DI > Ekonomi

Tuesday, 22 May, 15:58

DI - 17 apr 18 kl. 18:11

LO: Tveksam till motivationen bakom toppchefernas lönehöjningarStatens bolag har ett särskilt ansvar för att inte låta vd-lönerna springa i väg, anser LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson. Enligt honom borde regeringen offentligt motivera lönepåslag som kraftigt avviker från normen. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
LO, Karl-Petter Thorwaldsson

Dela artikeln

14 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: LO Tveksamtill , motivationen, bakom, toppchefernas, lönehöjningar
YLE - 02 nov 15 kl. 15:33

Motivationen tryter – Pellinen avslutar karriären

Skicrossåkaren Jouni Pellinen väljer att lägga skidorna på hyllan. Pellinen har ett VM-silver från 2011 som främsta merit. Efter drygt sex år i världscupen i skicross väljer Jouni Pellinen nu att avsluta sin tävlingskarriär.

Nyheter 24 - 19 mar 12 kl. 07:47

Toppchefernas miljonregn - fick lönelyft på 20 procent


Nordeachefen värst med en ökning på hela 79 procent. SVERIGE. Toppchefernas löner ökade rejält förra året.

Newsmill - 08 apr 11 kl. 13:23

Felaktiga antaganden ligger bakom privatiseringen av välförden

Man måste förstå motivationen hos företagen. Motivationen är inte att erbjuda det bästa alternativet, det är att maximera vinsten! Ett företag skulle med glädje ge dig den sämsta skit de kan uppbringa till sinnessjuka överpriser, om de bara kunde.

Dagen - 11 mar 11 kl. 03:00

Stefan Gustavsson: Jag är tveksam till hans otydlighet

- Jag gillar hans stil väldigt mycket men är kanske mer tveksam till hans otydlighet i en del frågor. Det säger Stefan Gustavsson, ordförande i Svenska evangeliska alliansen.

Gustavsson har lyssnat en del på Rob Bells predikningar via internet.

YLE - 11 nov 13 kl. 06:38

Namnplanerare tveksam till Tove Jansson-park på Skatudden

Helsingfors namnkommitté förhåller sig skeptisk till tanken att ändra namnet på Skatuddens park till Tove Jansson-parken. En klar majoritet av stadsfullmäktige vill att namnet ändras för att hedra Tove Jansson som nästa år skulle ha fyllt hundra. Jansson bodde som barn på Skatudden.

Dalarnas tidningar - 23 nov 13 kl. 20:20

Tveksam utvisning ödesdiger för IBF Falun

En tveksam utvisning på Johanna Holmbom. Det låg bakom Iksus vändning i den tredje perioden mot IBF Falun. – Det känns som domarna tar ett beslut som avgör matchen, säger Holmbom efter förlusten med 4–5..

Sydsvenskan - 03 jan 11 kl. 06:30

Tunnelbesked kan ha legat bakom kraschen

Föraren vars tåg kraschade in på Malmö central kan ha förvirrats av felaktig information från trafikledningen. Enligt uppgift till Sydsvenskan fick han besked att tåget skulle ner i tunneln.
MALMÖ.

SvD - 08 mar 15 kl. 17:18

Spela spel ökar motivationen på jobbet

Har du en dipp i motivationen på jobbet? Testa att presentera en del av arbetsuppgifterna som utmaningar i ett spel. Det ökar motivationen, visar ny forskning..

YA - 21 dec 13 kl. 04:00

Sanningen bakom Pisa

Foto: Fredrik Sandberg / TT
Eleverna är instängda i två timmar i ett klassrum som de inte får lämna. Där gör eleverna det internationella Pisa-provet.
Men faktum är att motivationen inte behöver vara på topp.

HBL - 01 okt 14 kl. 19:26

Deflationsspöket lurar bakom hörnet

Oron för deflation har inte lättat i eurozonen. I september steg konsumentpriserna med bara 0,3 procent, den lägsta siffran på nästan fem år. Pressen är hård på Europeiska centralbanken och dess direktion som möts på torsdag.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Militärt svensk-danskt avtal om överflygning

Svenska Försvarsmakten har slutit ett avtal med sin danska motsvarighet som ska förenkla överflygningar över respektive lands territorier, enligt uppgifter till TT. Samarbetet befästs vid ett möte mellan Danmarks försvarsminister Claus Hjort Frederiksen och hans svenske kollega Peter Hultqvist (S) i Köpenhamn i dag..

DI - 10 minuter sedan

Råvaror: Koppar i topp när marknadens handelsoro minskar

Basmetallerna steg överlag i tisdagens handel samtidigt som råoljepriserna ökade, sedan handelskonflikten mellan USA och Kina stoppats åtminstone tillfälligt..

DI - 5 minuter sedan

Efter miljardnotan - hamnkonflikten fortsatt en "tickande bomb"

Konflikten i Göteborgs hamn kostade näringslivet minst 4,5 miljarder kronor under 2017, enligt en ny rapport.  Men skadorna bedöms bli långt större om striden blossar upp på nytt och nu växer näringslivets krav på att regeringen måste agera för att begränsa konflikträtten..

DI - 10 minuter sedan

Polis kritiseras för medverkan i M-film

Jo kritiserar en polischef som medverkat i en kampanjfilm för Moderaterna. Genom att polisen medverkade i filmen med en polisbil och polisuniform framgick det inte tillräckligt tydligt att han agerade som privatperson, anser JO..

DI - 10 minuter sedan

Videoburst utser ny vd

Videoburst Sthlm har utsett Richard Glimstedt till ny vd, med tillträde i dag, den 22 maj 2018. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 30 minuter sedan

Två supertrender bakom SEB:s nya strategi

Förra veckan lanserade SEB ett grönt bolån: kunder med en energieffektiv bostad får numera upp till 10 punkters rabatt på sitt bolån. ”Det vi gör är att vi lägger till en variabel när vi bedömer priset på lån – energikvaliteten på kundens fastighet. Det är ett tydligt exempel på hur hållbarhet kan vara en del av våra affärsbeslut”, säger Johan Torgeby..

DI - 45 minuter sedan

Moderaterna vill sätta åt "moralpoliser" i utsatta områden

Moderaterna vill göra det möjligt för polisen att förbjuda det partiet kallar för "moralpoliser" att vara på vissa platser Enligt partiet handlar det om personer som försöker hindra kvinnor från att leva och klä sig som de vill, främst i utsatta områden..

DI - 45 minuter sedan

Ulf Petersson: Oviss framtid för börsens industripärla

På 20 år har Hexagon köpt över 130 bolag och på så sätt flyttat fram positionerna till att bli ett av världens ledande företag inom Internet of Things för industrin.     Nu är det möjligt att en av börsens storförvärvare självt kan bli uppköpt. .

DI - 45 minuter sedan

Eneroth i toppmöte om Nextjet

Regeringen undersöker möjligheterna att få undantag från EU:s upphandlingsregler för att få igång flygtrafiken snabbt efter Nextjets konkursansökan och en träff med den ansvariga EU-kommissionären är inbokad. ”Vi kräver att regeringen vänder på alla stenar”, säger Jessica Rosencrantz, vice ordförande (M) i riksdagens trafikutskott..

DI - 1 timme sedan

AMF Pension flaggar ned i Elekta

AMF Pension har minskat sitt innehav i medicinteknikbolaget Elekta till 4,92 procent av  kapitalet och 3,64 procent av rösterna i bolaget. Det framgår av ett flaggningsmeddelande. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.