SR > Nyheter

Saturday, 22 September, 03:58

SR - 17 apr 18 kl. 06:59

S och MP enade om höghastighetstågSocialdemokraterna och Miljöpartiet har nått en kompromiss när det gäller höghastighetstågen. Man har enats om att bygget av stambanorna ska vara klart 2045, tio år senare än vad den så kallade Sverigeförhandlingen föreslog..
Läs mer på SR
Läs mer om:
MP, Miljöpartiet, Sverigeförhandlingen

Dela artikeln

1389 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: S och MP enadeom , höghastighetståg
Barometern - 23 aug 14 kl. 10:41

De tar strid för höghastighetsbana

Mitt i värsta valfejden gör de olikfärgade kommunalråden i Kalmar, Växjö och Karlskrona gemensam sak. Det gäller kommande tågnät för höghastighetståg. Regeringen har sedan tidigare tagit ett beslut kring en bana för höghastighetståg.

SmålandsPosten - 31 okt 14 kl. 06:52

Ny stambana???en fråga för hela Region Kronoberg

?Det handlar inte om öst eller väst. Det handlar om hela Region Kronobergs framtid och möjlighet till utveckling.

SmålandsPosten - 31 okt 14 kl. 06:52

Ny stambana? en fråga för hela Region Kronoberg

Med två stambanor kommer Region Kronoberg och dess näringsliv att växa. Förutsättningarna för den regionala pendeltågstrafiken förbättras och godstrafiken kan bli både mer flexibel och öka, skriver Ann-Charlotte Wiesel (M), kommunalråd, Ljungby kommun, Carina Bengtsson (C), kommunalråd, Ljungby kommun, Anne Karlsson (S), kommunalråd, Ljungby kommun, Bengt Germundsson (KD), kommunalråd, Markaryds kommun och Joakim Pohlman (S), oppositionsråd, Markaryds kommun. Det handlar inte om öst eller väst.

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Alldeles för få vill vaccinera sig mot influensa

Inför årets influensasäsong förbereder sig nu smittskyddsenheterna i landet för att få fler att skydda sig mot den sjukdom som bidrar till tusentals dödsfall årligen..

SR - 4 timmar sedan

Stormen Knud orsakade stora trafikproblem

Stormen Knud har dragit fram över södra Sverige med vindar på över 32 sekundmeter. Nedfallna träd har orsakat stora trafikproblem..

SR - 5 timmar sedan

"USA:s biträdande justitieminister övervägde att spela in Trump"

I USA uppger New York Times att biträdande justitieminister Rod Rosenstein övervägt att spela in sina samtal med president Donald Trump med dold mikrofon..

SR - 8 timmar sedan

Var fjärde polis utsatt för hot - poliser låter bli att ingripa

Var fjärde polisanställd har det senaste året utsatts för olika påverkansförsök, enligt en ny rapport. Något som i värsta fall kan leda till att poliser undviker att ingripa..

SR - 9 timmar sedan

Theresa May upprörd över EU:s kritik

Den brittiske premiärministern Theresa May var i dag upprörd när hon svarade på gårdagens kritik från EU. I ett tal i London uppmanade hon EU-ledarna att visa respekt för Storbritannien i brexitförhandlingarna..

SR - 10 timmar sedan

S och M presenterar varsitt förslag till talman

Socialdemokraternas försök att komma överens med allianspartierna om ett gemensamt förslag till talman misslyckades. Idag presenterade alliansen och Socialdemokraterna varsitt namn..

SR - 10 timmar sedan

"Jag är rädd, våldet kan drabba mig närsomhelst"

I Etiopiens huvudstad Addis Abeba är stämningarna fortfarande spända efter veckans oroligheter där minst 23 personer dödades..

SR - 11 timmar sedan

Ramberg: Nu blir det upp till Sverigedemokraterna

Vem som blir Sveriges talman i omröstningen på måndag beror nu på hur Sverigedemokraterna röstar, menar Tomas Ramberg, Ekots inrikespolitiska kommentator..

SR - 12 timmar sedan

S nominerar Åsa Lindestam till talman

Socialdemokraterna nominerar Åsa Lindestam till talman, som Ekot erfarit. Detta efter att en gemensam uppgörelse med Alliansen inte gjorts, och Alliansen nominerat Andreas Norlén (M) till samma post..

SR - 12 timmar sedan

"Jag hade varit orolig"

Det är inte bara Danske Bank som bolag som kan få höga straffavgifter till följd av penningtvättshärvan. Även enskilda chefer kan få betala..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.