YLE > Svenskfinland

Thursday, 19 July, 19:03

Liknande nyheter

Taggar: Stefan, Damlinny vd för , Vasa, ElektriskaDet är , ett inspirerande uppdrag
YLE - 13 jun 17 kl. 17:38

Stefan Damlin: Vi behöver ett nytt sätt att tänka

Marinmarknaden har ännu inte repat sig. Ändå var det idel optimistiska tongångar när Wärtsilä på tisdagen visade upp sin 31-motor i Vasa. - Vi presenterar världens effektivaste fyrtaktsmotor så det är klart att vi är stolta, säger Stefan Damlin, vd för Wärtsilä Finland.

YLE - 13 jun 17 kl. 17:38

Wärtsiläs Stefan Damlin: Vi behöver ett nytt sätt att tänka

Marinmarknaden har ännu inte repat sig. Ändå var det idel optimistiska tongångar när Wärtsilä på tisdagen visade upp sin 31-motor i Vasa. - Vi presenterar världens effektivaste fyrtaktsmotor så det är klart att vi är stolta, säger Stefan Damlin, vd för Wärtsilä Finland.

YLE - 29 apr 15 kl. 16:34

Sämre resultat för Vasa Elektriska

Det varma vädret i kombination med sjunkande marknadspriser resulterade i ett sämre resultat för koncernen Vasa Elektriska jämfört med 2013. Koncernens omsättning sjönk som en följd av minskad elhandel, konstateras i årsberättelsen för 2014. Omsättningen sjönk med 7,7 miljoner euro, från 149,3 till 141,6 miljoner.

YLE - 29 okt 13 kl. 14:23

Vasa elektriska finansierar inte Fennovoimas kärnkraftsbygge

Vasa elektriska deltar inte i den fortsatta finansieringen av Fennovoimas kärnkraftsprojekt i Pyhäjoki, Vasa elektriska blev delägare i Fennovoima via företagsfusioner i år. Vasa elektriska har varit delägare i Voimajunkkarit sedan början av juni i år, då Hiirikosken Energia fusionerades med bolaget efter att övergått i Vasa elektriskas ägo vid årsskiftet. Ägandet är obetydligt och berättigar till en andel i kraftverket på endast knappt två megawatt.

YLE - 16 maj 14 kl. 13:57

Vasa elektriska håller tidtabellen

Den stora ombyggnationen invid Brändö bron i Vasa elektriskas regi håller tidtabellen. Bygget ska bli kontorslokaler för 150 anställda. Kontorsbyggnaden vid Norra Stadsfjärden i Vasa byggs bokstavligen på vatten.

YLE - 31 mar 15 kl. 17:14

Vasa Elektriska investerar i vindkraft

Vasa Elektriska investerar i en ny vindkraftspark i Ilmola. EPV Energi Ab har fattat beslut om byggandet av vindkraftverken. Parken kommer att bestå av 16 vindkraftverk som producerar el som motsvarar förbrukningen hos 10 000 egnahemshus per år.

YLE - 29 okt 13 kl. 14:15

Vasa Elektriska hoppar av kärnkraftsbygge

Vasa Elektriskas styrelse har beslutat att inte delta i den fortsatta finansieringen av Fennovoimas kärnkraftverksprojekt. Samtidigt är Vasa Elektriska berett att sälja sina aktier i Voimajunkkarit, där har Vasa Elektriska varit delägare sedan början av juni. Ägarandelen berättigar till en andel i kraftverket på knappt två megawatt.

YLE - 30 maj 13 kl. 14:34

Hiirikosken Energia fusioneras med Vasa Elektriska

Elbolaget Hiirikosken Energia i Lillkyro fusioneras med Vasa elektriska i början av juni. Bolaget ägdes av Lillkyro kommun fram till slutet av år 2012 då Vasa Elektriska köpte kommunens aktier som en del i kommunfusionen mellan Vasa och Lillkyro. De anställda vid Hiirikosken Energia övergår som gamla anställda till Vasa Elktriska och dess dotterbolag.

YLE - 21 jan 15 kl. 18:24

Varmt fjolår negativt för Vasa Elektriska

Energikoncernen Vasa Elektriska sålde mindre energi i fjol än året innan. På värmesidan var minskningen hela tolv procent. År 2014 var varmare än genomsnittet, vilket minskade uppvärmningsbehovet med tolv procent enligt uppgifter från Vasa Elektriska.

YLE - 08 dec 15 kl. 11:48

Vasa elektriska blir bostäder

Fastighetsbolaget PSJ Holding har köpt Vasa elektriskas tidigare huvudkontor på Kyrkoesplanaden. Fastigheten omvandlas delvis till bostadshus. Köpet genomfördes i slutet av november månad, men Jukka Hirviniemi, vd på Vasaföretaget PSJ Holding säger att förhandlingarna tog ett helt år.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Extremhettan gör att algblomningen ökar -nu finns det blågröna alger i Österbotten

Det långvariga varma och vindstilla vädret gynnar de blågröna algerna. Närings-, trafik- och miljöcentralen (NTM) meddelar att invånare nu rapporterat algobservationer i Österbotten..

YLE - 3 timmar sedan

Uefas grova miss: "Före detta spelaren Tim Sparv" – bad snabbt om ursäkt och lovade bjuda landslagskaptenen på kaffe

Det finska fotbollslandslagets kapten Tim Sparv är på plats på U19-EM som ambassadör för det europeiska fotbollsförbundet Uefa. I samband med detta gjorde Uefa en grov miss och kallade Sparv för en före detta spelare i en Tweet..

YLE - 3 timmar sedan

Vbl: Ytterligare en frisläppt i det misstänkta Laiheladråpet

Under torsdagen släpptes den kvinna som polisen hållit skäligen misstänkt för ett dråp i Laihela på fri fot, skriver Vasabladet. Kvinnan har hållits häktad i en och en halv vecka..

YLE - 10 timmar sedan

Rejält upp för ABB under andra kvartalet

ABB presenterade under torsdagsmorgonen lysande siffror för sitt andra kvartal. Vinsten ökade med hela 30 procent jämfört med samma siffror ifjol..

YLE - 5 timmar sedan

Lokalt live: Fotbollsyran har intagit Vasa

EM-slutspelet för under 19-åringar pågar som bäst i Vasa och på torget är fotbollsfesten i full gång. Yle Österbotten sänder direkt från Vasa torg klockan 14.30..

YLE - 6 timmar sedan

Lantbrukarna kämpar mot minskad lönsamhet: "Reglering av livsmedelshandeln behövs"

Jordbruket har det tufft i Finland och inkomsten från lantbruken har i princip halverats på tio år. Tomas Långgård, förbundsstyrelseordförande för ÖSP, ser ändå en ljusning på längre sikt..

YLE - 9 timmar sedan

Wärtsiläs resultat klart positivt – orderingången upp med tio procent

Wärtsiläs halvårsrapport uppvisar en stabil omsättning, ökad orderingång och koncernen fortsätter framgångsrikt sälja serviceavtal till sina kunder. Antalet fartygsbeställningar har ändå sjunkit något..

YLE - 10 timmar sedan

Rejält upp under andra kvartalet för ABB

ABB presenterade under torsdagsmorgonen lysande siffror för sitt andra kvartal. Vinsten ökade med hela 30 procent jämfört med samma siffror ifjol..

YLE - 13 timmar sedan

Tomatpriserna rasade efter midsommar – odlare kan ändå få ett hyfsat resultat

Priserna på tomat rasade efter midsommar, men läget håller på att stabiliseras som bäst. Det är inte särskilt onormalt i branschen att priserna rasar just den perioden..

YLE - 13 timmar sedan

Wasa Station går framåt – bygglovsansökan före årsskiftet

Arbetet med planeringen av Wasa Station på det gamla busstationsområdet i Vasa fortsätter. Går allt väl kan bygglovsansökan lämnas in före årsskiftet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.