Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 24 January, 07:12

Dagens PS - 17 apr 18 kl. 15:04

Drygt var tredje bilreparation brister i kvalitetenförsäkringsbranschen summerar sitt fjärde år med kvalitetskontroller på skadeverkstäder. Av 1 300 reparationer får 34 % anmärkningar och ofta handlar det om rent slarv från verkstadens sida. – Det är ett bättre resultat än tidigare under kontrollperioden men fortfarande är det långt kvar till en acceptabel nivå, säger Anders Edvardsson, projektledare hos branschorganisationen Trafikförsäkringsföreningen (TFF) som samordnar insatsen. Under fyra år har försäkringsbranschen utfört gemensamma stickprovskontroller på närmare 80 större bilverkstäder runt om i landet för att få en helhetsbild av, och möjlighet att påverka, de skadereparationer som görs åt försäkringsbolagens kunder. Fram tills nu har reparationer kontrollerats på omkring 3 400 fordon.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Anders Edvardsson, Trafikförsäkringsföreningen, TFF, De, Verkstadskontrollerna, DEKRA Quality Management AB, Försäkringar, Skadeförsäkring, Trygg-Hansa

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Drygt var tredje bilreparation, bristeri , kvaliteten
Nyteknik - 17 apr 18 kl. 15:32

Var tredje bilreparation brister i kvalitet

Slarv, kunskapsbrister och dåligt genomfört arbete. När försäkringsbranschen gjort stickprovskontroller på bilskadeverkstäder duggar anmärkningarna tätt..

SmålandsPosten - 14 jan 14 kl. 06:47

Kvaliteten i vården har brister

Kommunals rapport Framtidens sjukvård kräver­ patient­nära proffs, presenterades strax innan­ jul. Rapporten visar att den yrkesgrupp som har särskild kompetens i just den patientnära omvården?–?

YLE - 17 aug 12 kl. 09:30

Regionala brister i förskoleundervisningen

Kvaliteten på förskoleundervisningen varierar. Det är svårt att få behöriga vikarier, elevgrupperna är ofta stora och det finns brister i de hälsovårdstjänster som förskolebarnen erbjuds. Förskoleundervisningen borde vara åskådlig och utveckla barnens tänkande och nyfikenhet genom att dra nytta av vardagliga situationer, men undervisningen i många förskolegrupper är alldeles för läromedels- och arbetsbokskoncentrerad.

YLE - 17 aug 12 kl. 09:45

Stora brister i förskoleundervisningen

Kvaliteten på förskoleundervisningen varierar. Det är svårt att få behöriga vikarier, elevgrupperna är ofta stora och det finns brister i de hälsovårdstjänster som förskolebarnen erbjuds. Förskoleundervisningen borde vara åskådlig och utveckla barnens tänkande och nyfikenhet genom att dra nytta av vardagliga situationer, men undervisningen i många förskolegrupper är alldeles för läromedels- och arbetsbokskoncentrerad.

BT - 15 jun 12 kl. 00:40

Dags att syna själva kvaliteten

Kent Persson och Göran Hägglund har slutit fred, meddelas i Aftonbladet. Efter partiledardebatten i onsdags träffades de och ?talade en stund?.

YLE - 18 feb 13 kl. 06:53

Allvarliga brister i byggbranschen

Kvaliteten på husbyggen i Finland är dålig och ofta missköts kontrollen av byggandet. Det här framgår i en förfrågning som finska Yle har gjort med landets största byggföretag. Nästan vart tredje företag inom byggbranschen anser att kvaliteten på byggnadsarbetet har sjunkit under de senaste åren.

BT - 01 dec 11 kl. 11:20

Säkra kvaliteten på äldreboenden

Rapporterna som framkommit den senaste tiden om missförhållanden inom äldrevården har skakat och berört oss alla djupt. Rätten till en värdig och trygg ålderdom är en självklarhet. Den som är äldre ska känna sig nöjd med den omsorg som ges och anhöriga ska kunna lita på att deras älskade mamma, pappa eller närstående är väl omhändertagen.

Trelleborgs Allehanda - 03 nov 11 kl. 07:30

Kommunen brister i hantering av bygglov

Det mesta är otillfredsställande. Det är revisorernas dom efter att ha granskat handläggningen av bygglovsärenden i kommunen.
Otillräckliga mål och riktlinjer.

Barometern - 12 jul 13 kl. 13:33

Inga brister hos boenden

Vården vid två boenden i Kalmar har granskats av Inspektionen för vård och omsorg. Inga större brister hittades. Inspektionen för vård och omsorg ska regelbundet inspektera hem för vård eller boende som tar emot barn och unga.

Barometern - 09 aug 13 kl. 08:13

Brister i bemanning på äldreboende

Det finns en oro för kvaliteten i omsorgen på äldreboendet Strömgården under sommaren. Det menar Inspektionen för vård och omsorg (IVO) efter sitt tillsynsbesök den 25 juni. Myndigheten konstaterar att en av de viktigaste förutsättningarna för god kvalitet är tillgång till utbildad personal och ett tydligt ledarskap.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 18 timmar sedan

Boeing har testkört autonomt flygplan

Flygjätten Boeing har genomfört en första flygning med ett autonomt styrt passagerarflygplan. Planet är litet och kan flyga 50 miles, motsvarande cirka 8 mil. Testflygningen gjordes i Manassas, Virginia.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Analys: Bolaget för stort för sitt bästa

Fastighetsbolaget Castellum är ett bra alternativ för investerare som söker stabila utdelningar och bred exponering mot den kommersiella fastighetsmarknaden. Tyvärr finns tecken på att denna förvaltare kan ha blivit för stor för sitt eget bästa. Det skriver Börsplus i en analys på torsdagen.

Dagens PS - 17 timmar sedan

SAS utökar flottan med tre Airbus

Flygbolaget SAS har ingått ett leasingavtal med ALC, Air Lease Corporation, vilket innebär att SAS kommer att utöka sin flygplansflotta med tre Airbus A321LR. LR står för Long Range och flygplanet är utrustat för att kunna flyga längre sträckor än en vanlig A321neo. Det första planet kommer att sättas i trafik under första halvåret 2020.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Uber hotar att lämna Barcelona

Taxiappbjässen Uber och Cabify överväger att lämna Barcelona om myndigheterna väljer att stödja de strejkande taxichaufförerna. Det rapporterar El Mundo. Det lokala styret har godkänt taxichaufförernas krav på att taxiappförarna inte skall få använda GPS.

Dagens PS - 20 timmar sedan

OECD-chefen avfärdar katastrof

OECD:s generalsekreterare Jose Angel Gurria tvivlar på att en avtalslös brexit medför en ekonomisk katastrof. Till Sky News sade han att även i ett värsta scenario kan brexit visa sig hanterbar. En brexit utan avtal betyder att Storbritannien lämnar EU utan att veta hur den framtida relationen blir.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Ministern stäms för obetald faktura

Arkitekt ritade om socialförsäkringsministerns glasveranda. Har inte fått betalt än – efter 18 månader. I fredags skickades en stämningsansökan i ärendet till Nacka tingsrätt, uppger Dagens Nyheter.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Xiaomi visar upp vikbar telefon i video

Teknikföretaget Xiaomi har visat upp en vikbar telefon i en minutlång teaservideo på Weibo. Det rapporterar The Verge. Xiaomi läckte tidigare i månaden att man skulle släppa en vikbar telefon.

Dagens PS - Igår: 07:28

SEB varnar för flaskhalsar i ekonomin

SEB ser flera faktorer som kan bromsa den ekonomiska tillväxten såsom flaskhalsar, volatila konjunkturcyklar samt ökad politisk osäkerhet. Krafterna är dock inte tillräckligt starka för att utlösa en recession. Det skriver SEB i sin senaste Nordic Outlook.

Dagens PS - Igår: 07:52

Aktietips: Fem snabba klipp i rapportfloden

Köp aktierna i dag och casha hem vinsterna om bara några dagar, är rådet. ”Ibland lönar det sig att köpa aktier innan kvartalssiffrorna presenteras”, skriver Agnetha Jönsson i tisdagens utgåva av Dagens Industri. Det är hon som alltså rekommenderar dig att ligga lite före bolagens rapportsläpp och tanka aktierna redan nu.

Dagens PS - 23 timmar sedan

Måns Zelmerlöw tror på medicinbolag

Artisten Måns Zelmerlöw går nu in som ny investerare och ambassadör för Meds.se. Det är ett bolag som säljer receptfria och receptbelagda mediciner via nätet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.