YLE > Svenskfinland

Friday, 27 April, 06:42

YLE - 17 apr 18 kl. 08:34

Stefan Damlin ny vd för Vasa Elektriska – "Det är ett inspirerande uppdrag"Efter 25 år inom Wärtsilä går Stefan Damlin över till Vasa Elektriska i augusti. Damlin efterträder Hannu Linna som går i pension..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Damlin, Vasa Elektriska, Wärtsilä, Stefan Damlin, Hannu Linna

Dela artikeln

442 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stefan, Damlinny vd för , Vasa, ElektriskaDet är , ett inspirerande uppdrag
YLE - 13 jun 17 kl. 17:38

Stefan Damlin: Vi behöver ett nytt sätt att tänka

Marinmarknaden har ännu inte repat sig. Ändå var det idel optimistiska tongångar när Wärtsilä på tisdagen visade upp sin 31-motor i Vasa. - Vi presenterar världens effektivaste fyrtaktsmotor så det är klart att vi är stolta, säger Stefan Damlin, vd för Wärtsilä Finland.

YLE - 13 jun 17 kl. 17:38

Wärtsiläs Stefan Damlin: Vi behöver ett nytt sätt att tänka

Marinmarknaden har ännu inte repat sig. Ändå var det idel optimistiska tongångar när Wärtsilä på tisdagen visade upp sin 31-motor i Vasa. - Vi presenterar världens effektivaste fyrtaktsmotor så det är klart att vi är stolta, säger Stefan Damlin, vd för Wärtsilä Finland.

YLE - 29 apr 15 kl. 16:34

Sämre resultat för Vasa Elektriska

Det varma vädret i kombination med sjunkande marknadspriser resulterade i ett sämre resultat för koncernen Vasa Elektriska jämfört med 2013. Koncernens omsättning sjönk som en följd av minskad elhandel, konstateras i årsberättelsen för 2014. Omsättningen sjönk med 7,7 miljoner euro, från 149,3 till 141,6 miljoner.

YLE - 29 okt 13 kl. 14:23

Vasa elektriska finansierar inte Fennovoimas kärnkraftsbygge

Vasa elektriska deltar inte i den fortsatta finansieringen av Fennovoimas kärnkraftsprojekt i Pyhäjoki, Vasa elektriska blev delägare i Fennovoima via företagsfusioner i år. Vasa elektriska har varit delägare i Voimajunkkarit sedan början av juni i år, då Hiirikosken Energia fusionerades med bolaget efter att övergått i Vasa elektriskas ägo vid årsskiftet. Ägandet är obetydligt och berättigar till en andel i kraftverket på endast knappt två megawatt.

YLE - 16 maj 14 kl. 13:57

Vasa elektriska håller tidtabellen

Den stora ombyggnationen invid Brändö bron i Vasa elektriskas regi håller tidtabellen. Bygget ska bli kontorslokaler för 150 anställda. Kontorsbyggnaden vid Norra Stadsfjärden i Vasa byggs bokstavligen på vatten.

YLE - 31 mar 15 kl. 17:14

Vasa Elektriska investerar i vindkraft

Vasa Elektriska investerar i en ny vindkraftspark i Ilmola. EPV Energi Ab har fattat beslut om byggandet av vindkraftverken. Parken kommer att bestå av 16 vindkraftverk som producerar el som motsvarar förbrukningen hos 10 000 egnahemshus per år.

YLE - 29 okt 13 kl. 14:15

Vasa Elektriska hoppar av kärnkraftsbygge

Vasa Elektriskas styrelse har beslutat att inte delta i den fortsatta finansieringen av Fennovoimas kärnkraftverksprojekt. Samtidigt är Vasa Elektriska berett att sälja sina aktier i Voimajunkkarit, där har Vasa Elektriska varit delägare sedan början av juni. Ägarandelen berättigar till en andel i kraftverket på knappt två megawatt.

YLE - 30 maj 13 kl. 14:34

Hiirikosken Energia fusioneras med Vasa Elektriska

Elbolaget Hiirikosken Energia i Lillkyro fusioneras med Vasa elektriska i början av juni. Bolaget ägdes av Lillkyro kommun fram till slutet av år 2012 då Vasa Elektriska köpte kommunens aktier som en del i kommunfusionen mellan Vasa och Lillkyro. De anställda vid Hiirikosken Energia övergår som gamla anställda till Vasa Elktriska och dess dotterbolag.

YLE - 21 jan 15 kl. 18:24

Varmt fjolår negativt för Vasa Elektriska

Energikoncernen Vasa Elektriska sålde mindre energi i fjol än året innan. På värmesidan var minskningen hela tolv procent. År 2014 var varmare än genomsnittet, vilket minskade uppvärmningsbehovet med tolv procent enligt uppgifter från Vasa Elektriska.

YLE - 08 dec 15 kl. 11:48

Vasa elektriska blir bostäder

Fastighetsbolaget PSJ Holding har köpt Vasa elektriskas tidigare huvudkontor på Kyrkoesplanaden. Fastigheten omvandlas delvis till bostadshus. Köpet genomfördes i slutet av november månad, men Jukka Hirviniemi, vd på Vasaföretaget PSJ Holding säger att förhandlingarna tog ett helt år.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Viola Storbacka ny rektor för Kronoby gymnasium

Viola Storbacka blir ny rektor för Kronoby gymnasium. Hon efterträder Erland Slotte som går i pension..

YLE - 45 minuter sedan

I Kvevlax samsas elever och byggjobbare om utrymmet

Skolor renoveras och byggs ut med jämna mellanrum. Bland annat i Korsholm renoveras just nu Kvevlax skola, samtidigt byggs den ut för att inrymma fler elever när fyra byskolor stänger hösten 2019.

YLE - 1 timme sedan

Bokrecension: Kärnfysiken möter kärnfamiljen i imponerande debut

Emma Ahlgren vann första pris i Arvid Mörne-tävlingen år 2012. I vår debuterar hon som poet med samlingen Isotopia som skildrar splittring och sönderfall..

YLE - 1 timme sedan

Svenska gymnasiet i Karleby flyttar bort – kommer att flera år att åtgärda fuktproblemen

Svenska gymnasiet i Karleby flyttar till ny adress i höst. Skolan kommer att finnas i tillfälliga utrymmen i mellan tre och fem år..

YLE - 15 timmar sedan

Valmet på rekryteringsturné – stort intresse i Vasa

Intresset var stort då Valmet Automotives rekryteringsturné kom till Vasa på torsdagen. Över 150 personer sökte sig till torget med seriöst intresse för att jobba i bilfabriken i Nystad..

YLE - 15 timmar sedan

När servicen centraliseras tar byborna saken i egna händer – Bergö ett praktexempel

Vad händer med landsbygden när förvaltningsområdena blir större? Den frågan vill nu landsbygdspolitiska rådet ta reda på tillsammans med Åbo Akademi. Bergö i Malax fungerar som ett praktexempel på hur man kan hålla landsbygden livskraftig..

YLE - 16 timmar sedan

Kokkotyöstiftelsen startar ungdomsverkstad i Jakobstad – ska erbjuda unga en mjukstart

Kokkotyöstiftelsen startar en ungdomsverkstad i Jakobstad. Verkstaden ska fungera enligt lågtröskelmodell och vara ett första steg för den unga tillbaka till studie- eller arbetsliv..

YLE - 18 timmar sedan

Wärtsilä utvecklade automatiskt system för tilläggning för färjor – "mindre risk för mänskliga fel"

Den finländska teknologikoncernen Wärtsilä meddelar att bolaget har utvecklat och testat världens första automatiska system för ankomst och tilläggning för färjor..

YLE - 19 timmar sedan

Han kör sin bil på potatisskal och grispiss – allt fler väljer gasdrivna bilar

I dag finns omkring 3700 gasdrivna bilar i Finland, och antalet väntas öka med minst 1000 i år. I Karleby finns tre gasbilister, Jan-Ove Nyman är en av dem..

YLE - Igår: 04:26

Frys startade fredagens radhusbrand i Kelviå – brandvägg saknades

Det var sannolikt en frys som orsakade branden i radhuset i Kelviå i fredags. Radhuset saknade brandväggar och elden spred sig i på mellantaket totalförstörde hela byggnaden..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.