Dagens Media > Ekonomi

Monday, 16 July, 14:14

Dagens Media - 16 apr 18 kl. 15:04

Google lovar ta större ansvar för hot och hatUnder ministermötet på Rosenbad i fredags utlovade Google att anställa 10 000 personer för att plocka bort hot och hat på bolagets plattformar. "Jag upplevde att de tar det här på stort allvar och att de är bekymrade", säger Jeanette Gustafsdotter, vd på TU..
Läs mer på Dagens Media
Läs mer om:
Rosenbad, Google, Jeanette Gustafsdotter, TU

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Google, lovarta större , ansvarför , hotoch , hat
DI - 08 jun 18 kl. 05:19

Google lovar att inte använda ai i vapen

Google lovar att inte använda artificiell intelligens i vapen eller att "orsaka eller direkt främja skador på människor", enligt företagets nya riktlinjer..

Dagensanalys.se - 20 mar 17 kl. 10:31

Google lovar bättring efter annonseringsmiss

Flera stora annonsörer, bland annat Brittiska regeringen, har slutat annonsera på bland annat YouTube efter att deras annonser visats i samband med klipp som förespråkar terrorism. Nu lovar Google bättring. Det var i slutet av förra veckan som det uppdagades att annonser från stora mediebyråer, samt även Brittiska regeringen, synts i samband med filmklipp från extremister som bland annat förespråkar terrorism.

Dagensanalys.se - 09 mar 18 kl. 11:20

Google lovar publicister ett alternativ till AMP och lockar med Top Stories

Google AMP älskas av användare men ifrågasätts av bland andra publicister. Nu vill Google locka med ett alternativ. Google AMP står för Google accelerated mobile pages.

Expressen - 05 mar 18 kl. 15:14

Riksdagsledamöter kräver att Google tar ansvar

Google tillåter det högerextrema nätverket Granskning Sverige att via videotjänsten Youtube sprida trakasserier och upphovsrättsskyddat material.Flera riksdagsledamöter kräver nu att Google tar sitt ansvar. – I det här läget handlar det i främsta rummet om att företag som tillhandahåller plattformar för sociala medier måste ta ett större ansvar, säger Johan Hedin, C.

Sydsvenskan - 18 maj 13 kl. 06:30

?Nu tvingas Google till ansvar?

Veckans bästa nyhet för nätintresserade: en tysk domstol har beslutat att Google måste ta ett visst ansvar för sina sökförslag..

IDG - 15 mar 16 kl. 10:51

Google lovar 100 000 dollar till den som lyckas hacka en Chromebook


Nu kan du tjäna nästan en miljon kronor på att hitta värsta sortens säkerhetshål i en Chromebook. Google berättar kaxigt att ingen har lyckats hittills..

IDG - 24 jun 17 kl. 12:08

Google lovar att sluta läsa dina mejl för att ge dig annonser


Företaget säger att de vill öka på förtroendet. Nöjer sig med sökdata från Google-sök och Youtube istället..

IDG - 04 sep 17 kl. 16:09

Google lovar att inte snoka i dina privata mejl på tre år – men sen då?


I somras gick Google ut med att de slutar använda information från dina privata mejl för att visa riktade annonser. Men rättsdokument visar att mejlkorgen inte är fredad för gott..

DI - 25 aug 11 kl. 10:57

Sydkorea ser Google-köp som hot

Den sydkoreanska regeringen uppmanar Samsung och LG Electronics, två av landets största bolag, i att ingå i ett samarbetsprojekt kring en ny mobil plattform. Googles köp av mobiltillverkaren Motorola Mobility ses som ett hot, skriver Financial Times..

Sydsvenskan - 07 mar 15 kl. 04:00

Google stärker sin makt

I veckan kom en helt sensationell nyhet: Google ska börja värdera saklighet och fakta när de rankar sökresultat. Alltså precis det som Google med näbbar och klor har slagits för att slippa. Det betyder att Google är på väg att bli hela världens superredaktion.

Fler nyheter från Dagens Media

Dagens Media - 1 timme sedan

Starkt år för Oh My

Medgrundaren Christian Albinsson: "Vi hoppas komma över 90 miljoner i omsättning i år"..

Dagens Media - 3 timmar sedan

Undersökning: Liseberg har starkast varumärke

När svenskarna rankar sina favoritnöjesparker sticker Liseberg ut rejält. Fyra av tio har nöjesparken i Göteborg som favorit, visar en studie från Sveriges Annonsörer..

Dagens Media - 3 timmar sedan

Undersökning: Liseberg har överlägset starkast varumärke

När Svenskarna rankar sina favoritnöjesparker sticker Liseberg ut rejält. Fyra av tio har nöjesparken i Göteborg som favorit, visar en studie från Sveriges annonsörer..

Dagens Media - 3 timmar sedan

Undersökning: Liseberg har det överlägset starkast varumärket

När Svenskarna rankar sina favoritnöjesparker sticker Liseberg ut rejält. Fyra av tio har nöjesparken i Göteborg som favorit, visar en studie från Sveriges annonsörer..

Dagens Media - 3 timmar sedan

Prestigeuppdrag till svensk toppfotograf

Aftonbladets prisade fotograf Magnus Wennman har fått sin barndomsdröm uppfylld. Han fick fotografera National Geographics stora reportage – och bilden på sonen blev augustinumrets omslag..

Dagens Media - 6 timmar sedan

Saeid Esmaeilzadeh: ”Min tuffa barndom gav mig revanschlust”

PODD. "Under 15" möter denna vecka entreprenören och medgrundaren till Serendipity Group, Saeid Esmaeilzadeh, för att tala om entreprenörskap, innovation och vad som krävs för att lyckas som företagare..

Dagens Media - 13 jul 18 kl. 12:56

Så mycket tittare lockade "Sommar med Ernst"

Igår var det premiär för TV4:s "Sommar med Ernst" – här är tittarsiffrorna..

Dagens Media - 13 jul 18 kl. 11:38

Här är säsongens alla avsnitt av Digitala Mediepodden

PODD. Lyssna till avsnitten du missat och de du bara måste höra igen..

Dagens Media - 13 jul 18 kl. 10:36

Så mycket mer än kvinnorna tjänar männen på BBC

Männen fortsätter att tjäna mest på det brittiska public service-bolaget BBC. Den bäst betalda mannen tjänar 15 miljoner svenska kronor mer under ett år än bolagets högst avlönade kvinna..

Dagens Media - 13 jul 18 kl. 09:43

Netflix knäcker HBO i antalet Emmy-nomineringar

Streamingjätten sätter stopp för HBO:s år av flest nomineringar till Emmy Awards..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.