DI > Ekonomi

Monday, 21 January, 00:02

DI - 16 apr 18 kl. 13:11

Nasa och Space X skjuter upp farkost som ska söka efter liv i rymdenRymdorganisationen Nasa och Space X skjuter under måndagen upp en raket som ska söka efter planeter med liv. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Space, Nasa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nasaoch , SpaceX , skjuterupp , farkostsom ska , söka efter liv i rymden
YLE - 17 apr 16 kl. 11:02

NASA besöker Vasa

Under inkommande helg får Vasa celebert besök i form av den amerikanska myndigheten för rymdfart, NASA. Allmänheten har möjlighet att fundera på lösningar till olika utmaningar inom rymdfarten. NASA ordnar en utvecklingssession i Vasa mellan fredag och söndag.

NT - 14 apr 16 kl. 10:10

Linköping deltar i NASA:s tävling

I NASA Space Apps Challenge får deltagarna 48 timmar på sig att utveckla en lösning på något av världens problem..

Nyteknik - 10 sep 15 kl. 11:24

Här bygger Boeing Nasas nya farkost

Jätte-farkosten SCST-100 Starliner är just nu under uppbyggnad på Kennedy Space Center. Nasa bjuder på en första titt på konstruktionen..

Dagensanalys.se - 10 mar 17 kl. 15:24

Nu kan du ladda ned mjukvara från NASA

Alla tekniknördar hoppar lite extra högt när man hör förkortningen ”NASA”. För att bli extra mycket kompis med alla beundrare har NASA lagt ut sina dataprogram i en tjock katalog för nedladdning. NASA som står för National Aeronautics and Space Administration är USA:s federala myndighet för luft- och rymdfart.

Skånskan - 22 feb 17 kl. 19:51

Nasa har upptäckt sju jordliknande planeter

Rymden Nasa har upptäckt sju jordliknande planeter 39 ljusårs från vårt solsystem. ERWP.fif(0)Upptäckten avslöjade vid en direktsänd presskonferens under onsdagskvällen.

DN - 22 nov 18 kl. 00:24

Nasa utreder Space X efter Musks marijuanarökning

Den amerikanska rymdstyrelsen Nasa kommer nu att utreda säkerheten på det privata rymdföretaget Space X sedan dess chef Elon Musk rökt marijuana och druckit whisky i en podd för en tid sedan..

Nyteknik - 22 nov 18 kl. 11:45

Elon Musk rökte en joint – Space X utreds nu av Nasa

Nasa utreder säkerhetsskulturen på Space X – enligt uppgifter till Washington Post efter att vd Elon Musk synts röka marijuana och dricka whiskey i en webbsänd podcast..

Dagens PS - 01 feb 18 kl. 09:41

Här skjuter Space X upp återanvänd raket – igen

SpaceX har utfört sitt andra uppdrag för detta år när man skickade upp satelliten GovSat-1 på onsdagen, rapporterar Space News. Uppskjutningen ägde rum i Florida och genomfördes med hjälp av en återanvänd Falcon 9-raket. Satelliten är till för säker militär kommunikation över stora delar av jordklotet och det är satellitoperatören SES och regeringen i Luxemburg som står bakom den.

Dagens PS - 15 feb 18 kl. 11:07

Musk skjuter upp ny raket på lördag

Den här gången kommer raketen vara lastad med bredbands-satelliter och inte en Tesla. Det skriver Svenska Dagbladet med hänvisning till Techcrunch, som alltså uppger att den kreativa Tesla-skaparen – som även stor bakom Space X – planerar en ny raketuppskjutning denna vecka. Det är roboten Falcon 9 som på lördag den 17 februari lämnar raketrampen.

Dagens PS - 15 feb 18 kl. 11:07

Musk skjuter upp ny raket på lördag

Den här gången kommer raketen vara lastad med bredbands-satelliter och inte en Tesla. Det skriver Svenska Dagbladet med hänvisning till Techcrunch, som alltså uppger att den kreativa Tesla-skaparen – som även stor bakom Space X – planerar en ny raketuppskjutning denna vecka. Det är roboten Falcon 9 som på lördag den 17 februari lämnar raketrampen.

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Brexitkrisen får biljätten att hamstra: "Antar det värsta"

Det nedröstade utträdesavtalet fick bilindustrin i Storbritannien och övriga EU att tappa hoppet om en lösning. Flera bygger upp extra lager och letar alternativa leveransvägar för att undvika väntat hamnkaos. "Jag har räknat med det värsta", säger Andy Palmer, vd för Aston Martin..

DI - 1 timme sedan

Stefan Löfven presenterar sin regering – vi sänder live

Under måndagen presenterar statsminister Stefan Löfven sin nya regering och avger regeringsförklaring. Vi kommer även få veta vilka ministrar som kommer ingå i regeringen. Di TV kommer sända live med start cirka 11.

DI - 1 timme sedan

Lista: Bankerna som höjer – här får du bäst sparränta

För den som söker en riskfri placering är bankkontot just nu bättre än en räntefond. Två nischbanker har skruvat upp sparräntan sedan Riksbanken höjde styrräntan. Men hos storbankerna är den fortfarande noll..

DI - 2 timmar sedan

Trump efter nobben: Pelosi är irrationell

Donald Trump fortsätter ordkriget mot toppdemokraten Nancy Pelosi. Efter att den amerikanske presidentens försök att budgetkompromissa möttes av ett tvärt nej anklagar han Pelosi för en radikal vänstersväng..

DI - 2 timmar sedan

Nätverk av daytraders misstänks för kursmanipulation

Ett nätverk av daytraders manipulerar kurserna i stora likvida aktier. Det misstänker Ekobrottsmyndigheten som nystat i alla de anmälningar som kommer in. "De kan göra sig en miljon på en dag", säger kammaråklagare Jan Leopoldson.

DI - 3 timmar sedan

Falska 500-kronorssedlar i omlopp

Det cirkulerar falska 500-kronorssedlar i södra Sverige. .

DI - 4 timmar sedan

Fortsatt tyst runt Koreamöte – Eliasson med

Det högnivåmöte om det koreanska säkerhetsläget som pågår i Sverige omgärdas av ett stort hemlighetsmakeri. Med på mötet finns särskilda sändebud från Nordkorea, Sydkorea, USA och Sverige, bekräftar Sipri. Två av delegatarena är sydkoreanen Lee Do-Hoon och FN:s tidigare vice generalsekreterare Jan Eliasson..

DI - 4 timmar sedan

Medger samtal om Moskvabygge fram till valet

Donald Trump hade samtal om planer på en skyskrapa – ett Trump Tower – i Moskva under sin presidentvalskampanj, säger hans advokat Rudy Giuliani i NBC:s nyhetsprogram  "Meet the press" Trumplägret har tidigare inte tillstått att samtalen pågick såpass länge..

DI - 5 timmar sedan

Norrland bjuder på fastighetsguld

För utdelningsjägare väntar en härlig tid framöver när boksluten börjar komma in. Speciellt i fastighetssektorn. I stort sett alla bolagen väntas höja utdelningen och det finns flera aktier med hög direktavkastning..

DI - 5 timmar sedan

Krav på skärpta miljöregler vid bilbesiktning

Centerpartiet vill att reglerna för bilbesiktning skärps, rapporterar  Sveriges Radio Ekot Anledningen är att andelen bilar som underkänns av miljöskäl nästan har halverats, vilket branschorganisationen Fordonsbesiktningsbranschens genomgång visar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.