VA > Ekonomi

Thursday, 24 May, 13:46

VA - 17 apr 18 kl. 09:22

Futuristen på Google: Medborgarlön kommer vara globalt 2030 – och du kommer att ”leva väldigt gott på den”Redan vid slutet av 2030 kommer du kommer att kunna leva ”väldigt gott" på medborgarlön och snarare behöva lägga fokus på att hitta mening och syfte med livet. Det hävdar amerikanske superfuturisten Ray Kurzweil i ett nytt TED-talk. .
Läs mer på VA
Läs mer om:
Google, Ray Kurzweil, TED

Dela artikeln

388 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Futuristen, Google, Medborgarlönkommer vara , globalt, 2030och , du kommer att leva väldigt gott på den
Dagensanalys.se - 22 jan 16 kl. 09:48

Google rensar dålig reklam – tog bort 780 miljoner annonser 2015

Google har ett globalt team på över 1000 personer vars huvudsakliga uppgift är att rensa ”dålig” reklam och mjukvara i syftet att hålla Google så pass fritt som möjligt från störande content. Detta kan innebära reklam som försöker marknadsföra och sälja bluff-varor, eller reklamytor som täcker innehållet på en hemsida. Under 2015 rensade teamet på Google över 780 miljoner olika reklambudskap som stred mot Googles policies.

DN - 17 mar 15 kl. 14:00

Google åldersmärker sina appar


Hittills har det varit svårt att avgöra vilka spelappar som varit lämpliga för barn i olika åldrar. Nu ansluter sig Google till ett globalt samarbete och åldersmärker sina appar..

YLE - 03 jan 17 kl. 03:58

Nu testas medborgarlön: Lägre tröskel att ta emot jobb?

Sexbarnspappan Juha Järvinen från Kurikka är lycklig över att få delta i det tvååriga experimentet med basinkomst – eller medborgarlön. Nu vågar han starta upp firman som gick omkull för fem år sedan, eftersom basinkomsten på 560 euro består – hur det än går. - Tiden efter konkursen var svår med karenstider för olika bidrag.

Sydsvenskan - 18 jun 11 kl. 16:21

Sök och du ska finna... Google

Foto: AP
När jag besökte Googles huvudkontor i Mountain View i november 2009 blev jag omhändertagen av en man som heter David Krane. Han är en professionellt vänlig och högvarvad informationschef, en av företagets första hundra anställda och därför mycket rik.
Mitt besök var veckolångt.

Dagensanalys.se - 09 feb 18 kl. 09:55

Google vill öka effekten för köpare och publicister i programmatisk handel med Programmatic Guaranteed

Google har tillsammans med Boston Consulting Group och Nielsen testat hur man effektivare kan annonsera programmatiskt. Enligt studien ökade effekten i kampanjerna ned 11 procent vilket innebär att kampanjerna nådde 11 procent fler unika kontakter genom att använda Programmatisk Garanterad. Forskningen har analyserat 10 kampanjer med stora globala annonsörer globalt för att säkerställa att resultaten är valida.

HBL - 17 dec 12 kl. 14:15

Ateneums samlingar finns snart på Google Art

En del av samlingarna vid konstmuseet Ateneum kan snart studeras på internet. Gratistjänsten Google Art Project lanserades i fjol som ett globalt digitalt museum. På tjänsten kan man surfa på museer runt om i världen och studera konstverken i detalj.

Supermiljöbloggen - 17 nov 13 kl. 12:06

Världens skogar kartläggs med hjälp av Google Earth

Satellitbilder visar att Malaysia, på grund av ökad palmoljeproduktion, är ett av de länder som förlorat mest skog de senaste åren. En ny karta över världen, som visar både var skogar försvunnit och var nya skogar tillkommit, har tagits fram med hjälp av Google Earth. Lars Laestadius, seniorforskare på den miljöpolitiska tankesmedjan World Resources Institute i USA säger till Sveriges radios Ekot: – För första gången har världen tillgång till ett globalt system för skogsinventering, som är oberoende av ländernas egna skogsinventeringar (…).

Sydsvenskan - 23 maj 15 kl. 07:38

Kränkande sökord på Google-kartor

Den som använder könsord och svordomar som söktermer i Googles karttjänst kan hänvisas till mediebolag som Sveriges Radio eller myndigheter som Diskrimineringsombudsmannen.De olyckliga platshänvisningarna beror på att internetanvändare skrivit nedsättande om platserna i fråga och att Googles sökalgoritm värderat sådana inlägg alldeles för högt, skriver idg.se.

Helsingborgs Dagblad - 23 maj 15 kl. 07:38

Kränkande sökord på Google-kartor

Den som använder könsord och svordomar som söktermer i Googles karttjänst kan hänvisas till mediebolag som Sveriges Radio eller myndigheter som Diskrimineringsombudsmannen.De olyckliga platshänvisningarna beror på att internetanvändare skrivit nedsättande om platserna i fråga och att Googles sökalgoritm värderat sådana inlägg alldeles för högt, skriver idg.se.

Dagensanalys.se - 11 aug 16 kl. 13:46

Pokemon GO populärare än de största trenderna på Google sök

Pokémon Go släpptes först den 6:e juli i USA, Australien och Nya Zeeland och appen blev snabbt omtalad bland den svenska befolkningen. Den 16:e juli var det tid för lansering i Sverige, vilket bland annat medförde att servrarna kraschade. Appen har haft 7.

Fler nyheter från VA

VA - 15 minuter sedan

Nordiska valutakampen: Svenska kronan tappar kraft - norska går urstarkt

Den svenska kronan har rasat senaste året. Men den norska kronan går näst bäst av alla större valutor. Och en ytterligare uppgång kan vara att vänta till följd av oljepriset.

VA - 15 minuter sedan

”Alexa, finns gud?” – Engelska kyrkan lanserar röststyrd app för icke-troende

Den över 500 år gamla kyrkan lanserar en app till Amazons Alexa. .

VA - 2 timmar sedan

Nordea utreds – levererade sedlar till kriminella växlingskontor flera år efter polisvarning

Fyra år efter att de varnats av danska polisen stoppade Nordea distributionen av 500 euro-sedlar år 2015. Sammanlagt ska omkring en miljard danska kronor ha levererats till kriminella växlingskontor under flera år, rapporterar Danska TV2. .

VA - 3 timmar sedan

Full snurr för vindkraftsaktien – upp över 70% på en vecka

First North-noterade Seatwirl fortsätter att rusa på börsen. .

VA - 3 timmar sedan

Svenska prylkedjan stänger alla butiker efter tung förlust

Efter att ha tappat nästan en tredjedel av sin omsättning och samtidigt gjort en tung förlust uppger nu Hobbex att de ska stänga alla sina fysiska butiker – och satsa på e-handel. .

VA - 4 timmar sedan

Dagens hetaste aktietips: Köp verkstadspärlan som kan lyfta 50 procent

Köp Volati, Pandora och Gunnebo men vänta med en investering i nätsäkerhetsbolaget Clavister. De råden ger Affärsvärlden i sin senaste utgåva. Rekommendationen för Gunnebo är känd sedan tidigare via tidningens tjänst Analys+.

VA - 20 timmar sedan

Doldisen inom Wallenbergssfären tar plats i rampljuset – lägger miljardbud på Zound

Marc Wallenberg ska enligt uppgifter ha lagt ett bud på hörlursbolaget Zound. .

VA - 21 timmar sedan

Cherrys vd häktas misstänkt för grovt insiderbrott

Thomas Langrot, chefsåklagare vid Ekobrottsmyndighetens finansmarknadskammare, har på onsdagen begärt att Cherrys vd Anders Holmgren ska häktas. .

VA - 21 timmar sedan

Ungdomsbarometerns vd: ”Unga fattar att de påverkar miljön genom de varumärken de väljer”

I veckans avsnitt av Hållbarhetspodden trendspanar Ungdomsbarometerns vd Ulrik Simonson kring vad unga tycker och tänker kring hållbarhet och företagens ansvar.  .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.