DI > Ekonomi

Thursday, 24 May, 13:49

DI - 18 apr 18 kl. 16:02

Makrorådet: Sverige inte rustat för en nedgångSvensk ekonomi växer starkt men ändå gasar regeringen och Riksbanken med en expansiv politik. Det ökar sannolikheten för att Sverige går in nästa lågkonjunktur utan samma bränsle att dra i gång ekonomin, säger Anna Öster och Olof Manner i Di-podden Makrorådet..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Riksbanken, Sverige, Anna Öster, Olof Manner, Di, Makrorådet

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Makrorådet, Sverigeinte , rustatför en , nedgång
DI - 15 sep 15 kl. 18:25

Makrorådet: Sverige lider av holländska sjukan

Sverige lider av en variant av holländska sjukan. Men det är inte naturgas utan ett globalt näringsliv som ställer till det. Det säger Pär Magnusson i Makrorådet..

DI - 19 apr 18 kl. 16:06

Makrorådet: Sverige missar högsta växeln

Den svenska arbetsmarknaden är stark, men politikerna har stora utmaningar att ta tag i om fler ska kunna försörja sig själva framöver.  Det säger experterna i Di-podden Makrorådet. .

DI - 24 feb 16 kl. 14:38

Makrorådet: Ödesläge för Sverige

Blir det brexit är risken stor att Sverige tvingas välja mellan att gå med i euron eller lämna EU. Det säger Swedbanks Anna Breman och SEB:s Johan Javeus i Makrorådet..

DI - 16 mar 14 kl. 15:31

Makrorådet hela programmet

Kinas banker har erbjudit alldeles för låga inlåningsräntor, hävdar RBS chefsanalytiker Pär Magnusson i veckans avsnitt av Makrorådet. Det har drivit folk till andra sparformer, exempelvis den oreglerade skuggbanksektorn. Sektorn är nu så stor att den hotar landets hela finansiella stabilitet.

DI - 24 maj 14 kl. 16:05

Makrorådet: "Det är dålig politik"

Sverige har inte råd med att slösa bort invandringens ekonomiska potential, anser Nordea Annika Winsth i Makrorådet. Hon föreslår har ett par lösningar, tillsammans med SEB:s Johan Javeus..

DI - 28 sep 15 kl. 16:42

Makrorådet: Inflationsmålet hänger löst

Modellen med inflationsmål är kritiserad både i Sverige och utomlands. Men vad som ska komma i stället är långtifrån självklart. Det säger Anna Öster och Olof Manner i Makrorådet..

DI - 08 okt 15 kl. 20:04

Makrorådet: Här utklassar vi Tyskland

Sverige är allt för fokuserat på varuexport. Det viktiga är i stället att skapa rätt förutsättningar för tjänsteexporten. Universitet och huvudkontor är trumfkorten, säger Annika Winsth i Makrorådet..

DI - 20 nov 15 kl. 13:13

Makrorådet: Därför säljer utlandet svenska statspapper

Svenska räntor har stigit klart mer än tyska den senaste tiden. En orsak är att utländska placerare övergett Sverige. Det säger SEB:s analyschef Johan Javeus i Makrorådet..

DI - 18 dec 15 kl. 09:21

Makrorådet: svårt hantera ökad upplåning

Mycket talar för att Sverige kommer att behöva öka sin upplåning de närmaste åren. Risken är att den finansiella infrastrukturen inte räcker till, säger Swedbanks Olof Manner i Di-podden Makrorådet..

DI - 26 maj 13 kl. 15:03

Makrorådet: Vi kan få två centralbanker

Nya verktyg kan komma att styra penningpolitiken. Detta kommer att vara den stora frågan framöver för Riksbanken, konstaterar makrorådet..

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Consilium ökar omsättningen

Consiliums ebitda-resultat för kvarvarande verksamheter uppgick till 52,6 miljoner kronor (51,3) för det första kvartalet och ebitda-marginalen uppgick till 14,0 procent (13,9)..

DI - 15 minuter sedan

Hobbex tvingas stängs butiker

Prylkedjan Hobbex tvingas stänga alla sina fysiska butiker efter att ha tappat en tredjedel av sin omsättning, skriver market.se..

DI - 15 minuter sedan

Strömhopp i ryska oligarkens pressade aluminiumimperium

Den ryska aluminiumproducenten Rusal, som äger svenska Kubal i Sundsvall, drabbas av ett strömhopp på ledningsnivå då vd:n och sju chefer lämnar bolaget. Samtidigt flaggas det för att bolaget kan få svårt att betala sina räkningar i och med amerikanska sanktioner..

DI - 15 minuter sedan

Spritbolaget ska sälja flera varumärket

Sprittillverkaren Diageo har inlett processen med att sälja flera av sina amerikanska varumärken, inklusive Goldschläger och Myer’s Rum. Det rapporterar Sky News med hänvisning till källor..

DI - 30 minuter sedan

Paxman sålde 126 system första kvartalet

Paxman sålde och installerade 126 skalpkylningssystem globalt under det första kvartalet. Det genererade försäljningsintäkter om 7,7 miljoner kronor i det brittiska dotterbolaget och 3,2 miljoner kronor i det amerikanska dotterbolaget. .

DI - 30 minuter sedan

Fagerhult utser Bodil Sonesson till ny vd

Belysningsbolaget Fagerhult har utsett Bodil Sonesson till ny vd och koncernchef med tillträde senast den 24 november.

DI - 45 minuter sedan

Hamnarbetarförbundet: Lagändring skulle inte påverka situationen i hamnen

REPLIK. Det är snart elva månader sedan den sista konfliktåtgärden avslutades på APM Terminals i Göteborgs hamn. Då hade den danska containeroperatören stängt ner sin egen verksamhet i 371 timmar genom att utestänga Hamnarbetarförbundets medlemmar från arbetsplatsen.

DI - 45 minuter sedan

Bonesupport tecknar avtal i USA

Bonesupport har tecknat avtal i USA med Collagen Matrix. Det innebär att Bonesupport kommer att börja sälja och marknadsföra utvalda Collagen Matrix bengraftsubstitutprodukter under egna varumärken genom dess egna distributionsnätverk i USA under fjärde kvartalet 2018..

DI - 45 minuter sedan

Preem och RenFuel skapar världens första ligninanläggning för biodrivmedel

Preem och RenFuel undersöker, att i samarbete med Rottneros, uppföra världens första ligninanläggning för biodrivmedel vid massabruket i Vallvik, Söderhamn. Anläggningen beräknas producera en årlig volym om 25-30 000 ton lignin och vara färdigställd till 2021..

DI - 45 minuter sedan

EU: USA-tullar skulle strida mot WTO-regler

Om USA inför importtullar på motorfordon och fordonsdelar skulle det helt klart strida mot WTO:s regler..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.