Nyteknik > Teknik

Wednesday, 17 October, 09:22

Nyteknik - 17 apr 18 kl. 16:08

Alliansen har tackat ja till diskussioner om snabbtågRegeringen söker en bred överenskommelse om nya stambanor för snabbtåg. Projektet bedöms kosta 205 miljarder kronor och ta runt 25 år. Alliansen har tackat ja till samtal..
Läs mer på Nyteknik

Dela artikeln

10 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alliansenhar , tackatja till , diskussionerom , snabbtåg
Sydsvenskan - 17 apr 18 kl. 11:44

Alliansen redo diskutera snabbtåg

Regeringen söker en bred överenskommelse om nya stambanor för snabbtåg. Projektet bedöms kosta 205 miljarder kronor och ta runt 25 år. Alliansen har tackat ja till samtal.

DI - 17 apr 18 kl. 15:08

Alliansen redo diskutera snabbtåg med regeringen

Regeringen söker en bred överenskommelse om nya stambanor för snabbtåg. Projektet bedöms kosta 205 miljarder kronor och ta runt 25 år. Alliansen har tackat ja till samtal..

GöteborgsPosten - 17 apr 18 kl. 15:06

Alliansen redo diskutera snabbtåg

Regeringen söker en bred överenskommelse om nya stambanor för snabbtåg. Projektet bedöms kosta 205 miljarder kronor och ta runt 25 år. Alliansen har tackat ja till samtal..

Helsingborgs Dagblad - 17 apr 18 kl. 15:32

Alliansen redo diskutera snabbtåg

Regeringen söker en bred överenskommelse om nya stambanor för snabbtåg. Projektet bedöms kosta 205 miljarder kronor och ta runt 25 år. Alliansen har tackat ja till samtal.

Affärsvärlden - 16 mar 15 kl. 08:16

Alliansen sågar snabbt beslut om överskottsmål

Regeringen bör återta Konjunkturinstitutets uppdrag att analysera konsekvenserna av ett slopat överskottsmål, skriver företrädare för Alliansen i en debattartikel i Dagens Nyheter..

UNT - 17 apr 18 kl. 15:06

Alliansen redo diskutera snabbtåg

Regeringen söker en bred överenskommelse om nya stambanor för snabbtåg..

BT - 07 jan 15 kl. 13:14

Möte mellan S och Alliansen: "Samtalen fortsätter"

Socialdemokraterna har nu på förmiddagen mött Alliansen i diskussioner om makten i Borås. – Vi har haft samtal i dag. Och de samtalen kommer att fortsätta, säger kommunalrådet Ulf Olsson.

DI - 28 feb 16 kl. 17:12

Mörka utsikter för snabbtåget

Kritiken mot planerna på nya höghastighetsbanor växer, och allt mer pekar på att regeringen kommer att tvingas backa. Samtidigt kan Di avslöja att alliansen, som gjorde snabbtågen till ett vallöfte 2014, trotsade egna analyser som visade att investeringen var olönsam..

SvD - 09 jun 15 kl. 20:00

Alliansen vill se snabbt it-lyft för barn

Allianspartierna vill se en ökad digitalisering av skolan, och det är bråttom. Den teknik som finns i klassrummen i dag används inte i tillräckligt stor utsträckning. — Det handlar i förlängningen om våra ungdomars konkurrenskraft på en global arbetsmarknad där de här verktygen är självklara, säger Camilla Waltersson Grönvall (M)..

BT - 27 nov 14 kl. 13:53

Alliansen dribblar bort löfte från valet

Replik på debattartiklar från moderaterna Annette Carlsson och Ulrik Nilsson 19/11 och folkpartisten Anna Svalander 20/11. Gemensamt för de båda debattartiklarna är att de försöker dribbla bort det löfte som gavs till väljarna före valet – att inte ge Sverigedemokraterna något avgörande inflytande över Boråspolitiken. Samma löfte gavs från S, MP och V.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 30 minuter sedan

Teslas nya dator ökar prestandan i bilarna med 2000 procent

Bättre autopilot och på sikt helt självkörande bilar. Det ska bli verklighet tack vare en ny kraftfull datorenhet som Tesla designat helt själva..

Nyteknik - 15 minuter sedan

Effektivare produktutveckling med nya SOLIDWORKS 2019

Den nya versionen av SOLIDWORKS ger betydligt högre grafikprestanda samt stöd för bland annat avancerade geometrier och fotorealism i ritningar och konstruktioner..

Nyteknik - 45 minuter sedan

Så blev Polestars nya huvudkontor i Sverige

Placeringen på Volvos område ska stärka samarbetet mellan moderbolaget och deras elbilsspecialister. Med sitt nya globala huvudkontor i Göteborg visar Polestar att man inte bara är en kinesisk angelägenhet..

Nyteknik - 45 minuter sedan

Gifter i leksaker och köksprodukter av återvunnen plast

Vanliga europeiska hushållsprodukter gjorda av återvunnen plast innehåller giftiga flamskyddsmedel. Flera europeiska miljö- och konsumentorganisationer kräver nu lagändringar. – Nya produkter gjorda av ny plast får inte innehålla de här flamskyddsmedlen men om de är gjorda av återvunnen plast så är det okej.

Nyteknik - 1 timme sedan

Försvarets server till salu på nätet

En server hos Försvarsmakten hackades och inloggningsuppgifter låg ute till försäljning på ett internetforum 2016, avslöjar Dagens Nyheter..

Nyteknik - 1 timme sedan

Google-vd Sundar Pichai bekräftar att företaget överväger en sökmotor i Kina

Google undersöker möjligheterna att ta fram en sökmotor anpassad för Kina – och kommunistregimens censur. Det måste övervägas med tanke på hur stor marknaden är, säger nätjättens vd..

Nyteknik - 3 timmar sedan

”Miljöforskningen tar genvägar till önskade resultat”

DEBATT. Vetenskap har övergetts till förmån för rena hypoteser. Färska exempel på detta är att kobolt i svenska dubbdäck skulle skörda liv i Kongo-Kinshasa och att granulat i konstgräs är den näst största källan till mikroplaster i haven, skriver Fredrik Ardefors, Svensk däckåtervinning..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Toyota och Softbank startar ett nytt mobilitetsföretag

Monet Technologies är resultatet av ett samarbete mellan fordonsjätten Toyota och investeringsbolaget Softbank. Deras nya mobilitetsföretag ska erbjuda både autonoma varuleveranser och persontransporter..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Djur fanns på jorden 100 miljoner år tidigare

Det fanns djurliv på jorden mer än 100 miljoner år tidigare än man tidigare trott. Detta har en internationell forskargrupp, där forskare från Uppsala universitet ingår, kommit fram till..

Nyteknik - 19 timmar sedan

Studie: Klimatförändring orsakar insektsdöd i regnskog

Klimatförändringar pekas ut som orsaken bakom en drastisk minskning av insekter i Puerto Ricos regnskogar, enligt en ny studie..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.