VA > Ekonomi

Friday, 14 December, 06:01

VA - 16 apr 18 kl. 14:14

Forskare: Att stänga av notiser på mobilen gör dig olyckligAtt stänga av mobilnotiser för att befria sig från stressen är inget som gör en gladare. Det visar forskning från Duke University. .
Läs mer på VA
Läs mer om:
Duke University

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ForskareAtt , stängaav , notiser, mobilen, gördig , olycklig
YLE - 16 nov 16 kl. 13:44

Forskare: Många fåglar flög bort vid första köldknäppen

En del av de finländska flyttfåglarna blev helt säkert överrumplade av den tidiga vintern. Det säger fågelexperten Andreas Lindén specialforskare och docent vid yrkeshögskolan Novia. Över 99 procent av fåglarna i Finland flyttar bort över vintern och en stor del av dem har redan flugit i väg, säger Andreas Lindén.

Cornucopia - 14 jun 17 kl. 09:31

Forskare: Många nya bostadsrätter är skräphus

Inget nytt för bloggens läsare, men en forskare på KTH varnar nu för att många nya bostadsrätter är rena skräphus. Som tidigare uppmärksammat byggs de för kortsiktigt vinst för exploatören, och inte för långsiktig drift.Forksaren Jonas Anund Vogel säger till Fastighetstidningen:
"Det är två helt olika ekonomiska system inblandade.

YLE - 06 jun 17 kl. 18:03

Forskare: Många spelregler avgör nämndplatserna

Valresulatet, jämställdhet och kommunernas egna regler avgör hur nämnd- och styrelseplatser delas ut efter ett kommunalval. Forskare Siv Sandberg vid Åbo Akademi säger att spelrummet för förhandlingar mellan partierna ändå är stort. Forskaren Siv Sandberg säger att det finns få nationella regelverk för hur platserna ska fördelas efter ett kommunalval.

BT - 02 jun 12 kl. 18:16

Forskare: Många fästingar i sommar

Vi kan räkna med många fästingar i år, trots att vintern har sagts vara tuff för dem. Det menar forskaren Thomas Jaenson, professor i medicinsk entomologi vid Uppsala universitet. Varmare klimat och stora hjortbestånd har gett goda förutsättningar för fästingar sedan 80-talet.

YLE - 27 nov 12 kl. 18:52

Forskare: Många finländska pälsdjur mår dåligt

Pälsdjuren i Finland måste få det mycket bättre eller så borde man helt och hållet sluta upp med att hålla pälsdjur. Det säger en brittisk professor vid det ansedda universitetet i Cambridge. Många pälsdjur i Finland mår ganska dåligt; både fysiskt och psykiskt.

Helsingborgs Dagblad - 05 apr 18 kl. 04:05

Forskare: Många matriarker i forntida Peru

Kanske inte varannan damernas. Men fler kvinnor än vad som tidigare hävdats hade framträdande roller i de förcolumbiska civilisationerna i Peru, enligt en ny studie. Många av de kvinnor som tidigare reducerats till "prästinnor" var i själva verket mäkti.

Sydsvenskan - 05 apr 18 kl. 04:05

Forskare: Många matriarker i forntida Peru

Kanske inte varannan damernas. Men fler kvinnor än vad som tidigare hävdats hade framträdande roller i de förcolumbiska civilisationerna i Peru, enligt en ny studie. Många av de kvinnor som tidigare reducerats till "prästinnor" var i själva verket mäkti.

DN - 09 jun 16 kl. 06:00

Forskare: Så påverkar mobilen din hjärna


De smarta telefonerna gör oss förmodligen inte så kloka som namnet ger sken av. Tvärtom kan en hjärna som ständigt tvingas skifta fokus påverkats negativt. DN har tagit hjälp av två hjärnforskare för att ta reda vilken påverkan multitasking har på våra hjärnor..

Expressen - 20 dec 17 kl. 06:00

Forskare larmar efter Kvällspostens granskning: Polisen missar rasistdåd

Hatbrott missas ofta av polis och rättsväsendet, enligt forskare.Många tror att brottet bara gäller när invandrare drabbas av rasism från majoritetsbefolkningen.– Jag har sett en del ifrågasätta om det kan vara hatbrott när den misstänkte tillhör en minoritet, säger Görel Granström, docent i rättsvetenskap som forskar om hatbrott.

GöteborgsPosten - 13 jan 15 kl. 19:26

Forskare: Många orsaker till stormar

Global uppvärmning är inte den enda förklaringen till de senaste årens kraftiga stormar i Sverige..

BT - 05 apr 18 kl. 04:05

Forskare: Många matriarker i forntida Peru

Kanske inte varannan damernas. Men fler kvinnor än vad som tidigare hävdats hade framträdande roller i de förcolumbiska civilisationerna i Peru, enligt en ny studie.(TT).

Fler nyheter från VA

VA - 13 timmar sedan

Löfven: Tar inte julledigt från regeringsbildningen

Löfven kommer ha fullt upp att bilda en regering i jul, menar han. .

VA - 13 timmar sedan

Apple bygger nytt miljardcampus

Apple bygger ny anläggning för 15 000 anställda.  .

VA - 14 timmar sedan

Så gick det med den skrotade miljardsatsningen i Klippan efter SD:s valframgångar

Näringslivsprofilen satte ned foten mot SD i Klippan och skrotade sin miljardsatsning i kommunen. Här hamnar den istället. .

VA - 14 timmar sedan

10 000 nya svenska digitala nomader på ett år – gör som Yasmine Morrison och använd hela världen som ditt kontor

31-åriga serieentreprenören Yasmine Morrison har tillbringat drygt en fjärdedel av sitt liv som digital nomad. I communityn Svenska Nomader delar hon med sig av sina erfarenheter. .

VA - 16 timmar sedan

Daytraderns 6 tips: Så kan du utöka din julklappsbudget

"Trading är en smidig, och ofta förbisedd, metod för den som vill tjocka till plånboken inför julen", säger professionella daytradern Henrik Siverhall, som här ger sex tips på hur du kan börja tjäna pengar redan innan jul. .

VA - 16 timmar sedan

Starbreezes avgående finanschef ändrar uppgifter om insynsköp

Spelutvecklingsbolaget Starbreeze avgående finanschef Sebastian Ahlskog har ändrat informationen i insynsregistret om sina brottsmisstänkta aktieförsäljningar i november.  .

VA - 16 timmar sedan

Sophie Stenbeck: De här bolagen satsar jag på

I sin portfölj har Kinnevikprofilen Sophie Stenbeck en blandning av vinstdrivande och icke vinstdrivande bolag. I en exklusiv intervju med Veckans Affärer berättar hon om sin investeringsfilosofi i vinstdrivande företag. .

VA - 18 timmar sedan

Boverket: Bostadsbyggandet väntas falla 20%

Den stora nedgången i bostadsbyggandet väntas i Stockholm. .

VA - 18 timmar sedan

Svenska modekedjan Gina Tricot intar Kina

Gina Tricot expanderar till Kina.  .

VA - 19 timmar sedan

Mörk Lucia på Stockholmsbörsen

Skakig luciahandel på Stockholmsbörsen. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.