Nyan > Svenskfinland

Thursday, 26 April, 03:41

Nyan - 17 apr 18 kl. 09:14

Mika Nordberg föreslår flygtrafik i skärgårdenInfrastrukturminister Mika Nordberg (MSÅ)  lägger fram en tanke om flygtrafik som alternativ för interntrafiken i skärgården. Tanken är att utnyttja den befintliga flygplatsen i Kumlinge. Förslaget presenterades för media under lantrådets presskaffe på tisdagsmorgonen. Mika Nordberg presenterade idén som ett förslag värt att diskutera. Förvaltningen har inte fördjupat sig i alternativet ännu och har inga beräkningar, men det ska ses som ett ”inspel i brainstormingen”, säger han.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Nordberg, Mika Nordberg, MSÅ, Kumlinge, Föglö, Brändö, LR, Mariehamn, Nyan

Dela artikeln

80 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mika, Nordberg, föreslår, flygtrafiki , skärgården
YLE - 30 jan 17 kl. 08:07

Inget flygfält till Lojo - åtminstone just nu

Socialdemokraterna i Lojo ansåg att staden borde utreda om Malms flygfält i Helsingfors kunde flytta till Lojo och lämnade in en motion i frågan. Nu har staden utrett frågan och slutsatsen just nu är "kanske ändå inte". Det är Pekka Puistosalo, direktör för stadens nya enhet livskraft, som har utrett frågan.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 7 timmar sedan

Ny förlust – IFK:s sämsta inledning på åtta år

FOTBOLL. I och med onsdagens förlust kan man notera att IFK Mariehamn gjort sin sämsta säsongsinledning sedan 2010. Då hade man också en poäng och målskillnaden 3-10 efter fyra omgångar, vilket är det sämsta resultatet i IFK:s ligahistoria.

Nyan - 8 timmar sedan

Gemensamma krafter bygger skola i Afrika

Åländska skolelever, invånarna i den afrikanska byn Machakos och Gunilla Wahlsten. Alla har de på sitt sätt bidragit till att bygga en grundskola i Tanzania. – Ensam kan man inte göra mycket men tillsammans kan man faktiskt bygga en helt ny skola, säger initiativtagaren Gunilla Wahlsten.

Nyan - 9 timmar sedan

Nya Medisavtal om språkkurser

Landskapsregeringen och Medis har ingått två nya avtal om utbildning som inte ingår i Medis ordinarie verksamhet och budget. De gäller Sfi (sysselsättningsfrämjande utbildning i svenska för vuxna inflyttade), och Sia (svenska för inflyttade i arbete). Vårterminen 2018 har Medis haft cirka 100 studerande på Sfi, 50 på Sia och cirka 120 på vanliga Mediskurser i svenska, skriver biträdande rektorn Gabriella Nordlund i ett pressmeddelande.

Nyan - 10 timmar sedan

Många vill jaga ejder

1 611 jägare har hittills ansökt om tillstånd för vårens ejderjakt. Landskapet tillåter jakt på 2 000 ejderhanar mellan den 1 och 14 maj. Jägare som lämnade in ansökningar senast den 22 april ska få beslutet före månadsskiftet.

Nyan - 11 timmar sedan

Han är professionell eftersöksjägare

Per Kristoffersson, professionell eftersöksjägare, gör upp till 600 eftersök per år – med tio olika hundar. Han delar nu med sig av sina bästa tips för den som vill börja träna spårning.
Under jaktens dag på Ålands jakt- och fiskemuseum i Eckerö i lördags, föreläste Per Kristoffersson kring eftersök.

Nyan - 14 timmar sedan

Mer klirr i kassan än väntat för Saltvik

814 503 euro bättre än budgeterat. Det visade bokslutet för 2017 när kommunstyrelsen i Saltvik godkände och undertecknade det på måndagen.
– Kommunens bokslut uppvisar ett positivt resultat om 637 758 euro, vilket är 814 503 euro bättre än budgeterat, skriver kommunstyrelsen i ett pressmeddelande.

Nyan - 15 timmar sedan

Djurens betydelse på Kastelholm

Forskare Hanna Kivikero talar under rubriken ”Skattefisk och livsmedel – om djurens roll i Kastelholm” i kväll torsdag klockan 19.00 i Kastelholms slott. Hanna Kivikero är filosofie magister i arkeologi från Helsingfors universitet, numera bosatt i Uppsala.

Nyan - 17 timmar sedan

Nytt vite för åtalad man

En man, som i mars delgavs stämning för fyra brott, dök inte upp till gårdagens rättegång som därför fick skjutas upp till oktober. Brottsrubrikerna är grovt rattfylleri, grovt äventyrande av trafiksäkerheten och olovlig körning vid ett och samma tillfälle samt misshandel och olaga hot vid ett annat tillfälle. Målsäganden, en ung flicka, var på plats tillsammans med ombudet Gard Larpes.

Nyan - 18 timmar sedan

Åland inte som andra landskap vid vårdreform

Landskapet Åland ska inte blandas ihop med landskapen som bildas vid en nationell vårdreform.
Det sade lantrådet Katrin Sjögren (Lib) vid ett möte med riksdagens grundlagsutskott i Helsingfors på tisdagen. Från åländskt håll understryks vikten av att undvika begreppsförvirring när nya landskap bildas vid vårdreformen.

Nyan - 19 timmar sedan

Större koll på utsläpp

Gränsvärden för utsläpp från företagens både befintliga och nya medelstora förbränningsanläggningar på mellan 1 och 50 megawatt ska fastställas och dessutom införs en mätnings och rapporteringsskyldighet. Det är innebörden i ett lagförslag som överlämnats till lagtinget. Lagen, som baserar sig på ett EU-direktiv, kan på sikt innebära kostnader för investeringar för rening av rökgaser i befintliga anläggningar.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.