Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 24 May, 13:48

Dagens PS - 17 apr 18 kl. 11:53

PTS: ”Postnord måste få ner tiden”Post- och telestyrelsen (PTS) rasar mot postjättens uppenbara svårigheter att leverera paket i tid. Sedan 1 mars måste alla som beställer varor utanför EU betala 75 kronor samt moms till Postnord för varje paket. Denna nya hantering sker manuellt hos Postnord, vilket tar lång tid. ”Det är inte acceptabelt att vänta tre, fyra veckor. Postnord måste få ner tiden” säger Olof Bjurö vid PTS till DN Ekonomi.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
PTS, EU, Postnord, Olof Bjurö, DN Ekonomi, Thomas Backteman, DN

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: PTS, Postnordmåste , , ner, tiden
LV - 31 jan 17 kl. 08:00

Postnord lägger ner i Hultsfred i juni - somliga drabbas av senare post

Postnord lägger ner i Hultsfred och flyttar nio anställda till Vimmerby i månadsskiftet maj-juni. Som en följd av det läggs slingorna om i hela Hultsfreds kommun. Och redan har röster höjts för att posten kommer betydligt mycket senare..

Cornucopia - 10 okt 17 kl. 15:33

Fortsatt optimerad logistik för #brevet hos PostNord

Nästa försök med det GPS-spårade #brevet föll också väl ut till PostNords fördel och visade på deras optimerade logistikkedjor. Brevet delades på mindre än ett dygn ut till en adress innanför tullarna i Stockholm, efter att bland annat åkt tåg. Samtidigt går det här att hitta möjliga felkällor som kan leda till försenad post på grund av externa omständigheter.

Cornucopia - 09 okt 17 kl. 13:27

PostNord har levererat det första GPS-spårade #brevet - i rätt tid

Mitt första tekniktest med att skicka ett brev med en uppkopplad GPS-spårare i är nu färdigt. PostNord levererade brevet utan anmärkningar och i rätt tid. Tekniskt fungerade spårningen och på knappt tre dygn förbrukades 25% av batteriladdningen.

Cornucopia - 28 dec 17 kl. 14:21

Betala inte för PostNord Företagspaket/Parcel - levereras inte till företaget

En skarp varning för att betala för PostNord Företagspaket (eller Parcel som det numera heter) utfärdas. Jag brukar av erfarenhet inte göra detta, men gjorde i ett infall av dåligt omdöme det nyss. Sagt och gjort så levererades inte paketet till arbetsplatsen dagen efter, utan tvärt om levererades det som ett helt vanligt paket till servicesstället.

Cornucopia - 31 mar 16 kl. 16:54

PTS kräver att Bahnhof lämnar ut uppgifter - oavsett misstanke och brottsnivå

Så har myndighetssverige slutligen åkt över det sluttande planet i frågan om övervakningen av medborgarnas aktiviteter på Internet. Med hot om vite på 5 MSEK kräver nu Post- och Telestyrelsen (PTS) att Internetoperatören Bahnhof lämnar ut uppgifter till polisen, oavsett lagstöd och misstankegrad.
Bahnhof har sedan tidigare haft en enkel blankett (PDF) för myndigheterna att fylla i när de vill begära ut uppfiter, där det framgår att om begäran inte har stöd i lagen, 27 kap §19 rättegångsbalken, så kommer man inte lämna ut uppgifterna.

Expressen - 18 dec 17 kl. 06:25

Lägg ner Postnord Danmark - låt privata företag ta över

Lägg ner Postnord Danmark i stället för att ge bolaget miljarder i stöd.Kravet kommer danska åkeriförbundet, DTL, som tagit kontakt med EU-kommissionen för att stoppa det dansk/svenska statliga stödet till bolaget.– Det är klart att vi har en lång rad betänkligheter när det gäller att tillföra pengar till Postnord, säger DTL:s vd Erik Østergaard till Dagens Nyheter..

Cornucopia - 04 sep 16 kl. 10:59

Centerpartiets utredare: PostNord ska slippa dela ut post i hela landet

En statlig utredning öppnar för att samhället inte längre ska ta ansvar för utdelning av post. Bland annat föreslås att PostNord ("Posten") ska slippa dela ut paket. I praktiken betyder det att man inte kommer dela ut paket på landsbygden och glesbygden.

Nyhetskanalen - 25 jun 12 kl. 10:21

PTS ändrar bredbandstöd till landsbygden

Statliga Post- och telestyrelsen (PTS) ändrar sin modell för stöd till bredbandsutbyggnad på landsbygden. De senaste åren har det varit först till kvarn som gäller för de byar, socknar och lokala föreningar som sökt medfinansiering för att gräva ner fiber. Det ersätts av ett system med regional fördelning av de statliga stödpengarna som ska ge alla län en möjlighet att komma igång med bredbandsutbyggnad.

BT - 21 feb 14 kl. 10:31

Postnord fortsätter kapa

Postnord inför en ny organisation för att få ner kostnaderna och förbättra lönsamheten. Enligt koncernchefen Håkan Ericsson kommer omstruktureringen att leda till personalnedskärningar. - Vi har tagit ut någonstans kring 1 500 personer per år de senaste åren på grund av brevnedgången, och det här möjliggör för oss att fortsätta i den takten, säger Ericsson.

SvD - 23 dec 16 kl. 08:00

”Det Postnord säger är bara tomma ord”

Postnord är en av de stora användarna av de utländska åkerier som dumpar löner och ibland kör trafikfarligt i Sverige. − När man läser allt det som Postnord skriver om socialt hållbarhet och ansvarstagande inser man att det är bara tomma ord, säger Antti Vainio, utredare på Transport..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 2 timmar sedan

Här får Amazon stryk av Google

Google gick om Amazon vad gäller flest antal sålda smarta högtalare under det första kvartalet. Baserat på data från analysföretaget Canalys sålde Google 3,2 miljoner enheter av sin smarta högtalare, Home, under perioden. Samtidigt var Amazons försäljning för motsvarigheten Echo på 2,5 miljoner enheter.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Aktie i fritt fall på attack från blankare

Amerikanska Samsonite, världens största tillverkare av resväskor, rasade under torsdagen efter att en ny blankare gått till attack mot företaget, skriver Wall Street Journal. Texas-baserade Blue Orca Capital, som lanserades förra månaden, kom ut med en rapport på 48 sidor i vilken man inte visade någon nåd mot sin första blankarkandidat. I den anklagades Samsonite för att spela på att vara en premiumtillverkare när man i själva verket är ett varumärke i mellanprissegmentet.

Dagens PS - Igår: 09:08

Storbanken varnar: Då går USA in i recession

Om oljepriset stiger till 100 dollar per fat riskeras USA:s ekonomi att kastas in i en recession. Det varnar den schweiziska investmentbanken UBS för, enligt CNBC. Brentoljan har stigit nära 48 procent det senaste året och under den senaste tiden handlats över 80 dollar per fat.

Dagens PS - 2 timmar sedan

PC-jätten släpper katastrofrapport

Den kinesiska PC-jätten Lenovo redovisar den största årliga förlusten sedan 2009. Förlusten för räkenskapsåret som avslutades den 31 mars 2018 var på 189 miljoner dollar. Det var både sämre än fjolårets vinst på 535 miljoner dollar, men också en förlust som väntades bli 161,3 miljoner dollar, enligt en prognossammanställning från Thomson Reuters.

Dagens PS - 1 timme sedan

Anrik svensk kedja stänger allt – vd byts ut

Den klassiska, svenska butikskedjan Hobbex stänger ned samtliga 14 butiker i Sverige efter ny resultatbesvikelse. Dessutom byter bolaget ut vd:n, rapporterar branschsajten Market. Vårt konsumtionsmönster förändras i rasande takt just nu.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Uber öppnar nytt flygande bilar-center

Uber ska för 20 miljoner euro, motsvarande 205 miljoner kronor, öppna det första teknikcentret utanför Nordamerika med fokus på flygande bilar. Bolagets nya Advanced Technologies Center kommer att förläggas till Paris och se Uber bland annat inleda ett partnerskap med prestigefyllda teknikuniversitetet École polytechnique. Det skriver The Verge.

Dagens PS - 1 timme sedan

Nordea utreds för penningtvätt

”Vi medger att vi gjort misstag som vi ångrar”, säger Julie Galbo, som är chef för Group Risk Management and Control på Nordea, till SVT Nyheter. Det är Danska TV2 som berättar att Nordea är föremål för en penningbrottsutredning i Danmark, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt. Bakgrunden är att storbanken under flera år ska ha ”levererat sammanlagt omkring en miljard danska kronor i kontanter, framförallt i 500-eurosedlar, till kriminella växlingskontor där pengarna bland annat ska ha använts till penningtvätt rörande narkotikahandel”.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Ingves utspel om räntor får hård kritik

Riksbankschefen Stefan Ingves utspel om att svenska folket med hjälp av lagstiftning borde tvingas att binda sina bolåneräntor kritiseras nu hårt, skriver DI. Michael Skytt, bolånechef på Nordea säger i en kommentar att en sådan lagstiftning inte är nödvändig och Tor Borg, analyschef hos fastighetskonsultbolaget JLL, säger att han inte tror att förslaget är genomtänkt. Anna Öster, chefsekonom på Länsförsäkringar säger så här: ”De här utspelen från Stefan Ingves tydliggör vilket behov vi har av en större överenskommelse om bostadsmarknaden.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Public service – en nationell angelägenhet

Marcus Birro välkomnar i dag NSD:s ledartext i ämnet – det handlar om finansieringen. Får Europa plats i svensk valrörelse? Jag har ju efterfrågat att också svenska ledarsidor ska orka vrida blicken utåt, mot Europa och världen.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Både V och SD framåt i opinionen

Det talas mycket om att söka politiska samarbeten över blockgränserna. Samtidigt är det partierna på kanterna som växer. Både SD och Vänsterpartiet kan redovisa en uppgång i opinionen den senaste tiden.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.