Nyteknik > Teknik

Wednesday, 23 January, 10:07

Nyteknik - 17 apr 18 kl. 16:27

”Utgå från behoven – inte från utopier om minskad bilism”SLUTREPLIK. En tydlig majoritet av svenskarna vill äga sin egen bil och att trafikplaneringen ska utgå från hur människor faktiskt reser, inte hur politiker och planerare vill att vi ska bete oss, svarar Anders Ydstedt och Kalle Bäck, KAK..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Slutreplik, Anders Ydstedt, Kalle Bäck, KAK

Dela artikeln

61 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utgåfrån , behoveninte från , utopierom , minskad, bilism
Sydsvenskan - 02 mar 15 kl. 16:32

Ingen grund för att låta all sjukvård utgå från sjukhus

Per-Gunnar Larsson upprepar sitt förslag att all sjukvård ska utgå från sjukhus (Åsiker 25/2). Det är helt fel enligt det vetenskapliga underlaget för hur sjukvård kan bedrivas med god kvalitet och god kostnadseffektivitet. Välfungerande primärvård är kostnadseffektiv och ger god och trygg service.

SvD - 08 okt 15 kl. 08:02

Kappahl visar minskad lönsamhet

Klädkedjan Kappahl har under året visat minskad försäljning och lönsamhet. Men med nya satsningar och investeringar ser vd Anders Düring ett bra utgångsläge inför framtiden..

BT - 03 nov 14 kl. 20:07

Hermansson: Svag regering utgör ett allvarligt klimathot

Så här är det: Klimatet förändras. Det blir varmare. Dagens samhällen är sårbara för dessa förändringar.

HBL - 08 feb 14 kl. 00:20

Närområdet avgör behoven

Läget i Ukraina påverkar också Finlands bedömningar av försvarets behov. Det handlar om handlingsfrihet, inte om hot.När den arbetsgrupp som försvarsminister Carl Haglund (SFP) tillsatte i höstas bestämmer sig för att hålla en presskonferens om sitt arbete innan arbetet är slutfört anar man ljus vid debatthorisonten.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Det är behoven som styr

Inom hemtjänsten utgår vi alltid utifrån våra kunders behov när vi planerar våra besök..

BT - 13 feb 13 kl. 09:12

Minskad mobilförsäljning 2012

Förra året såldes 1,75 miljarder mobiltelefoner i världen, en minskning från föregående år med 1,7 procent, enligt analysföretaget Gartner. Senast marknaden backade var 2009.
Enligt bolaget var det tuffa ekonomiska förhållanden, ändrade köpvanor och hårdare konkurrens som orsakade minskningen.

BT - 13 feb 13 kl. 11:45

Minskad mobilförsäljning ifjol

Förra året såldes 1,75 miljarder mobiltelefoner i världen, en minskning från föregående år med 1,7 procent, enligt analysföretaget Gartner. Senast marknaden backade var 2009. Enligt bolaget var det tuffa ekonomiska förhållanden, ändrade köpvanor och hårdare konkurrens som orsakade minskningen.

UT - 28 sep 13 kl. 16:57

Minskad takt ger utrymme

Mindre klasser och barngrupper. En tjänst som samordnar utvecklingsidéer på landsbygden. Det är två prioriterade satsningar i Centerpartiets budget.

Kristianstadsbladet - 06 dec 13 kl. 09:06

Allergilarm efter minskad skolstädning

Allergikommittén i Bromölla slår larm om besvär bland barn som är pälsallergiker sedan det dragits ned på städningen i skolorna.– Vi skulle vilja att städningen ökar, helst varje dag är vårt önskemål, säger skolsköterska Catarina Carlson.
2008 fattade kommunen beslut om så kallad basstädning som utgör en miniminivå.

Kristianstadsbladet - 13 mar 14 kl. 12:14

Minskad utlåning hos Pantbanken


Utlåningen hos Pantbanken Sverige minskade förra året med åtta procent från 645 miljoner kronor till 593 miljoner. Det är första gången sedan 2005 som utlåningen minskar.Fallet i utlåningen ökade under andra halvan av året.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 30 minuter sedan

Sverige tappar placering som innovationsland

Sverige tappar fem placeringar på Bloombergs tio i topp-lista över världens främsta innovationsländer. Efter att förra året ha legat på en andra plats rankas vi numera som sjua..

Nyteknik - 1 timme sedan

Forskarna: Den nionde planeten är ingen planet

Astronomer anser att små himlakroppars rörelsemönster bara kan förklaras av att vårt solsystem har en nionde planet. Observationer av en ny dvärgplanet stödjer teorin – men nu hävdar forskare att det förmodligen handlar om en disk av små fragment..

Nyteknik - 45 minuter sedan

Det porösa berget kan lagra förnybar energi

El från vindkraft kan omvandlas till tryckluft. Den kan sedan lagras i porösa berg på Nordsjöns botten. Det anser forskare vid University of Edinburgh..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Produktionen i Subarus fabrik stoppas efter fel

Den japanska biltillverkaren Subarus största fabrik står stilla..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Sony flyttar europeiskt huvudkontor

Den japanska elektronikjätten Sony flyttar sitt europeiska huvudkontor från London till Nederländerna inför brexit, meddelar företaget..

Nyteknik - 2 timmar sedan

SJ förenklar produktionen med 3d-teknik

Billigare, bättre kvalitet, enklare och mer flexibelt. SJ ser stora fördelar och utvecklingsmöjligheter av bolagets påbörjade tillverkning av reservdelar med hjälp av modern 3D-teknik..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Rymdfarkost klar för avfärd i eftermiddag

I eftermiddag är det dags för den tionde uppskjutningen av en rymdfarkost för Amazongrundaren Jeff Bezos rymdföretag Blue Origin..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Har du missat Ny Tekniks premiumbrev? Här hittar du alla

Material exklusivt för Ny Tekniks premiumläsare: Nyhetsfördjupningar, profilintervjuer, Ny Teknik Insight och veckans kurstips från Ny Teknik Academy..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Vart tog digitaliseringen vägen i regeringsförklaringen?

DEBATT. Ordet ”digitalisering” förekommer inte enda gång i regeringsförklaringen. Om Sverige ska placera sig i digitaliseringens framkant krävs mer, inte minst åtgärder mot kompetensbristen, skriver Anne Marie Fransson på IT Telekomföretagen..

Nyteknik - Igår: 06:00

Svensk kemist lanserar ny skala för elektronegativitet

Elektronegativiteten hos 96 grundämnen har kartlagts, vissa av dem för första gången. Svenska kemisten Martin Rahm har tillsammans med Nobelpristagaren i kemi Roald Hoffmann presenterat en ny skala för elektronegativitet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.