YLE > Svenskfinland

Wednesday, 26 September, 00:36

YLE - 17 apr 18 kl. 08:34

Stefan Damlin ny vd för Vasa Elektriska – "Det är ett inspirerande uppdrag"Efter 25 år inom Wärtsilä går Stefan Damlin över till Vasa Elektriska i augusti. Damlin efterträder Hannu Linna som går i pension..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Damlin, Vasa Elektriska, Wärtsilä, Stefan Damlin, Hannu Linna

Dela artikeln

442 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stefan, Damlinny vd för , Vasa, ElektriskaDet är , ett inspirerande uppdrag
YLE - 13 jun 17 kl. 17:38

Stefan Damlin: Vi behöver ett nytt sätt att tänka

Marinmarknaden har ännu inte repat sig. Ändå var det idel optimistiska tongångar när Wärtsilä på tisdagen visade upp sin 31-motor i Vasa. - Vi presenterar världens effektivaste fyrtaktsmotor så det är klart att vi är stolta, säger Stefan Damlin, vd för Wärtsilä Finland.

YLE - 13 jun 17 kl. 17:38

Wärtsiläs Stefan Damlin: Vi behöver ett nytt sätt att tänka

Marinmarknaden har ännu inte repat sig. Ändå var det idel optimistiska tongångar när Wärtsilä på tisdagen visade upp sin 31-motor i Vasa. - Vi presenterar världens effektivaste fyrtaktsmotor så det är klart att vi är stolta, säger Stefan Damlin, vd för Wärtsilä Finland.

YLE - 29 apr 15 kl. 16:34

Sämre resultat för Vasa Elektriska

Det varma vädret i kombination med sjunkande marknadspriser resulterade i ett sämre resultat för koncernen Vasa Elektriska jämfört med 2013. Koncernens omsättning sjönk som en följd av minskad elhandel, konstateras i årsberättelsen för 2014. Omsättningen sjönk med 7,7 miljoner euro, från 149,3 till 141,6 miljoner.

YLE - 29 okt 13 kl. 14:23

Vasa elektriska finansierar inte Fennovoimas kärnkraftsbygge

Vasa elektriska deltar inte i den fortsatta finansieringen av Fennovoimas kärnkraftsprojekt i Pyhäjoki, Vasa elektriska blev delägare i Fennovoima via företagsfusioner i år. Vasa elektriska har varit delägare i Voimajunkkarit sedan början av juni i år, då Hiirikosken Energia fusionerades med bolaget efter att övergått i Vasa elektriskas ägo vid årsskiftet. Ägandet är obetydligt och berättigar till en andel i kraftverket på endast knappt två megawatt.

YLE - 16 maj 14 kl. 13:57

Vasa elektriska håller tidtabellen

Den stora ombyggnationen invid Brändö bron i Vasa elektriskas regi håller tidtabellen. Bygget ska bli kontorslokaler för 150 anställda. Kontorsbyggnaden vid Norra Stadsfjärden i Vasa byggs bokstavligen på vatten.

YLE - 31 mar 15 kl. 17:14

Vasa Elektriska investerar i vindkraft

Vasa Elektriska investerar i en ny vindkraftspark i Ilmola. EPV Energi Ab har fattat beslut om byggandet av vindkraftverken. Parken kommer att bestå av 16 vindkraftverk som producerar el som motsvarar förbrukningen hos 10 000 egnahemshus per år.

YLE - 29 okt 13 kl. 14:15

Vasa Elektriska hoppar av kärnkraftsbygge

Vasa Elektriskas styrelse har beslutat att inte delta i den fortsatta finansieringen av Fennovoimas kärnkraftverksprojekt. Samtidigt är Vasa Elektriska berett att sälja sina aktier i Voimajunkkarit, där har Vasa Elektriska varit delägare sedan början av juni. Ägarandelen berättigar till en andel i kraftverket på knappt två megawatt.

YLE - 30 maj 13 kl. 14:34

Hiirikosken Energia fusioneras med Vasa Elektriska

Elbolaget Hiirikosken Energia i Lillkyro fusioneras med Vasa elektriska i början av juni. Bolaget ägdes av Lillkyro kommun fram till slutet av år 2012 då Vasa Elektriska köpte kommunens aktier som en del i kommunfusionen mellan Vasa och Lillkyro. De anställda vid Hiirikosken Energia övergår som gamla anställda till Vasa Elktriska och dess dotterbolag.

YLE - 21 jan 15 kl. 18:24

Varmt fjolår negativt för Vasa Elektriska

Energikoncernen Vasa Elektriska sålde mindre energi i fjol än året innan. På värmesidan var minskningen hela tolv procent. År 2014 var varmare än genomsnittet, vilket minskade uppvärmningsbehovet med tolv procent enligt uppgifter från Vasa Elektriska.

YLE - 08 dec 15 kl. 11:48

Vasa elektriska blir bostäder

Fastighetsbolaget PSJ Holding har köpt Vasa elektriskas tidigare huvudkontor på Kyrkoesplanaden. Fastigheten omvandlas delvis till bostadshus. Köpet genomfördes i slutet av november månad, men Jukka Hirviniemi, vd på Vasaföretaget PSJ Holding säger att förhandlingarna tog ett helt år.

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Kaskö vill rädda järnvägen – "Tre timmar från Seinäjoki en katastrof"

Kaskö stad hoppas att ett nytt föreningssamarbete ska lyckas rädda järnvägen. I slutet av 2019 upphör allt underhåll på banavsnittet mellan Seinäjoki och Kaskö om man inte lyckas öka trafiken..

YLE - 5 timmar sedan

Korsholmsunga efterlyser egen ungdomsgård

De unga i Korsholm saknar en egen ungdomsgård. De nuvarande utrymmena i högstadiebyggnaden känns varken trivsamma eller trygga..

YLE - 7 timmar sedan

Framtidens sjukhus planeras i H-huset - 2022 får österbottningarna ta huset i bruk

Det är nu man börjar bygga det nya så kallade H-huset. I planeringen av mottagningsrummen och patientrummen används bland annat 3D-glasögon så att personalens representanter kan gå in i rummen för att se hur rummen kommer att fungera i verkligheten..

YLE - 11 timmar sedan

Vasa universitet vill lagra kyla i berggrunden

Vasa universitet ska försöka lagra kyla i berggrunden. Projektet har fått pengar ur Europeiska regionala utvecklingsfonden och av staten..

YLE - 13 timmar sedan

Tänk på hundens säkerhet - vargen dödar tiotals hundar per år

Vargen dödar varje år mellan 20 och 50 hundar i Finland. I jakttider är det bra att fundera på hundens säkerhet, konstaterar Finlands viltcentral..

YLE - 16 timmar sedan

Arbetslösheten i Österbotten har minskat betydligt

Arbetslösheten i Österbotten har gått ner med hela 22,5 procent jämfört med i fjol. Österbotten har fortfarande det bästa sysselsättningsläget på fastlandet..

YLE - 18 timmar sedan

Framgångsrik skola kräver god skolledning – forskare vill se pedagogiskt samspel från botten till topp

Det går att vända svaga skolresultat, inte bara hos en enskild elev utan för en hel region. Det visar forskning vid Åbo Akademi i Vasa. Redan nu omsätts lärorna i praktiken på sina håll i den kommunala skolvardagen..

YLE - Igår: 15:30

Klimatet har blivit varmare i alla större europeiska städer - Norden i topp

Fyra finländska städer, däribland Vasa, finns med på listan över de tio europeiska städer där medeltemperaturen har stigit mest. Det har det europeiska journalistnätverket EDJNet kommit till i en sammanställning av data från över hundra års väderobeservationer..

YLE - Igår: 14:30

Bokrecension: Med musiken dundrade en ny tid in i den finlandssvenska småstaden – Lars Sund skriver om ungdomlig frihetslängtan i skuggan av jantelag och cellulosafabriken

Småstad, cellulosafabrik, jantelag och en moders förväntan på sonens framtid. Det är utgångspunkten för en imponerande berättelse om generationer som krockar, om rock och jazz och ett samhälle i förändring..

YLE - Igår: 12:59

Minderårig Vasabo står åtalad - planerade massaker i skola i Vöråstan

En 17-årig Vasabo står åtalad för falskt larm sedan han skrivit på nätet att han planerat en skolmassaker. Han åtalas också för att ha spridit sadistiska våldsvideor och barnporr..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.