DN > Utrikes

Wednesday, 26 September, 00:37

DN - 17 apr 18 kl. 06:50

Amatörarkeologer hittade silverskatt från vikingarnaDet som två amatörarkeologer i Tyskland först trodde vara en bit aluminium visade sig vara silver. Och silverfyndet ledde fram till en vikingaskatt som kopplas till den danske kungen Harald Blåtands tid..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Tyskland, Harald Blåtands

Dela artikeln

476 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Amatörarkeologer, hittade, silverskattfrån , vikingarna
DN - 17 jun 16 kl. 22:29

Amatörer hittade historisk vikingaskatt


Den största vikingaskatten som någonsin hittats i Danmark upptäcktes av tre amatörarkeologer. Skatten innehåller sex armband i guld och ett i silver..

NSD - 18 sep 12 kl. 14:29

Amatörer fann stor silverskatt

Med hjälp av metalldetektor fann tre amatörarkeologer i augusti en nedgrävd skatt med föremål i silver och guld utanför Lejre på Själland. De kontaktade Roskilde Museum, som daterar föremålen till äldre germansk järnålder, det vill säga 400- eller 500-talet efter Kristus..

Kristianstadsbladet - 27 aug 13 kl. 13:31

Fler amatörer söker fornfynd


På många håll i landet har ansökningarna om tillstånd för metallsökare skjutit i höjden de senaste åren. Amatörarkeologer är på jakt efter allt från nutida guldtior till dyrbara skatter. - Hobbysökandet är ibland en täckmantel för plundring till en svart marknad, säger Majvor Östergren, som tidigare drivit frågan om metallsökare vid länsstyrelsen på Gotland.

UNT - 27 aug 13 kl. 13:31

Fler amatörer söker fornfynd

På många håll har ansökningarna om tillstånd för metallsökare skjutit i höjden de senaste åren. Amatörarkeologer är på jakt efter allt från nutida guldtior till dyrbara skatter. Många föremål säljs sedan illegalt.

Helsingborgs Dagblad - 27 aug 13 kl. 13:34

Fler amatörer söker fornfynd

På många håll i landet har ansökningarna om tillstånd för metallsökare skjutit i höjden de senaste åren. Amatörarkeologer är på jakt efter allt från nutida guldtior till dyrbara skatter. ?

NSD - 27 aug 13 kl. 13:31

Fler amatörer söker fornfynd

På många håll i landet har ansökningarna om tillstånd för metallsökare skjutit i höjden de senaste åren. Amatörarkeologer är på jakt efter allt från nutida guldtior till dyrbara skatter..

NT - 27 aug 13 kl. 13:31

Fler amatörer söker fornfynd

På många håll i landet har ansökningarna om tillstånd för metallsökare skjutit i höjden de senaste åren. Amatörarkeologer är på jakt efter allt från nutida guldtior till dyrbara skatter..

BT - 27 aug 13 kl. 13:34

Fler amatörer söker fornfynd

På många håll i landet har ansökningarna om tillstånd för metallsökare skjutit i höjden de senaste åren. Amatörarkeologer är på jakt efter allt från nutida guldtior till dyrbara skatter. - Hobbysökandet är ibland en täckmantel för plundring till en svart marknad, säger Majvor Östergren, som tidigare drivit frågan om metallsökare vid länsstyrelsen på Gotland.

YLE - 01 okt 14 kl. 10:05

A Tribute to Vikingarna i Nykarleby

Vårvinterns publiksuccé "Från Nykarleby till Hon-i-lule" har nypremiär på Scala i Nykarleby 10-12.10. Biljetterna går åt som smör i solsken, men Stephan Nyman & Company smider redan nya planer.

Expressen - 14 mar 14 kl. 10:16

Superfyndet - hittade dyrbar skatt med silver

En amatörarkeolog med metalldetektor fick rejäl utdelning när han provade lyckan utanför Løgstør på Jylland i helgen. Med detektorns hjälp bärgades en silverskatt som antagligen grävts ner i mitten på 1600-talet. – Det är troligtvis pengar som en välbärgad man grävt ner av rädsla för att bli plundrad, säger Martin Sejr Nielsen, arkeolog på Vesthimmerlands museum, till Ekstrabladet..

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Marockanska flottan besköt migranter

Den marockanska flottan öppnade eld på tisdagen mot en båt med migranter som inte besvarade militärens order. En marockansk kvinna dödades och ytterligare tre personer skadades i beskjutningen, uppger lokala myndigheter..

DN - 4 timmar sedan

Erik de la Reguera: Stormig vecka väntar Theresa May

Labours kongress öppnar för en ny folkomröstning om Brexit – om alla försök att få till ett nyval misslyckas. Premiärminister Theresa May får därmed räkna med en stormig vecka fram till sitt eget partis kongress, där flera tunga röster i den liberala falangen av Tories lär lyfta frågan om en ny folkomröstning..

DN - 6 timmar sedan

Vita huset ser gärna att även Deborah Ramirez vittnar om Kavanaugh

Deborah Ramirez, som uppger att Brett Kavanaugh kan ha utsatt henne för ett sexövergrepp, kan bli andra kvinna att vittna mot den till USA:s Högsta domstol nominerade domaren. ”Låt dem tala”, säger president Donald Trump genom sin pressekreterare Sarah Sanders..

DN - 7 timmar sedan

Trump höll tal i FN – blev utskrattad

USA:s president Donald Trump talade till FN:s generalförsamling. Hans första replik lockades högljudda skratt i församlingen:.

DN - 16 timmar sedan

Pappa till balkongräddat barn i rätten

I våras blev den 22-årige maliern Mamoudou Gassama hela Frankrikes hjälte sedan han klättrat uppför en husfasad i Paris och räddat en liten pojke från att falla från en balkong på fjärde våningen. Nu åtalas fyraåringens pappa misstänkt för försummelse..

DN - Igår: 23:25

Polis sköt granne till döds – trodde hon var i egna lägenheten

Polismyndigheten i Dallas har avskedat en polis som åtalats för dråp sedan hon skjutit ihjäl en granne. Hon har sedan händelsen den 6 september i USA-delstaten Texas varit avstängd från sitt arbete..

DN - Igår: 21:21

Kavanaugh efter nya anklagelserna: ”Ren smutskastning”

Brett Kavanaugh kallar de anklagelser om sexuellt ofredande som riktats mot honom för smutskastning. Samtidigt meddelar han att han inte ämnar dra sig tillbaka från kandidaturen till Högsta domstolen, rapporterar Politico..

DN - Igår: 21:02

Björn af Kleen: Republikanerna har inte råd att förlora kvinnliga väljare

Brett Kavanaugh anklagas nu för att ha fört upp sin penis i en kvinnlig skolkamrats ansikte när de båda studerade vid elituniversitetet Yale. Och på torsdag ska Christine Ford, som hävdar att Kavanaugh försökte våldta henne i gymnasiet, höras i senaten. Trumps kandidat till Högsta domstolen ska försöka rentvå ”sitt goda namn”, säger han..

DN - Igår: 18:00

Spiongripandet i Oslo kan påverka fallet Frode Berg

Under lördagen häktades en rysk medborgare vid Oslo tingsrätt misstänkt för spionage. Om mannen sitter häktad under en längre tid öppnar det för en spionutväxling med norrmannen Frode Berg, som är misstänkt för spionage i Ryssland, enligt Bergs advokater..

DN - Igår: 16:57

Trump: Ska möta Kim Jong Un igen ”ganska snart”

USA:s president Donald Trump kan komma att ha ett andra möte med Nordkoreas diktator Kim Jong Un ”ganska snart”, rapporterar CNN. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.