SR > Vetenskap

Wednesday, 23 January, 10:14

SR - 17 apr 18 kl. 06:00

Arbetsplatsen – en stressfälla för unga kvinnorÖkad arbetspress och minskad kontroll över arbetsuppgifter har lett till mer stress på svenska arbetsplatser. På senare år har man sett en ökning av stressrelaterade skador bland unga arbetande småbarnsmammor..
Läs mer på SR

Dela artikeln

57 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Arbetsplatsenen , stressfällaför , unga, kvinnor
Dagensanalys.se - 23 mar 17 kl. 09:31

Chefen är viktigast när unga väljer jobb

En undersökning som företaget Transcom gjort kring vad som är viktigt när millennials väljer arbetsplats visar att bra ledarskap står mycket högt på listan. Dessutom specificeras de tillfrågade vad ett bra ledarskap innebär för dem. I studien har 1061 personer mellan åldrarna 18-30 fått berätta vad som är viktigast för dem med en arbetsplats.

UNT - 25 feb 12 kl. 12:02

Kvinnor i en mansdominerad bransch

Bilprovningen verkar genomgå en förändring. På stationen i Librobäck satsar man på att få in fler unga kvinnor, då man upplever att relationen med kunderna gynnas. Samtidigt har hela arbetsplatsen fått ett lyft..

IDG - 29 okt 12 kl. 09:02

Sömnbrist - en vanlig chefsfälla

Sitter du uppe sent och jobbar? Eller går du på jobbmiddagar och kommer hem med några whiskey under västen? Se upp för sömnbristen - det är en stressfälla, varnar hälsocoachen Kajsa Asp Jonson..

SvD - 15 jul 12 kl. 10:41

Semestern kan bli stressfälla

Ledighet blir till jobb när vardagsprojekten tar över..

E24 - 18 jun 16 kl. 16:30

Semestern en stressfälla för chefen

Snart dags för semester. För svenska chefer är det lite si och så med vilan under ledigheten, visar tidningen Chefs undersökning. Även om en majoritet tar tre veckors sommarsemester eller mer, väljer sex av tio att jobba under sin lediga tid.

SVT Debatt - 26 okt 13 kl. 13:00

Ni måste börja anställa funktionshindrade

FUNKTIONSNEDSÄTTNINGAR Antalet arbetslösa ungdomar med funktionsnedsättningar ökar. De små företagen tar sitt ansvar i större utsträckning än de större. Detta måste det bli ändring på.

Dagensanalys.se - 04 sep 17 kl. 09:12

Så lockas unga till jobben

Dagens unga letar jobb i nya kanaler och efterfrågar andra förmåner än tidigare generationer. En ny undersökning visar att mer än hälften av de unga letar anställning via internet och att lika många vill ha gym på jobbet. I undersökningen som GfK Norm genomfört på uppdrag av Transcom har 1 061 personer i åldrarna 18 till 30 berättat om hur de vill att framtidens arbetsplats ska vara.

Barometern - 06 nov 13 kl. 07:35

Barn är ingen hälsofälla

I början av 1980-talet hände något anmärkningsvärt: Mäns och kvinnors sjukfrånvaro började då skilja sig åt. Sedan dess har skillnaderna ökat, för att förra året nå den högsta nivån sedan mätningarna startade. 2012 var ohälsotalet, alltså antalet dagar med sjukpenning, för kvinnor 32 men för män endast 22,1.

Barometern - 06 nov 13 kl. 07:35

Barn är ingen hälsofälla

I början av 1980-talet hände något anmärkningsvärt: Mäns och kvinnors sjukfrånvaro började då skilja sig åt. Sedan dess har skillnaderna ökat, för att förra året nå den högsta nivån sedan mätningarna startade. 2012 var ohälsotalet, alltså antalet dagar med sjukpenning, för kvinnor 32 men för män endast 22,1.

BT - 17 okt 11 kl. 08:12

Unga vill kunna leva på lönen

För min generation skulle det innebära en fantastisk chans att faktiskt kunna börja leva när man är runt 20?21 och inte behöva vänta med att flytta hemifrån och inte behöva oroa sig för att snabbt behöva bege sig till jobbet för att ta det där extrapasset, skriver Tobias Edin. Det är svårt att ta regionchefen för Svenskt Näringsliv, Kenneth Krantz, på allt för stort allvar när det diskuteras rapporter om heltid, deltid och hur dessa avspeglar arbetsmarknaden för unga.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

I helgen kan du vara med och räkna fåglar

På fredag är det dags för den årliga fågelräkningen "Vinterfåglar inpå knuten". Det handlar om att räkna alla fåglar som besöker landets fågelbord och andra fågelmatningar..

SR - 4 timmar sedan

EU:s nya drag för att minska olyckor inom vården

EU:s medlemsländer har fått ett nytt, gemensamt system för att rapportera in olyckor och tillbud med så kallade medicintekniska produkter..

SR - 4 timmar sedan

Forskare: Miljöpolitiken missar sociala orättvisor

Forskare varnar för att sociala rättviseaspekter saknas i regeringens nya miljöpolitik. Aspekter som i Frankrike bidrog till proteströrelsen Gula västarna..

SR - 4 timmar sedan

Stora utmaningar för framtidens flygplan

Att fortsätta att flyga till avlägsna resmål och klara våra klimatmål. Går det? Det skulle kräva genomgripande förändringar av flyget, menar forskare på KTH..

SR - 20 timmar sedan

Vad äter ditt husdjur?

Är hundarnas och katternas köttdiet en klimatbov? Kan insekter vara framtidens melodi i hundskålen? Eller vegetarisk mat?

SR - Igår: 07:58

Skotska kycklingar kan skydda mot framtida pandemier

I år kommer de första kycklingarna som har genförändrats för att vara resistenta mot influensa att kläckas i Skottland..

SR - Igår: 06:10

Instrumentet med känsla för snö

Forskare vid Luleå tekniska universitet har tagit fram ett nytt mätinstrument som de hoppas ska hjälpa till att känna igen olika sorters snö..

SR - Igår: 06:00

Insekter – framtidens hundmat?

Insekter till våra husdjur – kan det vara ett klimatsmart alternativ till kött? Kanske, men då måste regler hur insekter kan och får användas i djurfoder bli mer lika i olika länder..

SR - Igår: 06:00

Så kan skogen bli mer bärrik

Att blanda olika trädslag i skogsbruket kan gynna såväl trädtillväxten som tillgången på bär och vilt. Även om det bara handlar om att gå från en till två trädarter..

SR - I förrgår: 08:00

Hundarnas köttdiet – en klimatbov

Antalet tamhundar och tamkatter ökar i världen. Och genom maten de får så påverkas både miljö och klimat. Inte minst då de får alltmer kött..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.