Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 24 October, 04:56

Dagens PS - 2018-04-17 11:53:46

PTS: ”Postnord måste få ner tiden”Post- och telestyrelsen (PTS) rasar mot postjättens uppenbara svårigheter att leverera paket i tid. Sedan 1 mars måste alla som beställer varor utanför EU betala 75 kronor samt moms till Postnord för varje paket. Denna nya hantering sker manuellt hos Postnord, vilket tar lång tid. ”Det är inte acceptabelt att vänta tre, fyra veckor. Postnord måste få ner tiden” säger Olof Bjurö vid PTS till DN Ekonomi. Postnord hävdar att väntetiderna blivit så långa för att man haft inkörningsproblem.  Postnords kommunikationschef Thomas Backteman säger till DN att väntetiden framöver kommer minska från runt fyra veckor till max två veckor..
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
PTS, EU, Postnord, Olof Bjurö, DN Ekonomi, Thomas Backteman, DN

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: PTS, Postnordmåste , , ner, tiden
LV - 31 jan 17 kl. 08:00

Postnord lägger ner i Hultsfred i juni - somliga drabbas av senare post

Postnord lägger ner i Hultsfred och flyttar nio anställda till Vimmerby i månadsskiftet maj-juni. Som en följd av det läggs slingorna om i hela Hultsfreds kommun. Och redan har röster höjts för att posten kommer betydligt mycket senare..

Cornucopia - 10 okt 17 kl. 15:33

Fortsatt optimerad logistik för #brevet hos PostNord

Nästa försök med det GPS-spårade #brevet föll också väl ut till PostNords fördel och visade på deras optimerade logistikkedjor. Brevet delades på mindre än ett dygn ut till en adress innanför tullarna i Stockholm, efter att bland annat åkt tåg. Samtidigt går det här att hitta möjliga felkällor som kan leda till försenad post på grund av externa omständigheter.

Cornucopia - 09 okt 17 kl. 13:27

PostNord har levererat det första GPS-spårade #brevet - i rätt tid

Mitt första tekniktest med att skicka ett brev med en uppkopplad GPS-spårare i är nu färdigt. PostNord levererade brevet utan anmärkningar och i rätt tid. Tekniskt fungerade spårningen och på knappt tre dygn förbrukades 25% av batteriladdningen.

Cornucopia - 28 dec 17 kl. 14:21

Betala inte för PostNord Företagspaket/Parcel - levereras inte till företaget

En skarp varning för att betala för PostNord Företagspaket (eller Parcel som det numera heter) utfärdas. Jag brukar av erfarenhet inte göra detta, men gjorde i ett infall av dåligt omdöme det nyss. Sagt och gjort så levererades inte paketet till arbetsplatsen dagen efter, utan tvärt om levererades det som ett helt vanligt paket till servicesstället.

Cornucopia - 31 mar 16 kl. 16:54

PTS kräver att Bahnhof lämnar ut uppgifter - oavsett misstanke och brottsnivå

Så har myndighetssverige slutligen åkt över det sluttande planet i frågan om övervakningen av medborgarnas aktiviteter på Internet. Med hot om vite på 5 MSEK kräver nu Post- och Telestyrelsen (PTS) att Internetoperatören Bahnhof lämnar ut uppgifter till polisen, oavsett lagstöd och misstankegrad.
Bahnhof har sedan tidigare haft en enkel blankett (PDF) för myndigheterna att fylla i när de vill begära ut uppfiter, där det framgår att om begäran inte har stöd i lagen, 27 kap §19 rättegångsbalken, så kommer man inte lämna ut uppgifterna.

Expressen - 18 dec 17 kl. 06:25

Lägg ner Postnord Danmark - låt privata företag ta över

Lägg ner Postnord Danmark i stället för att ge bolaget miljarder i stöd.Kravet kommer danska åkeriförbundet, DTL, som tagit kontakt med EU-kommissionen för att stoppa det dansk/svenska statliga stödet till bolaget.– Det är klart att vi har en lång rad betänkligheter när det gäller att tillföra pengar till Postnord, säger DTL:s vd Erik Østergaard till Dagens Nyheter..

Cornucopia - 04 sep 16 kl. 10:59

Centerpartiets utredare: PostNord ska slippa dela ut post i hela landet

En statlig utredning öppnar för att samhället inte längre ska ta ansvar för utdelning av post. Bland annat föreslås att PostNord ("Posten") ska slippa dela ut paket. I praktiken betyder det att man inte kommer dela ut paket på landsbygden och glesbygden.

Nyhetskanalen - 25 jun 12 kl. 10:21

PTS ändrar bredbandstöd till landsbygden

Statliga Post- och telestyrelsen (PTS) ändrar sin modell för stöd till bredbandsutbyggnad på landsbygden. De senaste åren har det varit först till kvarn som gäller för de byar, socknar och lokala föreningar som sökt medfinansiering för att gräva ner fiber. Det ersätts av ett system med regional fördelning av de statliga stödpengarna som ska ge alla län en möjlighet att komma igång med bredbandsutbyggnad.

BT - 21 feb 14 kl. 10:31

Postnord fortsätter kapa

Postnord inför en ny organisation för att få ner kostnaderna och förbättra lönsamheten. Enligt koncernchefen Håkan Ericsson kommer omstruktureringen att leda till personalnedskärningar. - Vi har tagit ut någonstans kring 1 500 personer per år de senaste åren på grund av brevnedgången, och det här möjliggör för oss att fortsätta i den takten, säger Ericsson.

IDG - 01 apr 15 kl. 15:21

PTS öppnar för svenska städer som nationella toppdomäner


Toppdomäner med svenska stadsnamn ska precis som se-domänen bli tvungna att följa alla regler i toppdomänslagen. Det anser PTS i ett utredningsförslag som lämnades över till regeringen igår..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 16 timmar sedan

Spara tusenlappar – så här enkelt är det

Varför hänga kvar i dyra företagsabonnemang när det finns billiga? Vi guidar dig i tre steg. Hallon är en uppstickare på mobilmarknaden.

Dagens PS - Igår: 08:59

Begagnade bilar heta på marknaden

Efterfrågan på begagnade bilar är hittills i år upp tre procent, vilket kan jämföras med en uppgång på knappt en procent under fjolåret. Det är bilvärderingsföretaget Bilpriser som har sammanställt statistiken med hjälp av slutpriser i 55 000 affärer av personbilar hos bilauktionsiten Kvdbil.se under perioden januari till augusti.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Svensk förpackningsjätte på väg till börsen

Förpackningsjätten ÅR Packaging siktar på en notering på Stockholmsbörsen nästa år, enligt Dagens industri. Bolagets koncernchef Harald Schulz uppger att huvudsyftet med listningen är att ytterligare stärka bolagets möjligheter att växa. ÅR Packaging ägs sedan 2016 av riskkapitalbolaget CVC Capital Partners som planerar att ha en större ägarandel i företaget även efter noteringen, enligt bolagets kommunikation.

Dagens PS - 18 timmar sedan

JUST NU: Sprängladdning vid Soros bostad

En sprängladdning har hittats i en brevlåda utanför miljardären George Soros hus i delstaten New York. Soros själv var inte hemma när sprängladdningen hittades och enligt New York Times har polisen detonerat den under kontrollerade former, rapporterar Sveriges Radio. Soros är ursprungligen från Ungern och har varit starkt kritisk mot den sittande regeringen för att driva en nationalistisk agenda.

Dagens PS - 17 timmar sedan

”Bra komplement till svenska aktier”

Det anser Carnegies omvärldsstrateg Helena Haraldsson. Hon syftar på schweiziska aktier med exponering mot hälsovård och dagligvaror. Till skillnad mot bank och verkstad kännetecknas dessa aktier av att vara defensiva och därmed mindre konjunkturkänsliga.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Krönika: Robotar på frammarsch

För drygt 30 år sedan häpnade vi över filmen terminator där robotar tog över världen. Robotar är långt ifrån där ännu. Men de kan utföra repetitiva uppgifter snabbare än någon människa.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Toppchef går efter ”olämpligt beteende”

Ubers affärsutvecklingschef Cameron Poetzscher väljer att avgå efter att en artikel från Wall Street Journal avslöjat olämpligt beteende från hans sida på kontoret. Det handlar om att han ska ha slängt ur sig sexuella kommentarer om kvinnliga kollegor samt brutit mot företagspolitiken genom att ingå en samtyckesrelation med en medarbetare. Uber gav Cameron en formell varning för detta och skickade honom även till en ”känslighetsutbildning”.

Dagens PS - 18 timmar sedan

850 får lämna Saab – aktien faller blytungt

Försvarsbjässen Saab backar 15,5 procent på börsen efter morgonens rapport. Som Dagens PS kunde berätta planerar Saab en nyemission på 6 miljarder kronor. Samtidigt redovisar bolaget en förlust på 103 miljoner kronor för tredje kvartalet.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Ledarkollen: Sänka räntan inte effektivt

Dagens ledarkoll spänner över ett brett fält. Allt från rockmusik, via kampen mot rasismen och över till Riksbanken och svensk inrikespolitik. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.

Dagens PS - 20 timmar sedan

GW:s två lukrativa guldkorn på börsen

”Vissa bolag ser ju billiga ut”, säger den framgångsrike aktieplaceraren och kriminologiprofessorn och pekar särskilt på en aktieduo. ”Om det är direktavkastning man pratar om så är ju SEB faktiskt uppe på 7 procent nu om de handlas för 90 kronor. SEB delar ju ut 5,75 kronor”, säger Leif GW Persson till Di och lyfter även fram H&M som ett skållhett case på börsen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.