Nyteknik > Teknik

Wednesday, 22 August, 07:58

Nyteknik - 17 apr 18 kl. 15:32

Var tredje bilreparation brister i kvalitetSlarv, kunskapsbrister och dåligt genomfört arbete. När försäkringsbranschen gjort stickprovskontroller på bilskadeverkstäder duggar anmärkningarna tätt..
Läs mer på Nyteknik

Dela artikeln

28 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Var tredje bilreparation, bristeri , kvalitet
Dagens PS - 17 apr 18 kl. 15:04

Drygt var tredje bilreparation brister i kvaliteten

Försäkringsbranschen summerar sitt fjärde år med kvalitetskontroller på skadeverkstäder. Av 1 300 reparationer får 34 % anmärkningar och ofta handlar det om rent slarv från verkstadens sida. – Det är ett bättre resultat än tidigare under kontrollperioden men fortfarande är det långt kvar till en acceptabel nivå, säger Anders Edvardsson, projektledare hos branschorganisationen Trafikförsäkringsföreningen (TFF) som samordnar insatsen.

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

"Ett lag som har kvalitet nog att vinna division 2"

För två år sedan åkte Häcken till Växjö och vann cupmötet med Växjö BK med 11–1. I dag åker Hisingslaget till samma stad för nytt cupmöte, nu mot division 3-laget Växjö United.
– Ett lag som har kvalitet nog att vinna division 2, säger Andreas Alm..

SmålandsPosten - 14 jan 14 kl. 06:47

Kvaliteten i vården har brister

Kommunals rapport Framtidens sjukvård kräver­ patient­nära proffs, presenterades strax innan­ jul. Rapporten visar att den yrkesgrupp som har särskild kompetens i just den patientnära omvården?–?

BT - 30 apr 14 kl. 13:12

Arbetstidsreform skjuts upp: "Brister i kvalitet"

Många brister inom äldreomsorgen har nu uppdagats. Därför får genomförandet av slopade av delade turer ta längre tid och en omfattande genomlysning sjösätts. – Vi backar absolut inte, säger kommunalrådet Lena Palmén (S).

BT - 22 okt 14 kl. 08:37

Utbildningar i Borås har brister

Universitetskanslerämbetet har undersökt kvalitén på specialistsjuksköterske- och omvårdnadsutbildningar. Två utbildningar på Högskolan i Borås anses ha bristande kvalitet. Av fem utvärderade utbildningar på Högskolan i Borås får två, anestesisjukvård och intensivvård, bedömningen bristande kvalitet av Universitetskanslerämbetet.

BT - 16 maj 12 kl. 15:16

Brister på ekonomutbildning

Högskolan i Borås kandidatutbildning i företagsekonomi har bristande kvalitet. Detta står klart efter att Högskoleverket utvärderat sammantaget 67 utbildningar i Sverige. Ekonomutbildningarna som ingår i granskningen ges på kandidat-, magister respektive masternivå.

Skånskan - 15 jun 18 kl. 14:00

Brister kan bli dyrt för privat förskola

STAFFANSTORP Privata Maria förskola i Hjärup får ett vitesföreläggande på 75 000 kronor.
Senast den 18 juni ska man ha åtgärdat de brister kommunens utbildningsförvaltning konstaterat.En majoritet i barn- och utbildningsnämnden beslöt om vitesföreläggandet vid senaste mötet.

Magazin24 - 09 jan 13 kl. 19:30

Gruppbostad visade brister vid inspektion

För några månader sedan genomförde Socialstyrelsen en inspektion på ett gruppboende i Kungsör. Nyligen fick socialnämnden i Kungsör ta emot resultatet från inspektionen, där Socialstyrelsen pekade ut ett antal åtgärder som måste göras. I juni 2012 gjorde Socialstyrelsen en föranmäld inspektion på ett gruppboende i Kungsör, där de i huvudsak riktade in sig på verksamhetens innehåll, personal, integritet och självbestämmande, brukarinflytande, social dokumentation och säkerhet.

Trelleborgs Allehanda - 26 maj 18 kl. 18:07

Skadedrabbat Pelister föll: ”Brister i kvalitet”

Laget saknade inte bara nyckelspelarna Fisnik Shala, Adel Mekic och Filip Jankulovski. MF Pelister drog på sig nya skador när laget förlorade mot Staffanstorp United på lördagseftermiddagen. – Vi brister i kvalitet och räcker inte till, säger Pelister-tränaren Goran Popovski..

SmålandsPosten - 25 jun 14 kl. 14:25

Hög kvalitet på socionomutbildning

Linnéuniversitet får ett bra betyg när Universitetskanslersämbetet (UKÄ) utvärderade socionomutbildningen. UKÄ som arbetar med att utvärdera landets högskoleutbildningar ger Linnéuniversitetets socionomexamen och utbildningar inom socialt arbete ett högt betyg. Däremot får ingen socionomutbildning i Sverige det högsta omdömet, mycket hög kvalitet.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 15 minuter sedan

Fruset vatten på månen bekräftat

Det finns fruset vatten på månens yta, bekräftar en amerikansk studie..

Nyteknik - 15 minuter sedan

Attack mot Socialdemokraternas sajt

Utsattes för en ny överbelastningsattack under måndagskvällen. Ip-adresserna bakom spåras till Ryssland och Nordkorea, enligt partiets it-leverantör..

Nyteknik - 21 timmar sedan

Ett Jas Gripenplan kraschade utanför Ronneby

Försvarsmakten bekräftar att ett Jas Gripenplan havererat efter en kollision med en fågel..

Nyteknik - 14 timmar sedan

Roboten laddar elbilen åt dig

I framtiden kan du slippa att stiga ur elbilen på resan. I Graz har forskare tagit ram en robot som på egen hand kopplar fordonet till snabbladdaren. Och systemet sägs fungera även om bilen står snett..

Nyteknik - 15 timmar sedan

Flygchefen: Några riktigt jobbiga minuter

Varningslarmet från Jas Gripenplanet följdes av ett haverilarm och piloten hann skjuta ut sig innan flygplanet störtade i skogen utanför Ronneby. Vattenbombning behövdes för att släcka branden på haveriplatsen..

Nyteknik - 15 timmar sedan

Flygplansmotorer sårbara mot fågelkrockar

Flygplansmotorer är sårbara vid kollisioner med fåglar eftersom en skyddsanordning skulle störa luftströmmarna. Varje år inträffar hundratals fågelkrockar – men det är ovanligt att incidenterna leder till krascher..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Mercedes-Benz fjärrstyrda lastbil kommer till Sverige

I höstas inleddes försök med att låta självkörande lastbilar röja snö på en tysk flygplats. Nu ska lastbilen köra runt själv på inhägnat område vid transportmässan Elmia Lastbil i Jönköping..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Före detta Gripenpilot: ”Kan aldrig skydda sig helt”

Gripen har förmodligen kolliderat med tusentals fåglar. Men det är mycket ovanligt att det får allvarliga konsekvenser, enligt före detta piloten Mikael Grev som dock minns en händelse med försvarets andra plan som kunde ha slutat illa..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Så ska Sverige ta tillvara på den industriella automationen

2017 stod automatiserad industriproduktion för en marknadsomsättning på 1 310 miljarder kronor. Fram till år 2023 väntas den siffran stiga med 50 procent enligt en amerikansk forskningsrapport från Solution..

Nyteknik - 18 timmar sedan

MC-organisationen kämpade för elcykelpremien

När förslaget om elcykelpremie först presenterades av regeringen så var elmotorcyklar inte inkluderade. Nu har 1340 personer fått bidrag för sina elmotorcyklar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.