SR > Nyheter

Monday, 16 July, 03:00

SR - 17 apr 18 kl. 06:59

S och MP enade om höghastighetstågSocialdemokraterna och Miljöpartiet har nått en kompromiss när det gäller höghastighetstågen. Man har enats om att bygget av stambanorna ska vara klart 2045, tio år senare än vad den så kallade Sverigeförhandlingen föreslog..
Läs mer på SR
Läs mer om:
MP, Miljöpartiet, Sverigeförhandlingen

Dela artikeln

1389 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: S och MP enadeom , höghastighetståg
Barometern - 23 aug 14 kl. 10:41

De tar strid för höghastighetsbana

Mitt i värsta valfejden gör de olikfärgade kommunalråden i Kalmar, Växjö och Karlskrona gemensam sak. Det gäller kommande tågnät för höghastighetståg. Regeringen har sedan tidigare tagit ett beslut kring en bana för höghastighetståg.

SmålandsPosten - 31 okt 14 kl. 06:52

Ny stambana???en fråga för hela Region Kronoberg

?Det handlar inte om öst eller väst. Det handlar om hela Region Kronobergs framtid och möjlighet till utveckling.

SmålandsPosten - 31 okt 14 kl. 06:52

Ny stambana? en fråga för hela Region Kronoberg

Med två stambanor kommer Region Kronoberg och dess näringsliv att växa. Förutsättningarna för den regionala pendeltågstrafiken förbättras och godstrafiken kan bli både mer flexibel och öka, skriver Ann-Charlotte Wiesel (M), kommunalråd, Ljungby kommun, Carina Bengtsson (C), kommunalråd, Ljungby kommun, Anne Karlsson (S), kommunalråd, Ljungby kommun, Bengt Germundsson (KD), kommunalråd, Markaryds kommun och Joakim Pohlman (S), oppositionsråd, Markaryds kommun. Det handlar inte om öst eller väst.

Fler nyheter från SR

SR - 5 timmar sedan

Viktigt meddelande till allmänheten i Pålgård och Bispgården i Ragunda kommun, i Jämtlands län.

Det brinner kraftigt i skog och mark i Pålgård och Bispgården. Räddningsledaren uppmanar alla som påverkas av branden att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland..

SR - 5 timmar sedan

Glädjescener i Paris efter VM-guldet

Glädjescener utspelas runtom i Frankrike efter att landets herrlandslag i fotboll kammat hem VM-guldet..

SR - 6 timmar sedan

Trump inför mötet: Har låga förväntningar

I dag reser president USA:s Donald Trump från golfhelgen i Skottland till Helsingfors och mötet med Rysslands president Vladimir Putin. I en intervju med tv-kanalen CBS News säger Trump att han har låga förväntningar på mötet..

SR - 7 timmar sedan

Demonstrationer i Helsingfors inför toppmöte

I Helsingfors förbereder sig Finland för att stå värd för toppmötet mellan presidenterna Vladimir Putin och Donald Trump i morgon. Säkerhetsarrangemangen kommer att vara rigorösa och det har redan varit flera demonstrationer..

SR - 7 timmar sedan

Stockholm: Pendeltågsstationen vid Odenplan öppnas igen

Pendeltågsstationen Stockholm Odenplan öppnas strax efter klockan 4, tidigt på måndagsmorgonen, meddelar SL efter söndagens krismöte..

SR - 8 timmar sedan

Ljusdalsbor varnas för brand som sprider sig

Invånare i västra Ljusdals kommun varnas för en skogsbrand som sprider sig mot bebyggt område..

SR - 8 timmar sedan

Viktigt meddelande till allmänheten i Ängra och Ljusdals kommun i Gävleborgs län

Det brinner kraftigt i skog och mark. Branden är på väg mot bebyggt område. Räddningsledaren uppmanar alla som befinner sig i berört området att  utrymma.

SR - 9 timmar sedan

Sjukhus rustade för värmebölja

Efter SMHI:s varning om mycket höga temperaturer kan sjukhus i Östra Svealand behöva ta emot patienter som fått värmeslag. Men enligt Urban Säfwenberg, som är chef för akuten på Södersjukhuset, är det framförallt äldre och sjuka som är riskgrupperna..

SR - 9 timmar sedan

48 kontrakt har sagts upp – nu måste Lidingös nyanlända flytta

Lidingö, öster om Stockholm, är en av de kommuner som beslutat säga upp alla hyreskontrakt för de nyanlända som anvisades till kommunen efter mars 2016, när bosättningslagen började gälla..

SR - 9 timmar sedan

Just nu: ”Mycket Kroatien inledningsvis”

Vilket lag kommer få titulera sig världsmästare 2018?.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.