DI > Ekonomi

Wednesday, 24 October, 05:13

DI - 18 apr 18 kl. 17:08

Mats Lundstedt: Börsen har fått Sverige-frossaAktier i bolag med tung exponering mot Sverige har i år torpederats på börsen. Bygghandeln är en av de hårdast drabbade sektorerna. Kursfallet gör att en av de mindre spelarna i branschen nu ser köpvärd ut..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Lundstedt, Sverige

Dela artikeln

7 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mats, Lundstedt, Börsenhar , fått, Sverige-frossa
DI - 14 mar 18 kl. 16:39

Mats Lundstedt: Börsen sänkte Clas Ohlson till 18-årslägsta

Clas Ohlsons rapport för bolagets tredje kvartal (november-januari), som innefattar den viktiga julhandeln, fick ett riktigt surt mottagande på börsen. Aktien tappade 10 procent och på sju månader har aktiekursen i det närmaste kollapsat med ett ras på 60 procent. .

DI - 21 mar 18 kl. 15:34

Mats Lundstedt: Värre tider väntar bostadsutvecklarna

Bostadsutvecklarna har fått en ny knuff nedåt på börsen i veckan. Marknaden för nyproducerade lägenheter visar inga tecken på att ta fart och det ligger i farans riktning att läget förvärras..

DI - 27 mar 18 kl. 17:29

Mats Lundstedt: God chans till börsrevansch

Efter en urstark start, den bästa på många år, har aktiekurserna successivt fallit tillbaka. April brukar vara en bra börsmånad och dämpas risken för ett handelskrig kan börsen vända upp igen. .

DI - 19 apr 18 kl. 13:16

Mats Lundstedt: Enda fyrverkeriet i ABB är möjligen ledningens bonusar

Industrijätten ABB:s rapport för det första kvartalet fick ett gott mottagande på börsen. Utsikterna för resten av året är svagt positiva men något tillväxtfyrverkeri är knappast förestående, förutom möjligen vad gäller ledningens bonusar.  .

DI - 02 maj 18 kl. 09:27

Mats Lundstedt: Nordeas ohållbara guldregn

Bankjätten Nordea har seglat upp som en av de aktier som ger högst direktavkastning på börsen. Det kan tolkas som en misstro mot bankens uthålliga utdelningskapacitet. Men litar man på ledningen är aktien intressant.

DI - 04 maj 18 kl. 09:26

Mats Lundstedt: Läge att klyva H&M i tre delar

Trots en liten revansch för H&M på börsen de senaste veckorna är det en stukad modejätte som går till bolagsstämma nästa vecka. För att bryta de negativa trenderna krävs sannolikt rejäla förändringar..

DI - 30 maj 18 kl. 17:01

Mats Lundstedt: Prislappen skrämmer – teckna inte af Jochnicks nykomling

Stockholmsbörsen får en ny medlem nästa vecka. Men aktien är högt prissatt och Di:s rekommendation är att avstå från att teckna..

DI - 17 jun 18 kl. 13:34

Mats Lundstedt: Fyndläge i högriskaktien – köp

Bolaget startade sin resa på börsen urstarkt. Ihållande förluster har dock successivt sänkt förtroendet och aktien har backat över 50 procent sedan toppen. Massmarknadsprodukter är dock på väg ut på marknaden vilket kommer öka intresset för aktien som efter kursraset är köpvärd.

DI - 17 jul 18 kl. 11:31

Mats Lundstedt: En vändpunkt för Getinge

Medicinteknikbolaget Getinges halvårsrapport togs emot av börsen med öppna armar och aktien toppade vinnarlistan med en uppgång på cirka 10 procent. .

DI - 10 jul 18 kl. 07:05

Mats Lundstedt: E-handeln splittrar fastighetssektorn på börsen

Catena är verksamt inom lager- och logistikfastigheter, som är en het nisch när e-handeln växer. Bolaget har investerat tungt den senaste tiden. I slutet av förra året köptes fem logistikfastigheter i Stockholmstrakten för drygt 1 miljard kronor.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Detta händer onsdag 24 oktober

Onsdagen blir en intensiv rapportdag med Nordea först ut redan 06.30. Intressanta rapporter också från Betsson, Boliden, Bonava och Nolato.

DI - 6 timmar sedan

Sju tips för att bygga drömföretaget

Våga dumpa kunder, sätt priserna på en hög nivå redan från start och håll järnfokus på visionen. Här är råden för att bygga det bolag som du drömmer om. .

DI - 6 timmar sedan

Svenskarna: Därför vågar vi inte bli företagare

Starta bolag står högt i kurs på svenskarnas drömlista. Ändå avstår majoriteten från att bli företagare. Anledningen?

DI - 6 timmar sedan

Texas Instruments vinst högre än väntat

Elektronikföretaget Texas Instruments redovisar ett resultat per aktie på 1:58 dollar för det tredje kvartalet 2018..

DI - 6 timmar sedan

Professorn rasar mot bokraven: ”Det är absurt”

De allt tuffare kraven på bolåntagare gör mer skada än nytta. Amorteringskrav, bolånetak och bankernas kalkylskärpningar borde rullas tillbaka, anser John Hassler. Skrämmande bostadsrisker är här för att stanna, enligt ekonomiprofessorn.

DI - 6 timmar sedan

Elektakonkurrent levererar vinst under förväntan

Varian Medical Systems, konkurrent till Elekta, redovisar ett justerat resultat per aktie på 1,16 dollar för det brutna räkenskapsårets fjärde kvartal..

DI - 7 timmar sedan

Millicom redovisar rörelseresultat på 564 miljoner dollar

Teleoperatören Millicoms ebitda-resultat blev 564 miljoner dollar för det tredje kvartalet 2018..

DI - 7 timmar sedan

USA-börserna vände upp – men stannade under nollan

När Dow Jones tappat 500 punkter och nådde under 2.700-nivån var det en köpsignal till investerarna som fick handelsdagen att sluta åtminstone i en mindre djupröd färg..

DI - 7 timmar sedan

Först då vet vi vad Sandvik-vd:ns ord är värda

Bolaget växer vidare. Realtidsindikatorn skären signalerar fortsatt tillväxt och metallpriserna är tillräckligt höga för att gruvbolagen ska fortsätta investera, särskilt i länder som Sverige och tillväxtländer där valutorna försvagats mot dollarn. Även stålrörelsen gör framsteg.

DI - 7 timmar sedan

Sandviks vd har järnkoll på konjunkturen - "Vi har enorm striking power"

Sandviks vd Björn Rosengren med börsens bästa känselspröt hör ännu inte någon konjunkturnedgång. Och skulle den komma är bolaget väl förberett med beredskapsplaner och ”enorm striking power”.  Trots det och ett ännu ett starkt tillväxtkvartal spolade börsen ned verkstadsaktien på tisdagen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.