DI > Ekonomi

Monday, 20 August, 08:47

DI - 17 apr 18 kl. 10:10

Kina tillåter mer utländskt ägande i fordonssektornKina planerar att ta bort maxgränsen för hur mycket utländska aktörer får äga av bolag i fordonssektorn.  Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till ett uttalande från National Development and Reform Commission. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Bloomberg News, National Development, Reform Commission

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kina, tillåter, mer, utländskt, ägandei , fordonssektorn
DI - 08 jun 18 kl. 10:33

Kina öppnar för utländskt bankägande

Tillsynsmyndigheten China Banking and Insurance Regulatory Commission planerar att skrota reglerna som idag begränsar utländskt ägande i kinesiska banker och kapitalförvaltare. .

YA - 16 maj 14 kl. 08:35

Mikael har fått nog av utländskt griskött

Foto: Anette Sjöstrand
Mikael Karlsson, butikschef på Ica Supermarket i Skurup, har bestämt sig – nu åker det utländska färska grisköttet ut ur hyllorna. ”Vi måste ta ställning och aktivt välja att stötta den svenska köttproduktionen”, säger han.
Från och med den 1 juni är det enbart svenskt färskt griskött som kommer att finnas till försäljning i butiken på Korrehusgatan, oavsett vilka kampanjer Ica centralt må köra när det gäller danska fläskfiléer och liknande.

Skånskan - 02 mar 18 kl. 14:40

Körde med utländskt körkort

Kävlinge När den 30-årige Kävlingebon stoppades av polis kunde han bara uppvisa ett utländskt körkort. Eftersom han bott i Sverige i mer än ett år är det inte giltigt.
Nu döms mannen till 45 dagsböter för olovlig körning.

DI - 10 nov 17 kl. 06:32

Kina närmar sig Trump - slopar hinder för utländskt bankägande

Kina kommer att ta bort begränsningarna för utländskt ägande i banker och finansförvaltningsbolag. Att finansministern meddelade beslutet under Donald Trumps besök ses som att landet tar ett steg närmare USA..

YLE - 20 mar 17 kl. 05:14

Försvarsministeriet vill begränsa utländska markköp - "Gör vi rätt eller skrämmer vi bort utländskt kapital?"

En arbetsgrupp vid Försvarsministeriet föreslog förra veckan kraftiga åtgärder för att begränsa utländska markköp i Finland. Förslaget är att staten ska ha förköpsrätt på områden som är viktiga för rikets säkerhet. Andreas Johansson, miljönämndsordförande i Pargas, det vill säga nämnden som ansvarar för Pargas stads markinnehav, tycker att det hela är lite överdrivet.

Kristianstadsbladet - 27 sep 14 kl. 12:06

Vill minska utländskt medieägande

Ett lagförslag som begränsar utländskt ägande i ryska mediebolag till 20 procent har enkelt seglat igenom det ryska underhuset duman.
Om lagen - som väntat - även går igenom i överhuset federationsrådet och skrivs under av president Vladimir Putin så börjar de nya reglerna att gälla 2016. Mediebolag får dock fram till februari 2017 på sig att ändra sin ägarstruktur.

Trelleborgs Allehanda - 27 sep 14 kl. 12:06

Vill minska utländskt medieägande

Ett lagförslag som begränsar utländskt ägande i ryska mediebolag till 20 procent har enkelt seglat igenom det ryska underhuset duman.
Om lagen - som väntat - även går igenom i överhuset federationsrådet och skrivs under av president Vladimir Putin så börjar de nya reglerna att gälla 2016. Mediebolag får dock fram till februari 2017 på sig att ändra sin ägarstruktur.

BT - 27 sep 14 kl. 12:06

Vill minska utländskt medieägande

Ett lagförslag som begränsar utländskt ägande i ryska mediebolag till 20 procent har enkelt seglat igenom det ryska underhuset duman. Om lagen - som väntat - även går igenom i överhuset federationsrådet och skrivs under av president Vladimir Putin så börjar de nya reglerna att gälla 2016. Mediebolag får dock fram till februari 2017 på sig att ändra sin ägarstruktur.

YLE - 28 mar 17 kl. 13:35

Saloföretag misstänks ha sålt utländskt kött som finskt

Saloföretaget Perniön Liha och dess verkställande direktör misstänks för marknadsförings- och hälsobrott. Enligt åklagaren har företaget gett vilseledande information om sina köttprodukter. Produkterna har marknadsförts som finska trots att utländskt svinkött har använts i framställningen.

Supermiljöbloggen - 24 aug 15 kl. 16:19

Utländskt kärnavfall kan komma att slutförvaras i Sverige

Sverige har de rätta geologiska förutsättningarna för att slutförvara kärnavfall så säkert som möjligt. Därför bör vi ta emot andra länders avfall, menar statsvetaren Urban Stenberg. Frågan har väckts till liv efter att lagen om slutförvar har ändrats.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Följ måndagens börsöppning

Börsmorgon ger dig nyheter, analyser och aktietips varje vardagsmorgon klockan 08.45..

DI - 5 minuter sedan

ÅAC Microtex får uppföljningsorder på 3,5 miljoner kronor

Satellitbolaget ÅAC Microtec har kammat hem en uppföljningsorder från kanadensiska Kepler Communications för leverans av en satellitplattform till deras kommunikationslösning för Machine-to-Machine. .

DI - 3 minuter sedan

Smart Eye ökar förlusten

Eyetrackingbolaget Smart Eyes nettoomsättning uppgick till 11,0 miljoner kronor (12,1) för det andra kvartalet 2018, vilket motsvarar en minskning med 9 procent..

DI - 15 minuter sedan

Polisens varning: nu slår båtmotortjuvarna till

Båtsäsongen går mot sitt slut och nu ser tjuvarna sin chans. Nu varnar polisen och tipsar om hur du ska skydda din båt..

DI - 15 minuter sedan

Nibe köper verkstadsbolag

Nibe har tecknat avtal om att förvärva 51 procent av Emin Group, med verksamhet i Turkiet och Serbien och har köpoption på att förvärva ytterligare 29% år 2025..

DI - 15 minuter sedan

Pepsico köper Sodastream

Läskjätten Pepsico köper Sodastream, leverantör av kolsyremaskiner för bubbelvatten, för 3,2 miljarder dollar. .

DI - 30 minuter sedan

Afghanistan inväntar svar från talibanerna

Den afghanska regeringen inväntar respons från talibanerna på president Ashraf Ghanis erbjudande om vapenvila. Ännu har fundamentaliströrelsen inte svarat..

DI - 30 minuter sedan

Nitro Games ökar ebitda-förlusten

Det finländska spelbolaget Nitro Games, som är listat på First North, redovisar ett ebitda-resultat på minus 1,2 miljoner euro (minus 0,5) för det andra kvartalet. .

DI - 30 minuter sedan

Heroes of Warland @ Gamescom: Meet the Heroes

Nitro Games announced the new Heroes from its upcoming game Heroes of Warland..

DI - 30 minuter sedan

Hanzas rörelsemarginal går uppåt

Kontraktstillverkaren Hanza redovisar ett resultat efter skatt om 11 miljoner kronor för det andra kvartalet 2018 (8). Resultat per aktie blev 0:38 kronor (0:33)..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.