Affärsvärlden > Ekonomi

Thursday, 25 April, 13:50

Affärsvärlden - 16 apr 18 kl. 13:23

33-listan: Med ambition att hitta Sveriges nästa techsuccéFör elfte året i rad arrangerar Ny Teknik och Affärsvärlden 33-listan som utser Sveriges mest lovande startupbolag. Runt om i landet arrangeras frukostseminarium där lokala entreprenörer och investerare får chansen att träffas..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Sveriges, Ny Teknik, Affärsvärlden

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 33-listanMed , ambitionatt , hittaSveriges nästa , techsuccé
DI - 22 jun 16 kl. 16:56

Hjälp oss hitta nästa techsuccé – häng med på Di Digital Startup Tour

Har du startat Sveriges nästa, stora techsuccé? Då vill Di Digital, EQT Ventures, Northzone, Moor och Industrifonden träffa dig..

Computer Sweden - 23 okt 18 kl. 06:01

AI för alla – så ska Peltarion bli nästa techsuccé från Stockholm


Hajpade svenska Peltarion, som bygger en molnplattform för operationell AI, har plockat folk från flera av de svenska techsuccéerna. Och det Wallenbergbackade bolaget vill nu bli nästa stora svenska mjukvaruexport..

IDG - 23 okt 18 kl. 06:01

AI för alla – så ska Peltarion bli nästa techsuccé från Stockholm


Hajpade svenska Peltarion, som bygger en molnplattform för operationell AI, har plockat folk från flera av de svenska techsuccéerna. Och det Wallenbergbackade bolaget vill nu bli nästa stora svenska mjukvaruexport..

Sydsvenskan - 23 apr 16 kl. 04:00

Hoppa, spring, hitta på!

"Tuppens minut", "Nasse hittar en stol" och "Kackel i grönsakslandet". Titlarna är bekanta och på ytan slagfärdigt enkla men ändå lite finurligt underskruvade på det där sättet vi lärt oss förknippa med Helsingborgsfödde Sven Nordqvist, som fyller 70 år om en vecka. Sedan genombrottet 1987 med "Hattjakten" hör han till Sveriges mest etablerade författare och illustratör av barnböcker.

YLE - 23 feb 17 kl. 13:21

51 Siwa- och Valintataloaffärer stänger - kolla om din butik finns på listan

Samarbetsförhandlingarna som gäller Keskos Siwa- och Valintataloaffärer är avslutade. Resultatet är att 206 personer sägs upp och 51 butiker stänger. – Tyvärr fanns det butiker i Suomen Lähikauppas nätverk där vi tyvärr inte kunde hitta några sätt att göra verksamheten lönsam, säger Jorma Rauhala som är Keskos vice vd och dagligvaruhandelns branschdirektör i ett pressmeddelande.

YLE - 09 maj 14 kl. 15:44

Nya marknader lockar, men att hitta kunden är svårt

Utmaningarna är många för de finländska exportföretagen, men det finns möjligheter - bland annat i de arktiska områdena i Ryssland. Att skrida till verket är ändå lättare sagt än gjort, säger Jorma Haikonen, vars företag ivrigt blickar österut. Haikonen jobbar för företaget Arbonaut som säljer teknologi för bland annat skogsinventering och mätning av vattenkvalitet.

YLE - 04 jul 16 kl. 05:52

2 000 finlandssvenska föreningar kan upphöra att existera - kolla om din finns med på listan

Närmare 40 000 föreningar kan komma att strykas ur föreningsregistret efter en färsk lagändring. Uppskattningsvis 2 000 av dem är svenskspråkiga eller tvåspråkiga. Det är Patent- och registerstyrelsen som kommer att rensa bort det myndigheten tror att är inaktiva föreningar.

DI - 12 apr 16 kl. 14:56

Telia: Svårt hitta köpare till Uzbekistan-del

Det är svårt att hitta köpare till Telia Soneras verksamhet i Uzbekistan i operatörens ambition att helt lämna Eurasien..

NSD - 21 mar 19 kl. 05:30

Kommunen vill hitta lösning

Kommunens ambition är att hitta en lösning..

YLE - 21 mar 15 kl. 08:00

Grävaren som vill hitta tråden från förr till nu

– Vet du när Samlingspartiet började kallas för talangpartiet, frågar grävande journalisten Patrik Skön och scrollar fram dokument på sin dator. Hans arbete för honom långt bak i tiden. Patrik Skön dyker i arkiv för att hitta trådar från politisk dåtid till nutid.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Atlas över förväntan

Verkstadsbolaget Atlas Copco tar första kvartalets analytikerribba med luft – högre resultat, intäkter och orderingång än väntat..

Affärsvärlden - 30 minuter sedan

Lammhults ökar vinsten

Lammhults Design Group redovisar minskad omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar samtidigt en rejält högre vinst..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Vinstökning för Indutrade - aktien klättrar på börsen

Teknik- och industrikoncernen Indutrades rapport för det första kvartalet visade en ökning av nettoomsättningen med 12 procent, varav 6 procent organiskt, och en ebita-resultathöjning om 19 procent jämfört med samma period i fjol..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Pricer mer än fördubblar resultatet

Pricer redovisar ökande intäkter och mer än fördubblar resultatet i första kvartalet 2019 jämfört med samma kvartal i fjol. .

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Så kan du förhindra dataintrång

Med tanke på de senaste årens skräckrubriker kring dataintrång, hackade tjänster och känsliga data på vift, är det inte särskilt förvånande att många organisationer oroar sig för om de ska våga ta steget upp i molnet..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Statens gamblingbolag backar

Svenska Spel tappade spelintäkter och fick se lönsamheten dyka i första kvartalet..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

JC går i konkurs

Klädkedjan JC har lämnat in en egen ansökan om konkurs till Stockholms tingsrätt. Det rapporterar Breakit. .

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Aktierna som går mot strömmen

Stockholmsbörsen inledde nedåt på torsdagen med kurspress från en del av morgonens rapporterande bolag, bland annat Swedbank, SKF och Nokia, men återhämtade sig lite efter en stunds handel..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Vinsttapp för Dist IT

It-företaget Dist IT redovisar ett resultat efter skatt på 1,1 miljoner kronor för det första kvartalet 2019 (3,8)..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Kronan dyker efter räntebeskedet

Svenska räntor sjunker och kronan försvagas rejält efter Riksbankens räntebesked samtidigt som övriga europeiska räntor överlag pekar svagt uppåt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.