Nyteknik > Teknik

Monday, 20 August, 08:45

Nyteknik - 17 apr 18 kl. 16:08

Alliansen har tackat ja till diskussioner om snabbtågRegeringen söker en bred överenskommelse om nya stambanor för snabbtåg. Projektet bedöms kosta 205 miljarder kronor och ta runt 25 år. Alliansen har tackat ja till samtal..
Läs mer på Nyteknik

Dela artikeln

10 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alliansenhar , tackatja till , diskussionerom , snabbtåg
Sydsvenskan - 17 apr 18 kl. 11:44

Alliansen redo diskutera snabbtåg

Regeringen söker en bred överenskommelse om nya stambanor för snabbtåg. Projektet bedöms kosta 205 miljarder kronor och ta runt 25 år. Alliansen har tackat ja till samtal.

DI - 17 apr 18 kl. 15:08

Alliansen redo diskutera snabbtåg med regeringen

Regeringen söker en bred överenskommelse om nya stambanor för snabbtåg. Projektet bedöms kosta 205 miljarder kronor och ta runt 25 år. Alliansen har tackat ja till samtal..

GöteborgsPosten - 17 apr 18 kl. 15:06

Alliansen redo diskutera snabbtåg

Regeringen söker en bred överenskommelse om nya stambanor för snabbtåg. Projektet bedöms kosta 205 miljarder kronor och ta runt 25 år. Alliansen har tackat ja till samtal..

Helsingborgs Dagblad - 17 apr 18 kl. 15:32

Alliansen redo diskutera snabbtåg

Regeringen söker en bred överenskommelse om nya stambanor för snabbtåg. Projektet bedöms kosta 205 miljarder kronor och ta runt 25 år. Alliansen har tackat ja till samtal.

Affärsvärlden - 16 mar 15 kl. 08:16

Alliansen sågar snabbt beslut om överskottsmål

Regeringen bör återta Konjunkturinstitutets uppdrag att analysera konsekvenserna av ett slopat överskottsmål, skriver företrädare för Alliansen i en debattartikel i Dagens Nyheter..

UNT - 17 apr 18 kl. 15:06

Alliansen redo diskutera snabbtåg

Regeringen söker en bred överenskommelse om nya stambanor för snabbtåg..

BT - 07 jan 15 kl. 13:14

Möte mellan S och Alliansen: "Samtalen fortsätter"

Socialdemokraterna har nu på förmiddagen mött Alliansen i diskussioner om makten i Borås. – Vi har haft samtal i dag. Och de samtalen kommer att fortsätta, säger kommunalrådet Ulf Olsson.

DI - 28 feb 16 kl. 17:12

Mörka utsikter för snabbtåget

Kritiken mot planerna på nya höghastighetsbanor växer, och allt mer pekar på att regeringen kommer att tvingas backa. Samtidigt kan Di avslöja att alliansen, som gjorde snabbtågen till ett vallöfte 2014, trotsade egna analyser som visade att investeringen var olönsam..

SvD - 09 jun 15 kl. 20:00

Alliansen vill se snabbt it-lyft för barn

Allianspartierna vill se en ökad digitalisering av skolan, och det är bråttom. Den teknik som finns i klassrummen i dag används inte i tillräckligt stor utsträckning. — Det handlar i förlängningen om våra ungdomars konkurrenskraft på en global arbetsmarknad där de här verktygen är självklara, säger Camilla Waltersson Grönvall (M)..

BT - 27 nov 14 kl. 13:53

Alliansen dribblar bort löfte från valet

Replik på debattartiklar från moderaterna Annette Carlsson och Ulrik Nilsson 19/11 och folkpartisten Anna Svalander 20/11. Gemensamt för de båda debattartiklarna är att de försöker dribbla bort det löfte som gavs till väljarna före valet – att inte ge Sverigedemokraterna något avgörande inflytande över Boråspolitiken. Samma löfte gavs från S, MP och V.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 45 minuter sedan

Flexibla ventilramper sparar pengar hos många sågverk

För cirka fem år sedan kom Festos ventilramper av typ VTSA ut på den svenska sågverksmarknaden. Sedan dess har många företag inom industrin sparat pengar och arbetskraft genom att sätta in nya eller byta ut sina gamla system..

Nyteknik - 45 minuter sedan

Revolutionerande robotsatsning är riskabel Kina

En av världens största ekonomier är besluten om att rida på robotvågen, men en utveckling av automatiserade industrier kan ge oanade effekter..

Nyteknik - 1 timme sedan

Musikterapi kan lindra ångest hos dementa

Rapport visar på att musik kan öka välbefinnande bland dementa..

Nyteknik - I förrgår: 16:00

Vill du köpa en elbil får du ställa dig i kö

På jakt efter en elbil eller laddhybrid? Då får du ställa dig i kö. Det nya bonus malus-systemet har lett till rusning av laddbara bilar i Sverige..

Nyteknik - I förrgår: 14:42

Ny upptäckt kan ge elbilar dubbel räckvidd

En fördubbling av räckvidden – utan behovet av mer batterier. Tack vare ny teknik kan dagens elbilar få sig en rejäl uppgradering. ”Det här är ett paradigmskifte för hur ett batteri fungerar, säger forskaren Jeff Sakamoto”..

Nyteknik - I förrgår: 11:10

Tonåring hackade Apples servrar – utav kärlek till företaget

TEKNIKSVEPET. Läs ett urval av morgonens tekniknyheter här!.

Nyteknik - I förrgår: 10:31

Tårfylld Elon Musk: jag jobbar 120 timmar i veckan

Om du tycker att Elon Musk haft ett tufft år tänker han inte protestera. I en stor intervju med New York Times kan Tesla-grundaren inte hålla tårarna tillbaka. ”Det har varit olidligt”..

Nyteknik - I förrgår: 09:30

Tillverkade batteri av alger – nu gör de ett av papper

För snart tio år sedan slog de världen med häpnad med ett batteri gjort av algcellulosa. Nu har professor Maria Strømme och hennes forskargrupp i Uppsala använt tekniken för att göra ett batteri baserat på cellulosa från träd..

Nyteknik - I förrgår: 09:30

Svenskt pappersbatteri öppnar för smarta förpackningar

För snart tio år sedan slog de världen med häpnad med ett batteri gjort av algcellulosa. Nu har professor Maria Strømme och hennes forskargrupp använt tekniken för att göra ett batteri baserat på cellulosa från träd..

Nyteknik - I förrgår: 09:33

Space X rymdkapsel Crew Dragon snart redo för avfärd

Nästa år ska Space X rymdkapsel vara redo för bemannade rymdfärder till och från ISS. Redan i höst görs de första testflygningarna med mänskliga passagerare..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.