Nyteknik > Teknik

Wednesday, 23 January, 23:40

Liknande nyheter

Taggar: Regeringen, bjuderin , Alliansentill , samtalom , snabbtåg
Regeringen - 25 mar 15 kl. 21:49

Regeringen bjuder in till pressträff

I dag, onsdag den 25 mars, klockan 10.45 bjuder Stefan Löfven, Magdalena Andersson, Åsa Romson och Gustaf Fridolin in till pressträff på Bobergsgatan vid Norra Djurgårdsstaden i Stockholm.


Pressinbjudan: Regeringen bjuder in till pressträff

Statsrådsberedningen, 25 mars 2015.

DN - 12 okt 15 kl. 13:24

Regeringen bjuder in Alliansen till samtal om flyktingkrisen

Efter inviterna i tv-debatten bjuder nu regeringen in Alliansen till samtal om flyktingkrisen. ”Jag bedömer att det finns en genuin vilja att hitta gemensamma lösningar”, säger arbetsmarknadsminister Ylva Johansson..

SvD - 27 okt 16 kl. 13:42

Shekarabi (S): Regeringen bjuder in Alliansen till samtal

Civilminister Ardalan Shekarabi (S) säger att regeringen bjuder in Moderaterna och övriga allianspartier till samtal om vinster i välfärden – efter att utredningen i frågan lämnats i november. – Så får vi se om M menar allvar, säger Ardalan Shekarabi till SvD..

SR - 13 jan 16 kl. 07:47

Regeringen bjuder in till samtal om att bygga fler bostäder

Regeringen bjuder i dag in de fyra borgerliga partierna och Vänsterpartiet till samtal om hur bostadsbyggandet ska kunna ökas. Bland annat vill regeringen förändra beskattningen av bostäder..

BT - 08 jan 15 kl. 19:16

Regeringen bjuder till mediesamtal

Säpo tycker inte att hotbilden mot svenska redaktioner har ökat efter attacken mot Charlie Hebdo. Men Journalistförbundet vill att Säpo agerar - och regeringen bjuder in medieföretagen till samtal.- I första hand är det ett informationsutbyte men också för att diskutera eventuella åtgärder, säger inrikesminister Anders Ygeman (S).

Helsingborgs Dagblad - 09 nov 11 kl. 10:41

Regeringen bjuder in parterna

Regeringen bjuder in fack och arbetsgivare till samtal för att hitta lösningar som ska göra det lättare för unga och långtidsarbetslösa att få jobb. "Regeringen eftersträvar en inkluderande arbetsmarknad som är både trygg och flexibel. Breda överenskommelser om villkoren på arbetsmarknaden främjar en sådan utveckling", skriver finansminister Anders Borg i en inbjudan till Saco, TCO, LO och Svenskt Näringsliv..

SR - 24 apr 17 kl. 12:44

Regeringen och Alliansen i samtal om terrorbekämpning

Det har gått två och en halv vecka sedan terrordådet på Drottninggatan i Stockholm. I dag samlas regeringen och Alliansen för att diskutera nya åtgärder mot terrorism..

SVT - 07 jun 17 kl. 12:37

Regeringen och Alliansen överens om nya åtgärder mot terrorism

Efter terrordådet på Drottninggatan inleddes samtal mellan Regeringen och Alliansen. Resultaten presenteras idag kl 13 vid en gemensam pressträff..

UNT - 09 nov 11 kl. 10:39

Regeringen bjuder in parterna

Regeringen bjuder in fack och arbetsgivare till samtal för att hitta lösningar som ska göra det lättare för unga och långtidsarbetslösa att få jobb. (TT).

SR - 14 jun 17 kl. 12:57

Regeringen och alliansen vill ha mer kameraövervakning

Regeringen ska för andra gången på kort tid utreda hur kameraövervakningen kan bli vanligare i Sverige. Orsaken är att regeringen och alliansen tycker att förslagen hittills inte är tillräckligt långtgående, säger Ekots politiska kommentator Fredrik Furtenbach..

SvD - 24 apr 17 kl. 07:17

Regeringen och Alliansen samlas mot terrorism

I dag, drygt två veckor efter dådet på Drottninggatan i Stockholm, träffas regeringen och Alliansen för att försöka komma överens om hur Sverige ska bli bättre på att förebygga terrorism..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 4 timmar sedan

Första lovande försöket: Påskynda däggdjurs genutveckling

Forskare har för första gången lyckats snabba på evolutionen hos däggdjur med hjälp av gensaxen Crispr. Men försöket lyckades bara på honorna..

Nyteknik - 7 timmar sedan

”Kostnad för höjd säkerhet – peanuts jämfört med omställning”

LÄSARBREV. Kostnaden för att höja kärnkraftsäkerheten är inte i närheten av vad det kostar att ställa om energisystemet när vi står utan kärnkraften, skriver civilingenjören Lars Wiegert..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Northvolt storrekryterar under året

Företaget Northvolt, som planerar att dra igång svensk batteritillverkning, räknar med att rekrytera 200 personer under 2019. Ett brett spann av ingenjörer behövs..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Musk vill bygga partikelaccelerator med Cern

Bilar, rymdraketer och nu partikelacceleratorer? Elon Musk erbjuder sig att vara med i bygget av Cerns:s nya ”Future Circular Collider”. Och enligt entreprenören skulle det innebära kostnadsbesparingar på flera miljarder euro..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Heta framtidssatsningen: 220 miljoner till skola och entreprenörskap

Framtidssatsningar för att stärka Sverige som kunskapsnation med starkt entreprenörskap. Det är målet med de 220 miljoner som satsas på IVA..

Nyteknik - 10 timmar sedan

Xiaomis vikbara telefon överraskar med sin design

Försäljningen av nya mobiltelefoner går trögt. Flera stora tillverkare hoppas att vikbara modeller ska kunna skaka liv i marknaden. Och nu har kinesiska Xiaomi visat upp sin prototyp..

Nyteknik - 10 timmar sedan

VW: Nya miljökraven begränsar möjligheten att köra bil

Om EU:s föreslagna utsläppsregler blir verklighet kommer VW Group och andra tillverkare bli tvungna att höja sina priser. Nu anser bolagets vd att de nya miljökraven innebär att vissa människor inte längre har råd att köra bil..

Nyteknik - 11 timmar sedan

Matematik gör det möjligt för robot att klättra vertikalt på flygplan

Komposit sänker flygplanens bränsleförbrukning. Men är dyrt att inspektera. I Luleå utvecklas därför en autonom robot som kan göra jobbet..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Gruvdrift på månen ska bli verklighet redan 2025

Den europeiska rymdorganisationen ESA börjar förbereda sig för att utvinna raketbränsle på månen..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Volvo återkallar 219 000 dieselbilar

Biltillverkaren Volvo Cars, helägt av kinesiska Zhejiang Geely Holding Group, återkallar 219000 dieselbilar tillverkade 2015-2016, rapporterar Reuters med hänvisning till ett uttalande av Volvo Cars..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.