DI > Ekonomi

Monday, 20 August, 08:44

DI - 17 apr 18 kl. 19:52

Preems vd varnar för utslagning: ”Miljarder skickas utomlands”Nya regler för förnybara drivmedel väntas sätta fart på konsumtionen men riskerar att slå undan benen för inhemsk produktion. Den varningen utfärdar drivmedelsjätten Preem som nu vädjar till regeringen att snabbt reformera systemet..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Preem

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Preemsvd , varnarför , utslagning, Miljarder, skickas, utomlands
DI - 28 jul 17 kl. 09:31

Preem kämpar för sin fordran – förlust över 4 miljarder

Preems samlade förluster på sitt jättelån till det närstående krisbolaget CMGO uppgår till över 4 miljarder kronor. Det uppger Preems vd Petter Holland, som hoppas att ägaren Mohammed Al-Amoudis systerbolag ska kunna återvinna åtminstone delar av lånet..

DI - 20 sep 11 kl. 13:19

Waidelich varnar för social utslagning

Regeringen måste göra mer för att minska utanförskapet. Annars är risken stor att vi får en social utslagning, varnar Tommy Waidelich (S)..

DI - 28 dec 17 kl. 09:34

Fladdermöss hotar stoppa Preems miljardprojekt

En sårbar art av fladdermöss hotar stoppa bygget av Preems nya anläggning i Lysekil. Naturvårdsverket kräver nu en noggrann inventering av området för att ge sitt godkännande till jätteinvesteringen på 15 miljarder kronor..

Dagens PS - 22 jan 18 kl. 11:11

Saudi: 800 miljarder från gripna oljeshejker

Saudiarabien räknar med att kunna dra in 100 miljarder dollar, motsvarande 803 miljarder kronor, i förlikningar med de rika individer som varit fängslade för korruptionsmisstankar. Förlikningarna innebär även att de gripna släpps fria från lyxhotellet Ritz Carlton i huvudstaden Riyadh. Där har de tillbringat över tre månader och enligt en regeringstjänsteman har cirka 90 av de misstänkta blivit frisläppta, skriver Bloomberg News.

DI - 12 jan 18 kl. 18:12

Preems ägare kvar på hotellet

Medieuppgifter har rapporterat om att Preems ägare Mohammed Al-Amoudi har förts till Saudiarabiens beryktade fängelse efter att ha vägrat betala de summor som ska säkerställa hans frihet. Men uppgiften dementeras på fredagskvällen av Preems svenska presschef Niclas Brantingson: "Han är kvar på hotellet", säger han..

DI - 19 mar 15 kl. 06:06

al-Amoudi tvingas pumpa in miljarder i Preem

Preems förluster skenar. Ägaren Mohammed al-Amoudi har på kort tid tvingats pumpa in över 2 miljarder kronor i nytt kapital..

YLE - 14 aug 12 kl. 12:39

Utslagning av unga kan förebyggas

Det är möjligt att förbygga utslagning av unga. Det kom man fram till under ett semiarium som ordnades av Institutet för hälsa och välfärd, THL, tillsammans med Utbildningsstyrelsen. Republikens president Sauli Niinistö öppnade tillställningen, och sade att vi måste bära ansvaret tillsammans.

HBL - 28 sep 12 kl. 19:09

Riksdagen beställer utredning om hur utslagning förebyggs

Riksdagens revisionsutskott tänker beställa en undersökning om effekten av olika åtgärder som ska förebygga utslagning bland unga.I utredningen söker man också svar vad som avses med utslagning bland unga som fenomen, de utslagnas antal och vilka faktorer som påverkar risken att bli utslagen. Utredarna ska också bedöma arbets- och ansvarsfördelningen mellan olika aktörer.

Dagens Media - 17 nov 16 kl. 07:00

Konsumentverket om Preems kampanj: "Vilseledande"

Konsumentverket ifrågasätter Preems kampanj med uttryck som "Tanka vägarnas grönaste drivmedel". Samtidigt menar Preem att marknadsföringen är sanningsenlig..

Kristianstadsbladet - 06 nov 17 kl. 17:20

Svenska Preems ägare gripen i Saudiarabien

Drivmedelsbolaget Preems ägare, den saudiske mångmiljardären Mohammed al-Amoudi, är en av dem som frihetsberövades i helgens massgripande i Saudiarabien. På Preem vet de anställda inte vad gripandet innebär eller vad som kommer att ske.(TT).

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Polisens varning: nu slår båtmotortjuvarna till

Båtsäsongen går mot sitt slut och nu ser tjuvarna sin chans. Nu varnar polisen och tipsar om hur du ska skydda din båt..

DI - 15 minuter sedan

Nibe köper verkstadsbolag

Nibe har tecknat avtal om att förvärva 51 procent av Emin Group, med verksamhet i Turkiet och Serbien och har köpoption på att förvärva ytterligare 29% år 2025..

DI - 15 minuter sedan

Pepsico köper Sodastream

Läskjätten Pepsico köper Sodastream, leverantör av kolsyremaskiner för bubbelvatten, för 3,2 miljarder dollar. .

DI - 15 minuter sedan

Afghanistan inväntar svar från talibanerna

Den afghanska regeringen inväntar respons från talibanerna på president Ashraf Ghanis erbjudande om vapenvila. Ännu har fundamentaliströrelsen inte svarat..

DI - 30 minuter sedan

Nitro Games ökar ebitda-förlusten

Det finländska spelbolaget Nitro Games, som är listat på First North, redovisar ett ebitda-resultat på minus 1,2 miljoner euro (minus 0,5) för det andra kvartalet. .

DI - 30 minuter sedan

Heroes of Warland @ Gamescom: Meet the Heroes

Nitro Games announced the new Heroes from its upcoming game Heroes of Warland..

DI - 30 minuter sedan

Hanzas rörelsemarginal går uppåt

Kontraktstillverkaren Hanza redovisar ett resultat efter skatt om 11 miljoner kronor för det andra kvartalet 2018 (8). Resultat per aktie blev 0:38 kronor (0:33)..

DI - 30 minuter sedan

Busch Thor: Kan inte mötas i förhandlingar med SD

Avgörande skillnader partierna emellan gör att Kristdemokraterna "inte kan mötas i förhandlingar" med Sverigedemokraterna. Det säger partiledaren Ebba Busch Thor i Sveriges Radio på måndagen..

DI - 30 minuter sedan

Italien satsar rejält på infrastruktur efter broolycka

Italien planerar att nästa månad presentera en ny omfattande plan för infrastruktursatsningar. Det uppgav Giancarlo Giorgetti, statssekreterare i Italien, i en intervju med tidningen Il Messaggero, rapporterar Sky News..

DI - 30 minuter sedan

Stilla på Asienbörserna

Rörelserna var relativt små på de ledande Asienbörserna när en ny handelsvecka inleddes. Blickarna kommer under veckan att riktas mot handelssamtalen mellan USA och Kina..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.