Nyteknik > Teknik

Monday, 20 August, 08:47

Nyteknik - 17 apr 18 kl. 16:27

”Utgå från behoven – inte från utopier om minskad bilism”SLUTREPLIK. En tydlig majoritet av svenskarna vill äga sin egen bil och att trafikplaneringen ska utgå från hur människor faktiskt reser, inte hur politiker och planerare vill att vi ska bete oss, svarar Anders Ydstedt och Kalle Bäck, KAK..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Slutreplik, Anders Ydstedt, Kalle Bäck, KAK

Dela artikeln

61 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utgåfrån , behoveninte från , utopierom , minskad, bilism
Sydsvenskan - 02 mar 15 kl. 16:32

Ingen grund för att låta all sjukvård utgå från sjukhus

Per-Gunnar Larsson upprepar sitt förslag att all sjukvård ska utgå från sjukhus (Åsiker 25/2). Det är helt fel enligt det vetenskapliga underlaget för hur sjukvård kan bedrivas med god kvalitet och god kostnadseffektivitet. Välfungerande primärvård är kostnadseffektiv och ger god och trygg service.

SvD - 08 okt 15 kl. 08:02

Kappahl visar minskad lönsamhet

Klädkedjan Kappahl har under året visat minskad försäljning och lönsamhet. Men med nya satsningar och investeringar ser vd Anders Düring ett bra utgångsläge inför framtiden..

BT - 03 nov 14 kl. 20:07

Hermansson: Svag regering utgör ett allvarligt klimathot

Så här är det: Klimatet förändras. Det blir varmare. Dagens samhällen är sårbara för dessa förändringar.

HBL - 08 feb 14 kl. 00:20

Närområdet avgör behoven

Läget i Ukraina påverkar också Finlands bedömningar av försvarets behov. Det handlar om handlingsfrihet, inte om hot.När den arbetsgrupp som försvarsminister Carl Haglund (SFP) tillsatte i höstas bestämmer sig för att hålla en presskonferens om sitt arbete innan arbetet är slutfört anar man ljus vid debatthorisonten.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Det är behoven som styr

Inom hemtjänsten utgår vi alltid utifrån våra kunders behov när vi planerar våra besök..

BT - 13 feb 13 kl. 09:12

Minskad mobilförsäljning 2012

Förra året såldes 1,75 miljarder mobiltelefoner i världen, en minskning från föregående år med 1,7 procent, enligt analysföretaget Gartner. Senast marknaden backade var 2009.
Enligt bolaget var det tuffa ekonomiska förhållanden, ändrade köpvanor och hårdare konkurrens som orsakade minskningen.

BT - 13 feb 13 kl. 11:45

Minskad mobilförsäljning ifjol

Förra året såldes 1,75 miljarder mobiltelefoner i världen, en minskning från föregående år med 1,7 procent, enligt analysföretaget Gartner. Senast marknaden backade var 2009. Enligt bolaget var det tuffa ekonomiska förhållanden, ändrade köpvanor och hårdare konkurrens som orsakade minskningen.

UT - 28 sep 13 kl. 16:57

Minskad takt ger utrymme

Mindre klasser och barngrupper. En tjänst som samordnar utvecklingsidéer på landsbygden. Det är två prioriterade satsningar i Centerpartiets budget.

Kristianstadsbladet - 06 dec 13 kl. 09:06

Allergilarm efter minskad skolstädning

Allergikommittén i Bromölla slår larm om besvär bland barn som är pälsallergiker sedan det dragits ned på städningen i skolorna.– Vi skulle vilja att städningen ökar, helst varje dag är vårt önskemål, säger skolsköterska Catarina Carlson.
2008 fattade kommunen beslut om så kallad basstädning som utgör en miniminivå.

Kristianstadsbladet - 13 mar 14 kl. 12:14

Minskad utlåning hos Pantbanken


Utlåningen hos Pantbanken Sverige minskade förra året med åtta procent från 645 miljoner kronor till 593 miljoner. Det är första gången sedan 2005 som utlåningen minskar.Fallet i utlåningen ökade under andra halvan av året.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 45 minuter sedan

Flexibla ventilramper sparar pengar hos många sågverk

För cirka fem år sedan kom Festos ventilramper av typ VTSA ut på den svenska sågverksmarknaden. Sedan dess har många företag inom industrin sparat pengar och arbetskraft genom att sätta in nya eller byta ut sina gamla system..

Nyteknik - 45 minuter sedan

Revolutionerande robotsatsning är riskabel Kina

En av världens största ekonomier är besluten om att rida på robotvågen, men en utveckling av automatiserade industrier kan ge oanade effekter..

Nyteknik - 1 timme sedan

Musikterapi kan lindra ångest hos dementa

Rapport visar på att musik kan öka välbefinnande bland dementa..

Nyteknik - I förrgår: 16:00

Vill du köpa en elbil får du ställa dig i kö

På jakt efter en elbil eller laddhybrid? Då får du ställa dig i kö. Det nya bonus malus-systemet har lett till rusning av laddbara bilar i Sverige..

Nyteknik - I förrgår: 14:42

Ny upptäckt kan ge elbilar dubbel räckvidd

En fördubbling av räckvidden – utan behovet av mer batterier. Tack vare ny teknik kan dagens elbilar få sig en rejäl uppgradering. ”Det här är ett paradigmskifte för hur ett batteri fungerar, säger forskaren Jeff Sakamoto”..

Nyteknik - I förrgår: 11:10

Tonåring hackade Apples servrar – utav kärlek till företaget

TEKNIKSVEPET. Läs ett urval av morgonens tekniknyheter här!.

Nyteknik - I förrgår: 10:31

Tårfylld Elon Musk: jag jobbar 120 timmar i veckan

Om du tycker att Elon Musk haft ett tufft år tänker han inte protestera. I en stor intervju med New York Times kan Tesla-grundaren inte hålla tårarna tillbaka. ”Det har varit olidligt”..

Nyteknik - I förrgår: 09:30

Tillverkade batteri av alger – nu gör de ett av papper

För snart tio år sedan slog de världen med häpnad med ett batteri gjort av algcellulosa. Nu har professor Maria Strømme och hennes forskargrupp i Uppsala använt tekniken för att göra ett batteri baserat på cellulosa från träd..

Nyteknik - I förrgår: 09:30

Svenskt pappersbatteri öppnar för smarta förpackningar

För snart tio år sedan slog de världen med häpnad med ett batteri gjort av algcellulosa. Nu har professor Maria Strømme och hennes forskargrupp använt tekniken för att göra ett batteri baserat på cellulosa från träd..

Nyteknik - I förrgår: 09:33

Space X rymdkapsel Crew Dragon snart redo för avfärd

Nästa år ska Space X rymdkapsel vara redo för bemannade rymdfärder till och från ISS. Redan i höst görs de första testflygningarna med mänskliga passagerare..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.