Nyan > Svenskfinland

Friday, 14 December, 06:58

Nyan - 17 apr 18 kl. 09:14

Mika Nordberg föreslår flygtrafik i skärgårdenInfrastrukturminister Mika Nordberg (MSÅ)  lägger fram en tanke om flygtrafik som alternativ för interntrafiken i skärgården. Tanken är att utnyttja den befintliga flygplatsen i Kumlinge. Förslaget presenterades för media under lantrådets presskaffe på tisdagsmorgonen. Mika Nordberg presenterade idén som ett förslag värt att diskutera. Förvaltningen har inte fördjupat sig i alternativet ännu och har inga beräkningar, men det ska ses som ett ”inspel i brainstormingen”, säger han.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Nordberg, Mika Nordberg, MSÅ, Kumlinge, Föglö, Brändö, LR, Mariehamn, Nyan

Dela artikeln

80 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mika, Nordberg, föreslår, flygtrafiki , skärgården
YLE - 30 jan 17 kl. 08:07

Inget flygfält till Lojo - åtminstone just nu

Socialdemokraterna i Lojo ansåg att staden borde utreda om Malms flygfält i Helsingfors kunde flytta till Lojo och lämnade in en motion i frågan. Nu har staden utrett frågan och slutsatsen just nu är "kanske ändå inte". Det är Pekka Puistosalo, direktör för stadens nya enhet livskraft, som har utrett frågan.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

Handlingar saknas i ÅBF-ansökan

Varken bokslut eller revisionsberättelse för 2017 finns med i Ålands bildningsförbunds ansökan om 65 000 euro i landskapsbidrag för 2019. document.domain = 'nyan.

Nyan - 11 timmar sedan

Nya bankautomater tar emot sedlar

Åländska kontantanvändare kan nu glädja sig åt två insättningsautomater för sedlar, en vid Nordeas kontor på Torggatan och en i Maxinge.
Automaterna har just kommit på plats, installerade av företaget Automatia Pankkiautomaatit. – Det går att sätta in sedlar i valörerna 5 till 500 euro, säger Marianna Routsalainen från Automatia.

Nyan - 11 timmar sedan

Se bilder från luciafirandet

Foto: Jonas Edsvik Jonas Edsvik jonas.edsvik@nyan.ax Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - 12 timmar sedan

ÅHS ekonomichef säger upp sig

ÅHS ekonomichef Marie Lövgren har sagt upp sig. Hon har varit tjänstledig sedan den 1 mars, och kommer nu alltså inte tillbaka. – Vi tar upp det här ärendet på styrelsemötet på fredag, säger ÅHS styrelseordförande Annette Holmberg-Jansson (MSÅ).

Nyan - 13 timmar sedan

ÅLD är nu ett parti

Partiet Åländsk demokrati grundades vid ett möte i tisdags. Det skriver partiet i ett pressmeddelande. Stephan Toivonen valdes till ordförande för partiet och Johan Boman valdes till vice ordförande.

Nyan - 15 timmar sedan

Ob vill se direktval av lantråd

Bert Häggblom (Ob) har som första undertecknare lämnat in en lagmotion om direktval av lantrådet. Den enskilde ålänningen har för lite att säga till om, hävdade han när frågan togs upp för remissdebatt vid onsdagens plenum.
I motionen föreslår man att lantrådet väljs separat och direkt av folket, mer likt hur presidentvalet går till i dag, medan resten av lagtingsvalet genomförs som vanligt.

Nyan - 16 timmar sedan

Fellman sjuk – missar sprinten

SKIDSKYTTE. När det i dag var dags för damernas sprint i världscuptävlingen i Hochfilzen, Österrike kom bara tre finländskor till start.
Saknades gjorde Jenny Fellman.

Nyan - 19 timmar sedan

Ålands Lucia på Sittkoffs

Ålands lucia 2018 Josefine Blomqvist med följe uppträder idag runtomkring i landskapet. Såhär lät det när de sjöng för allmänheten inne på Sittkoff i dag klockan 12. Kröningen är ikväll klockan 18 i St Görans kyrka.

Nyan - 17 timmar sedan

Karl-Olof minns Ålands första luciatåg 1944

Som liten grabb var Karl-Olof Gustafsson med i Ålands första luciatåg. document.domain = 'nyan.

Nyan - 19 timmar sedan

Från streck till mässing

Det började med några snabba linjer i ett block och slutade i fem ton granit och glänsande mässing – med inbyggd timer och en hemlig astronomisk klocka. document.domain = 'nyan.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.