Nyteknik > Teknik

Wednesday, 17 October, 09:08

Nyteknik - 17 apr 18 kl. 16:27

”Utgå från behoven – inte från utopier om minskad bilism”SLUTREPLIK. En tydlig majoritet av svenskarna vill äga sin egen bil och att trafikplaneringen ska utgå från hur människor faktiskt reser, inte hur politiker och planerare vill att vi ska bete oss, svarar Anders Ydstedt och Kalle Bäck, KAK..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Slutreplik, Anders Ydstedt, Kalle Bäck, KAK

Dela artikeln

61 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utgåfrån , behoveninte från , utopierom , minskad, bilism
Sydsvenskan - 02 mar 15 kl. 16:32

Ingen grund för att låta all sjukvård utgå från sjukhus

Per-Gunnar Larsson upprepar sitt förslag att all sjukvård ska utgå från sjukhus (Åsiker 25/2). Det är helt fel enligt det vetenskapliga underlaget för hur sjukvård kan bedrivas med god kvalitet och god kostnadseffektivitet. Välfungerande primärvård är kostnadseffektiv och ger god och trygg service.

SvD - 08 okt 15 kl. 08:02

Kappahl visar minskad lönsamhet

Klädkedjan Kappahl har under året visat minskad försäljning och lönsamhet. Men med nya satsningar och investeringar ser vd Anders Düring ett bra utgångsläge inför framtiden..

BT - 03 nov 14 kl. 20:07

Hermansson: Svag regering utgör ett allvarligt klimathot

Så här är det: Klimatet förändras. Det blir varmare. Dagens samhällen är sårbara för dessa förändringar.

HBL - 08 feb 14 kl. 00:20

Närområdet avgör behoven

Läget i Ukraina påverkar också Finlands bedömningar av försvarets behov. Det handlar om handlingsfrihet, inte om hot.När den arbetsgrupp som försvarsminister Carl Haglund (SFP) tillsatte i höstas bestämmer sig för att hålla en presskonferens om sitt arbete innan arbetet är slutfört anar man ljus vid debatthorisonten.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Det är behoven som styr

Inom hemtjänsten utgår vi alltid utifrån våra kunders behov när vi planerar våra besök..

BT - 13 feb 13 kl. 09:12

Minskad mobilförsäljning 2012

Förra året såldes 1,75 miljarder mobiltelefoner i världen, en minskning från föregående år med 1,7 procent, enligt analysföretaget Gartner. Senast marknaden backade var 2009.
Enligt bolaget var det tuffa ekonomiska förhållanden, ändrade köpvanor och hårdare konkurrens som orsakade minskningen.

BT - 13 feb 13 kl. 11:45

Minskad mobilförsäljning ifjol

Förra året såldes 1,75 miljarder mobiltelefoner i världen, en minskning från föregående år med 1,7 procent, enligt analysföretaget Gartner. Senast marknaden backade var 2009. Enligt bolaget var det tuffa ekonomiska förhållanden, ändrade köpvanor och hårdare konkurrens som orsakade minskningen.

UT - 28 sep 13 kl. 16:57

Minskad takt ger utrymme

Mindre klasser och barngrupper. En tjänst som samordnar utvecklingsidéer på landsbygden. Det är två prioriterade satsningar i Centerpartiets budget.

Kristianstadsbladet - 06 dec 13 kl. 09:06

Allergilarm efter minskad skolstädning

Allergikommittén i Bromölla slår larm om besvär bland barn som är pälsallergiker sedan det dragits ned på städningen i skolorna.– Vi skulle vilja att städningen ökar, helst varje dag är vårt önskemål, säger skolsköterska Catarina Carlson.
2008 fattade kommunen beslut om så kallad basstädning som utgör en miniminivå.

Kristianstadsbladet - 13 mar 14 kl. 12:14

Minskad utlåning hos Pantbanken


Utlåningen hos Pantbanken Sverige minskade förra året med åtta procent från 645 miljoner kronor till 593 miljoner. Det är första gången sedan 2005 som utlåningen minskar.Fallet i utlåningen ökade under andra halvan av året.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 15 minuter sedan

Teslas nya dator ökar prestandan i bilarna med 2000 procent

Bättre autopilot och på sikt helt självkörande bilar. Det ska bli verklighet tack vare en ny kraftfull datorenhet som Tesla designat helt själva..

Nyteknik - 10 minuter sedan

Effektivare produktutveckling med nya SOLIDWORKS 2019

Den nya versionen av SOLIDWORKS ger betydligt högre grafikprestanda samt stöd för bland annat avancerade geometrier och fotorealism i ritningar och konstruktioner..

Nyteknik - 30 minuter sedan

Så blev Polestars nya huvudkontor i Sverige

Placeringen på Volvos område ska stärka samarbetet mellan moderbolaget och deras elbilsspecialister. Med sitt nya globala huvudkontor i Göteborg visar Polestar att man inte bara är en kinesisk angelägenhet..

Nyteknik - 30 minuter sedan

Gifter i leksaker och köksprodukter av återvunnen plast

Vanliga europeiska hushållsprodukter gjorda av återvunnen plast innehåller giftiga flamskyddsmedel. Flera europeiska miljö- och konsumentorganisationer kräver nu lagändringar. – Nya produkter gjorda av ny plast får inte innehålla de här flamskyddsmedlen men om de är gjorda av återvunnen plast så är det okej.

Nyteknik - 1 timme sedan

Försvarets server till salu på nätet

En server hos Försvarsmakten hackades och inloggningsuppgifter låg ute till försäljning på ett internetforum 2016, avslöjar Dagens Nyheter..

Nyteknik - 1 timme sedan

Google-vd Sundar Pichai bekräftar att företaget överväger en sökmotor i Kina

Google undersöker möjligheterna att ta fram en sökmotor anpassad för Kina – och kommunistregimens censur. Det måste övervägas med tanke på hur stor marknaden är, säger nätjättens vd..

Nyteknik - 3 timmar sedan

”Miljöforskningen tar genvägar till önskade resultat”

DEBATT. Vetenskap har övergetts till förmån för rena hypoteser. Färska exempel på detta är att kobolt i svenska dubbdäck skulle skörda liv i Kongo-Kinshasa och att granulat i konstgräs är den näst största källan till mikroplaster i haven, skriver Fredrik Ardefors, Svensk däckåtervinning..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Toyota och Softbank startar ett nytt mobilitetsföretag

Monet Technologies är resultatet av ett samarbete mellan fordonsjätten Toyota och investeringsbolaget Softbank. Deras nya mobilitetsföretag ska erbjuda både autonoma varuleveranser och persontransporter..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Djur fanns på jorden 100 miljoner år tidigare

Det fanns djurliv på jorden mer än 100 miljoner år tidigare än man tidigare trott. Detta har en internationell forskargrupp, där forskare från Uppsala universitet ingår, kommit fram till..

Nyteknik - 19 timmar sedan

Studie: Klimatförändring orsakar insektsdöd i regnskog

Klimatförändringar pekas ut som orsaken bakom en drastisk minskning av insekter i Puerto Ricos regnskogar, enligt en ny studie..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.