VA > Ekonomi

Wednesday, 24 October, 05:05

VA - 17 apr 18 kl. 09:22

Futuristen på Google: Medborgarlön kommer vara globalt 2030 – och du kommer att ”leva väldigt gott på den”Redan vid slutet av 2030 kommer du kommer att kunna leva ”väldigt gott" på medborgarlön och snarare behöva lägga fokus på att hitta mening och syfte med livet. Det hävdar amerikanske superfuturisten Ray Kurzweil i ett nytt TED-talk. .
Läs mer på VA
Läs mer om:
Google, Ray Kurzweil, TED

Dela artikeln

406 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Futuristen, Google, Medborgarlönkommer vara , globalt, 2030och , du kommer att leva väldigt gott på den
Dagensanalys.se - 22 jan 16 kl. 09:48

Google rensar dålig reklam – tog bort 780 miljoner annonser 2015

Google har ett globalt team på över 1000 personer vars huvudsakliga uppgift är att rensa ”dålig” reklam och mjukvara i syftet att hålla Google så pass fritt som möjligt från störande content. Detta kan innebära reklam som försöker marknadsföra och sälja bluff-varor, eller reklamytor som täcker innehållet på en hemsida. Under 2015 rensade teamet på Google över 780 miljoner olika reklambudskap som stred mot Googles policies.

DN - 17 mar 15 kl. 14:00

Google åldersmärker sina appar


Hittills har det varit svårt att avgöra vilka spelappar som varit lämpliga för barn i olika åldrar. Nu ansluter sig Google till ett globalt samarbete och åldersmärker sina appar..

YLE - 03 jan 17 kl. 03:58

Nu testas medborgarlön: Lägre tröskel att ta emot jobb?

Sexbarnspappan Juha Järvinen från Kurikka är lycklig över att få delta i det tvååriga experimentet med basinkomst – eller medborgarlön. Nu vågar han starta upp firman som gick omkull för fem år sedan, eftersom basinkomsten på 560 euro består – hur det än går. - Tiden efter konkursen var svår med karenstider för olika bidrag.

Sydsvenskan - 18 jun 11 kl. 16:21

Sök och du ska finna... Google

Foto: AP
När jag besökte Googles huvudkontor i Mountain View i november 2009 blev jag omhändertagen av en man som heter David Krane. Han är en professionellt vänlig och högvarvad informationschef, en av företagets första hundra anställda och därför mycket rik.
Mitt besök var veckolångt.

Dagens PS - 20 jun 18 kl. 15:19

Google lanserar podcast-app

Google har lanserat sin första egna podcast-app, Google Podcasts. Det skriver The Verge. Den nya appen blir en ersättare för Android-användare som tidigare fått lyssna på podcasts antingen via Google Play Music eller tredjepart-appar.

Dagensanalys.se - 09 feb 18 kl. 09:55

Google vill öka effekten för köpare och publicister i programmatisk handel med Programmatic Guaranteed

Google har tillsammans med Boston Consulting Group och Nielsen testat hur man effektivare kan annonsera programmatiskt. Enligt studien ökade effekten i kampanjerna ned 11 procent vilket innebär att kampanjerna nådde 11 procent fler unika kontakter genom att använda Programmatisk Garanterad. Forskningen har analyserat 10 kampanjer med stora globala annonsörer globalt för att säkerställa att resultaten är valida.

Dagensanalys.se - 15 aug 18 kl. 07:42

Google toppar listan och Facebook hamnar bara på en fjärde plats

Teknikföretag är vinnarna när YouGov BrandIndex mäter varumärkens övergripande ställning. Rankningen är framtagen med hjälp av YouGov BrandIndex och baseras på indexpoäng. Index är genomsnittet av sex olika imageparametrar: kvalitet, allmänt intryck, värde för pengarna, rekommendation, rykte och kundnöjdhet.

HBL - 17 dec 12 kl. 14:15

Ateneums samlingar finns snart på Google Art

En del av samlingarna vid konstmuseet Ateneum kan snart studeras på internet. Gratistjänsten Google Art Project lanserades i fjol som ett globalt digitalt museum. På tjänsten kan man surfa på museer runt om i världen och studera konstverken i detalj.

Supermiljöbloggen - 17 nov 13 kl. 12:06

Världens skogar kartläggs med hjälp av Google Earth

Satellitbilder visar att Malaysia, på grund av ökad palmoljeproduktion, är ett av de länder som förlorat mest skog de senaste åren. En ny karta över världen, som visar både var skogar försvunnit och var nya skogar tillkommit, har tagits fram med hjälp av Google Earth. Lars Laestadius, seniorforskare på den miljöpolitiska tankesmedjan World Resources Institute i USA säger till Sveriges radios Ekot: – För första gången har världen tillgång till ett globalt system för skogsinventering, som är oberoende av ländernas egna skogsinventeringar (…).

Sydsvenskan - 23 maj 15 kl. 07:38

Kränkande sökord på Google-kartor

Den som använder könsord och svordomar som söktermer i Googles karttjänst kan hänvisas till mediebolag som Sveriges Radio eller myndigheter som Diskrimineringsombudsmannen.De olyckliga platshänvisningarna beror på att internetanvändare skrivit nedsättande om platserna i fråga och att Googles sökalgoritm värderat sådana inlägg alldeles för högt, skriver idg.se.

Fler nyheter från VA

VA - 12 timmar sedan

Här är 10-åringen som är så bra på att koda att techjättar som Google och Microsoft redan har ögonen på henne

Hon lärde sig programmera när hon var 6 år gammal. Idag, 4 år senare, är hon en framgångsrik entreprenör. .

VA - 19 okt 18 kl. 14:19

Veckans Affärer ökar mest i svensk press

När de flesta tidningar och tidskrifter tappar läsare ökar Veckans Affärer - mer än någon annan i svensk press. .

VA - 14 timmar sedan

Grus i tejpmaskineriet för "USA:s mäktigaste svensk"

Svenskens Post-it-bolag har det motigt. .

VA - 15 timmar sedan

Köp e-handlaren som utklassar sektorkollegorna

En e-handelsaktie att stoppa i portföljen, enligt analysfirman. .

VA - 18 timmar sedan

Kontorslokaler du inte vill lämna – de erbjuder tillfälliga lösningar med permanent känsla

Tillfälliga lokaler behöver inte betyda trånga och mörka baracker. Istället kan det innebära ljusa och moderna lokaler som får dig att vilja stanna kvar. Det vet industriföretaget Sandvik.

VA - 18 timmar sedan

Saab rasar på börsen – 850 anställda tvingas lämna

Saab faller tungt. .

VA - 19 timmar sedan

Här är Stenbecks nya jätteinvestering

Kinnevik har investerat 443 Mkr i en resebokningsplattform för resor i Europa. .

VA - 21 timmar sedan

Efter Trumps tullar: "Amerikanskt stål kostar mer än någon annanstans i världen"

Börjar bli svettigt för industrin. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.