Nyan > Svenskfinland

Tuesday, 18 February, 20:55

Nyan - 18 apr 18 kl. 06:00

Skärgårdsflyg ”kan vara värt att titta på”Små flygplan i stället för skärgårdstrafik. Kommundirektörerna Christian Dreyer och John Wrede ställer sig inte i vägen för förslaget, men hoppar inte av glädje. – Det kan vara värt att titta på, som alla alternativ, säger John Wrede, i Brändö. Infrastrukturminister Mika Nordberg (MSÅ) lyfte under lantrådets presskaffe i går tanken på små enmotoriga flygplan för att lösa problemet med skärgårdens interntrafik. Mika Nordberg presenterade idén som ett förslag värt att diskutera.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Christian Dreyer, John Wrede, Brändö, Mika Nordberg, MSÅ, Nordberg, Dreyer, Kumlinge, Nya Åland, Harald, Nyan

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skärgårdsflygkan vara , värtatt , titta

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

Åländska öar kan få vattenpris

Ett Ålandsbaserat vattenprojekt har gått till final i en svensk tävling. .

Nyan - 2 timmar sedan

Löfström-spörsmål om tv-förordning

Ålands riksdagsledamot Mats Löfström har lämnat in ett skriftligt spörsmål till regeringen angående ojämställda bevakningsmöjligheter för idrott i tv och radio. Hufvudstadsbladet har nyligen granskat statsrådets förordning om televisering av evenemang av samhällelig betydelse. I listan av tv-sända evenemag som inte får ligga bakom betalmur finns bland annat VM och EM i fotboll för herrar och VM i ishockey för herrar.

Nyan - 3 timmar sedan

Inga biljetter kvar till körkonsert

Nordens institut på Åland (NIPÅ) firar sin 35-årsdag med en konsert med den finländska kören Musta Lammas på Alandica den 29 mars. Men fribiljetterna som allmänheten kunnat hämta på Alandica är slut. Runt hundra platser har vikts för inbjudna gäster och om någon av dem inte tackar ja blir de biljetterna tillängliga för allmänheten.

Nyan - 5 timmar sedan

Bomarsundsbron projekteras – igen

Nya Bomarsundsbron skulle bli en klassisk bågbro med projekteringskostnader på nästan 600 000 euro. Men nu kastas det förslaget ut och ersätts med en annan brotyp som kostar ytterligare 300 000 euro att projektera. .

Nyan - 7 timmar sedan

Info om skolhot på torsdag

Med anledning av skolhotet i GHS förra veckan kommer polisen på torsdag den 20/2-2020, ge mer informaion om utredningen, sägs i ett pressmeddelande, som fortsätter: Inför den informationen önskar polisen dock klargöra att den person som initialt hördes om hoten inte längre är aktuell i utredningen.   TEXT: Mårten Sundberg marten.sundberg@nyan.

Nyan - 7 timmar sedan

Paf får forskarstöd för förlustgränsen

– Den obligatoriska förlustgränsen som Paf har är absolut ett steg åt rätt håll och det är en sån åtgärd som behöver testas. .

Nyan - 9 timmar sedan

Agatha-serien kan få mer än maxstöd

100 000 euro är maxstödet som ska beviljas för filmprojekt, enligt landskapets filmstrategi som klubbades 2018. .

Nyan - 10 timmar sedan

Sannolikt ingen Ekhalie 2020

FOTBOLL. Efter elva säsonger verkar Amos Ekhalies tid i IFK Mariehamn nu lida mot sitt slut. .

Nyan - 10 timmar sedan

Birka Cruises var bäst igen

Birka Cruises har för nionde gången utsetts till Sveriges bästa rederi. Priset delades ut under torsdagen på Grand Travel Award, den årliga galan för resebranschen, sägs i ett pressmeddelande. – Vi är stolta och glada över att få det här erkännandet från branschproffsen för det arbete vi gör.

Nyan - 11 timmar sedan

Efter Nyans avslöjanden: Nu kan lagen ändras

I samband med förra veckans avslöjande om Bert Häggbloms och Marcus Måtars inblandning i det som av landskapets tjänstemän ansett vara en bulvanaffär, väcktes frågan om något brott begåtts. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.