Barometern > Nyheter

Thursday, 26 April, 13:47

Barometern - 17 apr 18 kl. 07:30

Därför har nio av tio lärare i Kalmar rätt utbildning för sitt jobbNäst bäst i Sverige. Nio av tio lärare i Kalmar har rätt utbildning för sitt jobb. Tricket är att vara en bra arbetsgivare. Och att ha nära till ett universitet, förklarar skolchef Mats Linde..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Kalmar, Sverige, Mats Linde

Dela artikeln

44 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Därför har nioav , tio, lärarei , Kalmarrätt , utbildning för sitt jobb
SmålandsPosten - 09 sep 14 kl. 06:42

Staten bör ta över skolorna tycker nio av tio lärare

Idag på Skolans dag presenterar Lärarnas Riksförbund i Växjö en ny undersökning om vad lärarna tycker om det kommunala styret av skolan. Det är tydligt att lärarna saknar förtroende för kommunen som huvudman för skolan, skriver Henrik Svensson, kommunombud Lärarnas Riksförbund, Växjö kommunförening och Bo Jansson, ordförande Lärarnas Riksförbund. Innan du lägger din röst den 14 september, glöm inte att fråga dig vad dina kommunpolitiker gjort för skolan.

Sydsvenskan - 18 mar 15 kl. 15:51

Sex av tio lärare har anmält oro

Mer än sex av tio lärare (64 procent) har någon gång anmält till sin rektor eller direkt till socialtjänsten att de misstänker att ett barn far illa. Av de resterande har var tionde övervägt en anmälan, men avstått. Det visar en undersökning Lärarnas tidning låtit göra bland drygt 1 000 lärare som är medlemmar i Lärarförbundet.

Helsingborgs Dagblad - 18 mar 15 kl. 15:51

Sex av tio lärare har anmält oro

Mer än sex av tio lärare (64 procent) har någon gång anmält till sin rektor eller direkt till socialtjänsten att de misstänker att ett barn far illa. Av de resterande har var tionde övervägt en anmälan, men avstått. Det visar en undersökning Lärarnas tidning låtit göra bland drygt 1 000 lärare som är medlemmar i Lärarförbundet.

SvD - 18 mar 15 kl. 15:50

Sex av tio lärare har anmält oro

Mer än sex av tio lärare (64 procent) har någon gång anmält till sin rektor eller direkt till socialtjänsten att de misstänker att ett barn far illa. Av de resterande har var tionde övervägt en anmälan, men avstått. Det visar en undersökning Lärarnas tidning låtit göra bland drygt 1 000 lärare som är medlemmar i Lärarförbundet..

Expressen - 28 sep 16 kl. 21:03

Fyra av tio lärare funderar på nytt jobb

Fyra av tio lärare funderar på att lämna yrket. Sex procent har utsatts för hot på jobbet. Samtidigt skriker skolorna efter personal, skriver Gefle Dagblad, som har gjort en granskning av skolkrisen.

UNT - 18 mar 15 kl. 15:50

Sex av tio lärare har anmält oro

Mer än sex av tio lärare (64 procent) har någon gång anmält till sin rektor eller direkt till socialtjänsten att de misstänker att ett barn far illa..

Skånskan - 14 apr 15 kl. 13:55

Tio fortkörare togs av polis

Under en enda timme på måndagen tog polisen tio fortkörare längs med skoltäta Blekegatan i Ystad..

GöteborgsPosten - 10 dec 15 kl. 05:59

Åtta av tio lärare funderar på att sluta

Stress, egen arbetsbörda som påverkar elevernas resultat negativt, otillräckligt med tid för att hjälpa eleverna - och nästan åtta av tio lärare som funderar på att sluta.Ännu en undersökning visar på dåliga förutsättningar i den svenska skolan..

Trelleborgs Allehanda - 31 maj 13 kl. 16:41

Tio lärare ges chans till karriär

Trelleborgs kommun tilldelas 425 000 kronor för satsningen med förstelärare. De tio lärarna är nu under bedömning för att börja sina nya tjänster till hösten.
Inledningsvis betalar Skolverket totalt ut 165 miljoner kronor till landets kommuner och fristående skolor för satsningen på karriärtjänster.

Västerbottens Folkblad - 10 mar 16 kl. 09:37

Åtta av tio lärare har lärarleg

Nästan åtta av tio, eller 79 procent, av alla lärare i grundskolan är behöriga och har lärarlegitimation i minst ett av sina ämnen, visar färska siffror från Skolverket. Det är en förbättring jämfört med förra läsåret, då andelen var 68 procent Omräknat till heltidstjänster är andelen legitimerade lärare nästan 73 procent, jämfört med 63 procent […].

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 5 minuter sedan

Misstänks för flera brott efter kaotisk traktorfärd

En 30-årig man misstänks för en rad brott efter en kaotisk traktorfärd som var nära att sluta med flera våldsamma krockar..

Barometern - 15 minuter sedan

Rekordproduktion för LKAB

Statliga gruvjätten LKAB redovisar rekordhöga produktionsvolymer, men kostnader för flytten av delar av Kiruna stad pressar resultatet. Rörelseresultat för första kvartalet sjönk till 1 561 miljoner kronor, från 1 689 miljoner kronor samma period i fjol.(TT).

Barometern - 15 minuter sedan

Lundqvist nära MLS-kontrakt

Elfsborgs ytterback Adam Lundqvist är på väg till Houston i den amerikanska fotbollsligan MLS. Parterna är överens. - Men inget är ju klart förrän alla papper är på plats, och det är de inte ännu, säger Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson till Borås Tidning.

Barometern - 15 minuter sedan

Postnords danska åtgärder försenas

Det blev förlust för svensk-danska Postnord under första kvartalet. Rörelseförlusten landade på 74 miljoner kronor, jämfört med en rörelsevinst på 94 miljoner kronor samma period i fjol. Intäkterna föll med två procent till 9,1 miljarder kronor.

Barometern - 30 minuter sedan

Iranska medier bekräftar gripande av britt

Uppgifter i iranska medier bekräftar att den brittisk-iranska medborgaren Abbas Edalat har gripits.(TT).

Barometern - 30 minuter sedan

Nytt läge att bygga marginaler

Räntebeskedet har en stabiliserande effekt på bostadsmarknaden, enligt privatekonomer som TT pratat med. Men risken finns att hushållen tror att de låga räntorna kommer vara för evigt. - I stället bör man satsa på att bygga marginaler, säger Jens Magnusson, privatekonom på SEB.

Barometern - 30 minuter sedan

EU vill ha ökad öppenhet i näthandeln

EU-kommissionen vill att stora näthandlare som Amazon ska göra sina regler och villkor mer lättillgängliga och lätta förstå. - Alltför ofta använder plattformarna sin marknadskraft på ett orättvist sätt.(TT).

Barometern - 30 minuter sedan

Prins William blir broderns best man

Bröllopet mellan prins Harry och Meghan Markle närmar sig och förberedelserna pågår för fullt i Storbritannien. Nu är det klart att Harrys storebror, prins William, blir best man på bröllopet. Harry var Williams best man när han gifte sig med Kate Middleton 2011.

Barometern - 30 minuter sedan

Riktlinjer och nätverk mot fejkade nyheter

EU-kommissionen ville se ett oberoende nätverk av faktagranskare på nätet för att motverka spridandet av falska nyheter och desinformation.(TT).

Barometern - 45 minuter sedan

Klart med förbundskapten i Tyskland

Tyskland fortsätter att ha före detta landslagsstjärnor som förbundskaptener. Efter Silvia Neid och Steffi Jones tar Martina Voss-Tecklenburg över landslaget. Sedan Steffi Jones fick sparken i mars har Horst Hrubesch lett landslaget i två VM-kvalmatcher.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.