Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 22 May, 15:58

Dagens PS - 17 apr 18 kl. 07:19

Finansmannens aktieräd – äger nu halv miljardMellby Gård med finansmannen Rune Andersson i spetsen har ökat sitt innehav i klädkedjan KappAhl. På måndagen köpte storägaren 2 miljoner aktier till kursen 24,7 kronor enligt ägartjänsten Holdings, skriver Dagens industri. Rune Andersson har därmed ökat innehavet till 23 miljoner aktier, värda nästan 537 miljoner kronor. Det motsvarar knappt 29,6 procent av kapital och röster i bolaget. KappAhl-aktien stängde på 23,57 kronor på måndagen efter en uppgång med 3,2 procent..
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Gård, Rune Andersson, KappAhl, Holdings, Dagens, Andersson

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finansmannens, aktieräd, ägernu , halv, miljard
Dagens PS - 05 maj 17 kl. 10:19

Han säljer aktier och ger sig ut i rymden

Enligt Finwire har miljardären Jeff Bezos avyttrat aktier för motsvarande 8,3 miljarder kronor i Amazon – som gått upp 25 procent på börsen i år – för att satsa på sitt rymdbolag Blue Origin. Amazon-grundaren har sålt 1 miljon aktier, enligt dokument som skickats in till den amerikanska finansinspektionen SEC. Jeff Bezos deklarerade i april att han skulle sälja aktieposten i Amazon för att finansiera sin rymdsatsning.

Expressen - 12 mar 15 kl. 22:37

Wallenberg hade aktier för halv miljard

Han hade aktier för över en halv miljard kronor i Investor. Dödsboet efter Peter Wallenberg har en stor aktiepost i familjens flaggskepp..

DI - 04 aug 17 kl. 11:02

Atrium Ljungberg: chef köper aktier för halv miljon

Atrium Ljungbergs transaktionschef Monica Fallenius köpte i måndags 4.100 aktier i fastighetsbolaget över börsen till aktiekursen 138,62 kronor, således en investering om 570.000 kronor..

DI - 25 aug 17 kl. 15:21

Fast Partners vd tankar aktier för halv miljon

Fast Partners vd Sven-Olof Johansson har köpt drygt 4.000 aktier i bolaget för 142 kronor styck i två transaktioner värda totalt 576.000 kronor..

Affärsvärlden - 17 nov 17 kl. 14:25

Bufabs vd köper aktier för halv miljon

Handelsbolaget Bufabs vd Johan Lindqvist köpte 5.000 aktier i Bufab den 17 november..

SvD - 25 sep 15 kl. 13:51

Tre aktier som ger köpsignaler

Denna vecka ser analysföretaget Investtech på OMX Stockholm PI samt tre aktier med köpsignaler..

SvD - 06 nov 15 kl. 10:37

Fyra aktier som ger köpsignal

Denna vecka tittar analysföretaget Investtech på fyra aktier som nyss gett köpsignal..

SvD - 04 mar 16 kl. 15:07

Här är fyra aktier som ger köpsignaler

Denna veckan har analysföretaget Investtech sett på fyra aktier som ligger i stigande trender. Här finns bland annat IT-konsultbolaget Acando och fastighetsbolaget Platzer Fastigheter..

YLE - 08 okt 12 kl. 09:55

Placeringsbostäder intresserar mer än aktier

OP-Pohjolas konsumentbarometer visar att i genomsnitt 22 procent skulle placeras i en placeringsbostad om finländarna fick 100 000 euro extra att placera. Utöver det skulle 20 procent av summan placeras på ett bruks, spar- eller placeringskonto, 15 procent i tidsbundna insättningar och 9 procent i jord- och skogsegendom. Däremot är intresset för aktier och aktiefonder rätt så svalt.

DI - 10 maj 15 kl. 13:36

Midways vd Peter Svensson köper fler aktier

Midway Holdings vd Peter Svensson har den 7 maj köpt 4.000 B-aktier. Han äger nu drygt 343.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 1 timme sedan

JUST NU: Vd anhållen i razzia – aktien rasar

Spelbolaget Cherrys vd Anders Holmberg utreds av Ekobrottsmyndigheten som har inlett en förundersökning kring misstänkt insiderbrott med anledning av hans aktiehandel. Det framgår av ett pressmeddelande. Ekobrottsmyndigheten har under förmiddagen genomfört husrannsakan vid Cherrys huvudkontor i Stockholm och i samband med denna anhölls Anders Holmgren.

Dagens PS - 1 timme sedan

Börsveckan bjuder på tre köptips

Här är aktierna du bör tanka och vila på hanen med, enligt tidningens experter. Enligt tidningen Börsveckan är det köpläge i Cherry, Balco och Flexqube, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt. När det gäller Cherry anser börsproffsen på tidningen bland annat att ”ledningen är tillbaka på rätt spår”.

Dagens PS - 1 timme sedan

Börsräv satsar på ”utbombad” aktie

Anser att aktien nu har en attraktiv nivå – men är ”lite av en chansning”. Dagens Industri berättar att ”den gamla stjärnmäklaren” Hans Mertzig och hans son Magnus, som tillsammans förvaltar aktiefonden Mertzig Equity Fund, plockat in medicinteknikbolaget Getinge i portföljen – ”en aktie som många investerare skyr som pesten”, enligt tidningen. ”Getinge är vårt nyaste innehav.

Dagens PS - 1 timme sedan

Di: Köpläge i bästa bolaget

Tidningen slår fast att det nu är rea på aktien. ”På ett halvår har rekordpremie vänts till betydande substansrabatt i överavkastningsmaskinen. Det öppnar för köpläge i Stockholmsbörsens bästa investmentbolag”, skriver tidningens Richard Bråse och rekommenderar placerare att klippa till på Latour, som nu handlas med en substansrabatt på 9 procent.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Stefan Persson gör det – igen

Tankar nya H&M-aktier för hundratals miljoner alltså. Det är lätt att tappa räkningen över hur många gånger på kort tid som H&M-miljardären utökat sitt innehav i det egna bolaget. Varje vecka trycker han på köpknappen.

Dagens PS - 3 timmar sedan

LO-ekonomer kräver 25 miljarder extra

Regeringens och alliansens vallöften räcker inte, enligt LO. I samband med en ny konjunkturrapport från LO, som refereras av Di.se, slås det fast att det krävs ytterligare 25 miljarder kronor – drygt 6 miljarder kronor per år – för att klara personalbristen i välfärden.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Softbank startar jättefond för att stämma företag

Softbank tänker dra igång en fond på 400 miljoner dollar, motsvarande 3,5 miljarder kronor, som ska stämma teknikföretag för patentintrång. Det skriver The New York Post med hänvisning till källor. Satsningen sker genom amerikanska Fortress Investment Group som Softbank köpte i december.

Dagens PS - Igår: 12:48

JUST NU: Småspararfavorit har raketfart på börsen

Mångmiljonorder för ”folkaktien” och energilagringsbolaget SaltX får aktiemarknaden att jubla – kursen stack direkt. Stockholmsbörsen inleddes på plus på måndagsmorgonen efter nyheten om att USA pausar handelskriget mot Kina tillfälligt. Både OMXS30 och det bredare indexet var efter drygt 10 minuters handel upp 0,4 procent och har sedan dess ökat ytterligare till upp 0,8 procent vid 12.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Konflikten ”Har slagit mot hela näringslivet”

Hamnkonflikten i Göteborg kostade 4,5 miljarder kronor under förra året. Det rapporterar Sveriges Radio med hänvisning till en rapport beställd av Svenskt Näringsliv. I huvudsak var det försenat gods och ändrad logistik som kostade extra för företagen.

Dagens PS - 6 timmar sedan

NY-börsen får kvinnlig chef för första gången

New York-börsen, NYSE, kommer att för första gången i sin 226-åriga historia få en kvinna som chef, skriver Wall Street Journal. Det är Stacey Cunningham, operativ chef för NYSE, som nu befordras och tar på sig uppdraget som den 67:e chefen för världens största börs. Det har börsoperatörens moderbolag Intercontinental Exchange sagt till tidningen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.