DI > Ekonomi

Wednesday, 22 August, 07:58

DI - 18 apr 18 kl. 16:02

Makrorådet: Sverige inte rustat för en nedgångSvensk ekonomi växer starkt men ändå gasar regeringen och Riksbanken med en expansiv politik. Det ökar sannolikheten för att Sverige går in nästa lågkonjunktur utan samma bränsle att dra i gång ekonomin, säger Anna Öster och Olof Manner i Di-podden Makrorådet..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Riksbanken, Sverige, Anna Öster, Olof Manner, Di, Makrorådet

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Makrorådet, Sverigeinte , rustatför en , nedgång
DI - 15 sep 15 kl. 18:25

Makrorådet: Sverige lider av holländska sjukan

Sverige lider av en variant av holländska sjukan. Men det är inte naturgas utan ett globalt näringsliv som ställer till det. Det säger Pär Magnusson i Makrorådet..

DI - 19 apr 18 kl. 16:06

Makrorådet: Sverige missar högsta växeln

Den svenska arbetsmarknaden är stark, men politikerna har stora utmaningar att ta tag i om fler ska kunna försörja sig själva framöver.  Det säger experterna i Di-podden Makrorådet. .

DI - 24 feb 16 kl. 14:38

Makrorådet: Ödesläge för Sverige

Blir det brexit är risken stor att Sverige tvingas välja mellan att gå med i euron eller lämna EU. Det säger Swedbanks Anna Breman och SEB:s Johan Javeus i Makrorådet..

DI - 16 mar 14 kl. 15:31

Makrorådet hela programmet

Kinas banker har erbjudit alldeles för låga inlåningsräntor, hävdar RBS chefsanalytiker Pär Magnusson i veckans avsnitt av Makrorådet. Det har drivit folk till andra sparformer, exempelvis den oreglerade skuggbanksektorn. Sektorn är nu så stor att den hotar landets hela finansiella stabilitet.

DI - 24 maj 14 kl. 16:05

Makrorådet: "Det är dålig politik"

Sverige har inte råd med att slösa bort invandringens ekonomiska potential, anser Nordea Annika Winsth i Makrorådet. Hon föreslår har ett par lösningar, tillsammans med SEB:s Johan Javeus..

DI - 28 sep 15 kl. 16:42

Makrorådet: Inflationsmålet hänger löst

Modellen med inflationsmål är kritiserad både i Sverige och utomlands. Men vad som ska komma i stället är långtifrån självklart. Det säger Anna Öster och Olof Manner i Makrorådet..

DI - 08 okt 15 kl. 20:04

Makrorådet: Här utklassar vi Tyskland

Sverige är allt för fokuserat på varuexport. Det viktiga är i stället att skapa rätt förutsättningar för tjänsteexporten. Universitet och huvudkontor är trumfkorten, säger Annika Winsth i Makrorådet..

DI - 20 nov 15 kl. 13:13

Makrorådet: Därför säljer utlandet svenska statspapper

Svenska räntor har stigit klart mer än tyska den senaste tiden. En orsak är att utländska placerare övergett Sverige. Det säger SEB:s analyschef Johan Javeus i Makrorådet..

DI - 18 dec 15 kl. 09:21

Makrorådet: svårt hantera ökad upplåning

Mycket talar för att Sverige kommer att behöva öka sin upplåning de närmaste åren. Risken är att den finansiella infrastrukturen inte räcker till, säger Swedbanks Olof Manner i Di-podden Makrorådet..

DI - 26 maj 13 kl. 15:03

Makrorådet: Vi kan få två centralbanker

Nya verktyg kan komma att styra penningpolitiken. Detta kommer att vara den stora frågan framöver för Riksbanken, konstaterar makrorådet..

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Nordea sänker riktkursen för XXL till 80 norska kronor (86), upprepar köp

Nordea sänker riktkursen för XXL till 80 norska kronor (86), upprepar köp..

DI - 15 minuter sedan

Scandi Standard förbättrar rörelseresultatet

Kycklingföretaget Scandi Standard redovisar ett resultat efter skatt på 33 miljoner kronor för det andra kvartalet 2018 (33). Resultatet per aktie uppgick till 0:51 kronor (0:56)..

DI - 15 minuter sedan

Sensori förbättrar negativt resultat

Medicinteknikbolaget Sensori redovisar en omsättning för första halvåret 2018 på 0,8 miljoner kronor (0,8). Resultat efter finansiella poster uppgick till -5,9 miljoner kronor (-7,3) Det framgår av halvårsrapporten. .

DI - 30 minuter sedan

Besqab köper återlämnad mark

Bostadsutvecklaren Besqab köper byggrätter i Hagastaden för 27.400 kronor per kvadrat (totalarea brutto) bostäder och 8.000 kronor per lokalkvadrat.

DI - 30 minuter sedan

GN Store Nord höjer tillväxtprognos

Danska GN Store Nords affärsområde GN Audio höjer sin prognos för tredje gången i år gällande den organiska intäktstillväxten - nu till mellan 16-19 procent från senaste bedömning om upp till 15 procent för helåret 2018..

DI - 30 minuter sedan

Minus 2,1 miljoner kronor för Attana

Nettoomsättningen uppgick till 0,5 miljoner kronor för Attana i det andra kvartalet, jämfört med en nettoomsättning för helåret 2017 på 2,2 miljoner kronor. .

DI - 45 minuter sedan

Nordea höjer Hufvudstaden

Nordea höjer riktkursen för Hufvudstaden till 161 kronor (151), upprepar köp..

DI - 45 minuter sedan

Morningstar sänker Tesla

Morningstar sänker Tesla till sälj (behåll), upprepar riktkurs 179 dollar..

DI - 45 minuter sedan

Jefferies sänker H&M

Jefferies sänker riktkursen för H&M till 130 kronor (140), upprepar behåll..

DI - 45 minuter sedan

Trump utlovar tullar på europeiska bilar

Så sent som i veckan meddelade USA:s handelsminister Wilbur Ross att utredningen om tullar på europeiska bilar drar ut på tiden. Men president Donald Trump tycks ha andra planer, rapporterar tv-kanalen CNBC..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.