Nyan > Svenskfinland

Wednesday, 15 August, 08:59

Nyan - 16 apr 18 kl. 17:00

Ny myndighet för utvärderingTrafiksäkerhetsverket i riket ska ta hand om utvärderingen av den sjöfartsutbildning som ges på Åland enligt ett nytt lagförslag från justitieministeriet. Sjöfartsstyrelsen har sedan 1998 har ansvarat för den åländska utbildningen men nu är det meningen att trafiksäkerhetsverket ska ta över all utvärdering. Lagförslaget har nu skickats på remiss. Avsikten är att det ska föredras för president Sauli Niinistö i juni och att lagen träder i kraft den första juli. (tt-s)  
Tillbaka till startsidan
Tipsa Nyan.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Åland, Sauli Niinistö, Nyan

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny myndighetför , utvärdering
Alliansfritt Sverige - 16 aug 12 kl. 07:00

Stort projekt för kvinnligt företagande ? men ingen utvärdering

OMÖJLIGT.  Tillväxtverket har fått utstå en viss kritik för att man slösar pengar på representation. I bakvattnet av detta rapporterar SvD nu om att en av verkets mångmiljonsatsning på kvinnligt företagande inte går att utvärdera:
"SvD kan idag berätta att varken regeringen eller Tillväxtverket vet vilka effekter pengarna har haft ?

Ekonomistas - 21 aug 14 kl. 13:53

Utvärdering av utvecklingsbiståndet – varför tron på RKS är överdriven och delvis felriktad

Följande är ett gästinlägg av Björn Ekman som är nationalekonom och forskare vid Lunds universitet. Hans huvudsakliga inriktning är hälsoekonomi. Han har tidigare arbetat på Sida och Världsbanken.

Regeringen - 11 feb 15 kl. 14:01

Pressträff om målstyrning och utvärdering i grundskolan

Regeringen, Moderaterna, Centerpartiet, Folkpartiet liberalerna och Kristdemokraterna är eniga om ett antal förslag som rör målstyrning och utvärdering i grundskolan. En pressträff kommer att hållas kl 14.30 i riksdagens presscenter.

Regeringen - 11 feb 15 kl. 13:42

Överenskommelse om målstyrning och utvärdering i grundskolan

Regeringen, Moderaterna, Centerpartiet, Folkpartiet liberalerna och Kristdemokraterna är idag eniga om ett antal förslag som rör målstyrning och utvärdering i grundskolan. Vid pressträffen i riksdagen medverkade utbildningsminister Gustav Fridolin, Folkpartiledaren Jan Björklund och Utbildningsutskottets ordförande Lena Hallengren.

Pressmeddelande: Överenskommelse om målstyrning och utvärdering i grundskolan

Utbildningsdepartementet, 11 februari 2015.

Sydsvenskan - 28 apr 16 kl. 18:33

Utvärdering ger skånsk irritation

Regeringen bjuder in Region Skåne, Malmö stad och Öresundsinstitutet till en statlig utvärdering av effekterna av gränskontrollerna vid Öresund.
Att utvärdera det som redan utvärderats väcker dock skånsk irritation..

DN - 05 dec 17 kl. 10:17

Nya Karolinskas rekorddyra modell totalsågas i ny utvärdering

Den nya verksamhetsmodellen, som skulle vara framtiden för det högteknologiska Nya Karolinska, totalsågas i en ny utvärdering och skrotas av Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Modellen saknar evidens, enligt utvärderingen. .

Vimmerby Tidning - 25 apr 18 kl. 13:20

Utvärdering av p-skivor dröjer

Jon Sjölander (M) ville se en tidigare utvärdering av försöket med p-skivor i centrala Västervik. Men en majoritet i kommunstyrelsen står fast vid det ursprungliga beslutet, som innebär att utvärderingen görs efter ett år..

DN - 30 maj 18 kl. 19:57

UD försökte ändra i utvärdering om FN-kampanjen

Utrikesdepartementet försökte aktivt påverka en utvärdering av kampanjen för en plats i FN:s säkerhetsråd. När utredaren vägrade att ändra i texten så gömdes utredningen undan. Särskilt kontroversiellt är hur biståndspengar använts för att värva röster.

Alliansfritt Sverige - 16 jun 12 kl. 11:50

Ingen utvärdering av drakonisk antiklotterpolicy

?KLOTTER?. Efter fem år med kommunalt totalförbud för graffiti i Stockholm borde det kanske vara läge att kolla hur det har gått.

Nyhetskanalen - 01 okt 12 kl. 08:33

Ny utvärdering av polisinsats i Malmö

Sedan den 3 januari pågår i Malmö den särskilda polisinsatsen operation Alfred, som startade efter en serie dödliga skottdåd på kort tid. Av de tio mordutredningar som ingår i operationen har hittills två lett till åtal och rättegång. Alfred handlar även om riktade insatser mot den organiserade brottsligheten.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 2 timmar sedan

15 arbetsplatser hotade vid Chipsters

Ab Chipsters Food Oy informerade personalen i Mariehamn om samarbetsförhandlingar på ett möte i går. 15 arbetsplatser är hotade, men vd Timo Vetriö tror inte att någon av bolagets fabriker är nedläggningshotade. Chipsters har totalt 130 anställda.

Nyan - 12 timmar sedan

Från korpen till division 3

FOTBOLL. Daniel Boman, 25, och Mattias Nordlund, 23, förstärker division 3-laget FC Åland.
Även om båda, framför allt Daniel Boman, har förhållandevis gedigna fotbollserfarenheter kommer de senast från den åländska korpen.

Nyan - 13 timmar sedan

Lättade registreringskrav för fritidsbåtar

Landskapsregeringen har lättat på kraven för registrering av begagnade fritidsbåtar. En föreskrift ger Fordonsmyndigheten möjlighet att inte kräva försäkran om att fritidsbåten och motorn överensstämmer med de konstruktionskrav och tekniska krav som EU-direktiven ställer vid första registrering. Undantaget gäller båtar och motorer som har använts tidigare inom EU- och EES-området, självbyggda båtar, veteranbåtar byggda före 1950, svävare och motorer i dessa, motorer som drivs med annat drivmedel än bensin, brännolja eller diesel och båtar eller motorer som tillverkades för mer än 10 år sedan.

Nyan - 14 timmar sedan

MC krockade med bil i Godby

En motorcykel tvingades i eftermiddag i Godby att väja för ett fordon som inte iakttog väjningsplikten. Motorcykeln åkte omkull vilket resulterade i skrapsår och mindre materiella skador, enligt polisens pressmeddelande. Polisen utreder det inträffade och detta kommer sannolikt att resultera i böter för den misstänkta bilföraren.

Nyan - 16 timmar sedan

Åtal för utlandsresa med barn

Villkorligt fängelse kan bli straffet för en kvinna som åtalats för bortförande av barn. Hon reste med sitt barn till ett utomeuropeiskt land utan att meddela pappan som hade delad vårdnad om barnet.
Parterna möttes i tingsrätten på måndagen.

Nyan - 19 timmar sedan

Svårt år för Lundqvistrederierna

Lundqvistkoncernens Alfa och Hildegaard redovisar kraftigt försämrade resultat jämfört med för ett år sedan. Det sammanlagda resultatet för de två koncernerna blir något över 3 miljoner på minussidan, samtidigt har omsättningen nästan halverats.
– Det har varit ett mycket tufft år, säger Lundqvistrederiernas vd Ben Lundqvist.

Nyan - 20 timmar sedan

Ålandsägd tavla hyllas i USA

I lördagens Financial times prisas den finländska målningen ”Eko” av konstnären Ellen Thesleff. Tavlan ägs av Anders Wiklöf och har lånats ut till The american federation of Art för att visas upp i utställningen ”Kvinnliga konstnärer i Paris”.
”Utställningens mest minnesvärda ögonblick kan tillskrivas de totalt förbisedda: Ellen Thesleff till exempel, en finländare som hittat idealmetaforen för den kvinnliga konstnärens vedermödor.

Nyan - 22 timmar sedan

Larm om lågt vatten i Dalsträsk

Förra veckan upptäckte en ortsbo att vattennivån i Dalsträsk i Saltvik är ovanligt låg just nu. I fredags var den –17 centimeter.
– Jag var senast nere för drygt en månad sedan, nu var det helt igenvuxet med knoppslinga och vattennivån var mycket låg, säger ortsbon.

Nyan - Igår: 06:00

Landskapets tjänstemän reste för 238 000 euro

I fjol reste landskapets tjänstemän för knappt en kvarts miljon euro i tjänsten. Den längsta tjänsteresan gäller Nuuk på Grönland. Två tjänstemän har angett Svalbard som destination.

Nyan - Igår: 19:00

Skattskyldiga kan begära omprövning

I början av september kan skattskyldiga begära omprövning av fastighetbeskattningen, vilket konstaterades under Ålands skattebyrås diskussion med landskapsregeringen i fredags.
Hundratals åländska fastighetsägare har fått högre värderade fastigheter. Detta på grund av mark som tidigare har varit felregistrerad som impediment.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.