Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 22 August, 07:58

Dagens PS - 17 apr 18 kl. 11:53

PTS: ”Postnord måste få ner tiden”Post- och telestyrelsen (PTS) rasar mot postjättens uppenbara svårigheter att leverera paket i tid. Sedan 1 mars måste alla som beställer varor utanför EU betala 75 kronor samt moms till Postnord för varje paket. Denna nya hantering sker manuellt hos Postnord, vilket tar lång tid. ”Det är inte acceptabelt att vänta tre, fyra veckor. Postnord måste få ner tiden” säger Olof Bjurö vid PTS till DN Ekonomi.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
PTS, EU, Postnord, Olof Bjurö, DN Ekonomi, Thomas Backteman, DN

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: PTS, Postnordmåste , , ner, tiden
LV - 31 jan 17 kl. 08:00

Postnord lägger ner i Hultsfred i juni - somliga drabbas av senare post

Postnord lägger ner i Hultsfred och flyttar nio anställda till Vimmerby i månadsskiftet maj-juni. Som en följd av det läggs slingorna om i hela Hultsfreds kommun. Och redan har röster höjts för att posten kommer betydligt mycket senare..

Cornucopia - 10 okt 17 kl. 15:33

Fortsatt optimerad logistik för #brevet hos PostNord

Nästa försök med det GPS-spårade #brevet föll också väl ut till PostNords fördel och visade på deras optimerade logistikkedjor. Brevet delades på mindre än ett dygn ut till en adress innanför tullarna i Stockholm, efter att bland annat åkt tåg. Samtidigt går det här att hitta möjliga felkällor som kan leda till försenad post på grund av externa omständigheter.

Cornucopia - 09 okt 17 kl. 13:27

PostNord har levererat det första GPS-spårade #brevet - i rätt tid

Mitt första tekniktest med att skicka ett brev med en uppkopplad GPS-spårare i är nu färdigt. PostNord levererade brevet utan anmärkningar och i rätt tid. Tekniskt fungerade spårningen och på knappt tre dygn förbrukades 25% av batteriladdningen.

Cornucopia - 28 dec 17 kl. 14:21

Betala inte för PostNord Företagspaket/Parcel - levereras inte till företaget

En skarp varning för att betala för PostNord Företagspaket (eller Parcel som det numera heter) utfärdas. Jag brukar av erfarenhet inte göra detta, men gjorde i ett infall av dåligt omdöme det nyss. Sagt och gjort så levererades inte paketet till arbetsplatsen dagen efter, utan tvärt om levererades det som ett helt vanligt paket till servicesstället.

Cornucopia - 31 mar 16 kl. 16:54

PTS kräver att Bahnhof lämnar ut uppgifter - oavsett misstanke och brottsnivå

Så har myndighetssverige slutligen åkt över det sluttande planet i frågan om övervakningen av medborgarnas aktiviteter på Internet. Med hot om vite på 5 MSEK kräver nu Post- och Telestyrelsen (PTS) att Internetoperatören Bahnhof lämnar ut uppgifter till polisen, oavsett lagstöd och misstankegrad.
Bahnhof har sedan tidigare haft en enkel blankett (PDF) för myndigheterna att fylla i när de vill begära ut uppfiter, där det framgår att om begäran inte har stöd i lagen, 27 kap §19 rättegångsbalken, så kommer man inte lämna ut uppgifterna.

Expressen - 18 dec 17 kl. 06:25

Lägg ner Postnord Danmark - låt privata företag ta över

Lägg ner Postnord Danmark i stället för att ge bolaget miljarder i stöd.Kravet kommer danska åkeriförbundet, DTL, som tagit kontakt med EU-kommissionen för att stoppa det dansk/svenska statliga stödet till bolaget.– Det är klart att vi har en lång rad betänkligheter när det gäller att tillföra pengar till Postnord, säger DTL:s vd Erik Østergaard till Dagens Nyheter..

Cornucopia - 04 sep 16 kl. 10:59

Centerpartiets utredare: PostNord ska slippa dela ut post i hela landet

En statlig utredning öppnar för att samhället inte längre ska ta ansvar för utdelning av post. Bland annat föreslås att PostNord ("Posten") ska slippa dela ut paket. I praktiken betyder det att man inte kommer dela ut paket på landsbygden och glesbygden.

Nyhetskanalen - 25 jun 12 kl. 10:21

PTS ändrar bredbandstöd till landsbygden

Statliga Post- och telestyrelsen (PTS) ändrar sin modell för stöd till bredbandsutbyggnad på landsbygden. De senaste åren har det varit först till kvarn som gäller för de byar, socknar och lokala föreningar som sökt medfinansiering för att gräva ner fiber. Det ersätts av ett system med regional fördelning av de statliga stödpengarna som ska ge alla län en möjlighet att komma igång med bredbandsutbyggnad.

BT - 21 feb 14 kl. 10:31

Postnord fortsätter kapa

Postnord inför en ny organisation för att få ner kostnaderna och förbättra lönsamheten. Enligt koncernchefen Håkan Ericsson kommer omstruktureringen att leda till personalnedskärningar. - Vi har tagit ut någonstans kring 1 500 personer per år de senaste åren på grund av brevnedgången, och det här möjliggör för oss att fortsätta i den takten, säger Ericsson.

IDG - 01 apr 15 kl. 15:21

PTS öppnar för svenska städer som nationella toppdomäner


Toppdomäner med svenska stadsnamn ska precis som se-domänen bli tvungna att följa alla regler i toppdomänslagen. Det anser PTS i ett utredningsförslag som lämnades över till regeringen igår..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 16 timmar sedan

Back to work – rivstart eller mjukstart?

Hur gör man för att komma in i rutinerna igen efter semestern? Hur mjuk får en mjukstart egentligen vara och varför ligger hemligheten i att komma tillbaka från sommarens ledighet i hur vi lämnade kontoret FÖRE semestern. Vi är lediga i runda slängar två månader varje år.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Qviberg om ”brandbilar”

Qviberg’s Corner – Dagens PS följer finansmannen Mats Qvibergs vassa tunga. I dag: ett brännande hett ämne. pic.

Dagens PS - 19 timmar sedan

PS – podden: Tänk nya tankar

Missa inte chansen att få hjälp med att börja tänka nya tankar. PS-podden hjälper er med det. Hösten är här.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Norska oljefonden levererar – igen

Norska oljefonden, som formellt heter Statens pensjonsfond utland, hade en avkastning på 1,8 procent i det andra kvartalet. Det innebär att fonden ökade 167 miljarder norska kronor. Avkastningen beskrivs ha varit 0,2 procentenheter lägre än jämförelseindex.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Tsipras: Grekland bestämmer sitt öde

Grekland har i och med att man lämnat räddningsstadiet möjlighet att bestämma sitt eget öde. Det säger premiärminister Alexis Tsipras i ett tal till nationen på tisdagen med anledning av att det sydeuropeiska landet lämnat räddningsstadiet. Tsipras står politiskt till vänster.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Uteblivna betalningar oroar Tesla-leverantörer

Vissa Tesla-leverantörer är oroliga över uteblivna betalningar från biltillverkaren. Det rapporterar Wall Street Journal. En ny undersökning som skickats ut av en välkänd leverantörsorganisation delger att 18 av 22 respondenter tror att Tesla nu är en finansiell risk för deras företag.

Dagens PS - I förrgår: 07:17

Klart i natt: Greklands krisprogram slutförs

Greklands krisprogram slutförs när landet nu tar emot den sista utbetalningen av de tre nödlånspaket som landet fick i samband med skuldkrisen 2010. Det rapporterar Sveriges Radio. Landet har fått mer än 260 miljarder euro i nödlån från andra länder i eurozonen och den internationella valutafonden IMF sedan skuldkrisen bröt ut.

Dagens PS - Igår: 07:58

Smäll på 8,9 miljoner dollar för bankbjässe

Merill Lynchs Equity analysavdelning betalar 8,9 miljoner dollar i en uppgörelse med finansinspektionen, SEC, efter att man misslyckats med att delge intressekonflikt i samband med rådgivning till kunder. Det rapporterar Reuters. Det rör sig om kundrådgivning kring tredjepartsprodukter.

Dagens PS - I förrgår: 06:31

Kina sparkar sex chefer efter vaccinskandalen

Kina låter nu kvasten gå i sin myndighet för tillsyn av mat och läkemedel, CFDA. Bakgrunden är säkerhetsskandalen kring vaccintillverkaren Changsheng Biotechnology, rapporterar Reuters. Totalt sparkas sex högt uppsatta personer inom CFDA.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Jasplan har störtat – fågel bakom kraschen

”Det är en fågelkollision. Piloten har skjutit ut sig och har klarat sig.” Det säger Johan Lundgren, presskommunikatören på Försvarsmakten, till Aftonbladet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.