna fått tillbaka suget på Turkietsemester. Inför semestern har bokningarna ökat med omkring 85 procent jämfört med samma period i fjol. .

DI - 7 timmar sedan

Hälften av svenskarna har tyckt att MP är "hemskt"

Nästan hälften av svenskarna har tyckt att Miljöpartiet är hemskt. I Sifos "hemskhetsindex" från 2017, som Svenska Dagbladet publicerar, svarade 49 procent detta..

DI - 7 timmar sedan

Fler företag använder visselblåsartjänst efter Metoo

Näringslivet har agerat efter höstens kampanjer mot sexuella trakasserier genom att skaffa visselblåsartjänster. Företaget WhistleB redovisar att antalet nya kunder mer än tiodubblat och de inkomna rapporterna om missförhållanden ökat med 500 procent..

DI - 8 timmar sedan

Felicia Åkerman: EU har överläge i handelsstriden

Knappt hade investerare hunnit andas ut över ljusglimtar i förhandlingarna mellan Kina och USA innan det var dags igen. På torsdagen stod det klart att USA inleder en utredning om 25-procentiga importtullar på bilar från bland annat Europa..

DI - 8 timmar sedan

Trumps tullhot sänker bilindustrin

President Trump eldar på ett globalt handelskrig med beslutet att utreda tullar på bilar och bildelar. Tyska och asiatiska biltillverkare föll på börserna efter beskedet. För Volvo Cars är den nya fabriken i USA delvis en räddning..

DI - 8 timmar sedan

Råvaror: Guldet steg på inställt Nordkorea-möte

Oljepriset rörde sig nedåt på torsdagen medan bas- och ädelmetallpriser drog uppåt..

DI - 9 timmar sedan

Räder mot företag i musikinstrumentsbranschen

Konkurrensverket har gjort oanmälda besök, så kallade gryningsräder, hos flera företag i musikinstrumentsbranschen i Sverige. Räderna har gjorts som ett led i en pågående utredning om konkurrensbrott..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.