SR > Vetenskap

Wednesday, 17 October, 09:18

SR - 17 apr 18 kl. 06:00

Arbetsplatsen – en stressfälla för unga kvinnorÖkad arbetspress och minskad kontroll över arbetsuppgifter har lett till mer stress på svenska arbetsplatser. På senare år har man sett en ökning av stressrelaterade skador bland unga arbetande småbarnsmammor..
Läs mer på SR

Dela artikeln

57 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Arbetsplatsenen , stressfällaför , unga, kvinnor
Dagensanalys.se - 23 mar 17 kl. 09:31

Chefen är viktigast när unga väljer jobb

En undersökning som företaget Transcom gjort kring vad som är viktigt när millennials väljer arbetsplats visar att bra ledarskap står mycket högt på listan. Dessutom specificeras de tillfrågade vad ett bra ledarskap innebär för dem. I studien har 1061 personer mellan åldrarna 18-30 fått berätta vad som är viktigast för dem med en arbetsplats.

UNT - 25 feb 12 kl. 12:02

Kvinnor i en mansdominerad bransch

Bilprovningen verkar genomgå en förändring. På stationen i Librobäck satsar man på att få in fler unga kvinnor, då man upplever att relationen med kunderna gynnas. Samtidigt har hela arbetsplatsen fått ett lyft..

IDG - 29 okt 12 kl. 09:02

Sömnbrist - en vanlig chefsfälla

Sitter du uppe sent och jobbar? Eller går du på jobbmiddagar och kommer hem med några whiskey under västen? Se upp för sömnbristen - det är en stressfälla, varnar hälsocoachen Kajsa Asp Jonson..

SvD - 15 jul 12 kl. 10:41

Semestern kan bli stressfälla

Ledighet blir till jobb när vardagsprojekten tar över..

E24 - 18 jun 16 kl. 16:30

Semestern en stressfälla för chefen

Snart dags för semester. För svenska chefer är det lite si och så med vilan under ledigheten, visar tidningen Chefs undersökning. Även om en majoritet tar tre veckors sommarsemester eller mer, väljer sex av tio att jobba under sin lediga tid.

SVT Debatt - 26 okt 13 kl. 13:00

Ni måste börja anställa funktionshindrade

FUNKTIONSNEDSÄTTNINGAR Antalet arbetslösa ungdomar med funktionsnedsättningar ökar. De små företagen tar sitt ansvar i större utsträckning än de större. Detta måste det bli ändring på.

Dagensanalys.se - 04 sep 17 kl. 09:12

Så lockas unga till jobben

Dagens unga letar jobb i nya kanaler och efterfrågar andra förmåner än tidigare generationer. En ny undersökning visar att mer än hälften av de unga letar anställning via internet och att lika många vill ha gym på jobbet. I undersökningen som GfK Norm genomfört på uppdrag av Transcom har 1 061 personer i åldrarna 18 till 30 berättat om hur de vill att framtidens arbetsplats ska vara.

Barometern - 06 nov 13 kl. 07:35

Barn är ingen hälsofälla

I början av 1980-talet hände något anmärkningsvärt: Mäns och kvinnors sjukfrånvaro började då skilja sig åt. Sedan dess har skillnaderna ökat, för att förra året nå den högsta nivån sedan mätningarna startade. 2012 var ohälsotalet, alltså antalet dagar med sjukpenning, för kvinnor 32 men för män endast 22,1.

Barometern - 06 nov 13 kl. 07:35

Barn är ingen hälsofälla

I början av 1980-talet hände något anmärkningsvärt: Mäns och kvinnors sjukfrånvaro började då skilja sig åt. Sedan dess har skillnaderna ökat, för att förra året nå den högsta nivån sedan mätningarna startade. 2012 var ohälsotalet, alltså antalet dagar med sjukpenning, för kvinnor 32 men för män endast 22,1.

BT - 17 okt 11 kl. 08:12

Unga vill kunna leva på lönen

För min generation skulle det innebära en fantastisk chans att faktiskt kunna börja leva när man är runt 20?21 och inte behöva vänta med att flytta hemifrån och inte behöva oroa sig för att snabbt behöva bege sig till jobbet för att ta det där extrapasset, skriver Tobias Edin. Det är svårt att ta regionchefen för Svenskt Näringsliv, Kenneth Krantz, på allt för stort allvar när det diskuteras rapporter om heltid, deltid och hur dessa avspeglar arbetsmarknaden för unga.

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

Havsvatten räddade småländska bönder

Bevattning med havsvatten räddade lantbrukares skördar under den torra sommaren 2018. Detta tack vare ett pågående projekt i Västerviks kommun..

SR - 2 timmar sedan

Förbud mot barnaga får ungdomar att slåss mindre

Färre ungdomar slåss i länder där fysisk bestraffning mot barn är förbjuden..

SR - 3 timmar sedan

Fågelpoesi ger naturvården luft under vingarna

Poesi kan hjälpa till att bevara den mångfald av fåglar som finns runtomkring oss, enligt brittiska och svenska forskare som har analyserat dikter..

SR - Igår: 07:23

Besksöta trivs med bladmögel

Forskare vid Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, i Alnarp har gjort en oväntad upptäckt. Potatisens vilda släkting besksöta växer mer när den smittats av potatisbladmögel..

SR - Igår: 07:10

Journaler på nätet ökar personalens rädsla för våld

Att man som patient numera kan läsa sin journal digitalt skapar oro hos sjukhuspersonal..

SR - Igår: 06:00

Så hotas ölen av klimatet

När temperaturen på jorden stiger kommer kornskörden minska. Då blir det brist på en av de viktigaste råvarorna för öl..

SR - Igår: 06:00

Forskare jagar svar om mörk materia

Frågan om vad mörk materia egentligen är har gäckat fysikerna i runt 40 år. Nu tror många forskare att man letat efter helt fel sak..

SR - Igår: 11:46

Fiskekvoter i Östersjön fastställs på EU-möte

Under måndagskvällen träffas EU:s jordbruks- och fiskeministrar för att bland annat enas om mängden fisk som får tas upp ur Östersjön 2019. Östersjöfiskens tillstånd lyftes fram under ett seminarium som Klotet arrangerade på Berwaldhallen i höstas..

SR - I förrgår: 07:19

Världens största samling av rissorter ska räddas

En enorm fröbank med 136 000 fröpåsar ska enligt det internationella risforskningsinstitutet IRRI få evigt skydd..

SR - I förrgår: 06:00

Rekordvärme och ny skog – ett krympande arktis

Den arktiska zonen krymper och det märks av i Sverige. I Abisko är årsmedeltemperaturen som oftast över nollgradigt, vilket det inte varit tidigare. I sommar har det till och med varit värmerekord..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.