Nyteknik > Teknik

Tuesday, 21 August, 18:04

Liknande nyheter

Taggar: Regeringen, bjuderin , Alliansentill , samtalom , snabbtåg
Regeringen - 25 mar 15 kl. 21:49

Regeringen bjuder in till pressträff

I dag, onsdag den 25 mars, klockan 10.45 bjuder Stefan Löfven, Magdalena Andersson, Åsa Romson och Gustaf Fridolin in till pressträff på Bobergsgatan vid Norra Djurgårdsstaden i Stockholm.


Pressinbjudan: Regeringen bjuder in till pressträff

Statsrådsberedningen, 25 mars 2015.

DN - 12 okt 15 kl. 13:24

Regeringen bjuder in Alliansen till samtal om flyktingkrisen

Efter inviterna i tv-debatten bjuder nu regeringen in Alliansen till samtal om flyktingkrisen. ”Jag bedömer att det finns en genuin vilja att hitta gemensamma lösningar”, säger arbetsmarknadsminister Ylva Johansson..

SvD - 27 okt 16 kl. 13:42

Shekarabi (S): Regeringen bjuder in Alliansen till samtal

Civilminister Ardalan Shekarabi (S) säger att regeringen bjuder in Moderaterna och övriga allianspartier till samtal om vinster i välfärden – efter att utredningen i frågan lämnats i november. – Så får vi se om M menar allvar, säger Ardalan Shekarabi till SvD..

SR - 13 jan 16 kl. 07:47

Regeringen bjuder in till samtal om att bygga fler bostäder

Regeringen bjuder i dag in de fyra borgerliga partierna och Vänsterpartiet till samtal om hur bostadsbyggandet ska kunna ökas. Bland annat vill regeringen förändra beskattningen av bostäder..

BT - 08 jan 15 kl. 19:16

Regeringen bjuder till mediesamtal

Säpo tycker inte att hotbilden mot svenska redaktioner har ökat efter attacken mot Charlie Hebdo. Men Journalistförbundet vill att Säpo agerar - och regeringen bjuder in medieföretagen till samtal.- I första hand är det ett informationsutbyte men också för att diskutera eventuella åtgärder, säger inrikesminister Anders Ygeman (S).

Helsingborgs Dagblad - 09 nov 11 kl. 10:41

Regeringen bjuder in parterna

Regeringen bjuder in fack och arbetsgivare till samtal för att hitta lösningar som ska göra det lättare för unga och långtidsarbetslösa att få jobb. "Regeringen eftersträvar en inkluderande arbetsmarknad som är både trygg och flexibel. Breda överenskommelser om villkoren på arbetsmarknaden främjar en sådan utveckling", skriver finansminister Anders Borg i en inbjudan till Saco, TCO, LO och Svenskt Näringsliv..

SR - 24 apr 17 kl. 12:44

Regeringen och Alliansen i samtal om terrorbekämpning

Det har gått två och en halv vecka sedan terrordådet på Drottninggatan i Stockholm. I dag samlas regeringen och Alliansen för att diskutera nya åtgärder mot terrorism..

SVT - 07 jun 17 kl. 12:37

Regeringen och Alliansen överens om nya åtgärder mot terrorism

Efter terrordådet på Drottninggatan inleddes samtal mellan Regeringen och Alliansen. Resultaten presenteras idag kl 13 vid en gemensam pressträff..

UNT - 09 nov 11 kl. 10:39

Regeringen bjuder in parterna

Regeringen bjuder in fack och arbetsgivare till samtal för att hitta lösningar som ska göra det lättare för unga och långtidsarbetslösa att få jobb. (TT).

SR - 14 jun 17 kl. 12:57

Regeringen och alliansen vill ha mer kameraövervakning

Regeringen ska för andra gången på kort tid utreda hur kameraövervakningen kan bli vanligare i Sverige. Orsaken är att regeringen och alliansen tycker att förslagen hittills inte är tillräckligt långtgående, säger Ekots politiska kommentator Fredrik Furtenbach..

SvD - 24 apr 17 kl. 07:17

Regeringen och Alliansen samlas mot terrorism

I dag, drygt två veckor efter dådet på Drottninggatan i Stockholm, träffas regeringen och Alliansen för att försöka komma överens om hur Sverige ska bli bättre på att förebygga terrorism..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 30 minuter sedan

Roboten laddar elbilen åt dig

I framtiden kan du slippa att stiga ur elbilen på resan. I Graz har forskare tagit ram en robot som på egen hand kopplar fordonet till snabbladdaren. Och systemet sägs fungera även om bilen står snett..

Nyteknik - 1 timme sedan

Flygchefen: Några riktigt jobbiga minuter

Varningslarmet från Jas Gripenplanet följdes av ett haverilarm och piloten hann skjuta ut sig innan flygplanet störtade i skogen utanför Ronneby. Vattenbombning behövdes för att släcka branden på haveriplatsen..

Nyteknik - 1 timme sedan

Flygplansmotorer sårbara mot fågelkrockar

Flygplansmotorer är sårbara vid kollisioner med fåglar eftersom en skyddsanordning skulle störa luftströmmarna. Varje år inträffar hundratals fågelkrockar – men det är ovanligt att incidenterna leder till krascher..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Mercedes-Benz fjärrstyrda lastbil kommer till Sverige

I höstas inleddes försök med att låta självkörande lastbilar röja snö på en tysk flygplats. Nu ska lastbilen köra runt själv på inhägnat område vid transportmässan Elmia Lastbil i Jönköping..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Före detta Gripenpilot: ”Kan aldrig skydda sig helt”

Gripen har förmodligen kolliderat med tusentals fåglar. Men det är mycket ovanligt att det får allvarliga konsekvenser, enligt före detta piloten Mikael Grev som dock minns en händelse med försvarets andra plan som kunde ha slutat illa..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Så ska Sverige ta tillvara på den industriella automationen

2017 stod automatiserad industriproduktion för en marknadsomsättning på 1 310 miljarder kronor. Fram till år 2023 väntas den siffran stiga med 50 procent enligt en amerikansk forskningsrapport från Solution..

Nyteknik - 4 timmar sedan

MC-organisationen kämpade för elcykelpremien

När förslaget om elcykelpremie först presenterades av regeringen så var elmotorcyklar inte inkluderade. Nu har 1340 personer fått bidrag för sina elmotorcyklar..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Så fungerar Gripenplanets raketstol

Raketstolen – en process i flera riskabla steg måste genomföras på bråkdelar av sekunder..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Microsoft upptäckte ryskt hackningsförsök

En ökänd rysk hackergrupp misstänkt för att ha påverkat den amerikanska valutgången 2016 verkar ha slagit till igen..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Google lät AI sköta kylningen – sänkte elförbrukningen med 30 procent

För nio månader sedan lämnade Google över ansvaret på att kyla ett av företagets datacenter till en artificiell intelligens. Sedan dess har energiförbrukningen minskat radikalt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.