Nyan > Svenskfinland

Monday, 16 July, 06:44

Nyan - 17 apr 18 kl. 09:14

Mika Nordberg föreslår flygtrafik i skärgården



Infrastrukturminister Mika Nordberg (MSÅ)  lägger fram en tanke om flygtrafik som alternativ för interntrafiken i skärgården. Tanken är att utnyttja den befintliga flygplatsen i Kumlinge. Förslaget presenterades för media under lantrådets presskaffe på tisdagsmorgonen. Mika Nordberg presenterade idén som ett förslag värt att diskutera. Förvaltningen har inte fördjupat sig i alternativet ännu och har inga beräkningar, men det ska ses som ett ”inspel i brainstormingen”, säger han.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Nordberg, Mika Nordberg, MSÅ, Kumlinge, Föglö, Brändö, LR, Mariehamn, Nyan

Dela artikeln

80 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mika, Nordberg, föreslår, flygtrafiki , skärgården
YLE - 30 jan 17 kl. 08:07

Inget flygfält till Lojo - åtminstone just nu

Socialdemokraterna i Lojo ansåg att staden borde utreda om Malms flygfält i Helsingfors kunde flytta till Lojo och lämnade in en motion i frågan. Nu har staden utrett frågan och slutsatsen just nu är "kanske ändå inte". Det är Pekka Puistosalo, direktör för stadens nya enhet livskraft, som har utrett frågan.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 45 minuter sedan

Fastighetsskatten under lupp på nytt

Det kan bli ett nytt lagförslag gällande fastighetsskatten för 2018. – Vi ska i augusti göra en slutgiltig bedömning, säger finansminister Mats Perämaa.
Det var i slutet av juni som president Sauli Niinistö slutligen fällde landskapslagen om fastighetskatten.

Nyan - 10 timmar sedan

Strandbastu förstörd i brand

En strandbastu vid Notplan i Saltvik totalförstördes i en brand på söndagskvällen. – Vi håller just på och avslutar släckningsarbetet, säger brandbefälet Kalle Nordlund vid 21.40-tiden.

Nyan - 15 timmar sedan

Förare körde i diket i Finström

Polisen underrättades om ett fordon som kört i diket i Finström. Föraren påträffades oskadd en bit bort från fordonet, och blåste 1.49 promille i alkometern.

Nyan - 16 timmar sedan

Drogpåverkad förare i Geta

Polisen upprättade en rattfyllerikontroll längs Getavägen i Geta. 16 förare kontrollerades, varav en testade positivt för metamfetamin. Föraren misstänks för rattfylleri och straffbart bruk av narkotika.

Nyan - 17 timmar sedan

Fortkörning i Mariehamn

Polisen utförde en hastighetsövervakning i Mariehamn. Ett fordon körde 54 km/h vid ett område där endast 30 km/h var tillåtet. Föraren misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten och delgavs böter.

Nyan - 19 timmar sedan

Hundträningshall i Haraldsby

Sandra Gustafsson låter bygga Ålands första träningshall för hundar. – Det är en stor dröm som jag har haft länge. Det är också någonting som vi har saknat på ”hund-Åland”, att ha någonstans att träna inomhus, speciellt vintertid.

Nyan - Igår: 19:02

De har stenkoll på Ålands grottor

Hur många grottor finns det på Åland? Det har Guy och Kim Dannström stenkoll på, de har nämligen besökt de flesta. – Man ska kunna stänga grottan och bo där.

Nyan - Igår: 18:00

Körförbud till april år 2022

En man i paketbil stoppades av en annan person när han kom körande på Kökar i april tidigare i år. Mannen hade runt 3,18 promille alkohol i blodet. Bilen som mannen körde var dessutom obesiktigad.

Nyan - Igår: 17:52

Dynamit hittades vid husstädning

Dynamit hittades vid en husstädning i Jomala under lördagen. Polisen tillkallades och säkrade platsen, och omhändertar sprängämnena. – Om man påträffar misstänkta sprängämnen så iakttag stor försiktighet och rör inte föremålen, spärra av, kalla på polis.

Nyan - Igår: 17:46

Trafikolycka vid Nabben

Räddningspersonal ryckte under lördagen ut på räddningsuppdrag mot Nabben i Mariehamn, där en personbil och en moped kolliderat. När räddningspersonalen anlände till platsen hade dock de två förarna avvikit med sina fordon, berättar räddningschef Karl Nordlund. (zh) Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.