YLE > Svenskfinland

Monday, 17 December, 19:51

Liknande nyheter

Taggar: Stefan, Damlinny vd för , Vasa, ElektriskaDet är , ett inspirerande uppdrag
YLE - 13 jun 17 kl. 17:38

Stefan Damlin: Vi behöver ett nytt sätt att tänka

Marinmarknaden har ännu inte repat sig. Ändå var det idel optimistiska tongångar när Wärtsilä på tisdagen visade upp sin 31-motor i Vasa. - Vi presenterar världens effektivaste fyrtaktsmotor så det är klart att vi är stolta, säger Stefan Damlin, vd för Wärtsilä Finland.

YLE - 13 jun 17 kl. 17:38

Wärtsiläs Stefan Damlin: Vi behöver ett nytt sätt att tänka

Marinmarknaden har ännu inte repat sig. Ändå var det idel optimistiska tongångar när Wärtsilä på tisdagen visade upp sin 31-motor i Vasa. - Vi presenterar världens effektivaste fyrtaktsmotor så det är klart att vi är stolta, säger Stefan Damlin, vd för Wärtsilä Finland.

YLE - 29 apr 15 kl. 16:34

Sämre resultat för Vasa Elektriska

Det varma vädret i kombination med sjunkande marknadspriser resulterade i ett sämre resultat för koncernen Vasa Elektriska jämfört med 2013. Koncernens omsättning sjönk som en följd av minskad elhandel, konstateras i årsberättelsen för 2014. Omsättningen sjönk med 7,7 miljoner euro, från 149,3 till 141,6 miljoner.

YLE - 29 okt 13 kl. 14:23

Vasa elektriska finansierar inte Fennovoimas kärnkraftsbygge

Vasa elektriska deltar inte i den fortsatta finansieringen av Fennovoimas kärnkraftsprojekt i Pyhäjoki, Vasa elektriska blev delägare i Fennovoima via företagsfusioner i år. Vasa elektriska har varit delägare i Voimajunkkarit sedan början av juni i år, då Hiirikosken Energia fusionerades med bolaget efter att övergått i Vasa elektriskas ägo vid årsskiftet. Ägandet är obetydligt och berättigar till en andel i kraftverket på endast knappt två megawatt.

YLE - 16 maj 14 kl. 13:57

Vasa elektriska håller tidtabellen

Den stora ombyggnationen invid Brändö bron i Vasa elektriskas regi håller tidtabellen. Bygget ska bli kontorslokaler för 150 anställda. Kontorsbyggnaden vid Norra Stadsfjärden i Vasa byggs bokstavligen på vatten.

YLE - 31 mar 15 kl. 17:14

Vasa Elektriska investerar i vindkraft

Vasa Elektriska investerar i en ny vindkraftspark i Ilmola. EPV Energi Ab har fattat beslut om byggandet av vindkraftverken. Parken kommer att bestå av 16 vindkraftverk som producerar el som motsvarar förbrukningen hos 10 000 egnahemshus per år.

YLE - 29 okt 13 kl. 14:15

Vasa Elektriska hoppar av kärnkraftsbygge

Vasa Elektriskas styrelse har beslutat att inte delta i den fortsatta finansieringen av Fennovoimas kärnkraftverksprojekt. Samtidigt är Vasa Elektriska berett att sälja sina aktier i Voimajunkkarit, där har Vasa Elektriska varit delägare sedan början av juni. Ägarandelen berättigar till en andel i kraftverket på knappt två megawatt.

YLE - 30 maj 13 kl. 14:34

Hiirikosken Energia fusioneras med Vasa Elektriska

Elbolaget Hiirikosken Energia i Lillkyro fusioneras med Vasa elektriska i början av juni. Bolaget ägdes av Lillkyro kommun fram till slutet av år 2012 då Vasa Elektriska köpte kommunens aktier som en del i kommunfusionen mellan Vasa och Lillkyro. De anställda vid Hiirikosken Energia övergår som gamla anställda till Vasa Elktriska och dess dotterbolag.

YLE - 21 jan 15 kl. 18:24

Varmt fjolår negativt för Vasa Elektriska

Energikoncernen Vasa Elektriska sålde mindre energi i fjol än året innan. På värmesidan var minskningen hela tolv procent. År 2014 var varmare än genomsnittet, vilket minskade uppvärmningsbehovet med tolv procent enligt uppgifter från Vasa Elektriska.

YLE - 08 dec 15 kl. 11:48

Vasa elektriska blir bostäder

Fastighetsbolaget PSJ Holding har köpt Vasa elektriskas tidigare huvudkontor på Kyrkoesplanaden. Fastigheten omvandlas delvis till bostadshus. Köpet genomfördes i slutet av november månad, men Jukka Hirviniemi, vd på Vasaföretaget PSJ Holding säger att förhandlingarna tog ett helt år.

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Chefsläkare i Jakobstad: Troligt att personer i karantän haft mässling – inga misstankar om andra smittade

Inga nya fall av mässling har upptäckts i Jakobstadsregionen, men det är sannolikt att några av de personer som varit i karantän insjuknat i mässling, säger chefsläkare Pia-Maria Sjöström i ett pressmeddelande..

YLE - 4 timmar sedan

Busslinjen Runsor express fortsätter i vår – Vasaborna hittar till bussen

Turen klockan 7.30 från Västervik är den populäraste, då har bussen, med plats för 23 passagerare, varit nästan fullsatt. De flesta åker hela vägen från Västervik och Gerby till Runsor..

YLE - 9 timmar sedan

ABB säljer Power Grids till Hitachi

ABB meddelade på måndagen att man ska sälja ABB Power Grids till japanska Hitachi. Den här affären kommer att skapa ett nytt ABB, som blir en ledande aktör inom det digitala området, säger ABB:s vd Ulrich Spiesshofer..

YLE - 13 timmar sedan

Seinäjoki tio år efter fusionen – från uppslitande folkomröstning till en enad kommun

Vid årsskiftet har det gått tio år sedan Seinäjoki gick samman med Nurmo och Ylistaro. Efter det har mycket hänt i det nya Seinäjoki – både positivt och negativt. Vilka paralleller kan man dra till fusionsplanerna mellan Vasa och Korsholm?.

YLE - Igår: 18:00

Strandfyndets kulturella värde - Jonathan del Pozo Rieger bemöter Peter Lüttges recension av Vasas flora och faunas tyska album

Metviken - översätta eller inte? Jonathan del Pozo Rieger som står för översättningarna av låtarna till tyska diskuterar översättningar och vad ett konstverk är värt..

YLE - Igår: 14:40

Simon Skrabb vill inte starta några rykten, men blickar redan vidare i karriären: "Tiden börjar ju vara inne"

Simon Skrabb sade redan när han flyttade från Jakobstad och FF Jaro till allsvenskan att Sverige bara är ett mellansteg på vägen. Hans dröm och mål är alltjämt spel i de större ligorna i Europa. Nu handlar det om att vara hel och spela så bra som möjligt så kan en massa grejer hända under året, säger Skrabb till Yle Sporten..

YLE - Igår: 14:14

PET-CT-maskinen anländer snart till Vasa

I slutet av december anländer en PET-CT-röntgenapparat till Vasa centralsjukhus. Maskinen är efterlängtad och kommer att ge ett lyft, inte minst för patienterna säger överskötare Birgitta Ivars..

YLE - Igår: 08:46

Snart får Romeo jullov efter första terminen i Vikinga skola – "Välkomnandet vi har fått i Vikinga har varit otroligt hjärtligt"

I dagarna avslutar Romeo sin första termin i Vikinga skola i Vasa. Länge var det oklart var han skulle börja skolan eftersom Vasa Övningsskola inte ville ta emot honom..

YLE - Igår: 08:18

Träna minnet och bli smartare? Ny forskning visar att effekterna av minnesträning är mycket begränsade

Frågan om man kan träna upp sitt minne och på så sätt bli smartare har länge varit kontroversiell. Läs om de nyaste forskningsrönen och Daniel Fellmans tre tips för ett bättre minne..

YLE - I förrgår: 11:50

Forskare anser att du kan äta din julskinka utan klimatångest – en typisk julskinka orsakar upp till 40 kilo koldioxidutsläpp

Hur stor klimatpåverkan en inhemsk julskinka har är svårt att mäta exakt. Flera forskare tycker att folk ska få äta julskinka utan att skuldbeläggas, men skinkan kan vara ett sätt att konkretisera klimatdiskussionen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.