DI > Ekonomi

Wednesday, 17 October, 10:05

DI - 18 apr 18 kl. 12:12

DB Schenker börjar med självkörande transporterLogistikföretaget DB Schenker är redo att testa godstransporter med eldrivna och helt självkörande fordon från start-up bolaget Einride. Planen är att i höst starta en pilotverksamhet i Jönköping där ett fordon utan chaufför ska rulla även på allmän väg..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Schenker, DB Schenker, Einride, Jönköping

Dela artikeln

57 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: DB Schenkerbörjar med , självkörande, transporter
GöteborgsPosten - 18 apr 18 kl. 15:27

Schenker ska använda självkörande elektrisk lastbil

Logistikjätten Schenker kan bli först i världen med att använda självkörande och elektriska lastbilar på allmänna vägar. Man har slutit avtal med företaget Einride.
– Vi växer starkt i Göteborg nu, säger Einrides vd Robert Falck..

Nyteknik - 19 apr 18 kl. 07:00

Självkörande lastbil rullar i höst

Världens första självkörande lastbil ska rulla på allmän väg i Sverige i höst. Det är avsikten när logistikjätten DB Schenker tecknar avtal med Einride..

Jönköpingsnytt - 18 apr 18 kl. 09:57

Först i världen med självgående lastbil

Jönköping kan bli först i världen med en självkörande lastbil på allmän väg. Redan i höst kan den rulla på vägarna. Det är DB Schenker och Einride som ligger bakom satsningen.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Mäklare: Bank-oron tillbaka efter uppgifter om penningtvätt hos Nordea

Uppgifterna om att storbanken Nordea brutit mot regler mot penningtvätt har väckt oron för hela banksektorn till liv igen. Det skriver Morgan Stanley i en kommentar..

DI - 10 minuter sedan

Uppåt för fastighetsbolagen – Castellum drar tåget

Rapporterande Castellum ligger högt på morgonens vinnarlista över Large Cap-bolagen med en uppgång klockan 09.45 på 3,6 procent. .

DI - 10 minuter sedan

Ras i den europeiska bilhandeln - men Volvo Cars ökar

Bilhandeln i Europa fick en rejäl baksmälla efter uppgången i augusti. I september rasade registreringen av nya bilar med 23,4 procent jämfört med samma månad i fjol.  Nästan alla marknader föll.

DI - 15 minuter sedan

Omsättning och resultat minskade för ABG Sundal Collier

Mäklarfirman ABG Sundal Collier redovisar minskande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar minskad nettovinst..

DI - 15 minuter sedan

Danska TDC köper upp konkurrenten Hiper

Danska TDC uppger i ett pressmeddelande att man förvärvar konkurrenten Hiper som erbjuder bredband och har mer än 50 000 kunder. .

DI - 30 minuter sedan

Minskad obligationsupplåning i september

Under september minskade den totala värdepappersskulden denominerad i kronor med 24 miljarder kronor, till 4.237 miljarder kronor. .

DI - 30 minuter sedan

Vi blir allt mer medvetna om vår hälsa och vad vi kan göra för att förbättra den. Trots det missar vi ofta det kanske viktigaste vi har – hjärtat och blodtrycket.

Trots hälsoriskerna som är förenade med högt blodtryck visar ny forskning att de flesta har dålig koll på sitt blodtryck. Över halva Europas befolkning, 63 procent, kontrollerar aldrig eller endast ibland sitt blodtryck enligt en studie gjord av Braun[1].  Idag söker vi alltmer information om vår hälsa med hjälp av hemteknologi..

DI - 30 minuter sedan

Uber väntas ta in 2 miljarder dollar via obligationsmarknaden

Taxiappjätten Uber har ökat storleken på sitt obligationserbjudande efter stark efterfrågan. Det uppger källor till Bloomberg News..

DI - 30 minuter sedan

Sinande inflöden till Blackrock understryker oro hos investerare

Fondjätten Blackrock noterar de lägsta inflödena på två år under det tredje kvartalet. I en intervju med Financial Times säger vd:n och ordföranden Larry Fink att investerare drar ned på riskerna..

DI - 30 minuter sedan

Didner & Gerge säljer nästan allt i Assa Abloy

Didner & Gerges aktiefond har sålt nästan samtliga aktier i låsbolaget Assa Abloy. Det framgår av färsk ägarstatistik från analystjänsten Holdings..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.