DI > Ekonomi

Monday, 21 January, 00:02

DI - 18 apr 18 kl. 16:02

Makrorådet: Sverige inte rustat för en nedgångSvensk ekonomi växer starkt men ändå gasar regeringen och Riksbanken med en expansiv politik. Det ökar sannolikheten för att Sverige går in nästa lågkonjunktur utan samma bränsle att dra i gång ekonomin, säger Anna Öster och Olof Manner i Di-podden Makrorådet..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Riksbanken, Sverige, Anna Öster, Olof Manner, Di, Makrorådet

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Makrorådet, Sverigeinte , rustatför en , nedgång
DI - 15 sep 15 kl. 18:25

Makrorådet: Sverige lider av holländska sjukan

Sverige lider av en variant av holländska sjukan. Men det är inte naturgas utan ett globalt näringsliv som ställer till det. Det säger Pär Magnusson i Makrorådet..

DI - 19 apr 18 kl. 16:06

Makrorådet: Sverige missar högsta växeln

Den svenska arbetsmarknaden är stark, men politikerna har stora utmaningar att ta tag i om fler ska kunna försörja sig själva framöver.  Det säger experterna i Di-podden Makrorådet. .

DI - 24 feb 16 kl. 14:38

Makrorådet: Ödesläge för Sverige

Blir det brexit är risken stor att Sverige tvingas välja mellan att gå med i euron eller lämna EU. Det säger Swedbanks Anna Breman och SEB:s Johan Javeus i Makrorådet..

DI - 16 mar 14 kl. 15:31

Makrorådet hela programmet

Kinas banker har erbjudit alldeles för låga inlåningsräntor, hävdar RBS chefsanalytiker Pär Magnusson i veckans avsnitt av Makrorådet. Det har drivit folk till andra sparformer, exempelvis den oreglerade skuggbanksektorn. Sektorn är nu så stor att den hotar landets hela finansiella stabilitet.

DI - 24 maj 14 kl. 16:05

Makrorådet: "Det är dålig politik"

Sverige har inte råd med att slösa bort invandringens ekonomiska potential, anser Nordea Annika Winsth i Makrorådet. Hon föreslår har ett par lösningar, tillsammans med SEB:s Johan Javeus..

DI - 28 sep 15 kl. 16:42

Makrorådet: Inflationsmålet hänger löst

Modellen med inflationsmål är kritiserad både i Sverige och utomlands. Men vad som ska komma i stället är långtifrån självklart. Det säger Anna Öster och Olof Manner i Makrorådet..

DI - 08 okt 15 kl. 20:04

Makrorådet: Här utklassar vi Tyskland

Sverige är allt för fokuserat på varuexport. Det viktiga är i stället att skapa rätt förutsättningar för tjänsteexporten. Universitet och huvudkontor är trumfkorten, säger Annika Winsth i Makrorådet..

DI - 20 nov 15 kl. 13:13

Makrorådet: Därför säljer utlandet svenska statspapper

Svenska räntor har stigit klart mer än tyska den senaste tiden. En orsak är att utländska placerare övergett Sverige. Det säger SEB:s analyschef Johan Javeus i Makrorådet..

DI - 18 dec 15 kl. 09:21

Makrorådet: svårt hantera ökad upplåning

Mycket talar för att Sverige kommer att behöva öka sin upplåning de närmaste åren. Risken är att den finansiella infrastrukturen inte räcker till, säger Swedbanks Olof Manner i Di-podden Makrorådet..

DI - 07 nov 18 kl. 15:31

Makrorådet: Skuldfesten pressar Riksbanken

En stark global konjunktur gynnar Sverige mer än många andra länder. Men hushållens höga skuldsättning kan ställa den sanningen på huvudet. Det säger Claes Måhlén i Makrorådet..

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Brexitkrisen får biljätten att hamstra: "Antar det värsta"

Det nedröstade utträdesavtalet fick bilindustrin i Storbritannien och övriga EU att tappa hoppet om en lösning. Flera bygger upp extra lager och letar alternativa leveransvägar för att undvika väntat hamnkaos. "Jag har räknat med det värsta", säger Andy Palmer, vd för Aston Martin..

DI - 1 timme sedan

Stefan Löfven presenterar sin regering – vi sänder live

Under måndagen presenterar statsminister Stefan Löfven sin nya regering och avger regeringsförklaring. Vi kommer även få veta vilka ministrar som kommer ingå i regeringen. Di TV kommer sända live med start cirka 11.

DI - 1 timme sedan

Lista: Bankerna som höjer – här får du bäst sparränta

För den som söker en riskfri placering är bankkontot just nu bättre än en räntefond. Två nischbanker har skruvat upp sparräntan sedan Riksbanken höjde styrräntan. Men hos storbankerna är den fortfarande noll..

DI - 2 timmar sedan

Trump efter nobben: Pelosi är irrationell

Donald Trump fortsätter ordkriget mot toppdemokraten Nancy Pelosi. Efter att den amerikanske presidentens försök att budgetkompromissa möttes av ett tvärt nej anklagar han Pelosi för en radikal vänstersväng..

DI - 2 timmar sedan

Nätverk av daytraders misstänks för kursmanipulation

Ett nätverk av daytraders manipulerar kurserna i stora likvida aktier. Det misstänker Ekobrottsmyndigheten som nystat i alla de anmälningar som kommer in. "De kan göra sig en miljon på en dag", säger kammaråklagare Jan Leopoldson.

DI - 3 timmar sedan

Falska 500-kronorssedlar i omlopp

Det cirkulerar falska 500-kronorssedlar i södra Sverige. .

DI - 4 timmar sedan

Fortsatt tyst runt Koreamöte – Eliasson med

Det högnivåmöte om det koreanska säkerhetsläget som pågår i Sverige omgärdas av ett stort hemlighetsmakeri. Med på mötet finns särskilda sändebud från Nordkorea, Sydkorea, USA och Sverige, bekräftar Sipri. Två av delegatarena är sydkoreanen Lee Do-Hoon och FN:s tidigare vice generalsekreterare Jan Eliasson..

DI - 4 timmar sedan

Medger samtal om Moskvabygge fram till valet

Donald Trump hade samtal om planer på en skyskrapa – ett Trump Tower – i Moskva under sin presidentvalskampanj, säger hans advokat Rudy Giuliani i NBC:s nyhetsprogram  "Meet the press" Trumplägret har tidigare inte tillstått att samtalen pågick såpass länge..

DI - 5 timmar sedan

Norrland bjuder på fastighetsguld

För utdelningsjägare väntar en härlig tid framöver när boksluten börjar komma in. Speciellt i fastighetssektorn. I stort sett alla bolagen väntas höja utdelningen och det finns flera aktier med hög direktavkastning..

DI - 5 timmar sedan

Krav på skärpta miljöregler vid bilbesiktning

Centerpartiet vill att reglerna för bilbesiktning skärps, rapporterar  Sveriges Radio Ekot Anledningen är att andelen bilar som underkänns av miljöskäl nästan har halverats, vilket branschorganisationen Fordonsbesiktningsbranschens genomgång visar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.