Expressen > Nyheter

Friday, 14 December, 06:27

Expressen - 17 apr 18 kl. 08:34

Polisbristen orsakar stora problem i flera kommunerPoliserna lyser med sin frånvaro i Trelleborg, Svedala och Vellinge kommun.Den stora polisbristen gör att färre brott kan utredas och att polisen tvingas prioritera grov brottslighet och akuta utryckningar.– Ett samhälle kräver också närvaro från polisen när gäller brottsförebyggande arbete. Nu är risken att detta uteblir, säger Svedalas kommunalråd Linda Allansson Wester (M) till Sydsvenskan..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Trelleborg, Vellinge, Svedalas, Linda Allansson Wester, Sydsvenskan

Dela artikeln

65 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Polisbristen, orsakarstora problem i flera , kommuner
SR - 03 okt 16 kl. 22:00

Kommunalråd protesterade mot polisbristen

Kommunalråd från 18 norrländska kommuner uppvaktade inrikesminister Anders Ygeman för att diskutera polisbristen i glesbygden..

Sydsvenskan - 12 feb 11 kl. 06:30

Större trygghet i Skånes rika kommuner

Att känna trygghet i vardagen är en klassfråga. Polisens undersökning visar att invånare i rika Skånekommuner generellt känner sig tryggare än boende i fattigare kommuner.
Båstad, Sjöbo, Lomma, Ängelholm och Lund ?

YLE - 22 apr 14 kl. 04:54

Förtroendevalda i små kommuner kämpar hårt för en liten slant

I Kaskö får fullmäktigeledamöter inte mycket i hand för det arbete som de gör för kommunen. Arvodet är i dag 36 euro per sammanträde och efter skatt och partiskatt återstår inte många slantar i ledamöternas fickor. – Inte vet jag om det motsvarar precis det arbetet vi gör.

Expressen - 28 aug 16 kl. 11:21

Åklagare: Polisbristen slår mot utsatta barn

Kammaråklagare Emma Berge i Växjö slår larm om hur polisbristen drabbar utsatta barn. Utredningarna tar för lång tid eftersom det finns för få poliser. – Du kan ju tänka dig situationen att ett barn har berättat för en vuxen att han eller hon har blivit slagen och det blir en polisanmälan och sedan händer ingenting, säger Emma Berge..

Kristianstadsbladet - 23 feb 17 kl. 16:00

Ygeman svarar om polisbristen

Regionens ledande politiker skrev brev till inrikesminister Anders Ygeman om polisbristen i Skåne. Nu har svaret kommit: Vänta och se..

Trelleborgs Allehanda - 23 feb 17 kl. 16:00

Ministern svarar om polisbristen i Skåne

Regionens ledande politiker skrev brev till inrikesminister Anders Ygeman om polisbristen i Skåne..

YA - 23 feb 17 kl. 16:00

Ministern svarar om polisbristen i Skåne

Regionens ledande politiker skrev brev till inrikesminister Anders Ygeman om polisbristen i Skåne..

NSD - 25 mar 17 kl. 18:02

Ygeman om polisbristen: "Ständig utmaning för polisen i norr"

Arbete över landsgränsen, det är en av lösningarna på polisbristen, menar inrikesminister Anders Ygeman (S)..

ÖstersundsPosten - 11 nov 17 kl. 12:51

DEBATT: Att lösa polisbristen är ett nationellt samhällsintresse

Glest mellan polisstationer, långa tider vid utryckning och svårt för poliser att få uppbackning av kollegor när så krävs. Polisbristen påverkar tryggheten i samhället. Vi är inte tillräckligt mång....

Trelleborgs Allehanda - 21 nov 17 kl. 00:01

Att lösa polisbristen är ett nationellt samhällsintresse

Skjutningar i utsatta områden, många vapen i omlopp samtidigt som det är färre poliser ute på gator och torg påverkar allmänhetens förtroende för polisen. I vissa delar av regionen är det glest mellan polispatrullerna och det är svårt att komma vid alla larm. Polisbristen i hela region Syd påverkar tryggheten i samhället.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Nya bilderna: Estelle och Oscar på skattjakt på Öland

Här är prinsessan Estelle och prins Oscar på skattjakt med mamma Victoria och pappa Daniel på en strand på Öland. De somriga bilderna är från programmet ”Året med kungafamiljen”, som sänds på nyårsdagen. – Barnen tyckte att det var jätteroligt, de var verkligen engagerade, säger Sara Bull, som producerar programmet.

Expressen - 10 minuter sedan

Sanningen bakom Zlatans kungatavla

Porträttet på Zlatan Ibrahimovic med Drottning Silvia har väckt stor uppmärksamhet.Men anfallsstjärnan själv ligger inte bakom tavlan.Nu berättar skaparen Adi Omanovic, 33, om reaktionerna som strömmat in från Balkan och Kungahuset.

Expressen - 30 minuter sedan

Ambulanssjuksköterskans larm – när sjukvården ska spara pengar

Ambulanssjuksköterskan Andreas Ullgren i Skara slår larm efter ett sparförslag att dra in en ambulans nattetid.Han konstaterar att uppdragen ökar och att det är ett stort geografiskt område som ska täckas.– Det innebär en försämrad trygghet för invånarna.

Expressen - 30 minuter sedan

Det existerar en splittring i Centern

Centerns förhandlingar med Socialdemokraterna gick anmärkningsvärt väl - fram till i lördags.Torbjörn Nilsson skriver om de inre spänningarna i Annie Lööfs utåt sett så enade parti..

Expressen - 30 minuter sedan

Melania Trumps stora utseendeförändring

Melania Trump blev plötsligt betydligt mer lik svärdottern Ivanka.USA:s första dam överger sitt bruna hår – och har nu färgat det kraftigt blont.Hon överraskade alla när hon dök upp i en intervju med Fox News med sin nya hårfärg och det ändrar hennes utseende totalt, skriver Elle..

Expressen - 30 minuter sedan

Elva bilar i brand i Gävle

Elva bilar har skadats i en brand i Gävle. Larmet kom strax efter klockan fyra på fredagsmorgonen..

Expressen - 1 timme sedan

Jag älskar nakenbad – och du borde älska din kropp!

Vad jag älskar Kallbadshus och nakenbad. Alla äldre kvinnor i simmössor som sitter i den varma bastun som doftar eukalyptus och samtalar om matkuponger och det senaste avsnittet av Landet runt. Så obrydda över sina egna kroppar, kroppar som har burit dem ett helt liv förtjänar fasiken lite ånga och kompishäng.

Expressen - 2 timmar sedan

Storbrand i klädbutik i Krylbo

En kläd- och inredningsbutik i Krylbo har totalförts i en brand. Räddningstjänsten larmades strax efter midnatt och uppemot tolv brandmän bekämpade lågorna under natten..

Expressen - 3 timmar sedan

Brand vid examensfest vid Sjöstridsskolan

En lägenhet som tillhör Sjöstridsskolan i Karlskrona blev totalt utbränd under natten mot onsdagen..

Expressen - 3 timmar sedan

Tre häktade i sin frånvaro i äldrehärva

Tre personer har häktats i sin frånvaro av Uddevalla tingsrätt, misstänkta för inblandning i den äldreliga som tros ha härjat i hela landet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.