Vimmerby Tidning > Nyheter

Friday, 27 April, 06:33

Vimmerby Tidning - 17 apr 18 kl. 09:00

Vill satsa på nybyggnation på landsbygdenSatsa på nybyggnation av villatomter på landsbygden – går det? Jodå, enligt den lokala samhällsföreningen finns ett konkret intresse och en efterfrågan av just landsbygdsliv..
Läs mer på Vimmerby Tidning

Dela artikeln

74 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vill satsa på nybyggnation, landsbygden
UT - 12 maj 16 kl. 01:00

Många uppgivna gällande bolån för landsbygden

Uppfattningen hos folk är att det krävs 50 procents egeninsats för att få bolån för nybyggnation på de mindre orterna och på landsbygden..

Regeringen - 11 maj 17 kl. 16:41

Bättre miljö och fler bostäder på landsbygden efter påstötning från kommuner

Sommaren 2016 inkom ett brev till bostadsministern om att VA-lagen behöver justeras då dagens ordning på ett olyckligt sätt försvårar för nybyggnation, inte minst på landsbygden. Kommunpolitiker från hela landet och från flera partier har uppmärksammat mig som bostadsminister på problemen. Kristdemokraten Björn-Owe Björk, kommunalråd i Knivsta hade samlat kommunpolitikerna.

Regeringen - 25 mar 15 kl. 08:24

Stimulans för ökad nybyggnation

För att öka nybyggnationen av hyresrätter föreslår regeringen att en stimulans för nybyggnation införs. Förslaget kommer att ingå i budgetpropositionen för 2016 och beräknas uppgå till 3,2 miljarder kronor per år.

Pressmeddelande: Stimulans för ökad nybyggnation

Statsrådsberedningen, 25 mars 2015.

Barometern - 04 nov 13 kl. 07:09

Landsbygden ignoreras

Allt fler människor flyttar från landet till städer. Regeringen, med Centerpartiet, vågar och vill inte längre stå upp för landsbygdsfrågorna. Men någon måste våga stå upp för Kalmar län.

SmålandsPosten - 31 jan 14 kl. 07:07

Landsbygden är nödvändig för grön framtidsomställning

?Under lång tid har vi sett hur landsbygden avfolkas, hur offentlig service dras bort och hur privat service då försämras. När staten avvecklar Försäkringskassan, post och Apotek, så försämras förutsättningarna för privat service.

SmålandsPosten - 15 sep 14 kl. 06:45

Rovdjur är ett hot mot företagandet på landsbygden

Vargen är ett hot mot alla som försöker bedriva företag med djurhållning på landsbygden och där man försöker överleva på det. Därför vill vi att rovdjurens utbredning ska begränsas med jakt så att de inte stör företagandet på landsbygden, skriver Tommy Andersson Centerpartiet Ljungby kommun och Lars-Ove Johansson, ordförande LRF Sydost. Naturvårdsverkets förslag om att södra rovdjursområdet, det vill säga södra Sverige, ska innehålla tre vargrevir med cirka 30–40 vargar, ger dåliga signaler om vi på allvar vill värna landsbygdsutveckling.

SmålandsPosten - 15 okt 14 kl. 06:57

De rödgröna sviker landsbygden

Nu har Sverige fått en rödgrön regering som börjar med att plocka bort landsbygdsdepartementet. Det departement som i mina ögon är det viktigaste för att få en samlad bild över landsbygdens näringar, jordbruk, skogsbruk och livsmedelsproduktion, men också landsbygdens utveckling i övrigt, skriver Patrik Davidsson (C), ordförande för Centerpartiets Ungdomsförbund i Kronobergs län. Centerpartiet har sina rötter på landsbygden och de allra flesta av våra väljare och medlemmar finns just utanför stor­städerna.

Nerikes Allehanda - 04 okt 16 kl. 05:15

Flyktingvågen gav landsbygden hopp

I dagarna har landsbygden lyckats hamna lite på agendan. Dels via programmet ”Resten av Sverige” en dokumentärserie där journalisten Po Tidholm beskriver en landsbygd i förändring. Om det någon gång i media rapporteras från landsbygden så förmedlas ofta bilden av en döende landsbygd.

Sydsvenskan - 22 sep 11 kl. 00:05

"Ny politisk kraft behövs för landsbygden"

Alliansens politik har ökat klyftorna mellan stad och land, skriver sju MP-politiker och småföretagare på den skånska landsbygden, med anledning av Centerstämman som inleds i Åre idag.
I helgen håller Centerpartiet stämma i Åre. Vi önskar partiet all lycka och hoppas att det blir en givande tillställning.

SVT Debatt - 20 nov 13 kl. 09:24

Nostalgiskt tänkande hjälper inte landsbygden

LANDSBYGDEN De tre centerpartisterna Lindahl, Åkesson och Ahlgren klamrar sig av rent sentimentala skäl fast vid ett Sverige som inte längre finns. Landsbygden och storstäderna står inte i konflikt, men att en allt större del av befolkningen i framtiden kommer att bo i städer är inte i sig något negativt. Vill de tre centerpartisterna förbättra landsbygdens möjligheter bör de börja i sitt eget parti, skriver Lars Anders Johansson i en replik.

Fler nyheter från Vimmerby Tidning

Vimmerby Tidning - just nu

FÖreningsbidragen Ändras - "lika fÖr alla" sÅ lÅngt det gÅr

Vimmerby kommun betalar generellt ut mer i bidrag till föreningar med högre andel män/pojkar, visar en ny rapport om bidragsfördelningen som revisionsbyrån Ernest & Young har gjort på uppdrag av kommunen. Men nu ska det bli ändring, menar utvecklingschefen Thomas Svärd. - Vi ska göra om och göra rätt..

Vimmerby Tidning - 6 timmar sedan

Missfärgat vatten i kranarna

Vimmerbyvattnet är grumligt, mörkbrunt och innehåller grus. Flera läsare larmar om att det inte står rätt till i kranarna..

Vimmerby Tidning - 7 timmar sedan

Tingsrätten: Det har pågått i fyra år

En frikyrkopastor döms till ett års fängelse för fridskränkning efter att ha försökt driva demoner ur sin tonårsdotter, som också är församlingsmedlem.

Vimmerby Tidning - 7 timmar sedan

Politiker kritisk till miljonstödet

Anna Bodjo (MP) är kritisk till beslutet att stötta Västerviks Ishockeyklubb med en miljon kronor. - Om intresset för VIK är så stort borde fler gå på deras matcher, säger hon..

Vimmerby Tidning - 10 timmar sedan

Lifvens firar 25 år

Lifvens bränner av 25-års jubileum Firar med musik och humor på Valhall och Hulingen..

Vimmerby Tidning - 11 timmar sedan

Upprört hos ridklubben efter snabbt miljonstöd till VIK

Västerviks Ishockeyklubb får en miljon kronor av kommunen med kort varsel - men den utlovade satsningen hos ridklubben dröjer, vilket flera nu reagerar på..

Vimmerby Tidning - 11 timmar sedan

Silverdalengrabbar i Yrkes-SM

Nu pågår Yrkes-SM i Uppsala. Bland de tävlande finns Mattias Gustafsson,19, och Anthon Rouxel, 21, från Silverdalen. Mattias Gustafsson avklarat en av dagens deltävlingar inom kategorin yrkesförare och står i blåsten i väntan på nästa..

Vimmerby Tidning - 19 timmar sedan

Minnen flödade på hästtur

Igår kom Anneli Svensson från Fjälster tillsammans med ardennerhästen Pralinen till det äldreboendet Klockargården i Vena. De boende fick följa prova tur med häst och vagn i Venas samhälle..

Vimmerby Tidning - 11 timmar sedan

Tv-serien Gösta spelas in i Hultsfred

HBOs första skandinaviska originalserie håller just nu på att spelas in i Hultsfreds kommun. I dag var filmteamet på plats vid Folkets Park och Camping Hultsfred. - Mars till juni filmar vi på olika platser i Småland.

Vimmerby Tidning - 12 timmar sedan

Här kan du se vad folk tycker och tyck gärna till själv!

Det är många personer som har en klar åsikt om Västerviks kommun har fattat rätt beslut som ger VIK en miljon kronor till deras verksamhet. Meningarna är delade på vår tidnings Facebooksida..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.