SR > Vetenskap

Wednesday, 23 January, 10:23

SR - 18 apr 18 kl. 06:42

Växtdoldis upptäckt genom sociala medierEn ovanligt lyckad symbios mellan sociala medier och vetenskap har resulterat i upptäckten av en ovanlig planta - stenbräckeväxten Heuchera alba..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Heuchera

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Växtdoldis, upptäcktgenom , sociala, medier
Dagensanalys.se - 09 jan 18 kl. 13:04

Sociala medier allt mer viktiga i företagens digitala strategier

Vi passade på att fråga Nina Jansdotter – en av de vassaste LinkedIn-influencers just nu – vad hon tror om sociala mediers roll när företagen skall kommunicera via sociala medier. Läs hennes svar här. Jag hoppas att den kommer att ha en ännu större roll framöver och, jag understryker, på rätt sätt.

YLE - 13 sep 15 kl. 09:00

Den mörka sidan av sociala medier

-Det var kränkande och förnedrande, berättar Esko Hannula med en sammanbiten min. Det var för två år sedan som han just hade upptäckt att någon skapat en profil på Facebook i hans namn.
Där fanns text och bilder.

YLE - 30 dec 15 kl. 09:29

Rykten och hot på sociala medier

Brandbastion hjälper bolag och stater att hantera rykteskriser och andra problem på sociala medier. Jenny Wolfram grundade bolaget för två år sedan, då under namnet Faceforce. Tillväxttakten under de två första åren har varit snabb.

YLE - 30 dec 15 kl. 09:29

Jenny Wolframs företag stoppar rykten på sociala medier

Brandbastion hjälper bolag och stater att hantera rykteskriser och andra problem på sociala medier. Jenny Wolfram grundade bolaget för två år sedan, då under namnet Faceforce. Tillväxttakten under de två första åren har varit snabb.

DI - 21 feb 16 kl. 16:22

Nödvändigt tolka sociala medier rätt

De sociala medierna förändrar våra liv och våra samhällen i rask takt. För det offentliga och näringslivet fungerar de som värdefulla kommunikationskanaler med medborgare och kunder. Men tolkningen bjuder på många fallgropar.

DI - 22 feb 16 kl. 11:46

Johan Wiktorin: Nödvändigt tolka sociala medier rätt

De sociala medierna förändrar våra liv och våra samhällen i rask takt. För det offentliga och näringslivet fungerar de som värdefulla kommunikationskanaler med medborgare och kunder. Men tolkningen bjuder på många fallgropar.

IDG - 10 feb 15 kl. 07:00

Rätt tajming lyfter Vingresor i sociala medier


Researrangören Ving satsar stenhårt i sociala medier. Företaget har upptäckt att det är minst lika viktigt att nå ut vid rätt tidpunkt som det är att ha en bra ton och bjuda på personligt material..

YLE - 17 jan 16 kl. 14:03

Vasabo med 20 000 följare: Fem tips för att bli upptäckt på Instagram

Tove Asukas jobbar med och är expert på sociala medier. På kontot @tovesusanna har hon fått över 20 000 följare tack vare att Instagram har rekommenderat henne. Tove jobbar till vardags på en reklambyrå i Vasa med sociala medier.

YLE - 30 sep 16 kl. 04:33

Turism på sociala medier allt viktigare

De allra flesta turister i dag är aktiva på sociala medier. De vill veta vad andra tycker om hotell, restauranger och destinationer. Och de vill berätta om sina upplevelser för andra.

Dagensanalys.se - 16 jun 16 kl. 13:15

Konsten att öka räckvidd och engagemang i sociala medier med Talktrigging

Talktrigging – konsten att stimulera interaktion för ökad räckvidd i sociala medier Att ett content i inlägg på sociala medier och nyhetssidor kan vara en ”Talktrigger”, det är känt sedan länge. Talktrigging har varit ett självklart sätta att debattera på internet då det går att förlänga samtal och även göra det mer spännande – genom provokationer: Såra någons fåfänga för att ta fram stålet, spela ut grupper mot varandra, utmana ledare, gå på tvären, spela dum eller verka smart men galen, så att mobbarna får blodvittring. Nuförtiden styr algoritmerna i sociala medier dessutom publikens uppmärksamhet till inlägg med mycket interaktion, så talktrigging har blivit en fråga om liv eller död i digitala medier.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

I helgen kan du vara med och räkna fåglar

På fredag är det dags för den årliga fågelräkningen "Vinterfåglar inpå knuten". Det handlar om att räkna alla fåglar som besöker landets fågelbord och andra fågelmatningar..

SR - 4 timmar sedan

EU:s nya drag för att minska olyckor inom vården

EU:s medlemsländer har fått ett nytt, gemensamt system för att rapportera in olyckor och tillbud med så kallade medicintekniska produkter..

SR - 4 timmar sedan

Forskare: Miljöpolitiken missar sociala orättvisor

Forskare varnar för att sociala rättviseaspekter saknas i regeringens nya miljöpolitik. Aspekter som i Frankrike bidrog till proteströrelsen Gula västarna..

SR - 4 timmar sedan

Stora utmaningar för framtidens flygplan

Att fortsätta att flyga till avlägsna resmål och klara våra klimatmål. Går det? Det skulle kräva genomgripande förändringar av flyget, menar forskare på KTH..

SR - 21 timmar sedan

Vad äter ditt husdjur?

Är hundarnas och katternas köttdiet en klimatbov? Kan insekter vara framtidens melodi i hundskålen? Eller vegetarisk mat?

SR - Igår: 07:58

Skotska kycklingar kan skydda mot framtida pandemier

I år kommer de första kycklingarna som har genförändrats för att vara resistenta mot influensa att kläckas i Skottland..

SR - Igår: 06:10

Instrumentet med känsla för snö

Forskare vid Luleå tekniska universitet har tagit fram ett nytt mätinstrument som de hoppas ska hjälpa till att känna igen olika sorters snö..

SR - Igår: 06:00

Insekter – framtidens hundmat?

Insekter till våra husdjur – kan det vara ett klimatsmart alternativ till kött? Kanske, men då måste regler hur insekter kan och får användas i djurfoder bli mer lika i olika länder..

SR - Igår: 06:00

Så kan skogen bli mer bärrik

Att blanda olika trädslag i skogsbruket kan gynna såväl trädtillväxten som tillgången på bär och vilt. Även om det bara handlar om att gå från en till två trädarter..

SR - I förrgår: 08:00

Hundarnas köttdiet – en klimatbov

Antalet tamhundar och tamkatter ökar i världen. Och genom maten de får så påverkas både miljö och klimat. Inte minst då de får alltmer kött..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.