Nyteknik > Teknik

Monday, 21 January, 01:13

Nyteknik - 17 apr 18 kl. 15:32

Var tredje bilreparation brister i kvalitetSlarv, kunskapsbrister och dåligt genomfört arbete. När försäkringsbranschen gjort stickprovskontroller på bilskadeverkstäder duggar anmärkningarna tätt..
Läs mer på Nyteknik

Dela artikeln

28 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Var tredje bilreparation, bristeri , kvalitet
Dagens PS - 17 apr 18 kl. 15:04

Drygt var tredje bilreparation brister i kvaliteten

Försäkringsbranschen summerar sitt fjärde år med kvalitetskontroller på skadeverkstäder. Av 1 300 reparationer får 34 % anmärkningar och ofta handlar det om rent slarv från verkstadens sida. – Det är ett bättre resultat än tidigare under kontrollperioden men fortfarande är det långt kvar till en acceptabel nivå, säger Anders Edvardsson, projektledare hos branschorganisationen Trafikförsäkringsföreningen (TFF) som samordnar insatsen.

SmålandsPosten - 14 jan 14 kl. 06:47

Kvaliteten i vården har brister

Kommunals rapport Framtidens sjukvård kräver­ patient­nära proffs, presenterades strax innan­ jul. Rapporten visar att den yrkesgrupp som har särskild kompetens i just den patientnära omvården?–?

BT - 30 apr 14 kl. 13:12

Arbetstidsreform skjuts upp: "Brister i kvalitet"

Många brister inom äldreomsorgen har nu uppdagats. Därför får genomförandet av slopade av delade turer ta längre tid och en omfattande genomlysning sjösätts. – Vi backar absolut inte, säger kommunalrådet Lena Palmén (S).

BT - 22 okt 14 kl. 08:37

Utbildningar i Borås har brister

Universitetskanslerämbetet har undersökt kvalitén på specialistsjuksköterske- och omvårdnadsutbildningar. Två utbildningar på Högskolan i Borås anses ha bristande kvalitet. Av fem utvärderade utbildningar på Högskolan i Borås får två, anestesisjukvård och intensivvård, bedömningen bristande kvalitet av Universitetskanslerämbetet.

BT - 16 maj 12 kl. 15:16

Brister på ekonomutbildning

Högskolan i Borås kandidatutbildning i företagsekonomi har bristande kvalitet. Detta står klart efter att Högskoleverket utvärderat sammantaget 67 utbildningar i Sverige. Ekonomutbildningarna som ingår i granskningen ges på kandidat-, magister respektive masternivå.

Skånskan - 15 jun 18 kl. 14:00

Brister kan bli dyrt för privat förskola

STAFFANSTORP Privata Maria förskola i Hjärup får ett vitesföreläggande på 75 000 kronor.
Senast den 18 juni ska man ha åtgärdat de brister kommunens utbildningsförvaltning konstaterat.En majoritet i barn- och utbildningsnämnden beslöt om vitesföreläggandet vid senaste mötet.

Magazin24 - 09 jan 13 kl. 19:30

Gruppbostad visade brister vid inspektion

För några månader sedan genomförde Socialstyrelsen en inspektion på ett gruppboende i Kungsör. Nyligen fick socialnämnden i Kungsör ta emot resultatet från inspektionen, där Socialstyrelsen pekade ut ett antal åtgärder som måste göras. I juni 2012 gjorde Socialstyrelsen en föranmäld inspektion på ett gruppboende i Kungsör, där de i huvudsak riktade in sig på verksamhetens innehåll, personal, integritet och självbestämmande, brukarinflytande, social dokumentation och säkerhet.

Trelleborgs Allehanda - 26 maj 18 kl. 18:07

Skadedrabbat Pelister föll: ”Brister i kvalitet”

Laget saknade inte bara nyckelspelarna Fisnik Shala, Adel Mekic och Filip Jankulovski. MF Pelister drog på sig nya skador när laget förlorade mot Staffanstorp United på lördagseftermiddagen. – Vi brister i kvalitet och räcker inte till, säger Pelister-tränaren Goran Popovski..

SmålandsPosten - 25 jun 14 kl. 14:25

Hög kvalitet på socionomutbildning

Linnéuniversitet får ett bra betyg när Universitetskanslersämbetet (UKÄ) utvärderade socionomutbildningen. UKÄ som arbetar med att utvärdera landets högskoleutbildningar ger Linnéuniversitetets socionomexamen och utbildningar inom socialt arbete ett högt betyg. Däremot får ingen socionomutbildning i Sverige det högsta omdömet, mycket hög kvalitet.

Sydsvenskan - 09 aug 15 kl. 19:18

Ingen vinst med att förbjuda vinst i välfärden. Driftsformen avgör inte en verksamhets kvalitet.

Begreppet vinster i välfärden är ett säkert sätt att få de ideologiskt renläriga på vänsterkanten att gå igång ordentligt. För mer praktiskt lagda politiker av klassiskt socialdemokratisk typ finns det anledning att ta det lugnt när demonstrationerna mot vinst i välfärden tågar genom debatten. Verksamheterna i privat regi är nämligen ofta effektiva.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 19 timmar sedan

Göran Grimvall firar 40 år med kluriga tankenötter

I 40 år har fysikprofessor Göran Grimvall publicerat teknikproblem i Ny Teknik. Ofta är de extremt svåra. Främst vill han att de ska ge läsarna kunskap om generell problemlösning..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Måndag morgon – spana in blodmånen

Glöm inte att titta upp mot himlen på måndag morgon. Då blir en blodröd supermåne synlig, om vädret tillåter. Det gäller att passa på.

Nyteknik - Igår: 06:00

Galileo Galilei satte solsystemet på plats

GRAFIK. Galileo Galilei var den förste som vände sin egentillverkade kikare mot himlavalvet och noterade sina iakttagelser. Det förändrade hans uppfattning av universum och gjorde honom till ovän med katolska kyrkan..

Nyteknik - Igår: 06:50

Min plastfria månad avslöjade beroendet

KRÖNIKA. Livet som plastbantare gjorde det tydligt hur mycket plast vi köper och använder – varje dag, skriver Ny Tekniks reporter Ania Obminska..

Nyteknik - I förrgår: 17:30

Seabased lägger ner verksamheten i Lysekil

Företaget Seabased, som utvecklar teknik för att utvinna el ur vågkraft, lämnar verksamheten i Lysekil..

Nyteknik - I förrgår: 15:24

Optimister gräsrotsfinansierar asteroidresa

Flera svenska initiativ koordineras nu med målet att genomföra världens första privata resa till en asteroid..

Nyteknik - I förrgår: 14:28

Sverige avråds från kärnvapenförbud

Sverige avråds från att ratificera ett förbud mot kärnvapen. Det skulle försvåra Sveriges säkerhetspolitiska samarbeten, enligt en utredning..

Nyteknik - I förrgår: 12:55

De flesta amerikaner kan inte namnge en enda elbil

I USA har elbilarna ökat explosionsartat, men 2018 var hälften av de som såldes en Tesla. Det är fortfarande de rika miljövännerna som väljer bort fossila bränslen – undersökningar visar att de flesta amerikaner inte kan namnge en enda elbilsmodell..

Nyteknik - I förrgår: 11:34

Tesla minskar personalstyrkan med sju procent

Elbilstillverkaren Tesla ska minska antalet heltidsanställda med sju procent. Enligt bolaget är åtgärden nödvändig samtidigt som produktionstakten av bilar av Model 3 behöver ökas..

Nyteknik - I förrgår: 10:45

Cern kan få en 100 km lång partikelaccelerator

I en rapport föreslås att Cern ska få en ny partikelaccelerator. Den blir i så fall fyra gånger större än LHC – och tio gånger så kraftfull..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.