Affärsvärlden > Ekonomi

Wednesday, 18 July, 16:45

Affärsvärlden - 16 apr 18 kl. 13:23

33-listan: Med ambition att hitta Sveriges nästa techsuccéFör elfte året i rad arrangerar Ny Teknik och Affärsvärlden 33-listan som utser Sveriges mest lovande startupbolag. Runt om i landet arrangeras frukostseminarium där lokala entreprenörer och investerare får chansen att träffas..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Sveriges, Ny Teknik, Affärsvärlden

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 33-listanMed , ambitionatt , hittaSveriges nästa , techsuccé
DI - 22 jun 16 kl. 16:56

Hjälp oss hitta nästa techsuccé – häng med på Di Digital Startup Tour

Har du startat Sveriges nästa, stora techsuccé? Då vill Di Digital, EQT Ventures, Northzone, Moor och Industrifonden träffa dig..

Sydsvenskan - 23 apr 16 kl. 04:00

Hoppa, spring, hitta på!

"Tuppens minut", "Nasse hittar en stol" och "Kackel i grönsakslandet". Titlarna är bekanta och på ytan slagfärdigt enkla men ändå lite finurligt underskruvade på det där sättet vi lärt oss förknippa med Helsingborgsfödde Sven Nordqvist, som fyller 70 år om en vecka. Sedan genombrottet 1987 med "Hattjakten" hör han till Sveriges mest etablerade författare och illustratör av barnböcker.

YLE - 09 maj 14 kl. 15:44

Nya marknader lockar, men att hitta kunden är svårt

Utmaningarna är många för de finländska exportföretagen, men det finns möjligheter - bland annat i de arktiska områdena i Ryssland. Att skrida till verket är ändå lättare sagt än gjort, säger Jorma Haikonen, vars företag ivrigt blickar österut. Haikonen jobbar för företaget Arbonaut som säljer teknologi för bland annat skogsinventering och mätning av vattenkvalitet.

YLE - 23 feb 17 kl. 13:21

51 Siwa- och Valintataloaffärer stänger - kolla om din butik finns på listan

Samarbetsförhandlingarna som gäller Keskos Siwa- och Valintataloaffärer är avslutade. Resultatet är att 206 personer sägs upp och 51 butiker stänger. – Tyvärr fanns det butiker i Suomen Lähikauppas nätverk där vi tyvärr inte kunde hitta några sätt att göra verksamheten lönsam, säger Jorma Rauhala som är Keskos vice vd och dagligvaruhandelns branschdirektör i ett pressmeddelande.

YLE - 04 jul 16 kl. 05:52

2 000 finlandssvenska föreningar kan upphöra att existera - kolla om din finns med på listan

Närmare 40 000 föreningar kan komma att strykas ur föreningsregistret efter en färsk lagändring. Uppskattningsvis 2 000 av dem är svenskspråkiga eller tvåspråkiga. Det är Patent- och registerstyrelsen som kommer att rensa bort det myndigheten tror att är inaktiva föreningar.

Dalarnas tidningar - 2 timmar sedan

Efter otäcka MTB-krascherna – Wengelin försöker hitta SM-formen med nytt knep: "Vi får se om det hjälper"

Förra månaden slog landslagscyklisten Matthias Wengelin i huvudet och förra veckan kraschade han på nya MTB-banan i Falun. Nu gör han allt för att hitta formen inför SM i helgen – med smärtor i kroppen. – Jag har aldrig testat tejp förut, vi får se om det hjälper, säger Wengelin från Säter..

DI - 12 apr 16 kl. 14:56

Telia: Svårt hitta köpare till Uzbekistan-del

Det är svårt att hitta köpare till Telia Soneras verksamhet i Uzbekistan i operatörens ambition att helt lämna Eurasien..

YLE - 21 mar 15 kl. 08:00

Grävaren som vill hitta tråden från förr till nu

– Vet du när Samlingspartiet började kallas för talangpartiet, frågar grävande journalisten Patrik Skön och scrollar fram dokument på sin dator. Hans arbete för honom långt bak i tiden. Patrik Skön dyker i arkiv för att hitta trådar från politisk dåtid till nutid.

BT - 13 nov 13 kl. 22:48

"De hade bara en enda uppgift - att hålla mig borta från listan"

Annette Carlson fick förtroendet att stå överst på Moderaternas valsedel till kommunfullmäktige 2014. Men eftersnacket kom mest att handla om Olle Engström. Valberedningen hade utelämnat Olle Engström från nomineringslistan på 60 namn - till följd av den konflikt mellan Engström och partiet som följde Engströms omdiskuterade debattartikel om invandring i BT i maj.

SmålandsPosten - 03 feb 14 kl. 06:13

Johannesson kvar på listan

Kristdemokraterna i länet går till val i höst med omstridda Lena Johannesson på listorna, men utan de Växjö­politiker som hoppat av i protest.
I lördags hölls Kristdemokraterna i länet nomineringsstämma. Sara Skyttedal toppar riksdagslistan före Dan Bülow och Maria Svensson Lundin.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Telekom i toppen, banker i botten

Stockholmsbörsen noterades tydligt på plus under onsdagen påeldad av att ett flertal bolagsrapporter slagit förhandstipsen. Handeln var överlag rapportstyrd och även bland förlorarna märktes bolag som levererat kvartalssiffror..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Alphabet faller i förhandeln

Terminerna för de ledande New York-börserna låg runt oförändrade nivåer inför öppningen på onsdagen. På nyhetsfronten har Google fått rekordböter från EU. Vidare har USA:s centralbanksordförande ytterligare ett möte med kongressen..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Analytiker: Electrolux låga värdering lockar ej till köp

Electrolux kom med en rapport för det andra kvartalet som i stort var i linje med förväntningarna. Aktien hade på onsdagseftermiddagen stigit med drygt 2 procent..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Forskningsframgång för Pfizer och Eli Lilly

Läkemedelstillverkarna Pfizer och Eli Lilly har rönt en forskningsframgång med ett nytt experimentellt läkemedel för smärtlindring som kan användas för behandling av patienter med den inflammatoriska ledsjukdomen osteoartrit..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Omsättning och vinst stiger i Balder

Fastighetsbolaget Balders hyresintäkter uppgick till 1.644 miljoner kronor i det andra kvartalet (1.433)..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Morgan Stanley: Större risker i Danske Bank

Danske Banks rapport för det andra kvartalet förstärker oron för risker i spåren av penningtvättsutredningen samt farhågor om rörelseutvecklingen..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

EU ger rekordböter till Google

EU-kommissionen dömde Google på onsdagen till 4,34 miljarder euro i böter för brott mot EU:s konkurrensregler..

Affärsvärlden - 5 timmar sedan

Analytiker: Så mycket är Alfa Lavals aktie värd

Rapportrusningen i Alfa Laval har lugnat sig och analytikerna har uppdaterat sina prognoser för verkstadsbolaget..

Affärsvärlden - 5 timmar sedan

Starka rapporter sätter avtryck

Positiva rapporter från storbolagen lyfte Stockholmsbörsen som strax efter öppning låg kvar på en uppgång. Tydliga uppgångar noterades inom sektorerna telekom och betting..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Ericsson lyfter börsen

Ett rejält kursrally för Ericsson-aktien bidrar till att lyfta Stockholmsbörsen till den högsta nivån på drygt en månad..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.