Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 26 September, 00:37

Dagens PS - 17 apr 18 kl. 09:04

VD-klipp får kritik: ”Det känns inte bra”Toppchefen drog in knappt 2,5 miljoner på aktieaffärer, som Dagens PS berättade om på måndagen. Cherrys vd Anders Holmgren köpte den 23 mars aktier för 12 miljoner kronor i det egna bolaget, vilket Dagens Industri uppmärksammade i går – och även Dagens PS. Det var bara tre veckor före bolagets omvända vinstvarning i fredags, vilket fick aktien att rusa på börsen i går, måndag. Anders Holmgren säger till Nyhetsbyrån Direkt, skriver Dagens Industri, att han gick på ”magkänsla” när han storköpte aktieposten i Cherry. Men det resonemanget köper inte Aktiespararna: ”Jag har väldigt svårt att se att en vd inte känner till att man kraftigt överträffat marknadens förväntningar inför en rapport”, säger Claes Folkmar, chef för marknadsbevakning på Aktiespa
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Dagens PS, Anders Holmgren, Dagens Industri, Holmgren, Nyhetsbyrån Direkt, Cherry, Aktiespararna, Claes Folkmar, Di, Finansinspektionen, Folkmar

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: VD-klippfår , kritikDet , kännsinte , bra
Expressen - 21 aug 18 kl. 19:46

Löfven inför utfrågningen i SVT: ”Det känns bra”

Stefan Löfven frågas ut i SVT under tisdagskvällen.– Det känns bra. Valrörelsen är i gång och då är det bra med en sån här utfrågning, sa han på väg in till SVT.

Alliansfritt Sverige - 27 okt 13 kl. 15:51

Göteborgsmodeaternas Jonas Ransgård får hård kritik ? från de egna leden

Att det är tufft att vara Moderatledare i röda Göteborg vet vi. Framför allt när man inte ens har ett högt förtroende bland sina egna partimedlemmar. Till exempel så kan man förlora provvalet och bli omkörd av en nykomling.

YA - 13 sep 13 kl. 06:00

Kritik mot missat benbrott på tvååring

Med brutet lårben skickades tvååriga Alice hem från sjukhuset, ordinerad att ta Alvedon. Nu kritiseras vårdcentralen i Simrishamn för bristande omsorg.
Det var den 4 april i år som Alice föll så illa i kuddrummet på dagis att hon fick en fraktur i lårbenet.

Expressen - 04 okt 15 kl. 14:35

Aleris slår ifrån sig Löfvens skarpa kritik

Statsministern kritiserar storbolaget Aleris priser för flyktingboende. "Tänk efter: Vad känns bra när man står och tittar sig i spegeln?" säger han i DN:s intervju.

DN - 24 aug 18 kl. 16:23

Olsson tränade själv – och står fast vid sin kritik mot klubben

Först kritiserade han i halvtid klubbledningen i direktsänd tv för att inte ha köpt in rätt spelare. Sedan sa han i en intervju att detta troligen är hans sista säsong. Inför söndagens ödesmatch mot Elfsborg kretsar det mesta kring lagkaptenen Jonas Olsson.

YLE - 15 feb 13 kl. 12:08

Må bra i Kaskö

Den nationella Restaurangdagen uppmärksammas än en gång i Kaskö inkommande söndag. Samtidigt ordnar lokala företag också en Må bra-söndag. - I Finlands minsta stad öppnas åtta popup-restauranger, berättar Tomas Grönlund.

Eurosport - 15 feb 11 kl. 10:10

Fotboll - TV: Fett bra, Ronaldo!

Ronaldo meddelade nyligen att karriären är över. Här bjuder Eurosport på fem heta klipp som visar hur bra brassen var även mot slutet av sin karriär. Håll till godo!.

SR - 25 okt 16 kl. 01:00

Hård kritik mot storlän från veteranpolitiker

Fyra före detta statsråd och landshövdingar skriver på tisdagens DN debatt, att det förslag om storlän som regeringen nu vill genomföra borde förpassas till papperskorgen. Deras kritik känns igen från den som framfördes av allianspartier, när de träffade civilminister Ardalan Shekarabi på måndagseftermiddagen..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

"Bra att det är diskussion nu"

Kent Johansson har ännu inte läst åsikterna om det förslag han varit med att ta fram, men säger sig vara glad åt såväl beröm som kritik:– Det är bra att det är en omfattande diskussion nu, innan riksdagen fattar beslut..

YLE - 06 jul 16 kl. 11:23

Muslimsk högtidsfest bra kommers för köpcentret Itis

I år har köpcentret Itis för första gången satsat på en reklamkampanj under den muslimska fastemånaden ramadan och högtiden id al-fitr. Det här efter att många företagare hade upptäckt att ramadan brukar vara en bra försäljningsmånad för dem. - Vi får kanske femtio euro av våra föräldrar som vi får använda till vad vi vill.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 10 timmar sedan

SvD Börsplus: Teckna inte bolaget

Malmöbolaget Hoodin har varit igång sedan 2013 men omsätter bara 1 miljon kronor. Tanken är att en rad mycket ambitiösa digitala produkter och tjänster inom omvärldsbevakning och analys/hantering ska lyfta nu. Det skriver SvD Börsplus i en analys inom ramen för sin ipo-guide på tisdagen.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Nu vinstvarnar den tyska lyxbilstillverkaren

Tyska prestigemärket BMW vinstvarnar och sänker prognosen för helåret 2018 efter att bolaget implementerat den nya industristandarden WLTP tidigt. Det stora industriskiftet till den nya WLTP-testcykeln har lett till signifikanta leverantörsstörningar på flera europeiska marknader och oväntat intensiv konkurrens, uppger bolaget i ett pressmeddelande. "Tack vare den flexibla produktionen och försäljningsstrategin svarar BMW på den ökade konkurrensen och minskar sin volym och planerar att fokusera på vinstkvalitet", skriver bolaget vidare.

Dagens PS - Igår: 07:53

Svartlistade företag får dina sparpengar

En ny Amnesty-rapport visar att Sveriges största sju banker fortsätter investera sina kunders pengar i smutsiga och oetiska bolag. ”Swedbank och Nordea har investerat mest i de företag som ingår i granskningen, men Swedbank har visat ett betydligt bättre påtryckningsarbete för att få företagen att ta ansvar. Det här handlar om stora globala företag som inte agerat tillräckligt för att komma tillrätta med att de bidrar till allvarlig negativ inverkan på mänskliga rättigheter och långvarig miljöförstöring”, säger Ulrika Sandberg, sakkunnig på området företag och mänskliga rättigheter på Amnesty International i Sverige.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Löfven: ”Jag räds inte extra val”

Socialdemokraterna kommer inte att bli ett stödparti åt en alliansregering. Det upprepar Stefan Löfven efter det att riksdagen röstat bort honom från statsministerposten. Utfallet i omröstningen var väntat då både Alliansen och Sverigedemokraterna, som tillsammans representeras av fler än hälften av riksdagens ledamöter, på förhand meddelat avsikten att avsätta honom.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Gåtfullt rally – aktien är upp över 70 procent

Multiq kommenterar inte rörelser i aktien och har ingen ytterligare information att delge. Det säger bolagets tillförordnade vd Lars Pålsson till Finwire. Vid lunchtid under gårdagen informerade Multiq om en order från Region Skåne värd 9 miljoner kronor, vilket inte gav något nämnvärt utslag i aktiekursen.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Säljsuccé för ny Iphone

Apples nya Iphone Max XS uppges sälja betydligt bättre än den mindre varianten XS. Det är den välrenommerade Apple-analytikern Ming-Chi Kuo som konstaterar att Max XS har sålts tre till fyra gånger mer än XS under den första helgen, skriver Techcrunch. Vid sidan av att ha startat bra bedömer Kuo att XS Max-leveranserna blir fortsatt höga även mot slutet av året.

Dagens PS - 13 timmar sedan

PS-podden med Sveriges bästa mäklare

Möt Sveriges mest framgångsrika mäklare i PS-podden. Hör varför Niklas Berntzon blivit så framgångsrik och vad hans nästa stora projekt handlar om. Väldigt många människor har relationer och åsikter om mäklare.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Ledarkollen: V:s inflytande förödande

Dagens ledarkoll handlar om Vänsterpartiet, om Brexit, om Centerpartiet, om feminismen och om en väljarkår som följer på kommandon. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt. Vänstern vill krossa företag inom vård, skola och omsorg DI skriver att Vänsterpartiets inflytande över svensk politik de senaste åren varit betydande och förödande: ”Vänsterpartiets makt och ambitioner under den gångna mandatperioden har varit tydliga.

Dagens PS - 14 timmar sedan

JUST NU: Stefan Löfven bortröstad

En majoritet av Sveriges riksdag röstade precis bort Stefan Löfven som statsminister. Inför omröstningen hade både allianspartierna och SD deklarerat att de skulle fälla Stefan Löfven, så resultatet av omröstningen var väntat. ”Partierna fullföljer det de sagt”, konstaterar SVT:s politiska reporter.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Di: Metoo-härva inom Handelsbanken

Kvinnliga assistenter på Handelsbanken Capital Markets har blivit sexuellt trakasserade av en bankchef och hans närmaste medarbetare. Det hela har högsta ledningen dock valt att tysta ned genom att separera på de involverade, skriver Dagens industri med hänvisning till källor. Di skriver att man ställt frågor om kränkningarna och till slut fått ett svar från Handelsbanken.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.