VA > Ekonomi

Monday, 12 November, 18:40

Liknande nyheter

Taggar: Börsensnya , bolagkan , dubblasi , värdeeller , tappa allt
DI - 19 okt 18 kl. 13:35

Comebacken: Ericsson Stockholmsbörsens näst största bolag

Fredagssmällen för Stockholmsbörsens verkstadsbolag medför rockader på topplistan över vilket bolag som är störst. Telekombolaget Ericsson är numera Stockholmsbörsens näst största bolag mätt med börsvärde..

Dagens PS - 07 jun 18 kl. 08:59

Fingerprint slängs ut ur börsens finrum

In åker i stället Ola Rolléns bolag Hexagon. Mätteknikbolaget Hexagon, där Ola Rollén är vd, är ny medlem i storbolagsindexet OMXS30. Det uppger Nyhetsbyrån Direkt med hänvisning till ett pressmeddelande från Stockholmsbörsen och förklarar att Hexagons börsvärde uppgår till cirka 187 miljarder kronor.

HBL - 14 okt 13 kl. 18:58

Orava är börsens färskaste bolag

Efter flera år av noteringstorka rör det åter på sig på Helsingforsbörsen. Tidigare i år har tre nya bolag listats och i går var det dags för ytterligare ett, Orava Bostadsfastighetsfond.Orava Bostadsfastighetsfond grundades 2010 och investerar i hyresbostäder.

Dagens PS - 07 jun 17 kl. 08:36

Så mycket tjänar börsens bäst betalda vd

Fredrik Karlsson, vd för Lifco, där finansmannen Carl Bennet är ordförande och huvudägare, kammade hem 49,992 miljoner kronor i lön, bonus och pension under fjolåret. Han springer därmed förbi Ronnie Leten, Johan Molin och Ola Rollén i Stockholmsbörsens lönetopp, konstaterar Dagens Industri. ”För mig handlar det om att sätta en konkurrenskraftig lön och det är det här.

Helsingborgs Dagblad - 06 mar 15 kl. 15:55

Apple träder in i börsens finrum

IT-bjässen Apple, USA:s största bolag mätt i börsvärde, kommer att ingå i det anrika Dow Jones industriindex från och med den 18 mars. Apple ersätter telekomjätten AT&T i indexet som mäter utvecklingen för 30 utvalda amerikanska stobolag.Apples har ett börsvärde på omkring 736 miljarder dollar, motsvarande drygt 6 200 miljarder kronor, vilket gör det till det största börsnoterade bolaget i världen.

Sydsvenskan - 06 mar 15 kl. 15:55

Apple träder in i börsens finrum

IT-bjässen Apple, USA:s största bolag mätt i börsvärde, kommer att ingå i det anrika Dow Jones industriindex från och med den 18 mars. Apple ersätter telekomjätten AT&T i indexet som mäter utvecklingen för 30 utvalda amerikanska stobolag.Apples har ett börsvärde på omkring 736 miljarder dollar, motsvarande drygt 6 200 miljarder kronor, vilket gör det till det största börsnoterade bolaget i världen.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

IPO: Bengt Ågerup-bolag på väg till börsen

Det framgår av ett pressmeddelande som publicerades på söndagskvällen. Q-linea är inriktade på att utveckla och leverera lösningar för att vårdgivare ska kunna diagnostisera och behandla infektionssjukdom på kortast möjliga tid. Huvudprodukten närmar sig kliniska studier.

Politologerna - 09 maj 14 kl. 10:59

Efterlyses: en samlad diskussion om kommunala bolag

Detta inlägg bygger på ett pilotprojekt om kommunala bolag som jag idag bedriver tillsammans med Anna Thomasson och Richard Öhrvall, där forskningsassistenterna Fredrik Olsson och Mattias Fogelgren också ingår. *** Antalet kommunala bolag har ökat ordentligt de senaste två decennierna. Från att ha varit drygt 1 300 i början av 1990-talet, finns idag omkring 1 700 stycken (jfr Statskontoret 2012).

Sydsvenskan - 03 apr 14 kl. 05:30

Fortsatt uppåt för fjärde dagen i rad

Stockholmsbörsen steg på onsdagen för fjärde dagen i rad.OMXS-index stannade på plus 0,2 procent.Av storbolagen på Stockholmsbörsen steg Nokia mest, upp 1,5 procent.

DI - 07 feb 14 kl. 15:15

Bråk om börsens största bolag

Det blir strid i Börsrådet kring bolaget med högst värde på börsen. För högt värderat, anser Jonas Olavi. Han råder till köp i ett annat modebolag..

IDG - 25 mar 14 kl. 16:35

Börsens tio största it-bolag


Här är de tio största it-bolagen på Stockholmsbörsen efter börsvärde..

Fler nyheter från VA

VA - 2 timmar sedan

Svenska biohackarbolaget skapar panik i Storbritannien – ska sätta in mikrochip i hundratusentals anställda

Det började med en piercing-studio. Nu ska svenska Jowan Österlund sätta in chipimplantat i hundratusentals människor.  .

VA - 4 timmar sedan

Solenergibolaget Azelio till börsen

Teknikbolaget Azelio uppger i ett pressmeddelande att man har för avsikt att göra en notering på First North i Stockholm.  .

VA - 5 timmar sedan

Börsen: Byggbolaget rasar 7 procent

Stockholmsbörsen inledde först något upp på måndagen, men har därefter halkat ned i negativt territorium. En liknande rörelse syntes på omvärldsbörserna.  .

VA - 5 timmar sedan

Undvik kostsamma fallgropar i offentliga upphandlingar – detta ska du tänka på

Företag som ingår ett direktupphandlat avtal med en offentlig aktör måste vara medvetna om riskerna. Det finns kännbara rättsliga konsekvenser för båda parter som i värsta fall leda till förlorade affärer och kostsamma processer. .

VA - 6 timmar sedan

Lista: 100 bolag som betalar högst löner i Sverige

Här är bolagen som ger mest klirr i kassan. .

VA - 9 timmar sedan

Efter försäljningsfiaskot: Nu ska lyxbyggaren bygga lågprisbostäder

Bostadsutvecklaren Oscar Properties breddar sin verksamhet.  .

VA - 9 timmar sedan

Alibaba slog rekord under ”singeldagen” – sålde för 280 miljarder

Alibabas försäljning nådde nya höjder under söndagen.  .

VA - 10 timmar sedan

Triss i köpvärda aktier - men ett problembolag du gör klokt att sälja direkt

Vård, kontanthantering och industripärla lockar till köp på börsen just nu. .

VA - 10 timmar sedan

Kristerssons ministerlista klar

Ulf Kristersson är väl förberedd för statsministerjobbet. .

VA - 10 timmar sedan

Rynkmiljardärens nya bolag mot börsen

Q-Med-grundaren Bengt Ågerups nya bolag till börsen. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.