Affärsvärlden > Ekonomi

Wednesday, 25 April, 16:34

Affärsvärlden - 16 apr 18 kl. 13:23

33-listan: Med ambition att hitta Sveriges nästa techsuccéFör elfte året i rad arrangerar Ny Teknik och Affärsvärlden 33-listan som utser Sveriges mest lovande startupbolag. Runt om i landet arrangeras frukostseminarium där lokala entreprenörer och investerare får chansen att träffas..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Sveriges, Ny Teknik, Affärsvärlden

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 33-listanMed , ambitionatt , hittaSveriges nästa , techsuccé
DI - 22 jun 16 kl. 16:56

Hjälp oss hitta nästa techsuccé – häng med på Di Digital Startup Tour

Har du startat Sveriges nästa, stora techsuccé? Då vill Di Digital, EQT Ventures, Northzone, Moor och Industrifonden träffa dig..

YA - 13 timmar sedan

Lättare hitta personal med lägre löner?

Kommentar till Per-Martin Svenssons och Anders Johnssons inlägg i YA 19 april. Blir det lättare för industriföretagen att hitta personal om dom erbjuder lägre lön? Blir det lättare för kommun och landsting att hitta undersköterskor, om de erbjuder lägre lön?

Sydsvenskan - 23 apr 16 kl. 04:00

Hoppa, spring, hitta på!

"Tuppens minut", "Nasse hittar en stol" och "Kackel i grönsakslandet". Titlarna är bekanta och på ytan slagfärdigt enkla men ändå lite finurligt underskruvade på det där sättet vi lärt oss förknippa med Helsingborgsfödde Sven Nordqvist, som fyller 70 år om en vecka. Sedan genombrottet 1987 med "Hattjakten" hör han till Sveriges mest etablerade författare och illustratör av barnböcker.

Nyteknik - 2 timmar sedan

Bolagen som tävlar i Umeå om en plats på 33-listan

Grafen, vätgas och visionen om ett snabbare internet gör upp i Umeå om en plats på 33- listan. Här tävlar bolagen 2D Fab, Oazer och Shimmercat..

YLE - 09 maj 14 kl. 15:44

Nya marknader lockar, men att hitta kunden är svårt

Utmaningarna är många för de finländska exportföretagen, men det finns möjligheter - bland annat i de arktiska områdena i Ryssland. Att skrida till verket är ändå lättare sagt än gjort, säger Jorma Haikonen, vars företag ivrigt blickar österut. Haikonen jobbar för företaget Arbonaut som säljer teknologi för bland annat skogsinventering och mätning av vattenkvalitet.

YLE - 23 feb 17 kl. 13:21

51 Siwa- och Valintataloaffärer stänger - kolla om din butik finns på listan

Samarbetsförhandlingarna som gäller Keskos Siwa- och Valintataloaffärer är avslutade. Resultatet är att 206 personer sägs upp och 51 butiker stänger. – Tyvärr fanns det butiker i Suomen Lähikauppas nätverk där vi tyvärr inte kunde hitta några sätt att göra verksamheten lönsam, säger Jorma Rauhala som är Keskos vice vd och dagligvaruhandelns branschdirektör i ett pressmeddelande.

YLE - 04 jul 16 kl. 05:52

2 000 finlandssvenska föreningar kan upphöra att existera - kolla om din finns med på listan

Närmare 40 000 föreningar kan komma att strykas ur föreningsregistret efter en färsk lagändring. Uppskattningsvis 2 000 av dem är svenskspråkiga eller tvåspråkiga. Det är Patent- och registerstyrelsen som kommer att rensa bort det myndigheten tror att är inaktiva föreningar.

DI - 12 apr 16 kl. 14:56

Telia: Svårt hitta köpare till Uzbekistan-del

Det är svårt att hitta köpare till Telia Soneras verksamhet i Uzbekistan i operatörens ambition att helt lämna Eurasien..

YLE - 21 mar 15 kl. 08:00

Grävaren som vill hitta tråden från förr till nu

– Vet du när Samlingspartiet började kallas för talangpartiet, frågar grävande journalisten Patrik Skön och scrollar fram dokument på sin dator. Hans arbete för honom långt bak i tiden. Patrik Skön dyker i arkiv för att hitta trådar från politisk dåtid till nutid.

BT - 13 nov 13 kl. 22:48

"De hade bara en enda uppgift - att hålla mig borta från listan"

Annette Carlson fick förtroendet att stå överst på Moderaternas valsedel till kommunfullmäktige 2014. Men eftersnacket kom mest att handla om Olle Engström. Valberedningen hade utelämnat Olle Engström från nomineringslistan på 60 namn - till följd av den konflikt mellan Engström och partiet som följde Engströms omdiskuterade debattartikel om invandring i BT i maj.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 5 timmar sedan

Riksbanken antas skjuta fram räntehöjning

Riksbanken väntas skjuta fram sin första räntehöjning sedan 2011, trots den svaga kronan..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Banker och verkstad sänken efter rapporter

Stockholmsbörsen hade strax efter lunchtid på onsdagen sjunkit rejält efter en intensiv rapportdag och fallande USA-kurser på tisdagskvällen då klättrande räntor var i fokus..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Norinvent handelsstoppas

Norinvents aktie har handelsstoppats av Aktietorget som bedömer att bolagets ställning är sådan att fortsatt handel riskerar skada investerarnas intresse..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Oregelbunden öppning i korten

Börserna i New York väntas inleda onsdagen marginellt på minus efter gårdagens rejäla tapp. Även den amerikanska rapportperioden är i full gång och före öppning har bolag som Twitter, Boeing och Ingersoll-Rand rapporterat..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Starkt momentum i världshandeln i februari

Världshandeln sjönk 0,4 procent i volym i februari jämfört med januari..

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

SBAB tror på lägre bolånemarginaler

Statliga banken SBAB:s vinst steg under första kvartalet samtidigt som utlåningen ökade. Vd Klas Danielsson spår lägre lönsamhet på bolånen..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Twitter lyfter efter stark rapport

Twitters kvartalsrapport överraskade positivt..

Affärsvärlden - 8 timmar sedan

Tobin Properties vinstvarnar

Tobin Properties sålde tre bostäder under det första kvartalet 2018..

Affärsvärlden - 5 timmar sedan

Banker och Atlas Copco tappar efter rapporter

Stockholmsbörsen sjönk på onsdagen efter en intensiv rapportmorgon..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Kartongkostnader drar ned Holmens resultat

"Fokus för den nya affärsområdesledningen är att sänka kostnadsnivån samtidigt som affären ska utvecklas", skriver Holmens vd skriver vd Henrik Sjölund om den kostnadstunga kartongverksamheten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.