DI > Ekonomi

Tuesday, 21 August, 18:04

DI - 17 apr 18 kl. 18:11

LO: Tveksam till motivationen bakom toppchefernas lönehöjningarStatens bolag har ett särskilt ansvar för att inte låta vd-lönerna springa i väg, anser LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson. Enligt honom borde regeringen offentligt motivera lönepåslag som kraftigt avviker från normen. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
LO, Karl-Petter Thorwaldsson

Dela artikeln

14 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: LO Tveksamtill , motivationen, bakom, toppchefernas, lönehöjningar
YLE - 02 nov 15 kl. 15:33

Motivationen tryter – Pellinen avslutar karriären

Skicrossåkaren Jouni Pellinen väljer att lägga skidorna på hyllan. Pellinen har ett VM-silver från 2011 som främsta merit. Efter drygt sex år i världscupen i skicross väljer Jouni Pellinen nu att avsluta sin tävlingskarriär.

Nyheter 24 - 19 mar 12 kl. 07:47

Toppchefernas miljonregn - fick lönelyft på 20 procent


Nordeachefen värst med en ökning på hela 79 procent. SVERIGE. Toppchefernas löner ökade rejält förra året.

Newsmill - 08 apr 11 kl. 13:23

Felaktiga antaganden ligger bakom privatiseringen av välförden

Man måste förstå motivationen hos företagen. Motivationen är inte att erbjuda det bästa alternativet, det är att maximera vinsten! Ett företag skulle med glädje ge dig den sämsta skit de kan uppbringa till sinnessjuka överpriser, om de bara kunde.

Dagen - 11 mar 11 kl. 03:00

Stefan Gustavsson: Jag är tveksam till hans otydlighet

- Jag gillar hans stil väldigt mycket men är kanske mer tveksam till hans otydlighet i en del frågor. Det säger Stefan Gustavsson, ordförande i Svenska evangeliska alliansen.

Gustavsson har lyssnat en del på Rob Bells predikningar via internet.

YLE - 11 nov 13 kl. 06:38

Namnplanerare tveksam till Tove Jansson-park på Skatudden

Helsingfors namnkommitté förhåller sig skeptisk till tanken att ändra namnet på Skatuddens park till Tove Jansson-parken. En klar majoritet av stadsfullmäktige vill att namnet ändras för att hedra Tove Jansson som nästa år skulle ha fyllt hundra. Jansson bodde som barn på Skatudden.

Dalarnas tidningar - 23 nov 13 kl. 20:20

Tveksam utvisning ödesdiger för IBF Falun

En tveksam utvisning på Johanna Holmbom. Det låg bakom Iksus vändning i den tredje perioden mot IBF Falun. – Det känns som domarna tar ett beslut som avgör matchen, säger Holmbom efter förlusten med 4–5..

Sydsvenskan - 03 jan 11 kl. 06:30

Tunnelbesked kan ha legat bakom kraschen

Föraren vars tåg kraschade in på Malmö central kan ha förvirrats av felaktig information från trafikledningen. Enligt uppgift till Sydsvenskan fick han besked att tåget skulle ner i tunneln.
MALMÖ.

SvD - 08 mar 15 kl. 17:18

Spela spel ökar motivationen på jobbet

Har du en dipp i motivationen på jobbet? Testa att presentera en del av arbetsuppgifterna som utmaningar i ett spel. Det ökar motivationen, visar ny forskning..

IDG - 6 timmar sedan

Salesforce öppnar koden bakom ai-plattformen Einstein


Tekniken bakom artificiell intelligens och maskininlärning behöver utvecklas, och nå fler. Därför väljer Salesforce nu att släppa tekniken bakom ai-tjänsten Einstein som öppen källkod..

YA - 21 dec 13 kl. 04:00

Sanningen bakom Pisa

Foto: Fredrik Sandberg / TT
Eleverna är instängda i två timmar i ett klassrum som de inte får lämna. Där gör eleverna det internationella Pisa-provet.
Men faktum är att motivationen inte behöver vara på topp.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Börsen stängde på ny rekordnivå

Tisdagens Stockholmsbörs stängde på en ny rekordnivå. .

DI - 5 minuter sedan

Nordenbörser: Läkemedelsbolaget bröt dystra trenden

De nordiska börserna utvecklades positivt på tisdagen, i likhet med övriga Europa. Samlingsindexet Vinx 30 var upp 0,6 procent till nivån 950..

DI - 4 minuter sedan

Europabörser: Uppåt för storbankerna

De ledande europeiska börserna steg på tisdagen, med undantag för London som backade något. Samlingsindexet Europe Stoxx 600 ökade 0,2 procent..

DI - 15 minuter sedan

Essity åker på mångmiljonsmäll

Asaleo Care, ett australiensiskt hygienbolag som Essity äger till cirka 36 procent och som klassas som ett intressebolag för Essitys del, redovisar nedskrivningar i sin halvårsrapport. .

DI - 15 minuter sedan

Stockholmsbörsen: Rakt ned i källaren för hissbolaget

Stockholmsbörsen handlades högre på tisdagen. Flera av de stora Europabörserna steg också även om London trilskades med minus. På rapportfronten åkte bygghisstillverkaren Alimak nedåt i full fart, medan konsultbolaget BTS lyfte..

DI - 15 minuter sedan

Hemfosa kallar till extrastämma för att dela ut dotterbolaget Nyfosa

Styrelsen i Hemfosa Fastigheter har beslutat föreslå att en extra bolagsstämma i Hemfosa den 13 september 2018 beslutar att dela ut samtliga aktier i det helägda dotterbolaget Nyfosa, bestående av bolagets kommersiella fastighetsportfölj. Det framgår av ett pressmeddelande där även Nyfosas finansiella mål meddelas..

DI - 30 minuter sedan

Storägare köper aktier för 24 miljoner i Nolato

Carl-Olof och Jenz Hamrins Stiftelse köpte på tisdagen ytterligare 40.000 aktier i plastkomponenttillverkaren Nolato där stiftelsen är näst största ägare. Affären skedde till kursen 611 kronor per aktie, eller totalt drygt 24 miljoner kronor.

DI - 45 minuter sedan

Storbolagsaktierna som ska upp 40 procent

En trio storbolag i tre olika sektorer har fått särskilt oförtjänt stryk på börsen. De är aktierna med största uppsida just nu, enligt Swedbanks aktieanalytiker..

DI - 1 timme sedan

Alimaktopp tankar aktier

Bygghissbolaget Alimaks styrelseledamot Tomas Carlsson, som även är vd för byggbolaget NCC, har på tisdagen köpt 4.000 aktier i Alimak för totalt drygt en halv miljon kronor. Kursen i affären var 126 kronor per aktie.

DI - 1 timme sedan

USA-börser: Sminkbolaget rasar efter rapporten

New York-börserna handlades upp något i tisdagens inledande handel efter viss optimism över handelsläget mellan USA och Kina. Flera rapporterande bolag var i fokus..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.