DI > Ekonomi

Thursday, 18 October, 15:21

Liknande nyheter

Taggar: KD Regeringenför en , landsbygdsfientlig, politik
Regeringen - 05 feb 15 kl. 16:37

Regeringen överens om vargförvaltningen

I dag presenterar regeringen sin politik för en långsiktigt hållbar förvaltning av vargstammen i en debattartikel.

"Det behövs mera samverkan mellan dem som berörs av rovdjurspolitiken och det behövs respekt för både människa och rovdjur.", skriver klimat- och miljöminister Åsa Romson och landsbygdsminister Sven-Erik Bucht

Debattartikel: Så får vi balans i vargpolitiken

Miljö- och energidepartementet, 5 februari 2015.

ÖstersundsPosten - 29 okt 14 kl. 13:22

Landsbygdsfientlig politik av regeringen

Före valet utlovades höjda studiebidrag till landets studenter och miljarder i byggbonus till nya studentlägenheter. Detta kan vi trots skriande behov i bland annat Östersund inte se en stavelse om i regeringens budgetförslag..

Cornucopia - 25 aug 15 kl. 10:58

Regeringen inför gammal sverigedemokratisk arbetslöshetspolitik

I en artikel från 2012 målar Schibsted/Aftonbladet upp hur Sverigedemokraternas Sverige ser ut år 2024. Intressant är att Aftonbladet där presenterar att Sverigedemokraterna föreslog en ersättning för långtidsarbetslösas Fas 3, som ser exakt likadan ut som de Extratjänster som regeringen nu inför.

I Aftonbladets artikel om Sverigedemokraternas drömsamhälle står det följande:Arbetsförmedlingen har fått i uppdrag
att fasa ut Fas 3 och ersätta med
Extratjänster senast den 15:e november"De som ändå utförsäkras sätts i samhällsnyttigt gratisarbete inom den offentliga sektorn, sedan Fas tre fått en ny inriktning.

Regeringen - 27 maj 11 kl. 14:46

En politik för unga

Den som är ung i Sverige i dag kan i stor utsträckning fatta egna beslut och själva påverka sin framtid. Jämfört med tidigare generationer har dagens unga helt andra möjligheter och förutsättningar till att skapa det liv de själva vill ha. Den här utvecklingen är i grunden bra.

Regeringen - 14 mar 14 kl. 10:23

Regeringen presenterar förslag till en ny ungdomspolitik

Ett nytt övergripande mål föreslås för alla statliga beslut och insatser som berör ungdomar mellan 13 och 25 år. Detta framgår av propositionen "Med fokus på unga - en politik för goda levnadsvillkor, makt och inflytande" som regeringen fattat beslut om. Det nya målet ska ersätta de nuvarande målen för ungdomspolitiken.

Regeringen - 19 okt 16 kl. 11:09

En sammanhållen politik för hållbar turism och växande besöksnäring

En särskild utredare ska föreslå en sammanhållen politik för hållbar turism och växande besöksnäring. Syftet med utredningen är att ge regeringen underlag för att stärka besöksnäringen som export- och jobbmotor i hela landet. Utredaren ska bl.

Regeringen - 04 dec 17 kl. 14:30

Ett land att besöka - En samlad politik för hållbar turism och växande besöksnäring

Utredningen har haft i uppdrag att lämna förslag på en sammanhållen politik för hållbar turism och växande besöksnäring. Syftet med uppdraget har varit att ge regeringen underlag för att stärka besöksnäringen som export- och jobbmotor i hela landet. I uppdraget har ingått att lämna förslag på en politik som skapar förutsättningar för tillväxt, företagande och sysselsättning och som bidrar till att aktörerna gemensamt kraftsamlar inom besöksnäringen..

Regeringen - 08 maj 18 kl. 10:48

Frågor och svar om skrivelsen En politik för engagemang

Civila samhället gör stora insatser varje dag, för demokratin, i välfärden, mot ensamhet och utsatthet. Nu lägger regeringen fram skrivelsen ”En politik för engagemang – långsiktighet och oberoende för civilsamhället” till riksdagen med målet att stärka långsiktigheten och oberoendet för civila samhället. Här är det du behöver veta om skrivelsen och regeringens politik för civilsamhället..

SVT Debatt - 04 sep 13 kl. 14:02

Regeringen kopierar USA:s förödande mineralstrategi

KLIMATHOTET Vid Obamas Sverigebesök kommer han och Fredrik Reinfeldt diskutera en gemensam strategi inför det kommande globala klimatavtalet. Att klimatfrågan finns på agendan är bra. Men precis som USA driver regeringen med stöd av Socialdemokraterna idag en politik för ökad utvinning av fossila bränslen ?

Regeringen - 17 sep 13 kl. 08:33

Budget för 2014: Politik för tillväxt och jobb

Den 18 september lämnade regeringen sitt förslag till statens budget för 2014 till riksdagen. Regeringen bedömer att det finns ett utrymme för reformer på drygt 24 miljarder kronor nästa år och föreslår satsningar på åtgärder som ökar sysselsättningen, elevernas kunskaper och företagens konkurrenskraft samtidigt som välfärden och sammanhållningen stärks och miljön och klimatet skyddas. Klockan 9.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Paradox släpper storsäljande spel till Playstation och Xbox

Spelutvecklaren Paradox Interactives intäktsgenerator spelet Stellaris, kommer att släppas till Playstation och Xbox under första kvartalet nästa år, enligt ett pressmeddelande..

DI - 5 minuter sedan

USA-börser: Terminerna vänder ned efter press från stigande räntor

Terminerna pekar nedåt inför öppningen i New York efter att hökaktiga toner i Federal Reserves senaste protokoll gett stöd år de amerikanska räntorna..

DI - 5 minuter sedan

Nyemission i sargade elbussbolaget Hybricon

Elbussbolaget Hybricons styrelse föreslår att en extrastämma beslutar om att genomföra en företrädesemission..

DI - 15 minuter sedan

Stefan Löfven på EU-toppmöte: Låst läge i asylfrågan

EU-toppmötet på torsdagen nådde inga framsteg om omfördelning av asylsökande mellan EU-länder. Men statsminister Stefan Löfven ger inte upp målet att alla EU-länder ska hjälpa till..

DI - 30 minuter sedan

Medivir: Vi har pengar som räcker i minst 12 månader

Forskningsbolaget Medivir har i dagsläget inga planer på att ta in kapital och tror att de kan ta sina utvecklingsprojekt till en nivå där de förbättrar värdet med dagens kassa..

DI - 30 minuter sedan

Getinges vd avfärdar oro för en nyemission – "föreligger ingen risk"

Att Getinge håller fast vid sin organiska försäljningstillväxtprognos om 2-4 procent i år trots drygt 6 procents tillväxt under årets första nio månader kan uppfattas som konservativt. Det medger vd Mattias Perjos i en rapportkommentar till Nyhetsbyrån Direkt..

DI - 30 minuter sedan

Spanska banker under press efter dom om stämpelskatt

Den spanska banksektorn faller på Madridbörsen. Anledningen är att landets högsta domstol slagit fast att det är bankerna – och inte kunderna – som ska betala stämpelskatt vid bolån. Det rapporterar brittiska Financial Times..

DI - 30 minuter sedan

Byggmax mot en av de bästa dagarna sedan noteringen

Bygghandlarkedjan Byggmax har en av sina bästa dagar någonsin sedan börsnoteringen. .

DI - 30 minuter sedan

Ericsson har sagt upp 50 anställda sedan USA-utredning inleddes 2013

Telekomjätten Ericsson har sagt upp 50 anställda som en följd av den utredning som pågår i USA och som riskerar att leda till böter..

DI - 30 minuter sedan

Psykisk ohälsa ökar – men mår vi verkligen sämre?

I samband med ”World mental health day” förra veckan kom forskare från Harvard med en alarmerande rapport. Den globala psykiska ohälsan ökar så snabbt att den kommer att resultera i kostnader på 16 biljoner (1 biljon = 1 000 miljarder) dollar år 2030. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.