DI > Ekonomi

Wednesday, 24 October, 04:31

DI - 18 apr 18 kl. 16:02

Makrorådet: Sverige inte rustat för en nedgångSvensk ekonomi växer starkt men ändå gasar regeringen och Riksbanken med en expansiv politik. Det ökar sannolikheten för att Sverige går in nästa lågkonjunktur utan samma bränsle att dra i gång ekonomin, säger Anna Öster och Olof Manner i Di-podden Makrorådet..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Riksbanken, Sverige, Anna Öster, Olof Manner, Di, Makrorådet

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Makrorådet, Sverigeinte , rustatför en , nedgång
DI - 15 sep 15 kl. 18:25

Makrorådet: Sverige lider av holländska sjukan

Sverige lider av en variant av holländska sjukan. Men det är inte naturgas utan ett globalt näringsliv som ställer till det. Det säger Pär Magnusson i Makrorådet..

DI - 19 apr 18 kl. 16:06

Makrorådet: Sverige missar högsta växeln

Den svenska arbetsmarknaden är stark, men politikerna har stora utmaningar att ta tag i om fler ska kunna försörja sig själva framöver.  Det säger experterna i Di-podden Makrorådet. .

DI - 24 feb 16 kl. 14:38

Makrorådet: Ödesläge för Sverige

Blir det brexit är risken stor att Sverige tvingas välja mellan att gå med i euron eller lämna EU. Det säger Swedbanks Anna Breman och SEB:s Johan Javeus i Makrorådet..

DI - 16 mar 14 kl. 15:31

Makrorådet hela programmet

Kinas banker har erbjudit alldeles för låga inlåningsräntor, hävdar RBS chefsanalytiker Pär Magnusson i veckans avsnitt av Makrorådet. Det har drivit folk till andra sparformer, exempelvis den oreglerade skuggbanksektorn. Sektorn är nu så stor att den hotar landets hela finansiella stabilitet.

DI - 24 maj 14 kl. 16:05

Makrorådet: "Det är dålig politik"

Sverige har inte råd med att slösa bort invandringens ekonomiska potential, anser Nordea Annika Winsth i Makrorådet. Hon föreslår har ett par lösningar, tillsammans med SEB:s Johan Javeus..

DI - 28 sep 15 kl. 16:42

Makrorådet: Inflationsmålet hänger löst

Modellen med inflationsmål är kritiserad både i Sverige och utomlands. Men vad som ska komma i stället är långtifrån självklart. Det säger Anna Öster och Olof Manner i Makrorådet..

DI - 08 okt 15 kl. 20:04

Makrorådet: Här utklassar vi Tyskland

Sverige är allt för fokuserat på varuexport. Det viktiga är i stället att skapa rätt förutsättningar för tjänsteexporten. Universitet och huvudkontor är trumfkorten, säger Annika Winsth i Makrorådet..

DI - 20 nov 15 kl. 13:13

Makrorådet: Därför säljer utlandet svenska statspapper

Svenska räntor har stigit klart mer än tyska den senaste tiden. En orsak är att utländska placerare övergett Sverige. Det säger SEB:s analyschef Johan Javeus i Makrorådet..

DI - 18 dec 15 kl. 09:21

Makrorådet: svårt hantera ökad upplåning

Mycket talar för att Sverige kommer att behöva öka sin upplåning de närmaste åren. Risken är att den finansiella infrastrukturen inte räcker till, säger Swedbanks Olof Manner i Di-podden Makrorådet..

DI - 26 maj 13 kl. 15:03

Makrorådet: Vi kan få två centralbanker

Nya verktyg kan komma att styra penningpolitiken. Detta kommer att vara den stora frågan framöver för Riksbanken, konstaterar makrorådet..

Fler nyheter från DI

DI - 5 timmar sedan

Sju tips för att bygga drömföretaget

Våga dumpa kunder, sätt priserna på en hög nivå redan från start och håll järnfokus på visionen. Här är råden för att bygga det bolag som du drömmer om. .

DI - 5 timmar sedan

Svenskarna: Därför vågar vi inte bli företagare

Starta bolag står högt i kurs på svenskarnas drömlista. Ändå avstår majoriteten från att bli företagare. Anledningen?

DI - 6 timmar sedan

Texas Instruments vinst högre än väntat

Elektronikföretaget Texas Instruments redovisar ett resultat per aktie på 1:58 dollar för det tredje kvartalet 2018..

DI - 6 timmar sedan

Professorn rasar mot bokraven: ”Det är absurt”

De allt tuffare kraven på bolåntagare gör mer skada än nytta. Amorteringskrav, bolånetak och bankernas kalkylskärpningar borde rullas tillbaka, anser John Hassler. Skrämmande bostadsrisker är här för att stanna, enligt ekonomiprofessorn.

DI - 6 timmar sedan

Elektakonkurrent levererar vinst under förväntan

Varian Medical Systems, konkurrent till Elekta, redovisar ett justerat resultat per aktie på 1,16 dollar för det brutna räkenskapsårets fjärde kvartal..

DI - 6 timmar sedan

Millicom redovisar rörelseresultat på 564 miljoner dollar

Teleoperatören Millicoms ebitda-resultat blev 564 miljoner dollar för det tredje kvartalet 2018..

DI - 6 timmar sedan

USA-börserna vände upp – men stannade under nollan

När Dow Jones tappat 500 punkter och nådde under 2.700-nivån var det en köpsignal till investerarna som fick handelsdagen att sluta åtminstone i en mindre djupröd färg..

DI - 6 timmar sedan

Först då vet vi vad Sandvik-vd:ns ord är värda

Bolaget växer vidare. Realtidsindikatorn skären signalerar fortsatt tillväxt och metallpriserna är tillräckligt höga för att gruvbolagen ska fortsätta investera, särskilt i länder som Sverige och tillväxtländer där valutorna försvagats mot dollarn. Även stålrörelsen gör framsteg.

DI - 6 timmar sedan

Sandviks vd har järnkoll på konjunkturen - "Vi har enorm striking power"

Sandviks vd Björn Rosengren med börsens bästa känselspröt hör ännu inte någon konjunkturnedgång. Och skulle den komma är bolaget väl förberett med beredskapsplaner och ”enorm striking power”.  Trots det och ett ännu ett starkt tillväxtkvartal spolade börsen ned verkstadsaktien på tisdagen..

DI - 6 timmar sedan

Doldismiljardär kliver in i riktad emission i Index Pharma

Läkemedelsbolaget Index Pharmaceuticals planerar enligt ett pressmeddelande på tisdagskvällen för en riktad nyemission på 6,2 miljoner aktier som kommer att tillföra bolaget 37,5 miljoner kronor..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.