Expressen > Nyheter

Monday, 16 July, 14:31

Expressen - 17 apr 18 kl. 08:34

Polisbristen orsakar stora problem i flera kommunerPoliserna lyser med sin frånvaro i Trelleborg, Svedala och Vellinge kommun.Den stora polisbristen gör att färre brott kan utredas och att polisen tvingas prioritera grov brottslighet och akuta utryckningar.– Ett samhälle kräver också närvaro från polisen när gäller brottsförebyggande arbete. Nu är risken att detta uteblir, säger Svedalas kommunalråd Linda Allansson Wester (M) till Sydsvenskan..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Trelleborg, Vellinge, Svedalas, Linda Allansson Wester, Sydsvenskan

Dela artikeln

65 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Polisbristen, orsakarstora problem i flera , kommuner
SR - 03 okt 16 kl. 22:00

Kommunalråd protesterade mot polisbristen

Kommunalråd från 18 norrländska kommuner uppvaktade inrikesminister Anders Ygeman för att diskutera polisbristen i glesbygden..

Sydsvenskan - 12 feb 11 kl. 06:30

Större trygghet i Skånes rika kommuner

Att känna trygghet i vardagen är en klassfråga. Polisens undersökning visar att invånare i rika Skånekommuner generellt känner sig tryggare än boende i fattigare kommuner.
Båstad, Sjöbo, Lomma, Ängelholm och Lund ?

Expressen - 28 aug 16 kl. 11:21

Åklagare: Polisbristen slår mot utsatta barn

Kammaråklagare Emma Berge i Växjö slår larm om hur polisbristen drabbar utsatta barn. Utredningarna tar för lång tid eftersom det finns för få poliser. – Du kan ju tänka dig situationen att ett barn har berättat för en vuxen att han eller hon har blivit slagen och det blir en polisanmälan och sedan händer ingenting, säger Emma Berge..

Kristianstadsbladet - 23 feb 17 kl. 16:00

Ygeman svarar om polisbristen

Regionens ledande politiker skrev brev till inrikesminister Anders Ygeman om polisbristen i Skåne. Nu har svaret kommit: Vänta och se..

Trelleborgs Allehanda - 23 feb 17 kl. 16:00

Ministern svarar om polisbristen i Skåne

Regionens ledande politiker skrev brev till inrikesminister Anders Ygeman om polisbristen i Skåne..

YA - 23 feb 17 kl. 16:00

Ministern svarar om polisbristen i Skåne

Regionens ledande politiker skrev brev till inrikesminister Anders Ygeman om polisbristen i Skåne..

NSD - 25 mar 17 kl. 18:02

Ygeman om polisbristen: "Ständig utmaning för polisen i norr"

Arbete över landsgränsen, det är en av lösningarna på polisbristen, menar inrikesminister Anders Ygeman (S)..

ÖstersundsPosten - 11 nov 17 kl. 12:51

DEBATT: Att lösa polisbristen är ett nationellt samhällsintresse

Glest mellan polisstationer, långa tider vid utryckning och svårt för poliser att få uppbackning av kollegor när så krävs. Polisbristen påverkar tryggheten i samhället. Vi är inte tillräckligt mång....

Trelleborgs Allehanda - 21 nov 17 kl. 00:01

Att lösa polisbristen är ett nationellt samhällsintresse

Skjutningar i utsatta områden, många vapen i omlopp samtidigt som det är färre poliser ute på gator och torg påverkar allmänhetens förtroende för polisen. I vissa delar av regionen är det glest mellan polispatrullerna och det är svårt att komma vid alla larm. Polisbristen i hela region Syd påverkar tryggheten i samhället.

BT - 27 dec 17 kl. 08:18

Ny polisutbildning förvärrar polisbristen

Den nya polisutbildningen i Malmö kommer på kort sikt att förvärra polisbristen i region Syd, varnar Polisförbundet. Lärarna rekryteras inom poliskåren - ofta erfarna, specialiserade poliser, som inte ersätts när de försvinner till polisutbildningen.(TT).

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 5 minuter sedan

Eritreansk ambassad öppnas i Addis Abeba

Efter fredsavtal, öppnade flyglinjer och statsbesök länderna emellan: Nu öppnar Eritreas ambassad i Addis Abeba, rapporterar Reuters..

Expressen - 30 minuter sedan

Enorm knarkhärva – smugglade 1,5 ton

I ett gränsöverskridande samarbete har polisen slagit till mot ett kriminellt närverk. Tio personer har gripits – varav en häktats i Sverige. Polisen misstänker att 1,5 ton narkotika har smugglats över landsgränser de senaste två åren..

Expressen - 30 minuter sedan

Dystert EU-besked till svenska bönder – efter extrema torkan

Regeringen tar krafttag för att hjälpa de svenska bönderna i torkan.Sven-Erik Bucht, S, lovar pengar från statskassan – men från EU ser det ut att bli kalla handen.En bov i dramat är brexit.

Expressen - 30 minuter sedan

Slut på provisoriska pass

Polisen i Göteborg meddelade under måndagen att det för tillfället inte går att tillverka provisoriska pass. Felet beror på att maskinen som tillverkar passen är trasig..

Expressen - 45 minuter sedan

Rekordhettan får svenskar att söka efterlängtad svalka

Rekordvärme i all ära – men nu vill många svenskar  ha svalka. På jämförelsesajten Pricerunner toppas sökningarna av luftkonditionering och fläktar. – En extrem värmebölja gör att vi jagar produkter som ger skugga och kyla, säger Nicklas Storåkers, vd för Pricerunner.

Expressen - 45 minuter sedan

Hon tar över vd-stolen på svenska Astra Zeneca

Katarina Ageborg, 52, blir ny Sverige-vd på läkemedelsjätten Astra Zeneca.Det skriver företaget i dag på Twitter."Det blir en spännande utmaning att ta över den här rollen och jag är samtidigt ödmjuk inför uppgiften", säger hon i ett pressmeddelande..

Expressen - 1 timme sedan

JUST NU: Husbil av vägen – minst en person till sjukhus

En husbil har kört av vägen på E4:an i Luleå. Två personer uppges vara ute ur bilen, varav den ena har hämtats av ambulans. .

Expressen - 1 timme sedan

Risk för stor flygstrejk i Spanien i sommar

Om spanska fackförbund och arbetsgivare inte kommer överens under de kommande två veckorna kan turister som ska till Barcelona, Palma och flera andra spanska städer möta smutsiga flygplatser och flyg samt drabbas av kraftiga förseningar och störningar under resan.Fackförbunden varslar om strejk för markpersonalen på samtliga statliga flygplatser..

Expressen - 1 timme sedan

Två personbilar i krock

Två personbilar krockade i Falkenberg tidigt på måndagseftermiddagen. Fyra personer ska vara inblandade i händelsen, ambulans är på väg till platsen. .

Expressen - 1 timme sedan

Melanias frukostmöte med finska presidenthustrun

Trumps Europaresa fortsätter. Under måndagen träffade det amerikanska presidentparet Finlands premiärminister Sauli Niinistö och hustrun Jenni Haukio över en frukost. "Ett bra samtal om vilka utmaningar våra länder står inför", skriver Melania Trump om mötet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.