Nyteknik > Teknik

Tuesday, 22 January, 07:11

Nyteknik - 17 apr 18 kl. 16:08

Alliansen har tackat ja till diskussioner om snabbtågRegeringen söker en bred överenskommelse om nya stambanor för snabbtåg. Projektet bedöms kosta 205 miljarder kronor och ta runt 25 år. Alliansen har tackat ja till samtal..
Läs mer på Nyteknik

Dela artikeln

10 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alliansenhar , tackatja till , diskussionerom , snabbtåg
Sydsvenskan - 17 apr 18 kl. 11:44

Alliansen redo diskutera snabbtåg

Regeringen söker en bred överenskommelse om nya stambanor för snabbtåg. Projektet bedöms kosta 205 miljarder kronor och ta runt 25 år. Alliansen har tackat ja till samtal.

DI - 17 apr 18 kl. 15:08

Alliansen redo diskutera snabbtåg med regeringen

Regeringen söker en bred överenskommelse om nya stambanor för snabbtåg. Projektet bedöms kosta 205 miljarder kronor och ta runt 25 år. Alliansen har tackat ja till samtal..

GöteborgsPosten - 17 apr 18 kl. 15:06

Alliansen redo diskutera snabbtåg

Regeringen söker en bred överenskommelse om nya stambanor för snabbtåg. Projektet bedöms kosta 205 miljarder kronor och ta runt 25 år. Alliansen har tackat ja till samtal..

Helsingborgs Dagblad - 17 apr 18 kl. 15:32

Alliansen redo diskutera snabbtåg

Regeringen söker en bred överenskommelse om nya stambanor för snabbtåg. Projektet bedöms kosta 205 miljarder kronor och ta runt 25 år. Alliansen har tackat ja till samtal.

Affärsvärlden - 16 mar 15 kl. 08:16

Alliansen sågar snabbt beslut om överskottsmål

Regeringen bör återta Konjunkturinstitutets uppdrag att analysera konsekvenserna av ett slopat överskottsmål, skriver företrädare för Alliansen i en debattartikel i Dagens Nyheter..

UNT - 17 apr 18 kl. 15:06

Alliansen redo diskutera snabbtåg

Regeringen söker en bred överenskommelse om nya stambanor för snabbtåg..

BT - 07 jan 15 kl. 13:14

Möte mellan S och Alliansen: "Samtalen fortsätter"

Socialdemokraterna har nu på förmiddagen mött Alliansen i diskussioner om makten i Borås. – Vi har haft samtal i dag. Och de samtalen kommer att fortsätta, säger kommunalrådet Ulf Olsson.

DI - 28 feb 16 kl. 17:12

Mörka utsikter för snabbtåget

Kritiken mot planerna på nya höghastighetsbanor växer, och allt mer pekar på att regeringen kommer att tvingas backa. Samtidigt kan Di avslöja att alliansen, som gjorde snabbtågen till ett vallöfte 2014, trotsade egna analyser som visade att investeringen var olönsam..

SvD - 09 jun 15 kl. 20:00

Alliansen vill se snabbt it-lyft för barn

Allianspartierna vill se en ökad digitalisering av skolan, och det är bråttom. Den teknik som finns i klassrummen i dag används inte i tillräckligt stor utsträckning. — Det handlar i förlängningen om våra ungdomars konkurrenskraft på en global arbetsmarknad där de här verktygen är självklara, säger Camilla Waltersson Grönvall (M)..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Alliansen gick sin egen väg

Sverige har fått en ny rödgrön regering och alliansen har gått i graven. Mattias Svensson tecknar en runa över den första borgerliga koalitionen som lyckats bli återvald: "Kanske var de rentav för strategiskt skickliga"..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 10 minuter sedan

”Fossilförbudet är ett luftslott som sätter krokben för lösningarna”

DEBATT. Den nya regeringen vill både öka produktionen av biodrivmedel och samtidigt förbjuda bilarna som ska använda de fossilfria bränslena. Överenskommelsen saknar helt verklighetsförankring, skriver Ulf Svahn på Svenska petroleum och biodrivmedel institutet..

Nyteknik - 15 minuter sedan

Nu byggs världens största vindkraftverk

I sommar byggs världens största vindkraftverk – i Rotterdam. Anläggningen, vars vingspann är större än Kaknästornets höjd, blir den första 12MW-snurran från GE..

Nyteknik - 14 timmar sedan

Google får böta en halv miljard kronor

I sin första användning av EU:s dataskyddsförordning (GDPR) slår Frankrikes motsvarighet till Datainspektionen Google i huvudet med 50 miljoner euro, drygt 512 miljoner kronor, i böter..

Nyteknik - 23 timmar sedan

Spana in den blodröda supermånförmörkelsen

Under måndagsmorgonen kunde en blodröd supermåne beskådas över himlen. Och det var verkligen en speciell händelse - nästa gång det blir en lika lång och spektakulär total månförmörkelse står almanackan på 2029..

Nyteknik - 15 timmar sedan

Då lanseras Ikeas och Sonos smarta högtalare

”Symfonisk” – det ska bli namnet på en serie uppkopplade högtalare som Ikea och Sonas utvecklar tillsammans. Nu vet vi att högtalarna ska lanseras i sommar..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Kina: Forskaren bakom Crispr-bebisar agerade själv

Forskaren som ska ha använt gensaxen Crispr på två tvillingflickor har agerat på eget bevåg, uppger kinesisk statsmedia. Nu väntar en polisutredning, som kan leda till ett hårt straff..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Saab tecknar kontrakt med brittiska försvaret

Försvarskoncernen Saab har landat ett kontrakt med brittiska försvarsministeriet gällande service och underhåll av det landbaserade radarsystemet Giraffe AMB..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Googles lagring av platsdata granskas efter kritik

Efter klagomål från organisationen Sveriges Konsumenter inleder Datainspektionen en granskning av Google..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Whatsapp begränsas för att stoppa falska nyheter

I ett försök att stoppa spridningen av ”falska nyheter och rykten” inför Facebook begränsningar för den populära chattappen Whatsapp..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Anders Ygeman gör comeback – tar över som energiminister

I den nya regeringen möbleras det om mellan ministerposterna. Ibrahim Baylan (S) tar över som näringsminister, medan Anders Ygeman (S) får ansvar för energi och digitalisering..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.