DN > Nyheter

Sunday, 23 September, 06:22

DN - 17 apr 18 kl. 07:15

Snabbtågen splittrar stad och landMiljöpartiet kräver snabbtåg från 2035 men Socialdemokraterna tvekar att låna till miljardsatsningen. Höghastighetstågen splittrar inte bara regeringen utan drar också en skarp linje mellan stad och land.  – Många gånger när man representerar partiet på riksnivå blir det väldigt Stockholmsfixerat, säger Kristina Edlund, S, kommunstyrelsens ordförande i Linköping..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Socialdemokraterna, Stockholmsfixerat, Kristina Edlund, Linköping

Dela artikeln

107 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Snabbtågen, splittrarstad och , land
DI - 06 okt 16 kl. 21:00

Snabbtågen delar alliansen

Snabbtågen splittrar alliansen i två läger. Centern och Kristdemokraterna öppnar för att backa upp den rödgröna regeringens planer på nya höghastighetsbanor. Moderaterna har inget veto i frågan, slår de mindre allianspartierna fast..

BT - 01 okt 14 kl. 13:00

Samma säte när snabbtågen fyllde 50

Klockan 06.00 på onsdagen fyllde snabbtågen 50 år. Precis som den 1 oktober 1964 avgick en projektilformad "Shinkansen" punktligt från Tokyo med destination Osaka.

Kristianstadsbladet - 01 okt 14 kl. 13:00

Samma säte när snabbtågen fyllde 50


Klockan 06.00 på onsdagen fyllde snabbtågen 50 år. Precis som den 1 oktober 1964 avgick en projektilformad "Shinkansen" punktligt från Tokyo med destination Osaka.

Helsingborgs Dagblad - 01 okt 14 kl. 13:05

Samma säte när snabbtågen fyllde 50

Klockan 06.00 på onsdagen fyllde snabbtågen 50 år. Precis som den 1 oktober 1964 avgick en projektilformad "Shinkansen" punktligt från Tokyo med destination Osaka.

DI - 01 feb 16 kl. 13:25

Snabbtågen ska ta västlig väg

Utredaren HG Wessberg försvarar förslaget att dra snabbtågen den västliga vägen som gör att Växjö inte får någon station. Värnamo vinner säger Wessberg..

SvD - 10 jun 13 kl. 01:30

SJ moderniserar snabbtågen

SJ ska satsa uppemot tre miljarder kronor på att modernisera snabbtågen vad gäller såväl teknik som interiört..

Dalarnas tidningar - 27 sep 13 kl. 04:16

De vill ha kvar snabbtågen

Resenärer i Borlänge beskriver snabbtågen som fräscha, rymliga och punktliga. ? Att minska antalet avgångar känns som en tillbakagång, säger tågresenär Håkan Sjöström..

Nyteknik - 16 jan 14 kl. 12:17

SJ renoverar gamla snabbtågen

SJ låter bygga om de drygt 20 år gamla snabbtågen X2000 för 3,5 miljarder kronor..

GöteborgsPosten - 16 jan 14 kl. 16:04

SJ sätter sprätt på snabbtågen

SJ satsar 3,5 miljarder kronor på en total ombyggnad av de 20-25 år gamla snabbtågen. Målet är att hålla de allt fler konkurrenterna i schack..

SVT - 14 aug 14 kl. 13:59

SJ sänker biljettpriser på snabbtågen

SJ ska sänka priset på vissa biljetter på snabbtågen, meddelar det statliga bolaget..

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Bannon vill upprätta ”krigsrum”

USA:s president Donald Trumps tidigare chefsstrateg Steve Bannon lovar att upprätta "krigsrum" runt om i Europa för att hjälpa till att skapa en högerrörelse som går över flera världsdelar inför EU-valet 2019..

DN - 15 minuter sedan

Kommer synen på SD att knäcka svensk borgerlighet?

Inställningen till Sverigedemokraterna aktiverar historiska konflikter inom alliansen. De som driver på för SD-samarbete öppnar för en skilsmässa mellan liberaler och konservativa..

DN - 1 timme sedan

Norrbotten testar skrotbilsamnesti

För att slippa problemet med att miljöfarliga och fula skrotbilar blir stående i naturen inför nu Jokkmokks kommun i Norrbotten en skrotbilsamnesti där fordonsägare kostnadsfritt kan lämna in sina gamla bilar..

DN - 1 timme sedan

”Eritrea byggs upp – dags att släppa Dawit Isaak”

Journalisten Dawit Isaak har hållits fängslad i 17 år. Eritrea håller på att byggas upp igen efter den långa konflikten med Etiopien. Ett frigivande skulle vara ett välkommet inslag i denna process, skriver Leif Öbrink, ordförande i Stödkommittén Free Dawit..

DN - 1 timme sedan

Clara Henry: Jag vill att vi pratar mer om aborter

Hon skulle kunna ha valt att bara syssla med humorn. Ibland tänker hon att det skulle vara lättare. Men när Judith Kiros och Eva Tedesjö träffar Clara Henry är det uppenbart varifrån hon hämtar sin energi.

DN - 5 timmar sedan

Uppgifter i Ecuador: Försök att göra Assange till diplomat gick om intet

2017 tilldelade Ecuador Wikileaks grundare Julian Assange en diplomatisk post i Ryssland. Utnämningen återkallades då Storbritannien vägrade ge australiern diplomatisk immunitet. Det framgår av ecuadorianska regeringsdokument, rapporterar nyhetsbyrån Reuters..

DN - 6 timmar sedan

Söndag 23 september

DN - 14 timmar sedan

Twitch blockeras i Kina

Strömningstjänsten Twitch, som används av miljontals spelare över hela världen för att livesända och titta på dataspel, har blockerats i Kina, skriver Mashable..

DN - 6 timmar sedan

Människorättsaktivist mördad i Guatemala

Aktivisten Juana Ramirez Santiago som arbetat för ursprungsfolks rättigheter i Guatemala har skjutits ihjäl av okända angripare, rapporterar lokala medier..

DN - 6 timmar sedan

Kvinnor i Schweiz kräver lika lön

Drygt 20000 personer demonstrerade i Bern i Schweiz med krav på lika löner för kvinnor och män..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.