PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 16 July, 14:13

PrivataAffärer - 16 apr 18 kl. 13:12

Rapporterna: Valutadopade bolag bäddar för positiva överraskningarMed en tvåsiffrig vinstökning väntas börsbolagen generellt leverera vad marknaden kräver under årets första kvartalsrapportering. Kronans svaghet kan dock ge exportbolagen ytterligare luft under vingarna – och det kan ge upphov till än bättre....
Läs mer på PrivataAffärer

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rapporterna, Valutadopade, bolag, bäddarför , positiva, överraskningar
SmålandsPosten - 15 okt 13 kl. 16:26

Nybildat bolag räddar 35 jobb i Konga

Det nybildade bolaget Konga Måleri AB räddar 35 jobb på Konga bruk.
? Det här är mycket glädjande.

SmålandsPosten - 30 maj 17 kl. 14:27

Kommunala bolag räddar Växjö från underskott

Enligt de blågröna är Växjö kommun inte i en högkonjunktur. Aktieutdelning från de kommunala bolagen räddar ekonomin. Största satsningen görs på utbildningen med 113 miljoner..

Barometern - 06 sep 13 kl. 07:11

Ryskt bolag räddar sågen i Tvärskog

Rörvik Timbers sågverk i Tvärskog lever vidare ? åtminstone året ut. En dag innan uppsägningstiden var ute fick de 32 anställda glädjebeskedet.

DalaDemokraten - 02 nov 14 kl. 19:07

Nytt bolag räddar Brage

Innan avspark i säsongens sista match mot Frej – den slutade 1–1 – anordnades en pressträff där man presenterade planerna..

Dalarnas tidningar - 02 nov 14 kl. 19:07

Nytt bolag räddar Brage

Innan avspark i säsongens sista match mot Frej – den slutade 1–1 – anordnades en pressträff där man presenterade planerna..

YLE - 31 jan 17 kl. 16:22

Sedlar hjälper bolag ut i världen

Nu ges företag möjlighet till enkel och skräddarsydd hjälp att nå tillväxt. Tekes innovationssedlar bidrar med liten men behövlig ekonomisk dragkraft för bolag som vill satsa på en nya koncept på nya marknader. Det är väldigt enkelt att grunda bolag i Finland.

Dagens PS - 30 maj 17 kl. 10:42

Reamat på nätet räddar miljön

Vem är du? ”Karl Andersson, 40, uppvuxen i Södertälje och har en bakgrund som säljare. Mitt första arbete bestod i att sälja skoputsmaskiner och det kombinerade jag med att sälja fonder och försäkringar på kvällstid.

Dagens PS - 05 feb 18 kl. 11:08

Börsrallyt utraderat – så räddar du aktieportföljen

Här är pappren du ska satsa på, enligt proffsen. Stockholmsbörsen faller på bred front i dag i kölvattnet av raset på de globala aktiemarknaderna. Årets uppgång är nu vid lunchtid utraderad och det är den lägsta nivån sedan september, rapporterar Svenska Dagbladet.

BT - 10 aug 13 kl. 07:30

VM bäddar för SM i Borås

I dag startar VM i dopn...förlåt, friidrott i Moskva. I Sveriges trupp finns ett stort guldhopp.

BT - 10 aug 13 kl. 07:30

VM bäddar för SM i Borås

I dag startar VM i dopn...förlåt, friidrott i Moskva. I Sveriges trupp finns ett stort guldhopp.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Blackrock: Dags att stabilisera portföljen

Det anser Blackrock Investment Institute som i dagarna publicerat sin halvårsrapport, Global Investment Outlook – Midyear 2018 som analyserar investeringslandskapet, ur både ett bakåt- och framåtblickande perspektiv. Ett sätt att på sikt stabilisera portföljen är att investera hållbart inom tematiska investeringar, samt att öka AI-investeringarna i portföljen, skriver Richard Turnill, global chefsstrateg på Blackrock i rapporten. De handelsmässiga motsättningarna mellan USA och Kina ökar under det närmaste halvåret.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Axfood klarade förväntningarna

Analytikerna hade förväntat sig ett rörelseresultat på 537 miljoner, enligt SME Direkts prognossammanställning. Axfoods försäljning uppgick till 12.221 miljoner kronor under kvartalet.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Alfa Laval slår förväntningarna

Analytikerna hade i snitt tippat ett justerat ebita-resultat om 1.611 miljoner kronor och en ebita-marginal på 16,5 procent. Försäljningen uppgick till 10.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Här är måndagens färska analyser

ABG Sundal Collier och Nordea sänker båda riktkursen för Net Ent men upprepar samtidigt sina köp-rekommendationer. Även Danske Markets upprepar sitt köp-råd och sänker riktkursen en aning. Det framgår av analyser samt erfar Nyhetsbyrån Direkt.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Bopriserna sjönk i juni enligt Valuegard.

  Bostadspriserna har stigit 0,5 procent under den senaste tremånadersperioden och sjunkit 4,1 procent under de senaste tolv månaderna. Priserna på bostadsrätter sjönk 0,4 procent i juni jämfört med föregående månad, medan villapriserna sjönk 0,6 procent. Säsongsrensat steg priserna på bostadsrätter 0,6 procent, medan villapriserna steg 0,3 procent.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Svagt kvartal för SBB

Värdeförändringar för fastigheterna uppgick till 429 miljoner kronor (1.191). Hyresintäkterna steg till 410 miljoner kronor (348).

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Svagt resultat igen för Byggmax

Nettoomsättningen blev till 1.731 miljoner kronor (1.776).

PrivataAffärer - I förrgår: 14:38

Budet på Capio: ”Samgående bästa lösningen”

Det framhåller Pascal Roche som är vd på Ramsay General de Santé i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt. ”Vi har diskuterat med styrelsen sedan i juni, men vi tycker att processen har gått allt för långsamt. Vi har kommit fram till att ett samgående med Ramsay Santé de General är den bästa lösningen”, säger Pascal Roche och fortsätter.

PrivataAffärer - 13 jul 18 kl. 14:00

Här är fredagens färska analyser

Carnegie höjer sin rekommendation för Avanza till behåll från sälj. Riktkursen sänks till 375 från 380 kr. Det framgår av en uppdatering från banken.

PrivataAffärer - 13 jul 18 kl. 13:03

Capios styrelse avvisar budet

”Styrelsen anser att budet inte tillräckligt väl avspeglar det fundamentala värdet av Capio och anser att en möjlig ompositionering av Capio mot de nordiska marknaderna har potential att väsentligt förstärka förmågan att genomföra Capios strategiska fokus och att driva aktieägarvärde”, skriver Capios styrelse i ett pressmeddelande. Styrelsen kommer att offentliggöra sitt formella ställningstagande gällande budet i enlighet med take-over-reglerna, inklusive bakgrunden till sitt avvisande av budet, senast två veckor innan slutdatumet för acceptfristen för budet.  .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.