Dagens PS > Ekonomi

Monday, 21 January, 00:45

Dagens PS - 17 apr 18 kl. 11:53

PTS: ”Postnord måste få ner tiden”Post- och telestyrelsen (PTS) rasar mot postjättens uppenbara svårigheter att leverera paket i tid. Sedan 1 mars måste alla som beställer varor utanför EU betala 75 kronor samt moms till Postnord för varje paket. Denna nya hantering sker manuellt hos Postnord, vilket tar lång tid. ”Det är inte acceptabelt att vänta tre, fyra veckor. Postnord måste få ner tiden” säger Olof Bjurö vid PTS till DN Ekonomi.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
PTS, EU, Postnord, Olof Bjurö, DN Ekonomi, Thomas Backteman, DN

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: PTS, Postnordmåste , , ner, tiden
LV - 31 jan 17 kl. 08:00

Postnord lägger ner i Hultsfred i juni - somliga drabbas av senare post

Postnord lägger ner i Hultsfred och flyttar nio anställda till Vimmerby i månadsskiftet maj-juni. Som en följd av det läggs slingorna om i hela Hultsfreds kommun. Och redan har röster höjts för att posten kommer betydligt mycket senare..

Cornucopia - 10 okt 17 kl. 15:33

Fortsatt optimerad logistik för #brevet hos PostNord

Nästa försök med det GPS-spårade #brevet föll också väl ut till PostNords fördel och visade på deras optimerade logistikkedjor. Brevet delades på mindre än ett dygn ut till en adress innanför tullarna i Stockholm, efter att bland annat åkt tåg. Samtidigt går det här att hitta möjliga felkällor som kan leda till försenad post på grund av externa omständigheter.

Cornucopia - 09 okt 17 kl. 13:27

PostNord har levererat det första GPS-spårade #brevet - i rätt tid

Mitt första tekniktest med att skicka ett brev med en uppkopplad GPS-spårare i är nu färdigt. PostNord levererade brevet utan anmärkningar och i rätt tid. Tekniskt fungerade spårningen och på knappt tre dygn förbrukades 25% av batteriladdningen.

Cornucopia - 28 dec 17 kl. 14:21

Betala inte för PostNord Företagspaket/Parcel - levereras inte till företaget

En skarp varning för att betala för PostNord Företagspaket (eller Parcel som det numera heter) utfärdas. Jag brukar av erfarenhet inte göra detta, men gjorde i ett infall av dåligt omdöme det nyss. Sagt och gjort så levererades inte paketet till arbetsplatsen dagen efter, utan tvärt om levererades det som ett helt vanligt paket till servicesstället.

Cornucopia - 31 mar 16 kl. 16:54

PTS kräver att Bahnhof lämnar ut uppgifter - oavsett misstanke och brottsnivå

Så har myndighetssverige slutligen åkt över det sluttande planet i frågan om övervakningen av medborgarnas aktiviteter på Internet. Med hot om vite på 5 MSEK kräver nu Post- och Telestyrelsen (PTS) att Internetoperatören Bahnhof lämnar ut uppgifter till polisen, oavsett lagstöd och misstankegrad.
Bahnhof har sedan tidigare haft en enkel blankett (PDF) för myndigheterna att fylla i när de vill begära ut uppfiter, där det framgår att om begäran inte har stöd i lagen, 27 kap §19 rättegångsbalken, så kommer man inte lämna ut uppgifterna.

Expressen - 18 dec 17 kl. 06:25

Lägg ner Postnord Danmark - låt privata företag ta över

Lägg ner Postnord Danmark i stället för att ge bolaget miljarder i stöd.Kravet kommer danska åkeriförbundet, DTL, som tagit kontakt med EU-kommissionen för att stoppa det dansk/svenska statliga stödet till bolaget.– Det är klart att vi har en lång rad betänkligheter när det gäller att tillföra pengar till Postnord, säger DTL:s vd Erik Østergaard till Dagens Nyheter..

Cornucopia - 04 sep 16 kl. 10:59

Centerpartiets utredare: PostNord ska slippa dela ut post i hela landet

En statlig utredning öppnar för att samhället inte längre ska ta ansvar för utdelning av post. Bland annat föreslås att PostNord ("Posten") ska slippa dela ut paket. I praktiken betyder det att man inte kommer dela ut paket på landsbygden och glesbygden.

Nyhetskanalen - 25 jun 12 kl. 10:21

PTS ändrar bredbandstöd till landsbygden

Statliga Post- och telestyrelsen (PTS) ändrar sin modell för stöd till bredbandsutbyggnad på landsbygden. De senaste åren har det varit först till kvarn som gäller för de byar, socknar och lokala föreningar som sökt medfinansiering för att gräva ner fiber. Det ersätts av ett system med regional fördelning av de statliga stödpengarna som ska ge alla län en möjlighet att komma igång med bredbandsutbyggnad.

BT - 21 feb 14 kl. 10:31

Postnord fortsätter kapa

Postnord inför en ny organisation för att få ner kostnaderna och förbättra lönsamheten. Enligt koncernchefen Håkan Ericsson kommer omstruktureringen att leda till personalnedskärningar. - Vi har tagit ut någonstans kring 1 500 personer per år de senaste åren på grund av brevnedgången, och det här möjliggör för oss att fortsätta i den takten, säger Ericsson.

IDG - 01 apr 15 kl. 15:21

PTS öppnar för svenska städer som nationella toppdomäner


Toppdomäner med svenska stadsnamn ska precis som se-domänen bli tvungna att följa alla regler i toppdomänslagen. Det anser PTS i ett utredningsförslag som lämnades över till regeringen igår..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - I förrgår: 21:00

Rytande monster på över 700 hästkrafter

Se fartvidundret i videoklipp. Njut av vrålet från den starkaste motorn någonsin i en Ford Mustang. Ford Mustang Shelby GT500 har en kompressormatad 5,2-liters V8 under huven.

Dagens PS - I förrgår: 12:54

Skatten sänks med flera tusenlappar

Blir det jackpot i din plånbok med Sveriges nya regeringskonstellation? I dag blev Stefan Löfven på nytt statsminister i Sverige. Det var högst väntat då Centern, Liberalerna och Vänsterpartiet deklarerat att Löfven skulle släppas fram.

Dagens PS - I förrgår: 12:30

Fem häftiga vinterresor för kicksökare

Här kan du få sköna adrenalinkickar, utan att behöva ställa dig i skidbacken. Vinter och snö är för många synonymt med skidsemester. Men för den som inte gillar skidor finns andra alternativ, alltjämt förknippade med äventyr.

Dagens PS - I förrgår: 12:02

Dejting lockar H&M:s toppchef

Klädjättens vd vill vara med och bygga meningsfulla relationer för singlar. Tillsammans med Kivras grundare Stefan Krook investerar H&M-bossen Karl-Johan Persson nu i dejtingtjänsten Relate vars ambition är att göra det lättare för singlar att hitta en matchning i dejtingdjungeln, ”någon med liknande värderingar”, skriver Di Digital. ”Vi vill skapa ett mer hälsosamt dejtingalternativ för folk som är ute efter en meningsfull, långsiktig relation”, säger vd Philip Jonzon Jarl i artikeln.

Dagens PS - I förrgår: 10:52

Ikea öppnar varuhus i Vietnam

Svenska möbeljätten Ikea ska öppna ett varuhus med lager i Vietnams huvudstad Hanoi, rapporterar Vietnam News. Den nya anläggningen kommer att kosta 450 miljoner dollar och vara främsta försörjningskedjan för Ikeas övriga butiker i Sydostasien. Ikea har tidigare pekat ut regionen som en tillväxtmotor och plats för vidareetablering.

Dagens PS - I förrgår: 10:15

Nissan säger upp 700 anställda

Japanska Nissan ska säga upp närmare 700 kontraktsanställda vid sin Mississippi-fabrik, rapporterar CNBC. Det är svag försäljning av Titan-pickups och skåpbilar som ligger bakom beslutet. Bolaget har totalt 6 400 kontraktsanställda vid fabriken i Canton i delstaten.

Dagens PS - I förrgår: 09:57

Stefan Löfven vald till statsminister

Sveriges riksdag har i fredagens omröstning valt Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven till statsminister, som nu kommer att regera tillsammans med Miljöpartiet. Beskedet var väntat då Centerpartiet, Liberalerna och Vänsterpartiet i onsdags meddelade att de skulle skulle släppa fram honom. Regeringsbildningen går i mål som den trögaste i svensk politisk historia med 131 dagar mellan riksdagsval och framröstad statsminister..

Dagens PS - I förrgår: 08:41

Källor: Apple släpper budget-Ipads

Teknikjätten Apple planerar att lansera två billigare Ipads under första halvåret 2019. Det uppger källor för Digitimes. Apple lanserade i mars 2018 en billigare Ipad med en prislapp på 329 dollar för konsumenter och 299 dollar för skolor och det är denna Ipad tillsammans med Ipad mini 4 som nu förväntas uppdateras.

Dagens PS - I förrgår: 08:55

VD fick sparken – aktiekursen lyfte direkt

När styrelsen meddelade att den tagit det drastiska beslutet fick aktiekursen fart. I går på eftermiddagen kom beskedet att Scandic Hotels vd och koncernchef Even Frydenberg får kicken. ”Styrelsen har kommit fram till att Scandic behöver ett nytt ledarskap, och då är det naturligt att gå skilda vägar.

Dagens PS - I förrgår: 07:36

Muntert på Wall Street – igen

De amerikanska börserna steg för tredje dagen i rad på torsdagen. Sentimentet fick i slutskedet av handeln stöd av uppgifter om att USA kan komma att lätta på importtullar från Kina under pågående förhandlingar. Uppgiften, som kom från Wall Street Journal, dementerades dock senare.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.