Expressen > Nyheter

Friday, 21 September, 23:29

Expressen - 17 apr 18 kl. 08:34

Polisbristen orsakar stora problem i flera kommunerPoliserna lyser med sin frånvaro i Trelleborg, Svedala och Vellinge kommun.Den stora polisbristen gör att färre brott kan utredas och att polisen tvingas prioritera grov brottslighet och akuta utryckningar.– Ett samhälle kräver också närvaro från polisen när gäller brottsförebyggande arbete. Nu är risken att detta uteblir, säger Svedalas kommunalråd Linda Allansson Wester (M) till Sydsvenskan..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Trelleborg, Vellinge, Svedalas, Linda Allansson Wester, Sydsvenskan

Dela artikeln

65 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Polisbristen, orsakarstora problem i flera , kommuner
SR - 03 okt 16 kl. 22:00

Kommunalråd protesterade mot polisbristen

Kommunalråd från 18 norrländska kommuner uppvaktade inrikesminister Anders Ygeman för att diskutera polisbristen i glesbygden..

Barometern - 17 timmar sedan

Nya majoriteter i minst tre av länets kommuner

Länets väljare strömmade åt alla håll i kommunvalet, och slutresultatet innebär nya majoriteter på flera håll. Centerpartiet gjorde ett kanonval främst i norr, medan Socialdemokraterna gick bakåt i alla kommuner utom två. Ändå får de tillsammans makten i minst fyra kommuner..

Sydsvenskan - 12 feb 11 kl. 06:30

Större trygghet i Skånes rika kommuner

Att känna trygghet i vardagen är en klassfråga. Polisens undersökning visar att invånare i rika Skånekommuner generellt känner sig tryggare än boende i fattigare kommuner.
Båstad, Sjöbo, Lomma, Ängelholm och Lund ?

YLE - 22 apr 14 kl. 04:54

Förtroendevalda i små kommuner kämpar hårt för en liten slant

I Kaskö får fullmäktigeledamöter inte mycket i hand för det arbete som de gör för kommunen. Arvodet är i dag 36 euro per sammanträde och efter skatt och partiskatt återstår inte många slantar i ledamöternas fickor. – Inte vet jag om det motsvarar precis det arbetet vi gör.

Expressen - 28 aug 16 kl. 11:21

Åklagare: Polisbristen slår mot utsatta barn

Kammaråklagare Emma Berge i Växjö slår larm om hur polisbristen drabbar utsatta barn. Utredningarna tar för lång tid eftersom det finns för få poliser. – Du kan ju tänka dig situationen att ett barn har berättat för en vuxen att han eller hon har blivit slagen och det blir en polisanmälan och sedan händer ingenting, säger Emma Berge..

Kristianstadsbladet - 23 feb 17 kl. 16:00

Ygeman svarar om polisbristen

Regionens ledande politiker skrev brev till inrikesminister Anders Ygeman om polisbristen i Skåne. Nu har svaret kommit: Vänta och se..

Trelleborgs Allehanda - 23 feb 17 kl. 16:00

Ministern svarar om polisbristen i Skåne

Regionens ledande politiker skrev brev till inrikesminister Anders Ygeman om polisbristen i Skåne..

YA - 23 feb 17 kl. 16:00

Ministern svarar om polisbristen i Skåne

Regionens ledande politiker skrev brev till inrikesminister Anders Ygeman om polisbristen i Skåne..

NSD - 25 mar 17 kl. 18:02

Ygeman om polisbristen: "Ständig utmaning för polisen i norr"

Arbete över landsgränsen, det är en av lösningarna på polisbristen, menar inrikesminister Anders Ygeman (S)..

ÖstersundsPosten - 11 nov 17 kl. 12:51

DEBATT: Att lösa polisbristen är ett nationellt samhällsintresse

Glest mellan polisstationer, långa tider vid utryckning och svårt för poliser att få uppbackning av kollegor när så krävs. Polisbristen påverkar tryggheten i samhället. Vi är inte tillräckligt mång....

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Efter risk för åtal: SVT stoppar Wallins program

I januari spelade Cissi Wallin in ett program för SVT om abortfrågan i Polen. Men SVT har skjutit på publiceringen. Efter risken för åtal stoppas publiceringen igen, något medieprofilen reagerar starkt på.

Expressen - 45 minuter sedan

Äldre man hittades död i skogen

En man i 70-årsåldern hittades på fredagskvällen avliden i skogen utanför Kristianstad.Han låg bredvid sin terrängskoter. Exakt vad som har hänt är oklart..

Expressen - 1 timme sedan

En person skjuten i Farsta

En person har hittats skadad i Farsta i södra Stockholm, skriver Aftonbladet. Starx innan 22 larmades polisen av flera personer som hört vad de uppfattat som skottlossning. .

Expressen - 1 timme sedan

Ax:son Johnson: Alliansen måste bryta beröringsskräcken mot SD

Bryt beröringsskräcken mot SD. Det är Antonia Ax:son Johnsons uppmaning till alliansen – för att de ska kunna ta makten.– Jag anser att man måste ha en mer pragmatisk syn på detta, och visa alla de människor som faktiskt röstat på SD respekt, säger näringslivsprofilen till Dagens industri..

Expressen - 1 timme sedan

Larm om skottlossning i Köpenhamn – flera skadade

Flera personer har skadats i en skottlossning i Köpenhamn, enligt Ekstrabladet.Enligt tidningen har skjutningen inträffat på Nørrebro strax efter klockan 21..

Expressen - 1 timme sedan

Katten Simba kom hem helt blodig i ansiktet

Christian Högenius, 36, katt Simba kom hem helt blodig i ansiktet mitt i natten.Käken var av, den saknade flera tänder och hade en blödning bakom ögat.Christian misstänker att någon med flit skadat hans katt.

Expressen - 2 timmar sedan

Partierna spenderade 349 miljoner – på valkampanjer

Riksdagspartierna har sammanlagt satsat 346 miljoner kronor på årets valkampanjer. Det är ungefär lika mycket som under valåret 2014 – men då räckte pengarna till EU-parlamentsvalet också. – Jag skulle gissa att merparten av pengarna har gått till sociala medier, säger medieforskaren Marie Grusell..

Expressen - 2 timmar sedan

Bilen blockerar Marias infart: ”Blir förbannad”

En felparkerad bil ställer sedan tre veckor tillbaka till stora problem för Maria Sundén, då den blockerar hennes infart.Fastighetsbolaget HFAB har lagt ansvaret på Securitas – som i sin tur har bollat tillbaka frågan till HFAB.– Jag blir förbannad och vet inte vart jag ska vända mig, säger Maria..

Expressen - 3 timmar sedan

Kungen på plats för att stötta Carl Philip

Motorintresserade kung Carl Gustaf tog sig till Mantorp park under fredagen för att se sonen prins Carl Philip tävla i årets sista Swedish GT.Det blåste kraftigt och kungen fick hålla hårt i hatten på läktaren. – Det är planerat att kungen ska vara på plats även i morgon, bekräftar Margareta Thorgren, kungahusets informationschef..

Expressen - 3 timmar sedan

Efter Kvällspostens avslöjande: Polisens anteckningar om Rosengårdsbor kan vara lagbrott

Malmöpolisen kan ha brutit mot brottsdatalagen, anser jurister som tidigare granskat myndighetens registreringar.Enligt polisen är listan som Kvällsposten avslöjat "internt arbetsmaterial".Samtidigt meddelar åklagaren som utredde polisens lista att hon "inte kommer ihåg ärendet".

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.