DI > Ekonomi

Wednesday, 17 October, 09:05

DI - 17 apr 18 kl. 19:52

Preems vd varnar för utslagning: ”Miljarder skickas utomlands”Nya regler för förnybara drivmedel väntas sätta fart på konsumtionen men riskerar att slå undan benen för inhemsk produktion. Den varningen utfärdar drivmedelsjätten Preem som nu vädjar till regeringen att snabbt reformera systemet..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Preem

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Preemsvd , varnarför , utslagning, Miljarder, skickas, utomlands
DI - 28 jul 17 kl. 09:31

Preem kämpar för sin fordran – förlust över 4 miljarder

Preems samlade förluster på sitt jättelån till det närstående krisbolaget CMGO uppgår till över 4 miljarder kronor. Det uppger Preems vd Petter Holland, som hoppas att ägaren Mohammed Al-Amoudis systerbolag ska kunna återvinna åtminstone delar av lånet..

DI - 20 sep 11 kl. 13:19

Waidelich varnar för social utslagning

Regeringen måste göra mer för att minska utanförskapet. Annars är risken stor att vi får en social utslagning, varnar Tommy Waidelich (S)..

DI - 28 dec 17 kl. 09:34

Fladdermöss hotar stoppa Preems miljardprojekt

En sårbar art av fladdermöss hotar stoppa bygget av Preems nya anläggning i Lysekil. Naturvårdsverket kräver nu en noggrann inventering av området för att ge sitt godkännande till jätteinvesteringen på 15 miljarder kronor..

Dagens PS - 22 jan 18 kl. 11:11

Saudi: 800 miljarder från gripna oljeshejker

Saudiarabien räknar med att kunna dra in 100 miljarder dollar, motsvarande 803 miljarder kronor, i förlikningar med de rika individer som varit fängslade för korruptionsmisstankar. Förlikningarna innebär även att de gripna släpps fria från lyxhotellet Ritz Carlton i huvudstaden Riyadh. Där har de tillbringat över tre månader och enligt en regeringstjänsteman har cirka 90 av de misstänkta blivit frisläppta, skriver Bloomberg News.

DI - 12 jan 18 kl. 18:12

Preems ägare kvar på hotellet

Medieuppgifter har rapporterat om att Preems ägare Mohammed Al-Amoudi har förts till Saudiarabiens beryktade fängelse efter att ha vägrat betala de summor som ska säkerställa hans frihet. Men uppgiften dementeras på fredagskvällen av Preems svenska presschef Niclas Brantingson: "Han är kvar på hotellet", säger han..

DI - 19 mar 15 kl. 06:06

al-Amoudi tvingas pumpa in miljarder i Preem

Preems förluster skenar. Ägaren Mohammed al-Amoudi har på kort tid tvingats pumpa in över 2 miljarder kronor i nytt kapital..

YLE - 14 aug 12 kl. 12:39

Utslagning av unga kan förebyggas

Det är möjligt att förbygga utslagning av unga. Det kom man fram till under ett semiarium som ordnades av Institutet för hälsa och välfärd, THL, tillsammans med Utbildningsstyrelsen. Republikens president Sauli Niinistö öppnade tillställningen, och sade att vi måste bära ansvaret tillsammans.

HBL - 28 sep 12 kl. 19:09

Riksdagen beställer utredning om hur utslagning förebyggs

Riksdagens revisionsutskott tänker beställa en undersökning om effekten av olika åtgärder som ska förebygga utslagning bland unga.I utredningen söker man också svar vad som avses med utslagning bland unga som fenomen, de utslagnas antal och vilka faktorer som påverkar risken att bli utslagen. Utredarna ska också bedöma arbets- och ansvarsfördelningen mellan olika aktörer.

Dagens Media - 17 nov 16 kl. 07:00

Konsumentverket om Preems kampanj: "Vilseledande"

Konsumentverket ifrågasätter Preems kampanj med uttryck som "Tanka vägarnas grönaste drivmedel". Samtidigt menar Preem att marknadsföringen är sanningsenlig..

Kristianstadsbladet - 06 nov 17 kl. 17:20

Svenska Preems ägare gripen i Saudiarabien

Drivmedelsbolaget Preems ägare, den saudiske mångmiljardären Mohammed al-Amoudi, är en av dem som frihetsberövades i helgens massgripande i Saudiarabien. På Preem vet de anställda inte vad gripandet innebär eller vad som kommer att ske.(TT).

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Knowit har tecknat nytt ramavtal med Kammarkollegiet

Kammarkollegiet har tecknat nytt ramavtal inom Resurskonsulting med Knowit inom flera anbudsområden. Omsättningen uppskattas till 250 miljoner kronor för ramavtalsperioden. Ramavtalet gäller leveranser inom Region Södra, och innebär ett brett utbud av tjänster..

DI - 10 minuter sedan

PE Accounting blir DI Gasell för tredje året i rad och växer i rasande fart!

PE Accounting är för tredje året i rad Di Gaseller och har en stadig tillväxttakt om 50%. Framgångsfaktorn är att PE sedan starten 2011 kombinerat sitt egenutvecklade ekonomisystem med ekonomer för att erbjuda realtidsuppdaterade beslutsunderlag och automatisera allt från fakturor, utlägg och lön till uppföljning och bokföring..

DI - 10 minuter sedan

Multidocker genomför riktad emission på 15 Mkr

Materialhanteringsbolaget Multidocker, noterat på MTF Stockholm, har beslutat att genomföra en riktad nyemission som tillför bolaget 15 miljoner kronor före emissionskostnader, vilket ger en utspädning på 18 procent..

DI - 15 minuter sedan

Sven-Olof Johansson fortsätter öka i H&M

Finansmannen Sven-Olof Johansson har under det tredje kvartalet köpt ytterligare 50.000 aktier i H&M, en investering på nästan 7 miljoner kronor. Det framgår av ägardatatjänsten Holdings senaste uppdatering per den 30 september..

DI - 15 minuter sedan

Stockholmsbörsen går mot öppning uppåt

Stockholmsbörsen stod på onsdagsmorgonen inför en öppning uppåt sedan de amerikanska börserna stigit markant föregående dag och de asiatiska indexen avancerat på onsdagsmorgonen..

DI - 15 minuter sedan

Gruvjätten sänker kopparprognosen

BHP Billiton, världens största gruvbolag, ökade järnmalmsproduktionen med 8 procent under det första kvartalet i det brutna räkneskapsåret 2018/2019. Prognosen för kopparproduktionen sänks dock för helåret..

DI - 15 minuter sedan

Öresund har köpt aktier i Hövding och Swedencare

Mats Qvibergs investmentbolag Öresund har köpt aktier i husdjursbolaget Swedencare och hjälmbolaget Hövding.  Det framgår av färsk ägarstatistik från analystjänsten Holdings..

DI - 15 minuter sedan

Rekar: DNB sänker Swedbank och Handelsbanken, höjer SEB

I en bankgenomgång ger DNB Markets tummen upp för SEB men sänker Handelsbanken och Swedbank. Di har gått igenom morgonens rekommendationsförändringar..

DI - 30 minuter sedan

Halvledarjätte höjer förväntningarna efter stark kvartalsrapport

Halvledarbolaget ASML, Europas största, väntas slå både försäljnings- och vinstförväntningarna för det fjärde kvartalet efter att ha erhållit fem nya order under det tredje kvartalet på sin nya maskin. Det rapporterar Bloomberg News. .

DI - 30 minuter sedan

PWC bekräftar att Impact Coatings tidigare vd brutit mot regler

Den tidigare vd:n Henrik Ljungcrantz har brutit mot regler för återbetalning av utgifter under flera år. Det skriver Impact Coatings i ett pressmeddelande..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.