DI > Ekonomi

Monday, 20 August, 08:43

DI - 18 apr 18 kl. 12:12

DB Schenker börjar med självkörande transporterLogistikföretaget DB Schenker är redo att testa godstransporter med eldrivna och helt självkörande fordon från start-up bolaget Einride. Planen är att i höst starta en pilotverksamhet i Jönköping där ett fordon utan chaufför ska rulla även på allmän väg..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Schenker, DB Schenker, Einride, Jönköping

Dela artikeln

57 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: DB Schenkerbörjar med , självkörande, transporter
GöteborgsPosten - 18 apr 18 kl. 15:27

Schenker ska använda självkörande elektrisk lastbil

Logistikjätten Schenker kan bli först i världen med att använda självkörande och elektriska lastbilar på allmänna vägar. Man har slutit avtal med företaget Einride.
– Vi växer starkt i Göteborg nu, säger Einrides vd Robert Falck..

Nyteknik - 19 apr 18 kl. 07:00

Självkörande lastbil rullar i höst

Världens första självkörande lastbil ska rulla på allmän väg i Sverige i höst. Det är avsikten när logistikjätten DB Schenker tecknar avtal med Einride..

Jönköpingsnytt - 18 apr 18 kl. 09:57

Först i världen med självgående lastbil

Jönköping kan bli först i världen med en självkörande lastbil på allmän väg. Redan i höst kan den rulla på vägarna. Det är DB Schenker och Einride som ligger bakom satsningen.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Polisens varning: nu slår båtmotortjuvarna till

Båtsäsongen går mot sitt slut och nu ser tjuvarna sin chans. Nu varnar polisen och tipsar om hur du ska skydda din båt..

DI - 15 minuter sedan

Nibe köper verkstadsbolag

Nibe har tecknat avtal om att förvärva 51 procent av Emin Group, med verksamhet i Turkiet och Serbien och har köpoption på att förvärva ytterligare 29% år 2025..

DI - 15 minuter sedan

Pepsico köper Sodastream

Läskjätten Pepsico köper Sodastream, leverantör av kolsyremaskiner för bubbelvatten, för 3,2 miljarder dollar. .

DI - 15 minuter sedan

Afghanistan inväntar svar från talibanerna

Den afghanska regeringen inväntar respons från talibanerna på president Ashraf Ghanis erbjudande om vapenvila. Ännu har fundamentaliströrelsen inte svarat..

DI - 30 minuter sedan

Nitro Games ökar ebitda-förlusten

Det finländska spelbolaget Nitro Games, som är listat på First North, redovisar ett ebitda-resultat på minus 1,2 miljoner euro (minus 0,5) för det andra kvartalet. .

DI - 30 minuter sedan

Heroes of Warland @ Gamescom: Meet the Heroes

Nitro Games announced the new Heroes from its upcoming game Heroes of Warland..

DI - 30 minuter sedan

Hanzas rörelsemarginal går uppåt

Kontraktstillverkaren Hanza redovisar ett resultat efter skatt om 11 miljoner kronor för det andra kvartalet 2018 (8). Resultat per aktie blev 0:38 kronor (0:33)..

DI - 30 minuter sedan

Busch Thor: Kan inte mötas i förhandlingar med SD

Avgörande skillnader partierna emellan gör att Kristdemokraterna "inte kan mötas i förhandlingar" med Sverigedemokraterna. Det säger partiledaren Ebba Busch Thor i Sveriges Radio på måndagen..

DI - 30 minuter sedan

Italien satsar rejält på infrastruktur efter broolycka

Italien planerar att nästa månad presentera en ny omfattande plan för infrastruktursatsningar. Det uppgav Giancarlo Giorgetti, statssekreterare i Italien, i en intervju med tidningen Il Messaggero, rapporterar Sky News..

DI - 30 minuter sedan

Stilla på Asienbörserna

Rörelserna var relativt små på de ledande Asienbörserna när en ny handelsvecka inleddes. Blickarna kommer under veckan att riktas mot handelssamtalen mellan USA och Kina..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.