Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 21 August, 18:03

Dagens PS - 17 apr 18 kl. 07:19

Finansmannens aktieräd – äger nu halv miljardMellby Gård med finansmannen Rune Andersson i spetsen har ökat sitt innehav i klädkedjan KappAhl. På måndagen köpte storägaren 2 miljoner aktier till kursen 24,7 kronor enligt ägartjänsten Holdings, skriver Dagens industri. Rune Andersson har därmed ökat innehavet till 23 miljoner aktier, värda nästan 537 miljoner kronor. Det motsvarar knappt 29,6 procent av kapital och röster i bolaget. KappAhl-aktien stängde på 23,57 kronor på måndagen efter en uppgång med 3,2 procent..
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Gård, Rune Andersson, KappAhl, Holdings, Dagens, Andersson

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finansmannens, aktieräd, ägernu , halv, miljard
Dagens PS - 05 maj 17 kl. 10:19

Han säljer aktier och ger sig ut i rymden

Enligt Finwire har miljardären Jeff Bezos avyttrat aktier för motsvarande 8,3 miljarder kronor i Amazon – som gått upp 25 procent på börsen i år – för att satsa på sitt rymdbolag Blue Origin. Amazon-grundaren har sålt 1 miljon aktier, enligt dokument som skickats in till den amerikanska finansinspektionen SEC. Jeff Bezos deklarerade i april att han skulle sälja aktieposten i Amazon för att finansiera sin rymdsatsning.

Expressen - 12 mar 15 kl. 22:37

Wallenberg hade aktier för halv miljard

Han hade aktier för över en halv miljard kronor i Investor. Dödsboet efter Peter Wallenberg har en stor aktiepost i familjens flaggskepp..

DI - 04 aug 17 kl. 11:02

Atrium Ljungberg: chef köper aktier för halv miljon

Atrium Ljungbergs transaktionschef Monica Fallenius köpte i måndags 4.100 aktier i fastighetsbolaget över börsen till aktiekursen 138,62 kronor, således en investering om 570.000 kronor..

DI - 25 aug 17 kl. 15:21

Fast Partners vd tankar aktier för halv miljon

Fast Partners vd Sven-Olof Johansson har köpt drygt 4.000 aktier i bolaget för 142 kronor styck i två transaktioner värda totalt 576.000 kronor..

Affärsvärlden - 17 nov 17 kl. 14:25

Bufabs vd köper aktier för halv miljon

Handelsbolaget Bufabs vd Johan Lindqvist köpte 5.000 aktier i Bufab den 17 november..

PrivataAffärer - 08 jun 18 kl. 08:32

Storägare sålde aktier för halv miljard

Bock Capital, som är ett private equity-bolag med bas i Luxemburg, har sålt 7 miljoner aktier i Internationella Engelska Skolan till olika fonder inom Paradigm Capital.  ....

SvD - 25 sep 15 kl. 13:51

Tre aktier som ger köpsignaler

Denna vecka ser analysföretaget Investtech på OMX Stockholm PI samt tre aktier med köpsignaler..

SvD - 06 nov 15 kl. 10:37

Fyra aktier som ger köpsignal

Denna vecka tittar analysföretaget Investtech på fyra aktier som nyss gett köpsignal..

SvD - 04 mar 16 kl. 15:07

Här är fyra aktier som ger köpsignaler

Denna veckan har analysföretaget Investtech sett på fyra aktier som ligger i stigande trender. Här finns bland annat IT-konsultbolaget Acando och fastighetsbolaget Platzer Fastigheter..

YLE - 08 okt 12 kl. 09:55

Placeringsbostäder intresserar mer än aktier

OP-Pohjolas konsumentbarometer visar att i genomsnitt 22 procent skulle placeras i en placeringsbostad om finländarna fick 100 000 euro extra att placera. Utöver det skulle 20 procent av summan placeras på ett bruks, spar- eller placeringskonto, 15 procent i tidsbundna insättningar och 9 procent i jord- och skogsegendom. Däremot är intresset för aktier och aktiefonder rätt så svalt.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 2 timmar sedan

Back to work – rivstart eller mjukstart?

Hur gör man för att komma in i rutinerna igen efter semestern? Hur mjuk får en mjukstart egentligen vara och varför ligger hemligheten i att komma tillbaka från sommarens ledighet i hur vi lämnade kontoret FÖRE semestern. Vi är lediga i runda slängar två månader varje år.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Qviberg om ”brandbilar”

Qviberg’s Corner – Dagens PS följer finansmannen Mats Qvibergs vassa tunga. I dag: ett brännande hett ämne. pic.

Dagens PS - 5 timmar sedan

PS – podden: Tänk nya tankar

Missa inte chansen att få hjälp med att börja tänka nya tankar. PS-podden hjälper er med det. Hösten är här.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Norska oljefonden levererar – igen

Norska oljefonden, som formellt heter Statens pensjonsfond utland, hade en avkastning på 1,8 procent i det andra kvartalet. Det innebär att fonden ökade 167 miljarder norska kronor. Avkastningen beskrivs ha varit 0,2 procentenheter lägre än jämförelseindex.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Tsipras: Grekland bestämmer sitt öde

Grekland har i och med att man lämnat räddningsstadiet möjlighet att bestämma sitt eget öde. Det säger premiärminister Alexis Tsipras i ett tal till nationen på tisdagen med anledning av att det sydeuropeiska landet lämnat räddningsstadiet. Tsipras står politiskt till vänster.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Uteblivna betalningar oroar Tesla-leverantörer

Vissa Tesla-leverantörer är oroliga över uteblivna betalningar från biltillverkaren. Det rapporterar Wall Street Journal. En ny undersökning som skickats ut av en välkänd leverantörsorganisation delger att 18 av 22 respondenter tror att Tesla nu är en finansiell risk för deras företag.

Dagens PS - Igår: 07:17

Klart i natt: Greklands krisprogram slutförs

Greklands krisprogram slutförs när landet nu tar emot den sista utbetalningen av de tre nödlånspaket som landet fick i samband med skuldkrisen 2010. Det rapporterar Sveriges Radio. Landet har fått mer än 260 miljarder euro i nödlån från andra länder i eurozonen och den internationella valutafonden IMF sedan skuldkrisen bröt ut.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Smäll på 8,9 miljoner dollar för bankbjässe

Merill Lynchs Equity analysavdelning betalar 8,9 miljoner dollar i en uppgörelse med finansinspektionen, SEC, efter att man misslyckats med att delge intressekonflikt i samband med rådgivning till kunder. Det rapporterar Reuters. Det rör sig om kundrådgivning kring tredjepartsprodukter.

Dagens PS - Igår: 06:31

Kina sparkar sex chefer efter vaccinskandalen

Kina låter nu kvasten gå i sin myndighet för tillsyn av mat och läkemedel, CFDA. Bakgrunden är säkerhetsskandalen kring vaccintillverkaren Changsheng Biotechnology, rapporterar Reuters. Totalt sparkas sex högt uppsatta personer inom CFDA.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Jasplan har störtat – fågel bakom kraschen

”Det är en fågelkollision. Piloten har skjutit ut sig och har klarat sig.” Det säger Johan Lundgren, presskommunikatören på Försvarsmakten, till Aftonbladet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.