DI > Ekonomi

Wednesday, 23 January, 10:04

DI - 17 apr 18 kl. 19:52

Preems vd varnar för utslagning: ”Miljarder skickas utomlands”Nya regler för förnybara drivmedel väntas sätta fart på konsumtionen men riskerar att slå undan benen för inhemsk produktion. Den varningen utfärdar drivmedelsjätten Preem som nu vädjar till regeringen att snabbt reformera systemet..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Preem

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Preemsvd , varnarför , utslagning, Miljarder, skickas, utomlands
DI - 20 sep 11 kl. 13:19

Waidelich varnar för social utslagning

Regeringen måste göra mer för att minska utanförskapet. Annars är risken stor att vi får en social utslagning, varnar Tommy Waidelich (S)..

DI - 28 jul 17 kl. 09:31

Preem kämpar för sin fordran – förlust över 4 miljarder

Preems samlade förluster på sitt jättelån till det närstående krisbolaget CMGO uppgår till över 4 miljarder kronor. Det uppger Preems vd Petter Holland, som hoppas att ägaren Mohammed Al-Amoudis systerbolag ska kunna återvinna åtminstone delar av lånet..

DI - 28 dec 17 kl. 09:34

Fladdermöss hotar stoppa Preems miljardprojekt

En sårbar art av fladdermöss hotar stoppa bygget av Preems nya anläggning i Lysekil. Naturvårdsverket kräver nu en noggrann inventering av området för att ge sitt godkännande till jätteinvesteringen på 15 miljarder kronor..

Dagens PS - 22 jan 18 kl. 11:11

Saudi: 800 miljarder från gripna oljeshejker

Saudiarabien räknar med att kunna dra in 100 miljarder dollar, motsvarande 803 miljarder kronor, i förlikningar med de rika individer som varit fängslade för korruptionsmisstankar. Förlikningarna innebär även att de gripna släpps fria från lyxhotellet Ritz Carlton i huvudstaden Riyadh. Där har de tillbringat över tre månader och enligt en regeringstjänsteman har cirka 90 av de misstänkta blivit frisläppta, skriver Bloomberg News.

DI - 12 jan 18 kl. 18:12

Preems ägare kvar på hotellet

Medieuppgifter har rapporterat om att Preems ägare Mohammed Al-Amoudi har förts till Saudiarabiens beryktade fängelse efter att ha vägrat betala de summor som ska säkerställa hans frihet. Men uppgiften dementeras på fredagskvällen av Preems svenska presschef Niclas Brantingson: "Han är kvar på hotellet", säger han..

DI - 19 mar 15 kl. 06:06

al-Amoudi tvingas pumpa in miljarder i Preem

Preems förluster skenar. Ägaren Mohammed al-Amoudi har på kort tid tvingats pumpa in över 2 miljarder kronor i nytt kapital..

YLE - 14 aug 12 kl. 12:39

Utslagning av unga kan förebyggas

Det är möjligt att förbygga utslagning av unga. Det kom man fram till under ett semiarium som ordnades av Institutet för hälsa och välfärd, THL, tillsammans med Utbildningsstyrelsen. Republikens president Sauli Niinistö öppnade tillställningen, och sade att vi måste bära ansvaret tillsammans.

HBL - 28 sep 12 kl. 19:09

Riksdagen beställer utredning om hur utslagning förebyggs

Riksdagens revisionsutskott tänker beställa en undersökning om effekten av olika åtgärder som ska förebygga utslagning bland unga.I utredningen söker man också svar vad som avses med utslagning bland unga som fenomen, de utslagnas antal och vilka faktorer som påverkar risken att bli utslagen. Utredarna ska också bedöma arbets- och ansvarsfördelningen mellan olika aktörer.

DI - 15 mar 16 kl. 11:23

Varning för utslagning i byggsektorn

Arbetsgivarna i Sveriges Byggindustrier varnar för att fackets krav kommer slå ihjäl tusentals byggföretag..

Dagens Media - 17 nov 16 kl. 07:00

Konsumentverket om Preems kampanj: "Vilseledande"

Konsumentverket ifrågasätter Preems kampanj med uttryck som "Tanka vägarnas grönaste drivmedel". Samtidigt menar Preem att marknadsföringen är sanningsenlig..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Metro Bank vinstvarnar – aktien slaktas på Londonbörsen

Brittiska Metro Banks underliggande vinst före skatt uppgick till omkring 50 miljoner pund under 2018 enligt preliminära siffror. Analytikerna hade i snitt väntat sig en underliggande vinst på 59 miljoner pund enligt Financial Times. Aktien slaktas med omkring 27 procent under onsdagsmorgonen.

DI - 15 minuter sedan

Norges Bank förväntas lämna styrräntan oförändrad

Norges Bank väntas lämna styrräntan oförändrad på torsdagen..

DI - 15 minuter sedan

Svagare bland amerikanska arkitekter – men Assa Abloys kundsegment lyfter

Architechture Billings Index (ABI) sjönk till 50,4 i december från 54,7 november. Det framgår av Bloomberg.  Indexet för institutionellt byggande steg till 53,1 från 50,8.

DI - 30 minuter sedan

Studie: Uselt förtroende för svenska spelbranschen

För andra året i rad får svenska spelbolag absolut bottenbetyg i en mätning av kundnöjdhet och anseende. ”Beroende”, ”vinst”, ”reklam” och ”lurendrejeri” är ord som oftast sammanknippas med bolagen..

DI - 30 minuter sedan

Oscar Properties har sålt sista bostaden i lyxprojektet Nybrogatan 19

Oscar Properties har sålt alla bostäder i sitt lyxprojekt Nybrogatan 19 på Östermalm..

DI - 30 minuter sedan

G4S väntas nå förlikning i arbetsrättsmål

Säkerhetsföretaget G4S vitsordar en förlikning med en grupptalan där bolaget anklagats för brott mot arbetstagares rätt till avbrott för mat och vila, skriver bolaget i ett pressmeddelande..

DI - 30 minuter sedan

Rekordstor orderingång för Midsummer

Solenergiföretaget Midsummer, vars aktie handlas på Nasdaq First North, noterar en rekordstor orderingång för helåret 2018, skriver bolaget i ett pressmeddelande. .

DI - 45 minuter sedan

Norska oljefondens investeringar i kol ökar

Norges oljefond får inte investera i bolag där mer än 30 procent av intäkterna kommer från kol. Trots det har fondens exponering mot råvaran ökat på senare år, enligt en undersökning Bloomberg News tagit del av..

DI - 45 minuter sedan

Fallerat budsamtal tynger Millicom – men Nordea ser köpläge

Millicom rasar på Stockholmsbörsen efter att budsamtalen med Liberty Latin America fallerat. Nordea menar att det är köpläge..

DI - 1 timme sedan

Lista: Fjolårets sämsta produkter

En köksfläkt utan sug, en robotgräsklippare som både klipper fötter och gräs och en ekologisk pasta med höga halter bekämpningsmedel. Det är några av produkterna som kvalar in på listan över förra årets sämsta produkter från tidningen Råd & Rön..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.