Expressen > Nyheter

Tuesday, 24 April, 14:09

Expressen - 17 apr 18 kl. 08:34

Polisbristen orsakar stora problem i flera kommunerPoliserna lyser med sin frånvaro i Trelleborg, Svedala och Vellinge kommun.Den stora polisbristen gör att färre brott kan utredas och att polisen tvingas prioritera grov brottslighet och akuta utryckningar.– Ett samhälle kräver också närvaro från polisen när gäller brottsförebyggande arbete. Nu är risken att detta uteblir, säger Svedalas kommunalråd Linda Allansson Wester (M) till Sydsvenskan..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Trelleborg, Vellinge, Svedalas, Linda Allansson Wester, Sydsvenskan

Dela artikeln

62 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Polisbristen, orsakarstora problem i flera , kommuner
SR - 03 okt 16 kl. 22:00

Kommunalråd protesterade mot polisbristen

Kommunalråd från 18 norrländska kommuner uppvaktade inrikesminister Anders Ygeman för att diskutera polisbristen i glesbygden..

Sydsvenskan - 12 feb 11 kl. 06:30

Större trygghet i Skånes rika kommuner

Att känna trygghet i vardagen är en klassfråga. Polisens undersökning visar att invånare i rika Skånekommuner generellt känner sig tryggare än boende i fattigare kommuner.
Båstad, Sjöbo, Lomma, Ängelholm och Lund ?

Expressen - 28 aug 16 kl. 11:21

Åklagare: Polisbristen slår mot utsatta barn

Kammaråklagare Emma Berge i Växjö slår larm om hur polisbristen drabbar utsatta barn. Utredningarna tar för lång tid eftersom det finns för få poliser. – Du kan ju tänka dig situationen att ett barn har berättat för en vuxen att han eller hon har blivit slagen och det blir en polisanmälan och sedan händer ingenting, säger Emma Berge..

Kristianstadsbladet - 23 feb 17 kl. 16:00

Ygeman svarar om polisbristen

Regionens ledande politiker skrev brev till inrikesminister Anders Ygeman om polisbristen i Skåne. Nu har svaret kommit: Vänta och se..

Trelleborgs Allehanda - 23 feb 17 kl. 16:00

Ministern svarar om polisbristen i Skåne

Regionens ledande politiker skrev brev till inrikesminister Anders Ygeman om polisbristen i Skåne..

YA - 23 feb 17 kl. 16:00

Ministern svarar om polisbristen i Skåne

Regionens ledande politiker skrev brev till inrikesminister Anders Ygeman om polisbristen i Skåne..

NSD - 25 mar 17 kl. 18:02

Ygeman om polisbristen: "Ständig utmaning för polisen i norr"

Arbete över landsgränsen, det är en av lösningarna på polisbristen, menar inrikesminister Anders Ygeman (S)..

ÖstersundsPosten - 11 nov 17 kl. 12:51

DEBATT: Att lösa polisbristen är ett nationellt samhällsintresse

Glest mellan polisstationer, långa tider vid utryckning och svårt för poliser att få uppbackning av kollegor när så krävs. Polisbristen påverkar tryggheten i samhället. Vi är inte tillräckligt mång....

Trelleborgs Allehanda - 21 nov 17 kl. 00:01

Att lösa polisbristen är ett nationellt samhällsintresse

Skjutningar i utsatta områden, många vapen i omlopp samtidigt som det är färre poliser ute på gator och torg påverkar allmänhetens förtroende för polisen. I vissa delar av regionen är det glest mellan polispatrullerna och det är svårt att komma vid alla larm. Polisbristen i hela region Syd påverkar tryggheten i samhället.

BT - 27 dec 17 kl. 08:18

Ny polisutbildning förvärrar polisbristen

Den nya polisutbildningen i Malmö kommer på kort sikt att förvärra polisbristen i region Syd, varnar Polisförbundet. Lärarna rekryteras inom poliskåren - ofta erfarna, specialiserade poliser, som inte ersätts när de försvinner till polisutbildningen.(TT).

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Kolla din kommun – så slår utjämningen

Listans första kolumn är en rankning av landets 290 kommuner där den kommun som fick mest per invånare har nummer ett. Därefter står kommunnamnet och sist Inkomstutjämning, bidrag delat med avgift, i kronor per invånare enligt ”Kommunalekonomisk utjämning för kommuner, utjämningsåret 2018”.  Källa: Statistiska centralbyrån.

Expressen - 15 minuter sedan

Mamma Helenas skräck- händelse med sin bebis

Helena Hegg Stridh, 33, satt i bilen på väg hem.I baksätet hade hon sin två månader gamla dotter Tuva.Då åkte de in i mittvajern, voltade över i motsatt färdriktning och landade nere i diket.

Expressen - 15 minuter sedan

Ebbas mamma mötte Rakhmat Akilov i rätten

För drygt ett år sedan miste hon sin dotter. Elvaåriga Ebba Åkerlund blev terrordådets yngsta offer och i dag mötte Ebbas mamma Jeanette Rahkmat Akilov i rättssalen.  – Jag har blivit fråntagen min dotter.

Expressen - 1 timme sedan

Kriget mot terrorismen har skapat mer terror

I Jemen har det under decennier funnits ett hat mot USA. USA har också under decennier gjort militära operationer i landet. De har utfört drönarattacker och natträder, helt enkelt dödat människor, utan att formellt ha förklarat krig mot Jemen.

Expressen - 1 timme sedan

Låtsas ringa från Elgiganten – kapar sen offrens bank-ID

En kvinnlig seriebedragare har tömt flera äldres konton genom att kapa deras bank-ID.Nu kopplas hon till ett nytt, fräckt bluffupplägg som hittills lurat offer på hundratusentals kronor. Polisen varnar nu kvinnans metod.

Expressen - 1 timme sedan

24-åringen blev vräkt – efter hyresvärdens upptäckt

24-åringens många följare trodde att hon levde ett glamoröst lyxliv.Men när hyresvärden tog sig in i hemmet med en kamera fick de se en helt annan verklighet..

Expressen - 1 timme sedan

Larmet till gravida: Kaffe kan ge feta barn

Barn till mammor som druckit kaffe under graviditeten riskerar att drabbas av övervikt i skolåldern, enligt en ny forskningsstudie.Det gäller även mammor som haft en måttlig kaffekonsumtion på en till två koppar om dagen.– Koffein är en substans som man kan välja att minska eller helt avstå ifrån under graviditeten, säger Verena Sengpiel, docent inom obstetrik och gynekologi vid Sahlgrenska akademin, i ett pressmeddelande..

Expressen - 1 timme sedan

Biljettkontrollant fick kalla på polis

Vid 11.50 på tisdagen larmades polisen till Malmö Centralstation efter att en biljettkontrollant hamnat i tumult med två unga män.Med hjälp av ordningsvakter greps männen i väntan på polis..

Expressen - 1 timme sedan

Därför dröjer Löfvens besked om Almedalen

Trots att det bara är lite mer än två månader kvar till Almedalsveckan dröjer statsminister Stefan Löfven i sitt besked om han kommer eller ej, både till medierna och till arrangörerna. – Det han sa förra året gör det svårt för honom att komma, säger mediestrategen Brit Stakston. .

Expressen - 1 timme sedan

Pojke påkörd vid busshållplats

En pojke ska ha blivit påkörd vid Södervärns busshållplats.Polis och ambulans är på väg till platsen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.