VA > Ekonomi

Monday, 21 January, 00:27

VA - 17 apr 18 kl. 09:22

Futuristen på Google: Medborgarlön kommer vara globalt 2030 – och du kommer att ”leva väldigt gott på den”Redan vid slutet av 2030 kommer du kommer att kunna leva ”väldigt gott" på medborgarlön och snarare behöva lägga fokus på att hitta mening och syfte med livet. Det hävdar amerikanske superfuturisten Ray Kurzweil i ett nytt TED-talk. .
Läs mer på VA
Läs mer om:
Google, Ray Kurzweil, TED

Dela artikeln

406 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Futuristen, Google, Medborgarlönkommer vara , globalt, 2030och , du kommer att leva väldigt gott på den
Dagensanalys.se - 22 jan 16 kl. 09:48

Google rensar dålig reklam – tog bort 780 miljoner annonser 2015

Google har ett globalt team på över 1000 personer vars huvudsakliga uppgift är att rensa ”dålig” reklam och mjukvara i syftet att hålla Google så pass fritt som möjligt från störande content. Detta kan innebära reklam som försöker marknadsföra och sälja bluff-varor, eller reklamytor som täcker innehållet på en hemsida. Under 2015 rensade teamet på Google över 780 miljoner olika reklambudskap som stred mot Googles policies.

DN - 17 mar 15 kl. 14:00

Google åldersmärker sina appar


Hittills har det varit svårt att avgöra vilka spelappar som varit lämpliga för barn i olika åldrar. Nu ansluter sig Google till ett globalt samarbete och åldersmärker sina appar..

YLE - 03 jan 17 kl. 03:58

Nu testas medborgarlön: Lägre tröskel att ta emot jobb?

Sexbarnspappan Juha Järvinen från Kurikka är lycklig över att få delta i det tvååriga experimentet med basinkomst – eller medborgarlön. Nu vågar han starta upp firman som gick omkull för fem år sedan, eftersom basinkomsten på 560 euro består – hur det än går. - Tiden efter konkursen var svår med karenstider för olika bidrag.

Sydsvenskan - 18 jun 11 kl. 16:21

Sök och du ska finna... Google

Foto: AP
När jag besökte Googles huvudkontor i Mountain View i november 2009 blev jag omhändertagen av en man som heter David Krane. Han är en professionellt vänlig och högvarvad informationschef, en av företagets första hundra anställda och därför mycket rik.
Mitt besök var veckolångt.

Dagens PS - 20 jun 18 kl. 15:19

Google lanserar podcast-app

Google har lanserat sin första egna podcast-app, Google Podcasts. Det skriver The Verge. Den nya appen blir en ersättare för Android-användare som tidigare fått lyssna på podcasts antingen via Google Play Music eller tredjepart-appar.

Dagensanalys.se - 09 feb 18 kl. 09:55

Google vill öka effekten för köpare och publicister i programmatisk handel med Programmatic Guaranteed

Google har tillsammans med Boston Consulting Group och Nielsen testat hur man effektivare kan annonsera programmatiskt. Enligt studien ökade effekten i kampanjerna ned 11 procent vilket innebär att kampanjerna nådde 11 procent fler unika kontakter genom att använda Programmatisk Garanterad. Forskningen har analyserat 10 kampanjer med stora globala annonsörer globalt för att säkerställa att resultaten är valida.

Dagensanalys.se - 15 aug 18 kl. 07:42

Google toppar listan och Facebook hamnar bara på en fjärde plats

Teknikföretag är vinnarna när YouGov BrandIndex mäter varumärkens övergripande ställning. Rankningen är framtagen med hjälp av YouGov BrandIndex och baseras på indexpoäng. Index är genomsnittet av sex olika imageparametrar: kvalitet, allmänt intryck, värde för pengarna, rekommendation, rykte och kundnöjdhet.

HBL - 17 dec 12 kl. 14:15

Ateneums samlingar finns snart på Google Art

En del av samlingarna vid konstmuseet Ateneum kan snart studeras på internet. Gratistjänsten Google Art Project lanserades i fjol som ett globalt digitalt museum. På tjänsten kan man surfa på museer runt om i världen och studera konstverken i detalj.

Supermiljöbloggen - 17 nov 13 kl. 12:06

Världens skogar kartläggs med hjälp av Google Earth

Satellitbilder visar att Malaysia, på grund av ökad palmoljeproduktion, är ett av de länder som förlorat mest skog de senaste åren. En ny karta över världen, som visar både var skogar försvunnit och var nya skogar tillkommit, har tagits fram med hjälp av Google Earth. Lars Laestadius, seniorforskare på den miljöpolitiska tankesmedjan World Resources Institute i USA säger till Sveriges radios Ekot: – För första gången har världen tillgång till ett globalt system för skogsinventering, som är oberoende av ländernas egna skogsinventeringar (…).

Sydsvenskan - 23 maj 15 kl. 07:38

Kränkande sökord på Google-kartor

Den som använder könsord och svordomar som söktermer i Googles karttjänst kan hänvisas till mediebolag som Sveriges Radio eller myndigheter som Diskrimineringsombudsmannen.De olyckliga platshänvisningarna beror på att internetanvändare skrivit nedsättande om platserna i fråga och att Googles sökalgoritm värderat sådana inlägg alldeles för högt, skriver idg.se.

Fler nyheter från VA

VA - I förrgår: 15:57

Experten: Så minskar du risken i din portfölj inför 2019

I samband med nytt år är det många som ser över sin tradingportfölj. Joakim Sandblom, Sverigechef på CMC Markets berätta hur du kan utveckla din handel och samtidigt minska dina risker med hjälp av CFD:er. .

VA - I förrgår: 15:57

Tesla rasar på börsen efter beskedet att uppemot 3000 jobb skärs bort

Tesla vill effektivisera produktionen och låter 7 procent av personalen gå. Aktien faller uppemot 8 procent. .

VA - I förrgår: 14:34

Barclays skruvar upp Bolidens riktkurs: Aktien billig och bolaget i topp vad gäller låga utsläpp

Brittiska Barclays skruvar upp Bolidens riktkurs, bland annat på grund av det svenska gruvbolagets låga koldioxidutsläpp. .

VA - I förrgår: 14:32

EU-miljoner ska skynda omställningen till grön energi

Sensorbolaget Insplorion fick nyligen finansiering med 860 000 euro inom EU programmet Eurostars, för att ta sin batterisensor fram till full integrering i batteripaket avsedda för el-, hybridbilar och energilager. .

VA - I förrgår: 13:55

Studie: Lego en bättre investering än aktier

En studie vid ett ryskt universitet har tittat på andrahandsmarknaden för lego och kommit fram till att den danska leksaken i snitt slog amerikanska storbolagsaktier mellan åren 1987 och 2015. .

VA - I förrgår: 12:28

Kinneviks nya styrelse sågas: "Ytterst svag"

Kinnevik får en ytterst svag styrelse och har dessutom ett oprövat kort på vd-posten, tycker Dagens industri i en kommentar till ommöbleringen som aviserades under fredagen. .

VA - I förrgår: 12:02

Ryanair spår lägre vinst – räknar med billigare flygbiljetter i vinter

Lägre flygpriser gör att lågprisflygbolaget Ryanair sänker sin vinstprognos. .

VA - I förrgår: 11:23

Tesla drar i bromsen – anställda får gå

I ett brev till de personalen flaggar Elon Musk för lägre vinst, samtidigt som han meddelar att 7 procent av de anställda får gå. .

VA - I förrgår: 11:03

Affärsängeln bakom Malmös tech-succéer: ”Det är impact som gäller för mig nu”

När affärsängeln Carl Silbersky i fjol tog sig en rejäl funderare över vad han vill göra de kommande tio åren var det främst en sak som dök upp i skallen – klimatet. Nu bidrar han på det sätt han känner bäst. Att driva affärer.

VA - I förrgår: 11:01

Löfven: Klimathotet ska prioriteras i budgetändringen

Åtgärder mot klimathotet kommer att prioriteras i vårändringsbudgeten. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.