SR > Vetenskap

Wednesday, 23 January, 10:41

SR - 18 apr 18 kl. 06:00

Svårt att extremsporta jämställtUtövare av extremsporter som triathlon och ultramaraton har svårt att kombinera sin idrott med ett jämställt familjeliv, visar en studie gjord av forskare vid Linnéuniversitetet och Göteborgs universitet..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Linnéuniversitetet, Göteborgs

Dela artikeln

43 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svårtatt , extremsporta, jämställt

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

I helgen kan du vara med och räkna fåglar

På fredag är det dags för den årliga fågelräkningen "Vinterfåglar inpå knuten". Det handlar om att räkna alla fåglar som besöker landets fågelbord och andra fågelmatningar..

SR - 4 timmar sedan

EU:s nya drag för att minska olyckor inom vården

EU:s medlemsländer har fått ett nytt, gemensamt system för att rapportera in olyckor och tillbud med så kallade medicintekniska produkter..

SR - 4 timmar sedan

Forskare: Miljöpolitiken missar sociala orättvisor

Forskare varnar för att sociala rättviseaspekter saknas i regeringens nya miljöpolitik. Aspekter som i Frankrike bidrog till proteströrelsen Gula västarna..

SR - 4 timmar sedan

Stora utmaningar för framtidens flygplan

Att fortsätta att flyga till avlägsna resmål och klara våra klimatmål. Går det? Det skulle kräva genomgripande förändringar av flyget, menar forskare på KTH..

SR - 21 timmar sedan

Vad äter ditt husdjur?

Är hundarnas och katternas köttdiet en klimatbov? Kan insekter vara framtidens melodi i hundskålen? Eller vegetarisk mat?

SR - Igår: 07:58

Skotska kycklingar kan skydda mot framtida pandemier

I år kommer de första kycklingarna som har genförändrats för att vara resistenta mot influensa att kläckas i Skottland..

SR - Igår: 06:10

Instrumentet med känsla för snö

Forskare vid Luleå tekniska universitet har tagit fram ett nytt mätinstrument som de hoppas ska hjälpa till att känna igen olika sorters snö..

SR - Igår: 06:00

Insekter – framtidens hundmat?

Insekter till våra husdjur – kan det vara ett klimatsmart alternativ till kött? Kanske, men då måste regler hur insekter kan och får användas i djurfoder bli mer lika i olika länder..

SR - Igår: 06:00

Så kan skogen bli mer bärrik

Att blanda olika trädslag i skogsbruket kan gynna såväl trädtillväxten som tillgången på bär och vilt. Även om det bara handlar om att gå från en till två trädarter..

SR - I förrgår: 08:00

Hundarnas köttdiet – en klimatbov

Antalet tamhundar och tamkatter ökar i världen. Och genom maten de får så påverkas både miljö och klimat. Inte minst då de får alltmer kött..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.