DN > Nyheter

Wednesday, 25 April, 16:17

DN - 17 apr 18 kl. 07:15

Snabbtågen splittrar stad och landMiljöpartiet kräver snabbtåg från 2035 men Socialdemokraterna tvekar att låna till miljardsatsningen. Höghastighetstågen splittrar inte bara regeringen utan drar också en skarp linje mellan stad och land.  – Många gånger när man representerar partiet på riksnivå blir det väldigt Stockholmsfixerat, säger Kristina Edlund, S, kommunstyrelsens ordförande i Linköping..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Socialdemokraterna, Stockholmsfixerat, Kristina Edlund, Linköping

Dela artikeln

105 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Snabbtågen, splittrarstad och , land
DI - 06 okt 16 kl. 21:00

Snabbtågen delar alliansen

Snabbtågen splittrar alliansen i två läger. Centern och Kristdemokraterna öppnar för att backa upp den rödgröna regeringens planer på nya höghastighetsbanor. Moderaterna har inget veto i frågan, slår de mindre allianspartierna fast..

BT - 01 okt 14 kl. 13:00

Samma säte när snabbtågen fyllde 50

Klockan 06.00 på onsdagen fyllde snabbtågen 50 år. Precis som den 1 oktober 1964 avgick en projektilformad "Shinkansen" punktligt från Tokyo med destination Osaka.

Kristianstadsbladet - 01 okt 14 kl. 13:00

Samma säte när snabbtågen fyllde 50


Klockan 06.00 på onsdagen fyllde snabbtågen 50 år. Precis som den 1 oktober 1964 avgick en projektilformad "Shinkansen" punktligt från Tokyo med destination Osaka.

Helsingborgs Dagblad - 01 okt 14 kl. 13:05

Samma säte när snabbtågen fyllde 50

Klockan 06.00 på onsdagen fyllde snabbtågen 50 år. Precis som den 1 oktober 1964 avgick en projektilformad "Shinkansen" punktligt från Tokyo med destination Osaka.

DI - 01 feb 16 kl. 13:25

Snabbtågen ska ta västlig väg

Utredaren HG Wessberg försvarar förslaget att dra snabbtågen den västliga vägen som gör att Växjö inte får någon station. Värnamo vinner säger Wessberg..

SvD - 10 jun 13 kl. 01:30

SJ moderniserar snabbtågen

SJ ska satsa uppemot tre miljarder kronor på att modernisera snabbtågen vad gäller såväl teknik som interiört..

Dalarnas tidningar - 27 sep 13 kl. 04:16

De vill ha kvar snabbtågen

Resenärer i Borlänge beskriver snabbtågen som fräscha, rymliga och punktliga. ? Att minska antalet avgångar känns som en tillbakagång, säger tågresenär Håkan Sjöström..

Nyteknik - 16 jan 14 kl. 12:17

SJ renoverar gamla snabbtågen

SJ låter bygga om de drygt 20 år gamla snabbtågen X2000 för 3,5 miljarder kronor..

GöteborgsPosten - 16 jan 14 kl. 16:04

SJ sätter sprätt på snabbtågen

SJ satsar 3,5 miljarder kronor på en total ombyggnad av de 20-25 år gamla snabbtågen. Målet är att hålla de allt fler konkurrenterna i schack..

SVT - 14 aug 14 kl. 13:59

SJ sänker biljettpriser på snabbtågen

SJ ska sänka priset på vissa biljetter på snabbtågen, meddelar det statliga bolaget..

Fler nyheter från DN

DN - 3 minuter sedan

Minnesord: Lennart Persson

Före detta justitierådet Lennart Persson, Täby, har avlidit i en ålder av 96 år. Han efterlämnar sönerna Staffan, Per och Anders med familjer..

DN - 2 minuter sedan

KO vill stoppa falsk trafiksajt

Konsumentombudsmannen (KO) stämmer en företagare som anses ligga bakom en sajt där allmänheten luras att betala för tjänster från Transportstyrelsen, till exempel att ställa av ett fordon. Transportstyrelsen har fått hundratals samtal om dagen från personer som blivit lurade av sajten, skriver KO i ett pressmeddelande..

DN - 2 minuter sedan

Sluten ungdomsvård för gruppvåldtäkt

Två 17-åringar som åtalats för att ha våldtagit en kvinna i Kalmar döms till ungdomsvård. En får ett år och två månaders ungdomsvård medan den andre döms till elva månader, rapporterar lokala medier..

DN - 10 minuter sedan

Hustrun: Det är en enorm förlust

På onsdagen hölls de sista vittnesförhören efter terrordådet den sjunde april då Rakhmat Akilov mejade ned människor på Drottninggatan i Stockholm. Först berättade hustrun till den 41-årige britt som avled hur hon och parets två söner drabbats. .

DN - 10 minuter sedan

Polis på Drottninggatan: Som att kliva in i en krigsfilm

Det var som att kliva in i en krigsfilm. Så beskrev en polis i rättssalen vad hon och hennes kollega möttes av när de kom till Drottninggatan efter attentatet i april förra året. Samtidigt berättade Rakhmat Akilov i rätten om varför han inte vill utvisas till Uzbekistan om han fälls.

DN - 15 minuter sedan

Över 500 fallolyckor i Stockholms förskolor i fjol

Nästan 1.800 incidenter rapporterades från Stockholms stads förskolor under 2017. Den vanligaste är fallolyckor, 557 stycken varav 148 från höjd och resten barn eller personal som snubblat och halkat.

DN - 2 timmar sedan

Live: Madsen döms till livstid

Peter Madsen döms till livstid för Kim Walls död. Hör åklagaren om domen..

DN - 45 minuter sedan

Minnesord: Svante Englund

Generaldirektören Svante Englund, Stockholm, har som tidigare meddelats avlidit 82 år gammal. Han efterlämnar sonen Carl med familj, vänner och tidigare kollegor..

DN - 45 minuter sedan

Matchfixning på tsunami-nivå inom tennisen

Tennisen har tsunami-liknande problem med matchfixning på lägre nivå. Det visar den utredning som gjorts på uppdrag av Internationella tennisförbundet, och som nu presenterats..

DN - 1 timme sedan

Guldtackor säkrade i ekobrottsmål

Härvan kring bedrägerimisstänkta Daniel Kindberg, som tagit timeout från rollen som ordförande för den allsvenska fotbollsklubben Östersunds FK, växer..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.