Dagens PS > Ekonomi

Monday, 22 April, 20:43

Dagens PS - 17 apr 18 kl. 10:43

Kolla – här får du mest bostad för pengarnaEfter en nedtrappning av priser på bostadsrätter har marknaden nu planat ut. Enligt Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik, såldes det i mars månad 20 procent färre bostäder än året innan.  Samtidigt såldes rekordmånga bostäder i januari och februari i år, innan det nya amorteringskravet trädde i kraft. Det är som om hela marknaden just nu håller andan.  Dagens Industri har med hjälp av statistik från SCB och Svensk Mäklarstatistik räknat ut många kvadratmeter bostad du får för en årslön runt om i Sverige.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Per-Arne Sandegren, Svensk Mäklarstatistik, Industri, SCB, Sverige, Kramfors, Högsby, Sollefteå, Sundbyberg, Solna, Hela

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kollahär får du , mest, bostadför , pengarna
Skånskan - 23 apr 17 kl. 06:03

Här får du mest bostad för pengarna

HÄSSLEHOLM Vill du få mest bostad för pengarna? Då är det läge att slå till i antingen Hässleholm eller Östra Göinge. Ny statistik visar nämligen att det är här som köparen får flest kvadratmeter för pengarna.

Blekinge Läns tidning - 26 feb 19 kl. 09:58

Här får du mest bostad för lönen

Det är i Olofström du ska bo om du vill ha mest bostad för lönen. Det visar ny statistik..

Expressen - 18 jul 18 kl. 12:05

Slott eller koja - här får du mest bostad för en miljon

Hur stor bostad får du för en miljon kronor?I Stockholm får du bara 14 kvadratmeter bostadsrätt - men i Fagersta kan du vräka ut dig på 333 kvadratmeter.– Om du planerar att köpa bostad i en kranskommun till en större stad kan du få betydligt fler kvadratmeter för pengarna, säger Tanja Ilic, vd på Svensk Fastighetsförmedling, som satt ihop statistiken..

DI - 17 apr 18 kl. 09:39

Lista: Här får du mest bostad för pengarna

Både bostadspriserna och lönerna varierar stort runt om i Sverige. Här är listan över hur många kvadratmeter bostad du fick för lönen i din kommun under det första kvartalet. .

DI - 16 sep 18 kl. 12:33

Lista: Här får du mest bostad för miljonen

Det skiljer nästan 60 kvadratmeter på hur mycket bostad du får för miljonen i Sveriges billigaste respektive dyraste län.  Så här dyrt är det i ditt län..

DN - 28 jun 13 kl. 09:48

Här får du mest bostad för pengarna

Nästan fyra miljoner. Så mycket kostar i snitt en lägenhet i Stockholms innerstad. För samma pris får du en 330 kvadratmeter stor villa med pool i Katrineholm, en hästgård nära Malmö eller en hel skidanläggning utanför Umeå..

DI - 24 nov 13 kl. 08:59

Här får du mest bostad för pengarna

För en miljon kronor kan du antingen få en etta med kokvrå i Stockholms ytterområden - eller en rymlig tiorummare i Härnösand..

Expressen - 13 dec 17 kl. 13:58

Lista: Här får du mest bostad för pengarna

 .

Jönköpingsnytt - 19 dec 17 kl. 08:46

Här får du mest bostad för pengarna

Var vill du helst bo? Var har du råd att bo? Priserna skiljer sig mycket mellan kommunerna i länet.

Metro - 16 feb 11 kl. 18:21

Kolla mest populära musiken på Facebook

Topplistorna svämmar över på nätet, men här är en som känns lite mer aktuell än många andra. ALLA NANOKS TIPS.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - Igår: 14:20

”Ett helvetesår” – Wired i skoningslös sågning

Skandaler, avhopp och rekordvinster. Så sammanfattar tunga tekniktidningen Wireds reportrar Nicholas Thompson och Fred Vogelstein Mark Zuckerbergs och Facebooks turbulenta år. Läs den ovanligt obarmhärtiga sågningen här.

Dagens PS - 18 apr 19 kl. 10:56

Chefsekonom: Staten kan undvika miljardsvinnet

Förra veckan rapporterade Dagens PS om slöseriet med skattepengar inom den offentliga sektorn. Nu säger experten att det finns utvecklingsmöjligheter. Mindre begränsade ramar för upphandlingar krävs, säger Annika Wallenskog, ekonomidirektör på Sveriges kommuner och landsting (SKL) till Dagens Industri.

Dagens PS - 18 apr 19 kl. 10:40

Krönika: Är konstnärligt ledarskap sämst i klassen?

Ledarskap är en utmaning, vem är sämst och vem är bäst i klassen? Mitt syfte är givetvis inte att utse den sämsta eller den bästa ledaren av i dag. Snarare att exemplifiera vad som utmärker dåliga och riktigt goda ledare.

Dagens PS - 18 apr 19 kl. 09:50

Nya epidemin: Selfiedöden

En helt ny dödsorsak har dykt upp i världsstatistiken. I en lång artikel skriver Outside om en ny trend: farliga ”selfies”. En rapport visar att 259 personer dog till följd av att de försökt ta en selfie på en farlig plats, enligt artikeln.

Dagens PS - 18 apr 19 kl. 10:20

Ägare storsäljer i Tesla

Det är firman T. Rowe Price som sålt av en mycket stor del av sina tidigare aktier i elbilstillverkaren. Drygt 90 procent av firmans tidigare innehav ska ha sålts av, enligt Reuters.

Dagens PS - 18 apr 19 kl. 10:00

Proffset tipsar: Så lyckas du som chef

För tredje året i rad har jag spenderat en månad i italienska Alperna som ”skibum” tillsammans med min hustru. Något som jag älskar och som ger mig en unik möjlighet att släppa alla tankar på arbete och prestation. För att verkligen komma bort från allting brukar jag undvika att läsa svenska nyheter så långt det går.

Dagens PS - 18 apr 19 kl. 09:50

Nya epidemin: selfiedöd

En helt ny dödsorsak har dykt upp i världsstatistiken. I en lång artikel skriver Outside om en ny trend: farliga ”selfies”. En rapport visar att 259 personer dog till följ av att de försökt ta en selfie på en farlig plats, enligt artikeln.

Dagens PS - 18 apr 19 kl. 08:58

Herrgårdar blir hyreslägenheter i Vancouver

I Vancouver har bostadsmarknaden tvärstannat. Nu tvingas ägare hyra ut rum i gigantiska herrgårdar till studenter. Det är Bloomberg som rapporterar om det märkliga läget i den kanadensiska kuststaden.

Dagens PS - 18 apr 19 kl. 07:29

Volkswagen visar framfötterna

Efter en stark återhämtning från ”dieselgate” som kostat Volkswagen Group en mindre nationalbudget, är nu den tyska tillverkaren återigen i förarsätet när det gäller hållbar utveckling anpassad för bilköparnas plånböcker. Vi bjöd in Volkswagen Group Sveriges kommunikationschef Marcus Thomasfolk som fick berätta om allt spännande som kommer. Trots alla gamla problem så visar registreringsstatistiken sitt tydliga språk; Volkswagen har kundernas förtroende och det med all rätta.

Dagens PS - 18 apr 19 kl. 07:20

Nordkorea har testskjutit taktiskt vapen

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un närvarade vid testskjutningen av ett nytt taktiskt vapen, enligt statliga nyhetsbyrån KCNA. Det rapporterar Yonhap News. Testet utfördes under onsdagen och enligt experter kan de nya vapnen ha varit kortdistans eller kryssningsmissiler.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.