SVT > Ekonomi

Thursday, 25 April, 23:57

SVT - 17 apr 18 kl. 06:21

Konjunkturinstitutet: Därför är det så viktigt att få alla i jobbMånga utrikesfödda står utanför arbetsmarknaden, vilket på sikt skadar den svenska ekonomin. Det menar statliga Konjunkturinstitutet. – Kommer inte fler in på arbetsmarknaden kommer vi att behöva höja skatterna i Sverige, säger prognoschefen Ylva Hedén Westerdahl..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Konjunkturinstitutet, Sverige, Ylva Hedén Westerdahl

Dela artikeln

1307 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: KonjunkturinstitutetDärför är det , , viktigtatt , alla , i jobb
SmålandsPosten - 20 nov 14 kl. 06:48

Sverige har faktiskt råd med bra välfärd

Nu är det viktigt att ni vågar vara långsiktiga och bygger en gemensamt finansierad skola, vård och omsorg som ger ökad trygghet och utveckling för alla som bor i Sverige. Det är fullt möjligt att klara med en gemensamt finansierad välfärd. Det har Sverige råd med, skriver Torbjörn Dalin, ekonom Kommunal, Mahlin Bergman, ordförande i avdelning Sydost Kommunal och Kristina Mårtensson, samhällspolitisk chef Kommunal.

Magazin24 - 22 dec 12 kl. 17:03

Västmanland drabbas

Vi står inför tuffa tider. Runt om i landet tvingas företag se sina orderingångar vika på grund av en orolig omvärld. Svenskt Näringslivs konjunkturrapport visar att Västmanland inte är något undantag.

Supermiljöbloggen - 03 sep 18 kl. 14:47

Fjellner (M): Framgång i klimatpolitiken handlar om utsläppsminskningar

Politik ska bedömas utifrån resultaten – inte utifrån intentionerna. Miljöpartiets klimatpolitik är i praktiken ineffektiv, skriver EU-parlamentarikern Christofer Fjellner (M). Sju av åtta klimatförslag i regeringens budget får kritik av Konjunkturinstitutet för att de är ineffektiva.

Opinionen.se - 24 okt 13 kl. 11:18

Ingves: Det ljusnar i världen


Riksbanken lämnar reporäntan oförändrad på 1,0 procent och skruvar samtidigt ned prognosen. Men ljusningar väntas. ?

BT - 24 okt 13 kl. 11:19

Ingves: Det ljusnar i världen

Riksbanken lämnar reporäntan oförändrad på 1,0 procent och skruvar samtidigt ned prognosen. Men ljusningar väntas. - Förtroendet i världen är på väg upp, säger chefen Stefan Ingves.

Dagens PS - 19 dec 18 kl. 06:31

Kalender onsdag 19 december

Håll koll på affärskalendern med hjälp av Dagens PS, så att du inte missar något viktigt på agendan. Börs Rapporter Kappahl Stämmor 10:00 Greater Than (extra), 10:00 Loudspring (extra), 10:00 SJR (extra), 14:00 Sonetel Investerarmöte 09:00 Kappahl telefonkonferens Utländska investerarmöte Smartster investerarmöte Malmö Handlas exklusive utdelning Bosjö Fastigheter (utd 2,38 kr) Corporate Actions Combigene första dag för handel på First North efter byte från Spotlight Utländska övriga händelser USA arkitektindex Makro 00:50 Japan handelsbalans 06:00 Malaysia KPI 08:00 Tyskland PPI 08:05 Thailand räntebesked 09:00 Sverige konsumentförtroende 09:00 Sverige konjunkturbarometer från Konjunkturinstitutet 09:15 Sverige konjunkturprog

Dagen - 17 mar 11 kl. 03:00

Läs hela intervjun med Jimmie Åkesson

- Den som inte kan svenska kanske inte ska rösta i det svenska valet. Det säger Sverigedemokraternas partiledare bland annat i den här intervjun, som berör Gud, muslimer, invandringskostnader, svenskhet, med mera. Intervjun ingår i de artiklar vi publicerar om Sverigedemokraternas första tid i riksdagen.

BT - 03 dec 13 kl. 08:01

Skatta inte bort riktiga jobb

Sänkt restaurangmoms gav fler jobb, meddelade Konjunkturinstitutet, KI, på måndagen. Det beskedet är viktigt, eller mums för regeringens jobbpolitik om man så vill . Enligt KI har priserna på restaurangtjänster blivit fyra procent lägre till följd av den sänkta momsen och den ökade efterfrågan har hittills ökat sysselsättningen i branschen med 4 000 jobb.

YLE - 21 okt 14 kl. 14:39

Experterna vill ha hårdare stimulanspolitik

Riksdagens ekonomiutskott har i dag hört en rad namnkunniga nationalekonomer. Och experterna var eniga om två saker: Det lönar sig att satsa på infrastruktur och vi kan förvänta oss en lång period av svag tillväxt. Ekonomiutskottet har offentliga hearingar när ärendet är speciellt viktigt.

Ekonomistas - 28 aug 17 kl. 07:36

Penningpolitik och full sysselsättning utan att åsidosätta inflationsmålet

Målen för penningpolitiken har blivit en aktuell fråga. Riksdagen har tillsatt en kommitté med uppdrag att göra en översyn av det penningpolitiska ramverket och Riksbankslagen, inklusive penningpolitikens mål och medel. Full sysselsättning är det främsta målet för den ekonomiska politiken i Sverige.

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

SAS ställer in flygningar – strejken allt närmare

Konflikten mellan SAS och flygbolagets piloter har ännu inte nått en lösning. Nu ligger ett bud på bordet att ta ställning till i kväll. SAS räknar med att en strejk skulle drabba omkring 170 000 resenärer under helgen.

SVT - 3 timmar sedan

Fack och arbetsgivare inte ens överens om vad en pilot tjänar

Vid midnatt kan det bryta ut en flygstrejk. Det är SAS och pilotfacket som inte kan komma överens och 170 000 resenärer kan drabbas under helgen. En del av konflikten handlar om pilotlöner, men fack och arbetsgivare än inte ens överens om vad en pilot tjänar idag..

SVT - 14 timmar sedan

Riksbanken lämnar styrräntan oförändrad

Sveriges riksbank håller styrräntan oförändrad, men skjuter något på kommande räntehöjningar, skriver banken i ett pressmeddelande..

SVT - 16 timmar sedan

Vinstlyft för Swedbank

Skandalomsusade Swedbank slår analytikernas förväntningar med årets första kvartalsrapport. Samtidigt meddelar bankkoncernen att man nu ska starta en ny enhet inom banken för att motverka penningtvätt..

SVT - 22 apr 19 kl. 21:07

Nu slutar ännu fler butiker sälja engångsgrillar

Engångsgrillar har varit hett debatterat, inte minst efter förra sommarens bränder och av miljöskäl. Matkedjan Coop har nu tagit beslut om att sluta sälja engångsgrillar. – Vi tycker inte att produkten är tillräckligt bra helt enkelt, säger Coops presschef Tobias Rydergren till Expressen..

SVT - 22 apr 19 kl. 11:53

Så lyckas du med bostadsaffären – Alexander Norén förklarar

SVT:s Alexander Norén ger sina tre bästa råd till både köpare och säljare för att lyckas med bostadsaffären..

SVT - 17 apr 19 kl. 10:22

Slopad vinstdelning lyft för Handelsbanken

Handelsbankens resultat för första kvartalet lyfter betydligt mer än väntat. En slopad avsättning på 827 miljoner till personalens vinstdelningsprogram Oktogonen och andra engångsposter ligger bakom lyftet..

SVT - 17 apr 19 kl. 10:19

Starkt kvartal av Ericsson – går bra i Nordamerika och Asien

Med draghjälp från Nordamerika hamnade telekomtillverkaren Ericssons vinst för årets första kvartal klart över marknadens förväntningar. Aktien steg omedelbart när börsen öppnade på onsdagen. Samtidigt rucker en miljardsmäll för tidigare korruptionsförsyndelser allt närmare..

SVT - 17 apr 19 kl. 07:07

ABB:s vd avgår

ABB:s vd Ulrich Spiesshofer avgår med omedelbar verkan, skriver företaget i ett pressmeddelande. Nuvarande styrelseordförande Peter Voser tar tillfälligt över som vd..

SVT - 15 apr 19 kl. 07:30

Så spenderar man 145 miljarder euro på ett år

År 2018 var EU:s budget 145 miljarder euro. Det är en jättestor summa pengar. EU:s inkomster kommer främst från de anslutna ländernas medlemsavgifter, från moms och från tull.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.