Affärsvärlden > Ekonomi

Wednesday, 12 December, 14:54

Affärsvärlden - 16 apr 18 kl. 13:23

33-listan: Med ambition att hitta Sveriges nästa techsuccéFör elfte året i rad arrangerar Ny Teknik och Affärsvärlden 33-listan som utser Sveriges mest lovande startupbolag. Runt om i landet arrangeras frukostseminarium där lokala entreprenörer och investerare får chansen att träffas..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Sveriges, Ny Teknik, Affärsvärlden

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 33-listanMed , ambitionatt , hittaSveriges nästa , techsuccé
DI - 22 jun 16 kl. 16:56

Hjälp oss hitta nästa techsuccé – häng med på Di Digital Startup Tour

Har du startat Sveriges nästa, stora techsuccé? Då vill Di Digital, EQT Ventures, Northzone, Moor och Industrifonden träffa dig..

Computer Sweden - 23 okt 18 kl. 06:01

AI för alla – så ska Peltarion bli nästa techsuccé från Stockholm


Hajpade svenska Peltarion, som bygger en molnplattform för operationell AI, har plockat folk från flera av de svenska techsuccéerna. Och det Wallenbergbackade bolaget vill nu bli nästa stora svenska mjukvaruexport..

IDG - 23 okt 18 kl. 06:01

AI för alla – så ska Peltarion bli nästa techsuccé från Stockholm


Hajpade svenska Peltarion, som bygger en molnplattform för operationell AI, har plockat folk från flera av de svenska techsuccéerna. Och det Wallenbergbackade bolaget vill nu bli nästa stora svenska mjukvaruexport..

Sydsvenskan - 23 apr 16 kl. 04:00

Hoppa, spring, hitta på!

"Tuppens minut", "Nasse hittar en stol" och "Kackel i grönsakslandet". Titlarna är bekanta och på ytan slagfärdigt enkla men ändå lite finurligt underskruvade på det där sättet vi lärt oss förknippa med Helsingborgsfödde Sven Nordqvist, som fyller 70 år om en vecka. Sedan genombrottet 1987 med "Hattjakten" hör han till Sveriges mest etablerade författare och illustratör av barnböcker.

YLE - 09 maj 14 kl. 15:44

Nya marknader lockar, men att hitta kunden är svårt

Utmaningarna är många för de finländska exportföretagen, men det finns möjligheter - bland annat i de arktiska områdena i Ryssland. Att skrida till verket är ändå lättare sagt än gjort, säger Jorma Haikonen, vars företag ivrigt blickar österut. Haikonen jobbar för företaget Arbonaut som säljer teknologi för bland annat skogsinventering och mätning av vattenkvalitet.

YLE - 23 feb 17 kl. 13:21

51 Siwa- och Valintataloaffärer stänger - kolla om din butik finns på listan

Samarbetsförhandlingarna som gäller Keskos Siwa- och Valintataloaffärer är avslutade. Resultatet är att 206 personer sägs upp och 51 butiker stänger. – Tyvärr fanns det butiker i Suomen Lähikauppas nätverk där vi tyvärr inte kunde hitta några sätt att göra verksamheten lönsam, säger Jorma Rauhala som är Keskos vice vd och dagligvaruhandelns branschdirektör i ett pressmeddelande.

YLE - 04 jul 16 kl. 05:52

2 000 finlandssvenska föreningar kan upphöra att existera - kolla om din finns med på listan

Närmare 40 000 föreningar kan komma att strykas ur föreningsregistret efter en färsk lagändring. Uppskattningsvis 2 000 av dem är svenskspråkiga eller tvåspråkiga. Det är Patent- och registerstyrelsen som kommer att rensa bort det myndigheten tror att är inaktiva föreningar.

DI - 12 apr 16 kl. 14:56

Telia: Svårt hitta köpare till Uzbekistan-del

Det är svårt att hitta köpare till Telia Soneras verksamhet i Uzbekistan i operatörens ambition att helt lämna Eurasien..

YLE - 21 mar 15 kl. 08:00

Grävaren som vill hitta tråden från förr till nu

– Vet du när Samlingspartiet började kallas för talangpartiet, frågar grävande journalisten Patrik Skön och scrollar fram dokument på sin dator. Hans arbete för honom långt bak i tiden. Patrik Skön dyker i arkiv för att hitta trådar från politisk dåtid till nutid.

BT - 13 nov 13 kl. 22:48

"De hade bara en enda uppgift - att hålla mig borta från listan"

Annette Carlson fick förtroendet att stå överst på Moderaternas valsedel till kommunfullmäktige 2014. Men eftersnacket kom mest att handla om Olle Engström. Valberedningen hade utelämnat Olle Engström från nomineringslistan på 60 namn - till följd av den konflikt mellan Engström och partiet som följde Engströms omdiskuterade debattartikel om invandring i BT i maj.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Amazon lanserar molntjänst i Sverige

Under onsdagsmorgonen stod det klart att Amazons lansering av en e-handelplattform i Sverige dröjer ytterligare. Svenska detaljhandelsbolag kan andas ut - för stunden..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Glädjeskutt på börsen - H&M mot strömmen

Stockholmsbörsen steg under onsdagen med stöd av viss handelsoptimism. I Stockholm avancerade merparten av OMXS30-bolagen där ABB var i hetluften. H&M gick mot strömmen och sjönk..

Affärsvärlden - 45 minuter sedan

Akut likviditetsbrist i Spotlight-bolaget

Zenergy befinner sig i akut likviditetsbrist och det finns ett kapitalbehov på cirka 12 miljoner kronor fram till och med februari 2019..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Franska mobiloperatören föredrar Ericssons 5G

Mobiloperatören Orange avser inte att använda Huawei för 5G i Frankrike och skulle föredra Nokia och Ericsson..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Samsung stänger mobilfabrik i Kina

Koreanska Samsung stänger sin mobilfabrik i kinesiska Tianjin..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Då avnoteras Black Pearl

Black Pearls svenska depåbevis kommer att av noteras från Stockholmsbörsen, med anledning av att Ipco köper bolaget..

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

Stillfront köper tysk spelutvecklare

Stillfront har köpt tyska Playa Games, en utvecklare och förläggare av så kallade casual strategy-games med cirka 70 miljoner registrerade användare..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

ABB handelsstoppas

Handeln i verkstadsjätten ABB stoppades på onsdagsförmiddagen på Stockholmsbörsen, enligt ett börsmeddelande från Nasdaq..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Danske Bank lockar över tre nya analytiker

Danske Bank plockar tre aktieanalytiker från konkurrenter. Det rör sig om Johan Dahl och Viktor Högberg samt Andreas Håkansson..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Krisande bostadsutvecklare söker nytt avtal

Studentbostadsutvecklaren Prime Living avser att inleda diskussioner med sina borgenärer rörande bolagets nuvarande finansieringsavtal i syfte att möjliggöra en lösning på det kortfristiga likviditetsbehovet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.