Dagens PS > Ekonomi

Monday, 23 July, 17:22

Dagens PS - 17 apr 18 kl. 10:43

Kolla – här får du mest bostad för pengarnaEfter en nedtrappning av priser på bostadsrätter har marknaden nu planat ut. Enligt Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik, såldes det i mars månad 20 procent färre bostäder än året innan.  Samtidigt såldes rekordmånga bostäder i januari och februari i år, innan det nya amorteringskravet trädde i kraft. Det är som om hela marknaden just nu håller andan.  Dagens Industri har med hjälp av statistik från SCB och Svensk Mäklarstatistik räknat ut många kvadratmeter bostad du får för en årslön runt om i Sverige.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Per-Arne Sandegren, Svensk Mäklarstatistik, Industri, SCB, Sverige, Kramfors, Högsby, Sollefteå, Sundbyberg, Solna, Hela

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kollahär får du , mest, bostadför , pengarna
Skånskan - 23 apr 17 kl. 06:03

Här får du mest bostad för pengarna

HÄSSLEHOLM Vill du få mest bostad för pengarna? Då är det läge att slå till i antingen Hässleholm eller Östra Göinge. Ny statistik visar nämligen att det är här som köparen får flest kvadratmeter för pengarna.

Expressen - 18 jul 18 kl. 12:05

Slott eller koja - här får du mest bostad för en miljon

Hur stor bostad får du för en miljon kronor?I Stockholm får du bara 14 kvadratmeter bostadsrätt - men i Fagersta kan du vräka ut dig på 333 kvadratmeter.– Om du planerar att köpa bostad i en kranskommun till en större stad kan du få betydligt fler kvadratmeter för pengarna, säger Tanja Ilic, vd på Svensk Fastighetsförmedling, som satt ihop statistiken..

DI - 17 apr 18 kl. 09:39

Lista: Här får du mest bostad för pengarna

Både bostadspriserna och lönerna varierar stort runt om i Sverige. Här är listan över hur många kvadratmeter bostad du fick för lönen i din kommun under det första kvartalet. .

DN - 28 jun 13 kl. 09:48

Här får du mest bostad för pengarna

Nästan fyra miljoner. Så mycket kostar i snitt en lägenhet i Stockholms innerstad. För samma pris får du en 330 kvadratmeter stor villa med pool i Katrineholm, en hästgård nära Malmö eller en hel skidanläggning utanför Umeå..

DI - 24 nov 13 kl. 08:59

Här får du mest bostad för pengarna

För en miljon kronor kan du antingen få en etta med kokvrå i Stockholms ytterområden - eller en rymlig tiorummare i Härnösand..

Expressen - 13 dec 17 kl. 13:58

Lista: Här får du mest bostad för pengarna

 .

Jönköpingsnytt - 19 dec 17 kl. 08:46

Här får du mest bostad för pengarna

Var vill du helst bo? Var har du råd att bo? Priserna skiljer sig mycket mellan kommunerna i länet.

Metro - 16 feb 11 kl. 18:21

Kolla mest populära musiken på Facebook

Topplistorna svämmar över på nätet, men här är en som känns lite mer aktuell än många andra. ALLA NANOKS TIPS.

Metro - 16 feb 11 kl. 11:03

Kolla mest populära musiken på Facebook

Topplistorna svämmar över på nätet, men här är en som känns lite mer aktuell än många andra. ALLA NANOKS TIPS .

SvD - 02 mar 17 kl. 22:00

Karta: Här får du mest bostad för sparat barnbidrag

Vill du att ditt barn ska kunna flytta hemifrån efter studenten? Då gäller det att börja bospara i tid. Klicka dig fram i SvD:s karta för att se hur många hundralappar – eller tusenlappar – som krävs för att betala dagens kontantinsatser.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 6 timmar sedan

AF-statistik: Fler går utan jobb

Antalet öppet arbetslösa i Sverige steg med 584 personer under förra veckan och uppgick 186.655. Det visar veckostatistik från Arbetsförmedlingen.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Mercedes & Bosch genomför autonoma tester

Utvecklingen mot självkörande bilar går snabbare för varje dag. Nu tillkännager de två tyska storföretagen Bosch och Daimler (som står bakom Mercedes-Benz) att man kommer att ha helt självkörande bilar på nivå 4 och 5 på test i en större stad i Kaliforniens Silicon Valley redan nästa år. Trafikproblem är ett av de största hindren för utveckling i många städer idag.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Medier: Nu bönar och ber Elon Musk

Tesla har enligt uppgift frågat leverantörer om att få tillbaka en del pengar de har betalat för tidigare leveranser, i ett försök att nå lönsamhet. Det rapporterar Techcrunch med hänvisning till Wall Street Journal. En av Teslas globala leverantörschefer ska ha skickat ett PM med en förfrågan om att få tillbaka en betydelsefull andel av betalningarna sedan 2016.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Izettle-köparens rival förvärvar Zooz

PayU, Paypals konkurrent och motsvarighet i utvecklingsländer, har förvärvat Israeliska Zooz. Det rapporterar Techcrunch. Zooz har utvecklat en plattform som tillåter handelsplatser att acceptera olika betalningslösningar, beroende på marknad.

Dagens PS - 7 timmar sedan

WSJ: Giftpiller mot pizzakungen

Papa John´s styrelse inför giftpiller mot grundaren John Schnatter som gör det svårare för han att skaffa sig en majoritetspost i bolaget. Det rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till källor. Giftpillret väntas utannonseras under dagen.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Trumps hot skrämmer inte Iran

En högt uppsatt iransk officer anser att Donald Trumps hot om “oöverträffade konsekvenser” i sin senaste tweet är enbart psykologisk krigföring. Det rapporterar US News. Generalen Gholan Hossein Gheibparvar som är chef för en militärenhet uppgav även att Trump inte vågar vidta några militära åtgärder mot Iran.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Ledarkollen: Vackert när vi hyllar polska brandmän

  Idag handlar ledarkollen om folkförakt vid omröstningar, om fördomar, om antalet kvinnor i politiken och om bränderna. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Om folket röstar fel, rösta igen Röstar folk “fel” kan ju makten alltid kräva en andra omröstning.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Ex-toppsossen har miljoner skäl att le

Pär Nuder gräver i dag guld med sina bolag men gjorde en riktig börsmiss för några år sedan. Kolla här! Enligt Dagens Industri har den tidigare socialdemokratiska finansministern Pär Nuder två bolag som sitter med eget kapital värt över 20 miljoner kronor.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Storägare tankar aktier – läge att ta rygg?

Industrileverantören Bufabs storägare Liljedahl utökar sitt innehav i bolaget. Bengt Liljedal köpte den 20 juli 800.000 aktier till kursen 110 kronor, enligt Finansinspektionens insynslista.

Dagens PS - 8 timmar sedan

Effektiv träning för maxade resultat – vad bränner mest?

Konditionsträning är nyttigt för både hjärta och kropp. Om du vill förändra ditt yttre krävs lite mer. På sommaren är det lätt att tänka ”jag har ju joggat idag så jag kan äta vad jag vill” – men är det verkligen så?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.