SR > Nyheter

Friday, 14 December, 07:13

SR - 17 apr 18 kl. 06:59

S och MP enade om höghastighetstågSocialdemokraterna och Miljöpartiet har nått en kompromiss när det gäller höghastighetstågen. Man har enats om att bygget av stambanorna ska vara klart 2045, tio år senare än vad den så kallade Sverigeförhandlingen föreslog..
Läs mer på SR
Läs mer om:
MP, Miljöpartiet, Sverigeförhandlingen

Dela artikeln

1389 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: S och MP enadeom , höghastighetståg
Barometern - 23 aug 14 kl. 10:41

De tar strid för höghastighetsbana

Mitt i värsta valfejden gör de olikfärgade kommunalråden i Kalmar, Växjö och Karlskrona gemensam sak. Det gäller kommande tågnät för höghastighetståg. Regeringen har sedan tidigare tagit ett beslut kring en bana för höghastighetståg.

SmålandsPosten - 31 okt 14 kl. 06:52

Ny stambana???en fråga för hela Region Kronoberg

?Det handlar inte om öst eller väst. Det handlar om hela Region Kronobergs framtid och möjlighet till utveckling.

SmålandsPosten - 31 okt 14 kl. 06:52

Ny stambana? en fråga för hela Region Kronoberg

Med två stambanor kommer Region Kronoberg och dess näringsliv att växa. Förutsättningarna för den regionala pendeltågstrafiken förbättras och godstrafiken kan bli både mer flexibel och öka, skriver Ann-Charlotte Wiesel (M), kommunalråd, Ljungby kommun, Carina Bengtsson (C), kommunalråd, Ljungby kommun, Anne Karlsson (S), kommunalråd, Ljungby kommun, Bengt Germundsson (KD), kommunalråd, Markaryds kommun och Joakim Pohlman (S), oppositionsråd, Markaryds kommun. Det handlar inte om öst eller väst.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Fredspristagaren fruktar våldsamt val i Kongo

Valet i Kongo-Kinshasa i slutet av december riskerar att bli våldsamt, vilket kommer leda till fler övergrepp på kvinnor. Det säger fredspristagaren Denis Mukwege, den kongolesiske kirurgen, som behandlat tiotusentals våldtagna kvinnor i östra Kongo till Ekot..

SR - 1 timme sedan

"Energimålen kommer inte att nås"

Konjunkturinstitutet ger svidande kritik till de energimål som riksdagen har klubbat igenom. Syftet med målen är otydligt, de åtgärder som satts in är dyra och ineffektiva och målen kommer dessutom inte att nås..

SR - 1 timme sedan

Rapport: Avgångsbidrag till uppsagda förlängde arbetslöshet

Avgångsbidraget som kan ges till uppsagda arbetare inom privat sektor ökade risken att bli arbetslös. Det visar en ny rapport från Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering, IFAU..

SR - 1 timme sedan

Unga i en asylprocess får ingen missbruksvård

Är man över 18 år och vill lämna kriminalitet och ett drogberoende, samtidigt som man är inne i en asylprocess så är det svårt att få hjälp..

SR - 4 timmar sedan

May fick kalla handen av EU-ledarna

En hårt pressad Theresa May möttes av kalla handen på EU:s toppmöte i Bryssel. Hon fick inte de löften hon ville ha om att britterna verkligen kan lämna EU fullt ut..

SR - 5 timmar sedan

Franska inrikesministern: Polisen tvingades att döda

Den man som misstänks för attentatet i franska Strasbourg i tisdags sköts igårkväll ihjäl av polis. Enligt den franske inrikesministern Christophe Castaner var målet att förhöra mannen..

SR - 9 timmar sedan

Skjutningen i Strasbourg: Den misstänkte är död

Den man som låg bakom dödskjutningen i franska Strasbourg i tisdags är död, enligt en poliskälla som Reuters hänvisar till. "Minst en person är neutraliserad", uppgav källan..

SR - 9 timmar sedan

SVA: Mycket ovanligt att älgar dödar vargar

– Det är den första vargen vi har fått in, säger viltexperten Erik Ågren..

SR - 12 timmar sedan

Damberg svarar på kritiken från gruvnäringen

Nu svarar den socialdemokratiska näringsministern Mikael Damberg på Svemins kritik om att det är nästintill omöjligt att starta en gruva i Sverige..

SR - 12 timmar sedan

Boverket spår minskat bostadsbyggande

Bostadsbyggandet minskar samtidigt som antalet nya bostäder som byggs fortfarande är långt under det långsiktiga behovet, enligt Boverket som i dag presenterade en prognos för läget på bostadsmarknaden..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.