DI > Ekonomi

Thursday, 18 October, 15:20

DI - 17 apr 18 kl. 19:32

Bettina Kashefi: Ytliga påståenden om ökade klyftorDEBATT. Att klyftorna är något större nu är ett överskattat problem. Jämförelsen sker med en extrem situation på 1980-talet då en hårt sammanpressad lönestruktur var en viktig orsak till den låga tillväxten. Sverige behöver en ny reformomgång, skriver Svenskt Näringslivs Bettina Kashefi..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Kashefi, Debatt, Svenskt Näringslivs Bettina Kashefi

Dela artikeln

250 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bettina, Kashefi, Ytliga, påståendenom , ökade, klyftor
SVT Debatt - 05 jan 14 kl. 10:00

Icke-konfrontationen håller SD vid liv

SVERIGEDEMOKRATERNA Tystnaden kring och utfrysningen av Sverigedemokraterna från de övriga partierna har gett partiet ett starkt fäste. Bara genom att kategoriskt bemöta, och slå hål på Sverigedemokraternas påståenden kan människor få en riktig bild av deras politik, skriver Vahagn Avedian, doktorand. Inget annat parti hade kunnat klara sig så pass väl som SD, med många avslöjanden om partitoppars och medlemmars ”olämpliga” åsikter.

YLE - 25 apr 15 kl. 08:09

Provet i modersmålet testar mycket mer än bara språket

Det finns studerande som har problem med att förstå idén med studentexamensprovet i modersmål. Provet testar så mycket annat än enbart språkkunskap. - Jag har kompisar som säger ”ett stol” och ”en bord” – och de får bättre vitsord än de som talar en god svenska.

YLE - 04 jun 16 kl. 09:32

Myggorna är här- är du redo?

Känns försommarens myggbett värre än senare myggbett- sant eller falskt? Fem påståenden om myggbett. Hur är det egentligen, kan styrkan i myggbetten variera beroende på tidpunkt under sommaren?

YLE - 17 nov 16 kl. 09:05

Stefan Wallin fick svar: Regeringen tänker inte lagstifta om dödshjälp

Regeringen meddelar att den inte planerar att lagstifta om eutanasi, något som riksdagsledamot Stefan Wallin (SFP) har föreslagit i ett spörsmål. Wallin har ställt ett skriftligt spörsmål med en fråga om vilka åtgärder regeringen tänker vidta för att lagstifta om eutanasi i Finland. Han hänvisar till ett starkt stöd för aktiv dödshjälp i opinionsmätningar.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Paradox släpper storsäljande spel till Playstation och Xbox

Spelutvecklaren Paradox Interactives intäktsgenerator spelet Stellaris, kommer att släppas till Playstation och Xbox under första kvartalet nästa år, enligt ett pressmeddelande..

DI - 5 minuter sedan

USA-börser: Terminerna vänder ned efter press från stigande räntor

Terminerna pekar nedåt inför öppningen i New York efter att hökaktiga toner i Federal Reserves senaste protokoll gett stöd år de amerikanska räntorna..

DI - 4 minuter sedan

Nyemission i sargade elbussbolaget Hybricon

Elbussbolaget Hybricons styrelse föreslår att en extrastämma beslutar om att genomföra en företrädesemission..

DI - 15 minuter sedan

Stefan Löfven på EU-toppmöte: Låst läge i asylfrågan

EU-toppmötet på torsdagen nådde inga framsteg om omfördelning av asylsökande mellan EU-länder. Men statsminister Stefan Löfven ger inte upp målet att alla EU-länder ska hjälpa till..

DI - 30 minuter sedan

Medivir: Vi har pengar som räcker i minst 12 månader

Forskningsbolaget Medivir har i dagsläget inga planer på att ta in kapital och tror att de kan ta sina utvecklingsprojekt till en nivå där de förbättrar värdet med dagens kassa..

DI - 30 minuter sedan

Getinges vd avfärdar oro för en nyemission – "föreligger ingen risk"

Att Getinge håller fast vid sin organiska försäljningstillväxtprognos om 2-4 procent i år trots drygt 6 procents tillväxt under årets första nio månader kan uppfattas som konservativt. Det medger vd Mattias Perjos i en rapportkommentar till Nyhetsbyrån Direkt..

DI - 30 minuter sedan

Spanska banker under press efter dom om stämpelskatt

Den spanska banksektorn faller på Madridbörsen. Anledningen är att landets högsta domstol slagit fast att det är bankerna – och inte kunderna – som ska betala stämpelskatt vid bolån. Det rapporterar brittiska Financial Times..

DI - 30 minuter sedan

Byggmax mot en av de bästa dagarna sedan noteringen

Bygghandlarkedjan Byggmax har en av sina bästa dagar någonsin sedan börsnoteringen. .

DI - 30 minuter sedan

Ericsson har sagt upp 50 anställda sedan USA-utredning inleddes 2013

Telekomjätten Ericsson har sagt upp 50 anställda som en följd av den utredning som pågår i USA och som riskerar att leda till böter..

DI - 30 minuter sedan

Psykisk ohälsa ökar – men mår vi verkligen sämre?

I samband med ”World mental health day” förra veckan kom forskare från Harvard med en alarmerande rapport. Den globala psykiska ohälsan ökar så snabbt att den kommer att resultera i kostnader på 16 biljoner (1 biljon = 1 000 miljarder) dollar år 2030. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.