DN > Nyheter

Wednesday, 18 July, 16:48

DN - 17 apr 18 kl. 07:15

Snabbtågen splittrar stad och landMiljöpartiet kräver snabbtåg från 2035 men Socialdemokraterna tvekar att låna till miljardsatsningen. Höghastighetstågen splittrar inte bara regeringen utan drar också en skarp linje mellan stad och land.  – Många gånger när man representerar partiet på riksnivå blir det väldigt Stockholmsfixerat, säger Kristina Edlund, S, kommunstyrelsens ordförande i Linköping..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Socialdemokraterna, Stockholmsfixerat, Kristina Edlund, Linköping

Dela artikeln

107 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Snabbtågen, splittrarstad och , land
DI - 06 okt 16 kl. 21:00

Snabbtågen delar alliansen

Snabbtågen splittrar alliansen i två läger. Centern och Kristdemokraterna öppnar för att backa upp den rödgröna regeringens planer på nya höghastighetsbanor. Moderaterna har inget veto i frågan, slår de mindre allianspartierna fast..

BT - 01 okt 14 kl. 13:00

Samma säte när snabbtågen fyllde 50

Klockan 06.00 på onsdagen fyllde snabbtågen 50 år. Precis som den 1 oktober 1964 avgick en projektilformad "Shinkansen" punktligt från Tokyo med destination Osaka.

Kristianstadsbladet - 01 okt 14 kl. 13:00

Samma säte när snabbtågen fyllde 50


Klockan 06.00 på onsdagen fyllde snabbtågen 50 år. Precis som den 1 oktober 1964 avgick en projektilformad "Shinkansen" punktligt från Tokyo med destination Osaka.

Helsingborgs Dagblad - 01 okt 14 kl. 13:05

Samma säte när snabbtågen fyllde 50

Klockan 06.00 på onsdagen fyllde snabbtågen 50 år. Precis som den 1 oktober 1964 avgick en projektilformad "Shinkansen" punktligt från Tokyo med destination Osaka.

DI - 01 feb 16 kl. 13:25

Snabbtågen ska ta västlig väg

Utredaren HG Wessberg försvarar förslaget att dra snabbtågen den västliga vägen som gör att Växjö inte får någon station. Värnamo vinner säger Wessberg..

SvD - 10 jun 13 kl. 01:30

SJ moderniserar snabbtågen

SJ ska satsa uppemot tre miljarder kronor på att modernisera snabbtågen vad gäller såväl teknik som interiört..

Dalarnas tidningar - 27 sep 13 kl. 04:16

De vill ha kvar snabbtågen

Resenärer i Borlänge beskriver snabbtågen som fräscha, rymliga och punktliga. ? Att minska antalet avgångar känns som en tillbakagång, säger tågresenär Håkan Sjöström..

Nyteknik - 16 jan 14 kl. 12:17

SJ renoverar gamla snabbtågen

SJ låter bygga om de drygt 20 år gamla snabbtågen X2000 för 3,5 miljarder kronor..

GöteborgsPosten - 16 jan 14 kl. 16:04

SJ sätter sprätt på snabbtågen

SJ satsar 3,5 miljarder kronor på en total ombyggnad av de 20-25 år gamla snabbtågen. Målet är att hålla de allt fler konkurrenterna i schack..

SVT - 14 aug 14 kl. 13:59

SJ sänker biljettpriser på snabbtågen

SJ ska sänka priset på vissa biljetter på snabbtågen, meddelar det statliga bolaget..

Fler nyheter från DN

DN - 3 minuter sedan

Segerviss ”The Mauler” inför comebacken

Alexander Gustafsson drog ifjol på sig en skada som satte karriären på paus. Men nu är han tillbaka med sitt största kontrakt i karriären – och med nästa match bara två veckor bort. – Jag kommer att kliva ur den där buren med en vinst.

DN - 10 minuter sedan

Liberalerna vill motverka ofrivillig ensamhet hos ”årsrika”

Liberalernas nya rapport ”Ingen ska behöva dö ensam” tittar på hur politiken kan arbeta för att motverka ofrivillig ensamhet i Sverige. Frågan är starkt kopplad till äldre, eller ”årsrika” som Liberalerna väljer att kalla dem. – Det finns en koppling mellan ofrivillig ensamhet och ohälsa som inte är olik kopplingen mellan ohälsa och att röka, säger Anna Starbrink (L) landstingsråd i Stockholm med ansvar för vård..

DN - 10 minuter sedan

Favoriten utslagen i Swedish Open

Argentinaren Diego Schwartzman var favorit att vinna Swedish Open. Men världstolvan åkte skrällartat ur tennisturneringen i Båstad redan i den andra omgången..

DN - 15 minuter sedan

Stjärnregissören Tarkovskijs son spelar in dokumentär på Gotland

Den ryska regissören Andrej Tarkovskijs son, Andrej Tarkovskij Jr, går i sin fars fotspår. Just nu arbetar han med en dokumentärfilm på Gotland, där fadern spelade in sin ”Offret”.  – Det är känslosamt att komma hit, eftersom det är sig så likt från filmen, säger regissören till DN..

DN - 5 timmar sedan

Vad vet du om fenomenet Abba?

Den svenska popkvartetten har sålt flera hundra miljoner album och blivit ett populärkulturellt fenomen. I sommar hörs deras musik i filmen ”Mamma Mia! Here we go again".

DN - 45 minuter sedan

Arlandas asfalt smälter – försenar flyg

Asfalten på Arlanda smälter i den extrema värmen. Nu kyls landningsbanorna med kallvatten för att förhindra förseningar. – Vi har utmaningar med värmen just nu, asfalten blir överhettad, blöder och svettas, säger Ulrika Fager, kommunikationschef på Swedavia..

DN - 45 minuter sedan

Minnesord: Tor von Schreeb

Som tidigare meddelats har Tor von Schreeb, 91, överläkare och docent, Stockholm, gått ur tiden. Närmast anhöriga är hustrun Beth, barnen Catharina, Johan, Ulrika och Rebecca med respektive, barnbarn samt tidigare frun Birgit. .

DN - 1 timme sedan

Minnesord: Sven Anér

Författaren och journalisten Sven Anér, Uppsala, har avlidit i en ålder av 96 år. Hans närmaste är hustrun Lena Anér-Melin, barn, barnbarn och barnbarnsbarn..

DN - 1 timme sedan

Tre års fängelse för mattbedragare

Två män döms till tre respektive två och ett halvt års fängelse för grovt bedrägeri, skriver polisen på sin hemsida. .

DN - 1 timme sedan

Mattias Svensson: Anfäkta och regera – vem är Kapten Haddock om Ulf Kristersson är Tintin?

Moderatledarens äventyr ställer honom mot Rackham den röde och hans skatt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.