SR > Vetenskap

Sunday, 27 May, 10:01

SR - 17 apr 18 kl. 06:00

Arbetsplatsen – en stressfälla för unga kvinnorÖkad arbetspress och minskad kontroll över arbetsuppgifter har lett till mer stress på svenska arbetsplatser. På senare år har man sett en ökning av stressrelaterade skador bland unga arbetande småbarnsmammor..
Läs mer på SR

Dela artikeln

57 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Arbetsplatsenen , stressfällaför , unga, kvinnor
Dagensanalys.se - 23 mar 17 kl. 09:31

Chefen är viktigast när unga väljer jobb

En undersökning som företaget Transcom gjort kring vad som är viktigt när millennials väljer arbetsplats visar att bra ledarskap står mycket högt på listan. Dessutom specificeras de tillfrågade vad ett bra ledarskap innebär för dem. I studien har 1061 personer mellan åldrarna 18-30 fått berätta vad som är viktigast för dem med en arbetsplats.

UNT - 25 feb 12 kl. 12:02

Kvinnor i en mansdominerad bransch

Bilprovningen verkar genomgå en förändring. På stationen i Librobäck satsar man på att få in fler unga kvinnor, då man upplever att relationen med kunderna gynnas. Samtidigt har hela arbetsplatsen fått ett lyft..

IDG - 29 okt 12 kl. 09:02

Sömnbrist - en vanlig chefsfälla

Sitter du uppe sent och jobbar? Eller går du på jobbmiddagar och kommer hem med några whiskey under västen? Se upp för sömnbristen - det är en stressfälla, varnar hälsocoachen Kajsa Asp Jonson..

SvD - 15 jul 12 kl. 10:41

Semestern kan bli stressfälla

Ledighet blir till jobb när vardagsprojekten tar över..

E24 - 18 jun 16 kl. 16:30

Semestern en stressfälla för chefen

Snart dags för semester. För svenska chefer är det lite si och så med vilan under ledigheten, visar tidningen Chefs undersökning. Även om en majoritet tar tre veckors sommarsemester eller mer, väljer sex av tio att jobba under sin lediga tid.

SVT Debatt - 26 okt 13 kl. 13:00

Ni måste börja anställa funktionshindrade

FUNKTIONSNEDSÄTTNINGAR Antalet arbetslösa ungdomar med funktionsnedsättningar ökar. De små företagen tar sitt ansvar i större utsträckning än de större. Detta måste det bli ändring på.

Dagensanalys.se - 04 sep 17 kl. 09:12

Så lockas unga till jobben

Dagens unga letar jobb i nya kanaler och efterfrågar andra förmåner än tidigare generationer. En ny undersökning visar att mer än hälften av de unga letar anställning via internet och att lika många vill ha gym på jobbet. I undersökningen som GfK Norm genomfört på uppdrag av Transcom har 1 061 personer i åldrarna 18 till 30 berättat om hur de vill att framtidens arbetsplats ska vara.

Barometern - 06 nov 13 kl. 07:35

Barn är ingen hälsofälla

I början av 1980-talet hände något anmärkningsvärt: Mäns och kvinnors sjukfrånvaro började då skilja sig åt. Sedan dess har skillnaderna ökat, för att förra året nå den högsta nivån sedan mätningarna startade. 2012 var ohälsotalet, alltså antalet dagar med sjukpenning, för kvinnor 32 men för män endast 22,1.

Barometern - 06 nov 13 kl. 07:35

Barn är ingen hälsofälla

I början av 1980-talet hände något anmärkningsvärt: Mäns och kvinnors sjukfrånvaro började då skilja sig åt. Sedan dess har skillnaderna ökat, för att förra året nå den högsta nivån sedan mätningarna startade. 2012 var ohälsotalet, alltså antalet dagar med sjukpenning, för kvinnor 32 men för män endast 22,1.

BT - 17 okt 11 kl. 08:12

Unga vill kunna leva på lönen

För min generation skulle det innebära en fantastisk chans att faktiskt kunna börja leva när man är runt 20?21 och inte behöva vänta med att flytta hemifrån och inte behöva oroa sig för att snabbt behöva bege sig till jobbet för att ta det där extrapasset, skriver Tobias Edin. Det är svårt att ta regionchefen för Svenskt Näringsliv, Kenneth Krantz, på allt för stort allvar när det diskuteras rapporter om heltid, deltid och hur dessa avspeglar arbetsmarknaden för unga.

Fler nyheter från SR

SR - I förrgår: 07:21

Falska forskare - fusk eller inte?

Karolinska institutets rektor efterlyser tydligare riktlinjer som säger att det ska klassas som forskningsfusk att publicera vetenskapliga artiklar under falskt namn, och med falsk tillhörighet till ett universitet..

SR - I förrgår: 06:26

Djur i städer tycks krympa

Storleken spelar roll. I alla fall om man är ett urbant djur, konstaterar forskare i studie..

SR - I förrgår: 06:00

Påvens rådgivare: "Jag vill skapa en miljon klimatkrigare"

Professor Ram Ramanathan är en av världens mest kända klimatforskare och vetenskaplig rådgivare åt påve Franciskus. Nu har han startat en ny utbildning i kampen mot klimathotet..

SR - 24 maj 18 kl. 08:18

Nålstick kan förutspå smärta efter operation

En avhandling vid Lunds universitet visar att upplevelsen av att få ett nålstick inför en operation kan vara ett bra mått på hur patienten upplever smärta efter operationen – och bana väg för bättre eftervård..

SR - 24 maj 18 kl. 06:26

Så påverkar rökning dina muskler

Att ta en cigarett efter träningspasset är inte att rekommendera. Cigaretterna har nämligen en direkt skadlig effekt på kroppens muskler, enligt en ny studie..

SR - 24 maj 18 kl. 06:00

Mindre giftiga lösningsmedel i målarfärg

Allt färre målarfärg innehåller giftiga lösningsmedel. Vid sekelskiftet innehöll 70 procent av utomhusfärgerna i Sverige giftiga lösningsmedel – i dag är siffran nere på 10 procent, enligt färgforskare forskningsinstitutet Rise..

SR - 24 maj 18 kl. 06:00

Så mycket kan vi spara på att nå klimatmålet

Om vi lyckas nå klimatmålet kan den ekonomiska vinsten bli enorm, enligt en grupp amerikanska miljöekonomer..

SR - 23 maj 18 kl. 15:03

Nej, ingen koppling mellan HPV-vaccin och livmoderhalscancer

Livmoderhalscancer har ökat i Sverige och den vaccinkritiska intresseorganisationen NHF Sweden påstår att det finns en koppling till HPV-vaccinering. Men det är helt fel eftersom ökningen inte har skett i de åldersgrupper av kvinnor som har fått vaccinet i stor skala..

SR - 23 maj 18 kl. 08:21

Stradivarius-fiolens härmande egenskaper nyckeln till framgång

Den anses ha bäst ljud av alla fioler, men vad är hemligheten? Nu har forskare försökt reda ut varför Stradivarius-fiolen är så högt ansedd..

SR - 23 maj 18 kl. 06:00

Inte ens en lus kommer in i detta hus

Franska nanorobotforskare har byggt ett hus så litet att inte ens en lus kommer genom dörren – helt enkelt för att bevisa att det går..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.