DI > Ekonomi

Thursday, 18 October, 16:54

DI - 17 apr 18 kl. 18:11

LO: Tveksam till motivationen bakom toppchefernas lönehöjningarStatens bolag har ett särskilt ansvar för att inte låta vd-lönerna springa i väg, anser LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson. Enligt honom borde regeringen offentligt motivera lönepåslag som kraftigt avviker från normen. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
LO, Karl-Petter Thorwaldsson

Dela artikeln

14 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: LO Tveksamtill , motivationen, bakom, toppchefernas, lönehöjningar
YLE - 02 nov 15 kl. 15:33

Motivationen tryter – Pellinen avslutar karriären

Skicrossåkaren Jouni Pellinen väljer att lägga skidorna på hyllan. Pellinen har ett VM-silver från 2011 som främsta merit. Efter drygt sex år i världscupen i skicross väljer Jouni Pellinen nu att avsluta sin tävlingskarriär.

Nyheter 24 - 19 mar 12 kl. 07:47

Toppchefernas miljonregn - fick lönelyft på 20 procent


Nordeachefen värst med en ökning på hela 79 procent. SVERIGE. Toppchefernas löner ökade rejält förra året.

Newsmill - 08 apr 11 kl. 13:23

Felaktiga antaganden ligger bakom privatiseringen av välförden

Man måste förstå motivationen hos företagen. Motivationen är inte att erbjuda det bästa alternativet, det är att maximera vinsten! Ett företag skulle med glädje ge dig den sämsta skit de kan uppbringa till sinnessjuka överpriser, om de bara kunde.

Dagen - 11 mar 11 kl. 03:00

Stefan Gustavsson: Jag är tveksam till hans otydlighet

- Jag gillar hans stil väldigt mycket men är kanske mer tveksam till hans otydlighet i en del frågor. Det säger Stefan Gustavsson, ordförande i Svenska evangeliska alliansen.

Gustavsson har lyssnat en del på Rob Bells predikningar via internet.

YLE - 11 nov 13 kl. 06:38

Namnplanerare tveksam till Tove Jansson-park på Skatudden

Helsingfors namnkommitté förhåller sig skeptisk till tanken att ändra namnet på Skatuddens park till Tove Jansson-parken. En klar majoritet av stadsfullmäktige vill att namnet ändras för att hedra Tove Jansson som nästa år skulle ha fyllt hundra. Jansson bodde som barn på Skatudden.

Dalarnas tidningar - 23 nov 13 kl. 20:20

Tveksam utvisning ödesdiger för IBF Falun

En tveksam utvisning på Johanna Holmbom. Det låg bakom Iksus vändning i den tredje perioden mot IBF Falun. – Det känns som domarna tar ett beslut som avgör matchen, säger Holmbom efter förlusten med 4–5..

Sydsvenskan - 03 jan 11 kl. 06:30

Tunnelbesked kan ha legat bakom kraschen

Föraren vars tåg kraschade in på Malmö central kan ha förvirrats av felaktig information från trafikledningen. Enligt uppgift till Sydsvenskan fick han besked att tåget skulle ner i tunneln.
MALMÖ.

SvD - 08 mar 15 kl. 17:18

Spela spel ökar motivationen på jobbet

Har du en dipp i motivationen på jobbet? Testa att presentera en del av arbetsuppgifterna som utmaningar i ett spel. Det ökar motivationen, visar ny forskning..

YA - 21 dec 13 kl. 04:00

Sanningen bakom Pisa

Foto: Fredrik Sandberg / TT
Eleverna är instängda i två timmar i ett klassrum som de inte får lämna. Där gör eleverna det internationella Pisa-provet.
Men faktum är att motivationen inte behöver vara på topp.

HBL - 01 okt 14 kl. 19:26

Deflationsspöket lurar bakom hörnet

Oron för deflation har inte lättat i eurozonen. I september steg konsumentpriserna med bara 0,3 procent, den lägsta siffran på nästan fem år. Pressen är hård på Europeiska centralbanken och dess direktion som möts på torsdag.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Påven inbjuden till Nordkorea

Under torsdagens möte mellan Sydkoreas president Moon Jae-In och påve Franciskus fick Moon agera budbärare. Han lämnade över en inbjudan till påven – från Nordkoreas diktator Kim Jong-Un..

DI - 10 minuter sedan

Dollarn stärks i kölvattnet av Feds hökaktiga protokoll

Europaräntorna visade generellt relativt små nettoförändringar på torsdagen med en dragning nedåt, medan börserna sjönk. Dollarn stärktes. .

DI - 15 minuter sedan

Oljan under press för andra dagen i rad

Oljan bjöd på nedgång på torsdagen efter att statistik från USA visat att de amerikanska oljelagren fortsatt stiga för fjärde veckan i rad..

DI - 15 minuter sedan

USA-börser: Tuff inledning för spelbolag på sjunkande börs

Det blev en röd öppning i New York med kommunikationssektorn i bottenskiktet. Hökaktiga tongångar från Federal Reserve fortsätter att tynga börsen..

DI - 30 minuter sedan

Ytterligare en stark amerikansk konjunkturindikator

Det hökaktiga Fedprotokollet får vatten på sin kvarn: USA:s så kallade ledande indikatorer, ett viktat snitt av tio indikatorer som anses förutspå USA:s ekonomi på ett halvårs sikt, steg 0,5 procent i september jämfört med i augusti – precis som väntat, enligt Reuters prognosenkät. .

DI - 45 minuter sedan

Klockan tickar mot brexit

Klockan tickar obönhörligt vidare mot Storbritanniens utträde ur EU, brexit, i slutet av mars nästa år. Men utträdesavtalet är inte klart. EU-toppmötet slutade utan besked om när ledarna ska ses igen för att sy ihop det hela..

DI - 45 minuter sedan

Ministern: Därför ger regeringen grönt ljus att åtala Lundintopparna

Regeringen har gett grönt ljus till åklagaren för att väcka åtal mot Lundin Petroleums ordförande och vd för medhjälp till grovt folkrättsbrott i Sudan för runt 20 år sedan. Regeringen har i sitt beslut inte tagit hänsyn till hur ett åtal mot Lundintopparna påverkar andra svenska exportföretags möjligheter..

DI - 45 minuter sedan

Storbråk mellan näringslivet och regeringen i Italien

Chefen för Italiens största näringslivsorganisation gick till frontalangrepp mot regeringen i ett tal på torsdagen. Bland annat anklagade han Femstjärnerörelsen och Lega för att låta privata företag betala priset för budgetbråket med EU-kommissionen..

DI - 1 timme sedan

USA:s tvååring på tioårshögsta

USA:s tvååriga statspappersränta steg på torsdagen till mer än 2,9 procent – den högsta nivån sedan den 25 juni 2008, då räntan var 3,014 procent..

DI - 1 timme sedan

Efter MP:s maktkupp: Stockholms stad öppnar för fler miljözoner

Flera gator i Stockholms innerstad kan få strängare miljözoner som stänger ute bensin- och dieselbilar. Det beskedet ger trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP). “Hornsgatan är Stockholms smutsigaste gata men vi kan även se att Sankt Eriksgatan går över normerna.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.