DI > Ekonomi

Sunday, 27 May, 10:06

DI - 17 apr 18 kl. 19:52

Preems vd varnar för utslagning: ”Miljarder skickas utomlands”Nya regler för förnybara drivmedel väntas sätta fart på konsumtionen men riskerar att slå undan benen för inhemsk produktion. Den varningen utfärdar drivmedelsjätten Preem som nu vädjar till regeringen att snabbt reformera systemet..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Preem

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Preemsvd , varnarför , utslagning, Miljarder, skickas, utomlands
DI - 28 jul 17 kl. 09:31

Preem kämpar för sin fordran – förlust över 4 miljarder

Preems samlade förluster på sitt jättelån till det närstående krisbolaget CMGO uppgår till över 4 miljarder kronor. Det uppger Preems vd Petter Holland, som hoppas att ägaren Mohammed Al-Amoudis systerbolag ska kunna återvinna åtminstone delar av lånet..

DI - 20 sep 11 kl. 13:19

Waidelich varnar för social utslagning

Regeringen måste göra mer för att minska utanförskapet. Annars är risken stor att vi får en social utslagning, varnar Tommy Waidelich (S)..

DI - 28 dec 17 kl. 09:34

Fladdermöss hotar stoppa Preems miljardprojekt

En sårbar art av fladdermöss hotar stoppa bygget av Preems nya anläggning i Lysekil. Naturvårdsverket kräver nu en noggrann inventering av området för att ge sitt godkännande till jätteinvesteringen på 15 miljarder kronor..

Dagens PS - 22 jan 18 kl. 11:11

Saudi: 800 miljarder från gripna oljeshejker

Saudiarabien räknar med att kunna dra in 100 miljarder dollar, motsvarande 803 miljarder kronor, i förlikningar med de rika individer som varit fängslade för korruptionsmisstankar. Förlikningarna innebär även att de gripna släpps fria från lyxhotellet Ritz Carlton i huvudstaden Riyadh. Där har de tillbringat över tre månader och enligt en regeringstjänsteman har cirka 90 av de misstänkta blivit frisläppta, skriver Bloomberg News.

DI - 12 jan 18 kl. 18:12

Preems ägare kvar på hotellet

Medieuppgifter har rapporterat om att Preems ägare Mohammed Al-Amoudi har förts till Saudiarabiens beryktade fängelse efter att ha vägrat betala de summor som ska säkerställa hans frihet. Men uppgiften dementeras på fredagskvällen av Preems svenska presschef Niclas Brantingson: "Han är kvar på hotellet", säger han..

DI - 19 mar 15 kl. 06:06

al-Amoudi tvingas pumpa in miljarder i Preem

Preems förluster skenar. Ägaren Mohammed al-Amoudi har på kort tid tvingats pumpa in över 2 miljarder kronor i nytt kapital..

YLE - 14 aug 12 kl. 12:39

Utslagning av unga kan förebyggas

Det är möjligt att förbygga utslagning av unga. Det kom man fram till under ett semiarium som ordnades av Institutet för hälsa och välfärd, THL, tillsammans med Utbildningsstyrelsen. Republikens president Sauli Niinistö öppnade tillställningen, och sade att vi måste bära ansvaret tillsammans.

HBL - 28 sep 12 kl. 19:09

Riksdagen beställer utredning om hur utslagning förebyggs

Riksdagens revisionsutskott tänker beställa en undersökning om effekten av olika åtgärder som ska förebygga utslagning bland unga.I utredningen söker man också svar vad som avses med utslagning bland unga som fenomen, de utslagnas antal och vilka faktorer som påverkar risken att bli utslagen. Utredarna ska också bedöma arbets- och ansvarsfördelningen mellan olika aktörer.

Dagens Media - 17 nov 16 kl. 07:00

Konsumentverket om Preems kampanj: "Vilseledande"

Konsumentverket ifrågasätter Preems kampanj med uttryck som "Tanka vägarnas grönaste drivmedel". Samtidigt menar Preem att marknadsföringen är sanningsenlig..

Kristianstadsbladet - 06 nov 17 kl. 17:20

Svenska Preems ägare gripen i Saudiarabien

Drivmedelsbolaget Preems ägare, den saudiske mångmiljardären Mohammed al-Amoudi, är en av dem som frihetsberövades i helgens massgripande i Saudiarabien. På Preem vet de anställda inte vad gripandet innebär eller vad som kommer att ske.(TT).

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Trump ändrar sig om möte med Nordkorea

Kim Jong-Un är inställd på att träffa Donald Trump, hälsar Sydkoreas president Moon Jae-In. Och USA-presidenten säger att förberedelserna för ett toppmöte med Nordkoreas diktator nu åter "rullar på väldigt fint"..

DI - 45 minuter sedan

Rekordsiffror för glassförsäljningen

Årets maj har hittills varit extremvarm. För de svenska glasstillverkarna betyder det stora försäljningsrekord..

DI - 1 timme sedan

Jättebankens dystra scenario: Oljepris på 100 dollar per fat

Helima Croft som är global chef för råvarustrategi på Royal Bank of Scotland tror att oljepriset kan stiga till 100 dollar per fat, givet vissa villkor. .

DI - 1 timme sedan

Misstänkt insiderhandel på fortsatt höga nivåer

Veckans häktning av Cherrys vd, som misstänks för grovt insiderbrott, är ett utslag av fortsatt hög insiderhandel. Det visar färsk statistik från Ekobrottsmyndigheten och Finansinspektionen..

DI - 1 timme sedan

Högern i täten i Colombias presidentval

Aldrig tidigare har vänsterkrafter styrt Colombia. Det hoppas forne gerillamedlemmen Gustavo Petro, som samlat oväntat stort stöd, ändra på i dagens presidentval. Men rädsla för grannlandets exempel placerar högerkandidaten Iván Duque i täten..

DI - 2 timmar sedan

Beactica tecknar treårig förlängning av avtal med Sanofi

Uppsalaföretaget Beactica meddelade idag att en treårig förlängning har tecknats för bolagets samarbetsavtal med Sanofi. Samarbetet baseras på Beacticas specialiserade plattform för effektiv utveckling av nya läkemedel och involverar karaktärisering av interaktioner mellan nya läkemedelssubstanser och deras målproteiner..

DI - 13 timmar sedan

Miljonprislapp för 244 år gammalt vin

Priset landade på 1 060 000 kronor när en flaska vitt vin, 244 år gammalt, gick under klubban på lördagen. .

DI - 14 timmar sedan

Succé för billig svensk thriller

Sommarens stora svenska biofilm är gjord med minimal budget. Ändå har ”Den blomstertid nu kommer” redan sålts till 15 länder. I huvudrollen syns Christoffer Nordenrot, som även skrivit manus tillsammans med filmkollektivet Crazy Pictures..

DI - 14 timmar sedan

Spaniens premiärminister vägrar avgå trots misstroendeförklaring

Spaniens premiärminister Mariano Rajoy vägrar avgå och vill sitta hela mandatperioden trots att socialisterna i landet som är det största oppositionspartiet i landet har lämnat in en misstroendeförklaring mot Rajoy..

DI - 15 timmar sedan

Borsten som lyssnar på håret och smarta saltkaret – här är galna IoT-prylarna

Att det finns produkter som vinner på kommunikation med ­omvärlden råder det ingen tvekan om. Men det finns också en och annan pryl som kanske förbättras helt i onödan.  Hur stort är till exempel behovet av en hårborste som genom att ”lyssna på håret”, kan rekommendera passande stylingprodukter?.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.