Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 21 August, 18:03

Dagens PS - 17 apr 18 kl. 15:04

Drygt var tredje bilreparation brister i kvalitetenförsäkringsbranschen summerar sitt fjärde år med kvalitetskontroller på skadeverkstäder. Av 1 300 reparationer får 34 % anmärkningar och ofta handlar det om rent slarv från verkstadens sida. – Det är ett bättre resultat än tidigare under kontrollperioden men fortfarande är det långt kvar till en acceptabel nivå, säger Anders Edvardsson, projektledare hos branschorganisationen Trafikförsäkringsföreningen (TFF) som samordnar insatsen. Under fyra år har försäkringsbranschen utfört gemensamma stickprovskontroller på närmare 80 större bilverkstäder runt om i landet för att få en helhetsbild av, och möjlighet att påverka, de skadereparationer som görs åt försäkringsbolagens kunder. Fram tills nu har reparationer kontrollerats på omkring 3 400 fordon.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Anders Edvardsson, Trafikförsäkringsföreningen, TFF, De, Verkstadskontrollerna, DEKRA Quality Management AB, Försäkringar, Skadeförsäkring, Trygg-Hansa

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Drygt var tredje bilreparation, bristeri , kvaliteten
Nyteknik - 17 apr 18 kl. 15:32

Var tredje bilreparation brister i kvalitet

Slarv, kunskapsbrister och dåligt genomfört arbete. När försäkringsbranschen gjort stickprovskontroller på bilskadeverkstäder duggar anmärkningarna tätt..

SmålandsPosten - 14 jan 14 kl. 06:47

Kvaliteten i vården har brister

Kommunals rapport Framtidens sjukvård kräver­ patient­nära proffs, presenterades strax innan­ jul. Rapporten visar att den yrkesgrupp som har särskild kompetens i just den patientnära omvården?–?

YLE - 17 aug 12 kl. 09:30

Regionala brister i förskoleundervisningen

Kvaliteten på förskoleundervisningen varierar. Det är svårt att få behöriga vikarier, elevgrupperna är ofta stora och det finns brister i de hälsovårdstjänster som förskolebarnen erbjuds. Förskoleundervisningen borde vara åskådlig och utveckla barnens tänkande och nyfikenhet genom att dra nytta av vardagliga situationer, men undervisningen i många förskolegrupper är alldeles för läromedels- och arbetsbokskoncentrerad.

YLE - 17 aug 12 kl. 09:45

Stora brister i förskoleundervisningen

Kvaliteten på förskoleundervisningen varierar. Det är svårt att få behöriga vikarier, elevgrupperna är ofta stora och det finns brister i de hälsovårdstjänster som förskolebarnen erbjuds. Förskoleundervisningen borde vara åskådlig och utveckla barnens tänkande och nyfikenhet genom att dra nytta av vardagliga situationer, men undervisningen i många förskolegrupper är alldeles för läromedels- och arbetsbokskoncentrerad.

BT - 15 jun 12 kl. 00:40

Dags att syna själva kvaliteten

Kent Persson och Göran Hägglund har slutit fred, meddelas i Aftonbladet. Efter partiledardebatten i onsdags träffades de och ?talade en stund?.

YLE - 18 feb 13 kl. 06:53

Allvarliga brister i byggbranschen

Kvaliteten på husbyggen i Finland är dålig och ofta missköts kontrollen av byggandet. Det här framgår i en förfrågning som finska Yle har gjort med landets största byggföretag. Nästan vart tredje företag inom byggbranschen anser att kvaliteten på byggnadsarbetet har sjunkit under de senaste åren.

BT - 01 dec 11 kl. 11:20

Säkra kvaliteten på äldreboenden

Rapporterna som framkommit den senaste tiden om missförhållanden inom äldrevården har skakat och berört oss alla djupt. Rätten till en värdig och trygg ålderdom är en självklarhet. Den som är äldre ska känna sig nöjd med den omsorg som ges och anhöriga ska kunna lita på att deras älskade mamma, pappa eller närstående är väl omhändertagen.

Trelleborgs Allehanda - 03 nov 11 kl. 07:30

Kommunen brister i hantering av bygglov

Det mesta är otillfredsställande. Det är revisorernas dom efter att ha granskat handläggningen av bygglovsärenden i kommunen.
Otillräckliga mål och riktlinjer.

Barometern - 12 jul 13 kl. 13:33

Inga brister hos boenden

Vården vid två boenden i Kalmar har granskats av Inspektionen för vård och omsorg. Inga större brister hittades. Inspektionen för vård och omsorg ska regelbundet inspektera hem för vård eller boende som tar emot barn och unga.

Barometern - 09 aug 13 kl. 08:13

Brister i bemanning på äldreboende

Det finns en oro för kvaliteten i omsorgen på äldreboendet Strömgården under sommaren. Det menar Inspektionen för vård och omsorg (IVO) efter sitt tillsynsbesök den 25 juni. Myndigheten konstaterar att en av de viktigaste förutsättningarna för god kvalitet är tillgång till utbildad personal och ett tydligt ledarskap.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 2 timmar sedan

Back to work – rivstart eller mjukstart?

Hur gör man för att komma in i rutinerna igen efter semestern? Hur mjuk får en mjukstart egentligen vara och varför ligger hemligheten i att komma tillbaka från sommarens ledighet i hur vi lämnade kontoret FÖRE semestern. Vi är lediga i runda slängar två månader varje år.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Qviberg om ”brandbilar”

Qviberg’s Corner – Dagens PS följer finansmannen Mats Qvibergs vassa tunga. I dag: ett brännande hett ämne. pic.

Dagens PS - 5 timmar sedan

PS – podden: Tänk nya tankar

Missa inte chansen att få hjälp med att börja tänka nya tankar. PS-podden hjälper er med det. Hösten är här.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Norska oljefonden levererar – igen

Norska oljefonden, som formellt heter Statens pensjonsfond utland, hade en avkastning på 1,8 procent i det andra kvartalet. Det innebär att fonden ökade 167 miljarder norska kronor. Avkastningen beskrivs ha varit 0,2 procentenheter lägre än jämförelseindex.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Tsipras: Grekland bestämmer sitt öde

Grekland har i och med att man lämnat räddningsstadiet möjlighet att bestämma sitt eget öde. Det säger premiärminister Alexis Tsipras i ett tal till nationen på tisdagen med anledning av att det sydeuropeiska landet lämnat räddningsstadiet. Tsipras står politiskt till vänster.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Uteblivna betalningar oroar Tesla-leverantörer

Vissa Tesla-leverantörer är oroliga över uteblivna betalningar från biltillverkaren. Det rapporterar Wall Street Journal. En ny undersökning som skickats ut av en välkänd leverantörsorganisation delger att 18 av 22 respondenter tror att Tesla nu är en finansiell risk för deras företag.

Dagens PS - Igår: 07:17

Klart i natt: Greklands krisprogram slutförs

Greklands krisprogram slutförs när landet nu tar emot den sista utbetalningen av de tre nödlånspaket som landet fick i samband med skuldkrisen 2010. Det rapporterar Sveriges Radio. Landet har fått mer än 260 miljarder euro i nödlån från andra länder i eurozonen och den internationella valutafonden IMF sedan skuldkrisen bröt ut.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Smäll på 8,9 miljoner dollar för bankbjässe

Merill Lynchs Equity analysavdelning betalar 8,9 miljoner dollar i en uppgörelse med finansinspektionen, SEC, efter att man misslyckats med att delge intressekonflikt i samband med rådgivning till kunder. Det rapporterar Reuters. Det rör sig om kundrådgivning kring tredjepartsprodukter.

Dagens PS - Igår: 06:31

Kina sparkar sex chefer efter vaccinskandalen

Kina låter nu kvasten gå i sin myndighet för tillsyn av mat och läkemedel, CFDA. Bakgrunden är säkerhetsskandalen kring vaccintillverkaren Changsheng Biotechnology, rapporterar Reuters. Totalt sparkas sex högt uppsatta personer inom CFDA.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Jasplan har störtat – fågel bakom kraschen

”Det är en fågelkollision. Piloten har skjutit ut sig och har klarat sig.” Det säger Johan Lundgren, presskommunikatören på Försvarsmakten, till Aftonbladet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.