Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 22 May, 15:49

Dagens PS - 17 apr 18 kl. 10:43

Kolla – här får du mest bostad för pengarnaEfter en nedtrappning av priser på bostadsrätter har marknaden nu planat ut. Enligt Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik, såldes det i mars månad 20 procent färre bostäder än året innan.  Samtidigt såldes rekordmånga bostäder i januari och februari i år, innan det nya amorteringskravet trädde i kraft. Det är som om hela marknaden just nu håller andan.  Dagens Industri har med hjälp av statistik från SCB och Svensk Mäklarstatistik räknat ut många kvadratmeter bostad du får för en årslön runt om i Sverige.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Per-Arne Sandegren, Svensk Mäklarstatistik, Industri, SCB, Sverige, Kramfors, Högsby, Sollefteå, Sundbyberg, Solna, Hela

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kollahär får du , mest, bostadför , pengarna
Skånskan - 23 apr 17 kl. 06:03

Här får du mest bostad för pengarna

HÄSSLEHOLM Vill du få mest bostad för pengarna? Då är det läge att slå till i antingen Hässleholm eller Östra Göinge. Ny statistik visar nämligen att det är här som köparen får flest kvadratmeter för pengarna.

DI - 17 apr 18 kl. 09:39

Lista: Här får du mest bostad för pengarna

Både bostadspriserna och lönerna varierar stort runt om i Sverige. Här är listan över hur många kvadratmeter bostad du fick för lönen i din kommun under det första kvartalet. .

DN - 28 jun 13 kl. 09:48

Här får du mest bostad för pengarna

Nästan fyra miljoner. Så mycket kostar i snitt en lägenhet i Stockholms innerstad. För samma pris får du en 330 kvadratmeter stor villa med pool i Katrineholm, en hästgård nära Malmö eller en hel skidanläggning utanför Umeå..

DI - 24 nov 13 kl. 08:59

Här får du mest bostad för pengarna

För en miljon kronor kan du antingen få en etta med kokvrå i Stockholms ytterområden - eller en rymlig tiorummare i Härnösand..

Expressen - 13 dec 17 kl. 13:58

Lista: Här får du mest bostad för pengarna

 .

Jönköpingsnytt - 19 dec 17 kl. 08:46

Här får du mest bostad för pengarna

Var vill du helst bo? Var har du råd att bo? Priserna skiljer sig mycket mellan kommunerna i länet.

Metro - 16 feb 11 kl. 18:21

Kolla mest populära musiken på Facebook

Topplistorna svämmar över på nätet, men här är en som känns lite mer aktuell än många andra. ALLA NANOKS TIPS.

Metro - 16 feb 11 kl. 11:03

Kolla mest populära musiken på Facebook

Topplistorna svämmar över på nätet, men här är en som känns lite mer aktuell än många andra. ALLA NANOKS TIPS .

SvD - 02 mar 17 kl. 22:00

Karta: Här får du mest bostad för sparat barnbidrag

Vill du att ditt barn ska kunna flytta hemifrån efter studenten? Då gäller det att börja bospara i tid. Klicka dig fram i SvD:s karta för att se hur många hundralappar – eller tusenlappar – som krävs för att betala dagens kontantinsatser.

NSD - 19 apr 17 kl. 10:35

Lista: Mest bostad för miljonen

Vill du bo stort – och billigt?.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 1 timme sedan

JUST NU: Vd anhållen i razzia – aktien rasar

Spelbolaget Cherrys vd Anders Holmberg utreds av Ekobrottsmyndigheten som har inlett en förundersökning kring misstänkt insiderbrott med anledning av hans aktiehandel. Det framgår av ett pressmeddelande. Ekobrottsmyndigheten har under förmiddagen genomfört husrannsakan vid Cherrys huvudkontor i Stockholm och i samband med denna anhölls Anders Holmgren.

Dagens PS - 1 timme sedan

Börsveckan bjuder på tre köptips

Här är aktierna du bör tanka och vila på hanen med, enligt tidningens experter. Enligt tidningen Börsveckan är det köpläge i Cherry, Balco och Flexqube, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt. När det gäller Cherry anser börsproffsen på tidningen bland annat att ”ledningen är tillbaka på rätt spår”.

Dagens PS - 1 timme sedan

Börsräv satsar på ”utbombad” aktie

Anser att aktien nu har en attraktiv nivå – men är ”lite av en chansning”. Dagens Industri berättar att ”den gamla stjärnmäklaren” Hans Mertzig och hans son Magnus, som tillsammans förvaltar aktiefonden Mertzig Equity Fund, plockat in medicinteknikbolaget Getinge i portföljen – ”en aktie som många investerare skyr som pesten”, enligt tidningen. ”Getinge är vårt nyaste innehav.

Dagens PS - 1 timme sedan

Di: Köpläge i bästa bolaget

Tidningen slår fast att det nu är rea på aktien. ”På ett halvår har rekordpremie vänts till betydande substansrabatt i överavkastningsmaskinen. Det öppnar för köpläge i Stockholmsbörsens bästa investmentbolag”, skriver tidningens Richard Bråse och rekommenderar placerare att klippa till på Latour, som nu handlas med en substansrabatt på 9 procent.

Dagens PS - 1 timme sedan

Stefan Persson gör det – igen

Tankar nya H&M-aktier för hundratals miljoner alltså. Det är lätt att tappa räkningen över hur många gånger på kort tid som H&M-miljardären utökat sitt innehav i det egna bolaget. Varje vecka trycker han på köpknappen.

Dagens PS - 2 timmar sedan

LO-ekonomer kräver 25 miljarder extra

Regeringens och alliansens vallöften räcker inte, enligt LO. I samband med en ny konjunkturrapport från LO, som refereras av Di.se, slås det fast att det krävs ytterligare 25 miljarder kronor – drygt 6 miljarder kronor per år – för att klara personalbristen i välfärden.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Softbank startar jättefond för att stämma företag

Softbank tänker dra igång en fond på 400 miljoner dollar, motsvarande 3,5 miljarder kronor, som ska stämma teknikföretag för patentintrång. Det skriver The New York Post med hänvisning till källor. Satsningen sker genom amerikanska Fortress Investment Group som Softbank köpte i december.

Dagens PS - Igår: 12:48

JUST NU: Småspararfavorit har raketfart på börsen

Mångmiljonorder för ”folkaktien” och energilagringsbolaget SaltX får aktiemarknaden att jubla – kursen stack direkt. Stockholmsbörsen inleddes på plus på måndagsmorgonen efter nyheten om att USA pausar handelskriget mot Kina tillfälligt. Både OMXS30 och det bredare indexet var efter drygt 10 minuters handel upp 0,4 procent och har sedan dess ökat ytterligare till upp 0,8 procent vid 12.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Konflikten ”Har slagit mot hela näringslivet”

Hamnkonflikten i Göteborg kostade 4,5 miljarder kronor under förra året. Det rapporterar Sveriges Radio med hänvisning till en rapport beställd av Svenskt Näringsliv. I huvudsak var det försenat gods och ändrad logistik som kostade extra för företagen.

Dagens PS - 6 timmar sedan

NY-börsen får kvinnlig chef för första gången

New York-börsen, NYSE, kommer att för första gången i sin 226-åriga historia få en kvinna som chef, skriver Wall Street Journal. Det är Stacey Cunningham, operativ chef för NYSE, som nu befordras och tar på sig uppdraget som den 67:e chefen för världens största börs. Det har börsoperatörens moderbolag Intercontinental Exchange sagt till tidningen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.