Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 23 January, 23:54

Dagens PS - 17 apr 18 kl. 07:19

Finansmannens aktieräd – äger nu halv miljardMellby Gård med finansmannen Rune Andersson i spetsen har ökat sitt innehav i klädkedjan KappAhl. På måndagen köpte storägaren 2 miljoner aktier till kursen 24,7 kronor enligt ägartjänsten Holdings, skriver Dagens industri. Rune Andersson har därmed ökat innehavet till 23 miljoner aktier, värda nästan 537 miljoner kronor. Det motsvarar knappt 29,6 procent av kapital och röster i bolaget. KappAhl-aktien stängde på 23,57 kronor på måndagen efter en uppgång med 3,2 procent..
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Gård, Rune Andersson, KappAhl, Holdings, Dagens, Andersson

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finansmannens, aktieräd, ägernu , halv, miljard
Dagens PS - 05 maj 17 kl. 10:19

Han säljer aktier och ger sig ut i rymden

Enligt Finwire har miljardären Jeff Bezos avyttrat aktier för motsvarande 8,3 miljarder kronor i Amazon – som gått upp 25 procent på börsen i år – för att satsa på sitt rymdbolag Blue Origin. Amazon-grundaren har sålt 1 miljon aktier, enligt dokument som skickats in till den amerikanska finansinspektionen SEC. Jeff Bezos deklarerade i april att han skulle sälja aktieposten i Amazon för att finansiera sin rymdsatsning.

Expressen - 12 mar 15 kl. 22:37

Wallenberg hade aktier för halv miljard

Han hade aktier för över en halv miljard kronor i Investor. Dödsboet efter Peter Wallenberg har en stor aktiepost i familjens flaggskepp..

DI - 04 aug 17 kl. 11:02

Atrium Ljungberg: chef köper aktier för halv miljon

Atrium Ljungbergs transaktionschef Monica Fallenius köpte i måndags 4.100 aktier i fastighetsbolaget över börsen till aktiekursen 138,62 kronor, således en investering om 570.000 kronor..

DI - 25 aug 17 kl. 15:21

Fast Partners vd tankar aktier för halv miljon

Fast Partners vd Sven-Olof Johansson har köpt drygt 4.000 aktier i bolaget för 142 kronor styck i två transaktioner värda totalt 576.000 kronor..

Affärsvärlden - 17 nov 17 kl. 14:25

Bufabs vd köper aktier för halv miljon

Handelsbolaget Bufabs vd Johan Lindqvist köpte 5.000 aktier i Bufab den 17 november..

PrivataAffärer - 08 jun 18 kl. 08:32

Storägare sålde aktier för halv miljard

Bock Capital, som är ett private equity-bolag med bas i Luxemburg, har sålt 7 miljoner aktier i Internationella Engelska Skolan till olika fonder inom Paradigm Capital.  ....

DI - 25 okt 18 kl. 11:11

NCC:s vd köper aktier för halv miljon

NCC:s vd Tomas Carlsson har på torsdagen köpt 4.000 B-aktier i byggbolaget, enligt Finansinspektionens insynslista..

SvD - 25 sep 15 kl. 13:51

Tre aktier som ger köpsignaler

Denna vecka ser analysföretaget Investtech på OMX Stockholm PI samt tre aktier med köpsignaler..

SvD - 06 nov 15 kl. 10:37

Fyra aktier som ger köpsignal

Denna vecka tittar analysföretaget Investtech på fyra aktier som nyss gett köpsignal..

SvD - 04 mar 16 kl. 15:07

Här är fyra aktier som ger köpsignaler

Denna veckan har analysföretaget Investtech sett på fyra aktier som ligger i stigande trender. Här finns bland annat IT-konsultbolaget Acando och fastighetsbolaget Platzer Fastigheter..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 10 timmar sedan

Boeing har testkört autonomt flygplan

Flygjätten Boeing har genomfört en första flygning med ett autonomt styrt passagerarflygplan. Planet är litet och kan flyga 50 miles, motsvarande cirka 8 mil. Testflygningen gjordes i Manassas, Virginia.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Analys: Bolaget för stort för sitt bästa

Fastighetsbolaget Castellum är ett bra alternativ för investerare som söker stabila utdelningar och bred exponering mot den kommersiella fastighetsmarknaden. Tyvärr finns tecken på att denna förvaltare kan ha blivit för stor för sitt eget bästa. Det skriver Börsplus i en analys på torsdagen.

Dagens PS - 9 timmar sedan

SAS utökar flottan med tre Airbus

Flygbolaget SAS har ingått ett leasingavtal med ALC, Air Lease Corporation, vilket innebär att SAS kommer att utöka sin flygplansflotta med tre Airbus A321LR. LR står för Long Range och flygplanet är utrustat för att kunna flyga längre sträckor än en vanlig A321neo. Det första planet kommer att sättas i trafik under första halvåret 2020.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Uber hotar att lämna Barcelona

Taxiappbjässen Uber och Cabify överväger att lämna Barcelona om myndigheterna väljer att stödja de strejkande taxichaufförerna. Det rapporterar El Mundo. Det lokala styret har godkänt taxichaufförernas krav på att taxiappförarna inte skall få använda GPS.

Dagens PS - 13 timmar sedan

OECD-chefen avfärdar katastrof

OECD:s generalsekreterare Jose Angel Gurria tvivlar på att en avtalslös brexit medför en ekonomisk katastrof. Till Sky News sade han att även i ett värsta scenario kan brexit visa sig hanterbar. En brexit utan avtal betyder att Storbritannien lämnar EU utan att veta hur den framtida relationen blir.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Ministern stäms för obetald faktura

Arkitekt ritade om socialförsäkringsministerns glasveranda. Har inte fått betalt än – efter 18 månader. I fredags skickades en stämningsansökan i ärendet till Nacka tingsrätt, uppger Dagens Nyheter.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Xiaomi visar upp vikbar telefon i video

Teknikföretaget Xiaomi har visat upp en vikbar telefon i en minutlång teaservideo på Weibo. Det rapporterar The Verge. Xiaomi läckte tidigare i månaden att man skulle släppa en vikbar telefon.

Dagens PS - Igår: 07:28

SEB varnar för flaskhalsar i ekonomin

SEB ser flera faktorer som kan bromsa den ekonomiska tillväxten såsom flaskhalsar, volatila konjunkturcyklar samt ökad politisk osäkerhet. Krafterna är dock inte tillräckligt starka för att utlösa en recession. Det skriver SEB i sin senaste Nordic Outlook.

Dagens PS - Igår: 07:52

Aktietips: Fem snabba klipp i rapportfloden

Köp aktierna i dag och casha hem vinsterna om bara några dagar, är rådet. ”Ibland lönar det sig att köpa aktier innan kvartalssiffrorna presenteras”, skriver Agnetha Jönsson i tisdagens utgåva av Dagens Industri. Det är hon som alltså rekommenderar dig att ligga lite före bolagens rapportsläpp och tanka aktierna redan nu.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Måns Zelmerlöw tror på medicinbolag

Artisten Måns Zelmerlöw går nu in som ny investerare och ambassadör för Meds.se. Det är ett bolag som säljer receptfria och receptbelagda mediciner via nätet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.