Barometern > Nyheter

Monday, 23 July, 04:19

Barometern - 17 apr 18 kl. 07:30

Därför har nio av tio lärare i Kalmar rätt utbildning för sitt jobbNäst bäst i Sverige. Nio av tio lärare i Kalmar har rätt utbildning för sitt jobb. Tricket är att vara en bra arbetsgivare. Och att ha nära till ett universitet, förklarar skolchef Mats Linde..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Kalmar, Sverige, Mats Linde

Dela artikeln

44 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Därför har nioav , tio, lärarei , Kalmarrätt , utbildning för sitt jobb
SmålandsPosten - 09 sep 14 kl. 06:42

Staten bör ta över skolorna tycker nio av tio lärare

Idag på Skolans dag presenterar Lärarnas Riksförbund i Växjö en ny undersökning om vad lärarna tycker om det kommunala styret av skolan. Det är tydligt att lärarna saknar förtroende för kommunen som huvudman för skolan, skriver Henrik Svensson, kommunombud Lärarnas Riksförbund, Växjö kommunförening och Bo Jansson, ordförande Lärarnas Riksförbund. Innan du lägger din röst den 14 september, glöm inte att fråga dig vad dina kommunpolitiker gjort för skolan.

Sydsvenskan - 18 mar 15 kl. 15:51

Sex av tio lärare har anmält oro

Mer än sex av tio lärare (64 procent) har någon gång anmält till sin rektor eller direkt till socialtjänsten att de misstänker att ett barn far illa. Av de resterande har var tionde övervägt en anmälan, men avstått. Det visar en undersökning Lärarnas tidning låtit göra bland drygt 1 000 lärare som är medlemmar i Lärarförbundet.

Helsingborgs Dagblad - 18 mar 15 kl. 15:51

Sex av tio lärare har anmält oro

Mer än sex av tio lärare (64 procent) har någon gång anmält till sin rektor eller direkt till socialtjänsten att de misstänker att ett barn far illa. Av de resterande har var tionde övervägt en anmälan, men avstått. Det visar en undersökning Lärarnas tidning låtit göra bland drygt 1 000 lärare som är medlemmar i Lärarförbundet.

SvD - 18 mar 15 kl. 15:50

Sex av tio lärare har anmält oro

Mer än sex av tio lärare (64 procent) har någon gång anmält till sin rektor eller direkt till socialtjänsten att de misstänker att ett barn far illa. Av de resterande har var tionde övervägt en anmälan, men avstått. Det visar en undersökning Lärarnas tidning låtit göra bland drygt 1 000 lärare som är medlemmar i Lärarförbundet..

Expressen - 28 sep 16 kl. 21:03

Fyra av tio lärare funderar på nytt jobb

Fyra av tio lärare funderar på att lämna yrket. Sex procent har utsatts för hot på jobbet. Samtidigt skriker skolorna efter personal, skriver Gefle Dagblad, som har gjort en granskning av skolkrisen.

UNT - 18 mar 15 kl. 15:50

Sex av tio lärare har anmält oro

Mer än sex av tio lärare (64 procent) har någon gång anmält till sin rektor eller direkt till socialtjänsten att de misstänker att ett barn far illa..

Skånskan - 14 apr 15 kl. 13:55

Tio fortkörare togs av polis

Under en enda timme på måndagen tog polisen tio fortkörare längs med skoltäta Blekegatan i Ystad..

GöteborgsPosten - 10 dec 15 kl. 05:59

Åtta av tio lärare funderar på att sluta

Stress, egen arbetsbörda som påverkar elevernas resultat negativt, otillräckligt med tid för att hjälpa eleverna - och nästan åtta av tio lärare som funderar på att sluta.Ännu en undersökning visar på dåliga förutsättningar i den svenska skolan..

Trelleborgs Allehanda - 31 maj 13 kl. 16:41

Tio lärare ges chans till karriär

Trelleborgs kommun tilldelas 425 000 kronor för satsningen med förstelärare. De tio lärarna är nu under bedömning för att börja sina nya tjänster till hösten.
Inledningsvis betalar Skolverket totalt ut 165 miljoner kronor till landets kommuner och fristående skolor för satsningen på karriärtjänster.

Västerbottens Folkblad - 10 mar 16 kl. 09:37

Åtta av tio lärare har lärarleg

Nästan åtta av tio, eller 79 procent, av alla lärare i grundskolan är behöriga och har lärarlegitimation i minst ett av sina ämnen, visar färska siffror från Skolverket. Det är en förbättring jämfört med förra läsåret, då andelen var 68 procent Omräknat till heltidstjänster är andelen legitimerade lärare nästan 73 procent, jämfört med 63 procent […].

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

Utryckning till terrängbrand

Räddningstjänsten har ryckt ut till en brand i terrängen i norra Kalmar..

Barometern - 7 timmar sedan

Skogsägare räknar med enorma förluster

De ekonomiska konsekvenserna av bränderna för skogsägarna kommer att bli enorma och överstiga 2014 års brandkatastrof i Västmanland med råge, enligt LRF. Till det kommer de känslomässiga förlusterna. – Det är mer än ett livsverk som försvinner, säger Karin Perers, ordförande för Mellanskog..

Barometern - 45 minuter sedan

25 skadade i nytt skalv i Iran

Minst 25 personer har skadats vid ett jordskalv i sydöstra Iran, bara en dag efter att ett annat skalv skadat närmare 300 människor i landets västra delar, rapporterar iranska medier.(TT).

Barometern - 45 minuter sedan

Sänkt hyra vid varmt inomhusklimat

Om inomhustemperaturen överstiger 26 grader under en längre period kan hyresgäster få kompensation i form av sänkt hyra, rapporterar P4 Göteborg. - Det krävs alltid en bedömning i varje enskild situation, säger Mikael Renqvist, jurist på Hyresgästföreningen till Sveriges Radio.(TT).

Barometern - 30 minuter sedan

Kina utreder vaccinskandal

Kinas premiärminister Li Keqiang har beslutat att en vaccinskandal i landet ska utredas. Skandalen har enligt honom gått över en moralisk gräns och han uppmanar till stränga straff för inblandade företag och människor.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

Anti rasism-kampanj i Brasilien

En svart man vid namn Antonio Carlos Rodriguez satt av misstag fängslad i över en vecka i Rio i Brasilien. Han antogs vara en annan svart man med rakat huvud, som var misstänkt för brott.(TT).

Barometern - 2 timmar sedan

Bränderna: Polska konvojen på plats

På söndagskvällen kom 44 brandbilar och 139 brandmän från Polen fram till Sveg i Jämtlands län. - De har kommit fram hit och varit ute i terräng och rekat, säger Martin Jonsson, inre befäl vid räddningstjänsten i Jämtland, till TT under natten.(TT).

Barometern - 2 timmar sedan

Skogsbrand närmar sig Yosemite

En stor brand i Kalifornien har växt med över 10 procent under helgen och närmar sig nationalparken Yosemite. Röken från den så kallade Ferguson-branden, som startade den 13 juli i nationalskogen Sierra har gjort att varningar för försämrad luftkvalitet gått ut.(TT).

Barometern - 3 timmar sedan

Källa: Macron omorganiserar efter skandal

Emmanuel Macron har beslutat om en omorganisation bland sin personal. Orsaken är den ökande pressen på den franske presidenten, på grund av att en av hans säkerhetsvakter slagit en demonstrant, uppger en källa med insyn.(TT).

Barometern - 3 timmar sedan

Hollywood sa först nej till "Brokeback Mountain"

Storfilmer med HBTQ-huvudrollsfigurer är numera inte ovanligt. Senaste åren har succéer som "Call me by your name" lockat biopubliken och kammat hem Oscarstatyetter.(TT).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.