Barometern > Nyheter

Monday, 22 October, 11:35

Barometern - 17 apr 18 kl. 07:30

Därför har nio av tio lärare i Kalmar rätt utbildning för sitt jobbNäst bäst i Sverige. Nio av tio lärare i Kalmar har rätt utbildning för sitt jobb. Tricket är att vara en bra arbetsgivare. Och att ha nära till ett universitet, förklarar skolchef Mats Linde..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Kalmar, Sverige, Mats Linde

Dela artikeln

44 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Därför har nioav , tio, lärarei , Kalmarrätt , utbildning för sitt jobb
SmålandsPosten - 09 sep 14 kl. 06:42

Staten bör ta över skolorna tycker nio av tio lärare

Idag på Skolans dag presenterar Lärarnas Riksförbund i Växjö en ny undersökning om vad lärarna tycker om det kommunala styret av skolan. Det är tydligt att lärarna saknar förtroende för kommunen som huvudman för skolan, skriver Henrik Svensson, kommunombud Lärarnas Riksförbund, Växjö kommunförening och Bo Jansson, ordförande Lärarnas Riksförbund. Innan du lägger din röst den 14 september, glöm inte att fråga dig vad dina kommunpolitiker gjort för skolan.

Sydsvenskan - 18 mar 15 kl. 15:51

Sex av tio lärare har anmält oro

Mer än sex av tio lärare (64 procent) har någon gång anmält till sin rektor eller direkt till socialtjänsten att de misstänker att ett barn far illa. Av de resterande har var tionde övervägt en anmälan, men avstått. Det visar en undersökning Lärarnas tidning låtit göra bland drygt 1 000 lärare som är medlemmar i Lärarförbundet.

Helsingborgs Dagblad - 18 mar 15 kl. 15:51

Sex av tio lärare har anmält oro

Mer än sex av tio lärare (64 procent) har någon gång anmält till sin rektor eller direkt till socialtjänsten att de misstänker att ett barn far illa. Av de resterande har var tionde övervägt en anmälan, men avstått. Det visar en undersökning Lärarnas tidning låtit göra bland drygt 1 000 lärare som är medlemmar i Lärarförbundet.

SvD - 18 mar 15 kl. 15:50

Sex av tio lärare har anmält oro

Mer än sex av tio lärare (64 procent) har någon gång anmält till sin rektor eller direkt till socialtjänsten att de misstänker att ett barn far illa. Av de resterande har var tionde övervägt en anmälan, men avstått. Det visar en undersökning Lärarnas tidning låtit göra bland drygt 1 000 lärare som är medlemmar i Lärarförbundet..

Expressen - 28 sep 16 kl. 21:03

Fyra av tio lärare funderar på nytt jobb

Fyra av tio lärare funderar på att lämna yrket. Sex procent har utsatts för hot på jobbet. Samtidigt skriker skolorna efter personal, skriver Gefle Dagblad, som har gjort en granskning av skolkrisen.

Blekinge Läns tidning - 25 jul 18 kl. 17:08

Tio bandvagnsförare till från Blekinge bekämpar bränderna

I förra veckan åkte fem bandvagnsförare från FAK Blekinge till Dalarna för att bekämpa skogsbränderna och är hemma igen. Nu skickar kåren tio förare till. .

UNT - 18 mar 15 kl. 15:50

Sex av tio lärare har anmält oro

Mer än sex av tio lärare (64 procent) har någon gång anmält till sin rektor eller direkt till socialtjänsten att de misstänker att ett barn far illa..

Skånskan - 14 apr 15 kl. 13:55

Tio fortkörare togs av polis

Under en enda timme på måndagen tog polisen tio fortkörare längs med skoltäta Blekegatan i Ystad..

GöteborgsPosten - 10 dec 15 kl. 05:59

Åtta av tio lärare funderar på att sluta

Stress, egen arbetsbörda som påverkar elevernas resultat negativt, otillräckligt med tid för att hjälpa eleverna - och nästan åtta av tio lärare som funderar på att sluta.Ännu en undersökning visar på dåliga förutsättningar i den svenska skolan..

NSD - 29 aug 18 kl. 20:56

Här åkte tio fortkörare fast

Tio bilförare bötfälldes för fortkörning efter E4 under onsdagskvällen..

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 10 minuter sedan

Begärs häktad för våldtäkt

Den man som misstänks ha våldtagit en kvinna i Alsterbro begärs nu häktad vid Kalmar tingsrätt..

Barometern - 5 minuter sedan

Putin vill ha svar om skrotat avtal

USA:s nationelle säkerhetsrådgivare John Bolton är på plats i Moskva för två dagar av möten med ryska företrädare. Besöket sker i ljuset av USA:s besked att landet drar sig ur det historiska nedrustningsavtalet INF med Ryssland.(TT).

Barometern - 5 minuter sedan

"Årets fuckgirl" utsågs på bal - elev åtalas

På en studentbal i Skåne korade balkommittén en flicka till "Årets fuckgirl". Hon kallades fram inför skolkamrater och lärare, fick höra en kränkande motivering och sedan ta på sig ett band där det stod "Årets fuckgirl". Nu åtalas en tidigare skolkamrat för grovt förtal.

Barometern - 30 minuter sedan

Kamp väntar om Italiens budget

Hårda ord varvas med mjuka när Italien och EU-kommissionen gör sig redo för årets stora budgetkamp i eurozonen. Italien vill gärna diskutera sin budget - men tycks inte planera för några ändringar.(TT).

Barometern - 15 minuter sedan

Belgien väljer F-35 framför Eurofighter

Belgiens regering har beslutat att ersätta sina befintliga stridsflygplan med 34 stycken F-35-plan från Lockheed Martin, rapporterar den belgiska nyhetsbyrån Belga med hänvisning till regeringskällor. Flygplanen ska ersätta befintliga F-16-s-plan.(TT).

Barometern - 15 minuter sedan

Kvinnan ljög för polisen - frias av hovrätten

Även hovrätten friar en kvinna i 20-årsåldern från åtalet om grovt skyddande av brottsling i samband med dödsskjutningarna vid Vårväderstorget i Göteborg. Kvinnan har åtalats misstänkt för att ha ljugit om var en av gärningsmännen befann sig när skjutningarna inträffade.(TT).

Barometern - 15 minuter sedan

Swedish House Mafia spelar på hemmaplan 2019

Återförenade Swedish House Mafia spelar hemma i Sverige nästa år. Den 4 maj uppträder dj-trion på Tele2 Arena i Stockholm. - Vi kände att det var dags, säger Steve Angello vid en pressträff.

Barometern - 15 minuter sedan

Film i Glasriket drar igång på fredag

På fredag drar den årliga begivenheten Film i Glasriket igång. Den här gången medverkar två biografer i kommunen..

Barometern - 15 minuter sedan

Mark Knopflers cirkus till Sverige i juni

Mark Knopfler och hans tiomannaband ger två konserter i Sverige nästa år. Den 11 juni spelar han i Globen i Stockholm och dagen efter i Scandinavium i Göteborg. Den tidigare gitarristen och frontpersonen i det brittiska bandet Dire Straites har sedan upplösningen 1995 haft solokarriär.

Barometern - 45 minuter sedan

Ville röka på rummet – slog sönder brandlarmet

En patient på ett behandlingshem orsakade en brandkårsutryckning när han tog till ovanligt drastiska åtgärder för att kunna röka på rummet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.