Affärsvärlden > Ekonomi

Tuesday, 24 April, 20:05

Liknande nyheter

Taggar: EU förbereder, strafftullarmot , USA
DI - 16 apr 18 kl. 13:00

EU förbereder strafftullar mot USA

EU ska under måndagen anmäla till WTO sin lista på amerikanska varor - värda 6,4 miljarder euro - som kan komma att beläggas med strafftullar. Det uppgav EU-källor på måndagen..

SR - 02 mar 18 kl. 12:48

Cecilia Malmström: EU förbereder strafftullar

EU reagerar starkt på beskedet om de amerikanska tullarna på stål och aluminium. EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström är mycket kritisk..

GöteborgsPosten - 08 sep 17 kl. 14:15

Förödande orkan väntas slå hårt mot USA

Antalet döda stiger efter orkanen Irmas framfart över Karibien. Nu drar ovädret vidare mot Kuba och Haiti, där det kan få katastrofala konsekvenser. Samtidigt förbereder sig USA, där en miljon människor beordrats lämna sina hem, för stor ödeläggelse..

Ekonomistas - 15 mar 18 kl. 08:30

Handelskrig – det blir värst för USA

Det här är ett gästinlägg av Mats Persson, professor i nationalekonomi vid Institutet för internationell ekonomi på Stockholms universitet. Vi är alla oroliga över Donald Trumps planer på att införa strafftullar på stål och aluminium, och över omvärldens svar på dessa tullar. Ingen vill ju ha ett handelskrig.

PrivataAffärer - 07 mar 18 kl. 12:35

EU: Strafftullar på bourbon och jordnötssmör

Bourbon, jordnötssmör och apelsinjuice från USA är varor som kan komma att omfattas av strafftullar vid införsel till EU. Det beslutade EU-kommissionen på onsdagen som svar på Trumps hot om strafftullar på stål....

DI - 27 feb 18 kl. 17:31

EU enigt – ska slå tillbaka med strafftullar mot USA

EU:s handelsministrar ger starkt stöd till kommissionen för att snabbt slå tillbaka mot USA med strafftullar om USA inför tullar på stål och aluminium från EU. Det sade EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström vid en presskonferens efter handelsministrarnas möte i Sofia på tisdagen..

DI - 09 mar 18 kl. 10:40

EU redo att sätta in strafftullar mot USA inom 90 dagar

EU ska vara redo införa strafftullar mot USA inom 90 dagar efter USA:s importtullar på stål och aluminium. Men de behöver inte starta då..

Affärsvärlden - 09 mar 18 kl. 10:06

Då kan EU införa strafftullar mot USA

EU ska vara redo införa strafftullar mot USA inom 90 dagar efter USA:s importtullar på stål och aluminium. Men de behöver inte starta då..

SR - 03 jan 17 kl. 19:00

Trump: Tillverka bilar i USA eller betala stora strafftullar

USA:s blivande president Donald Trump fortsätter sina attacker på amerikanska storföretag med tillverkning utomlands. Just i dag är det biltillverkaren General Motors som angrips och hotas med höga strafftullar på de bilar som företaget tillverkar i Mexiko..

DI - 26 jan 18 kl. 21:54

Bombardier slipper amerikanska strafftullar – aktien rusar

Kanadensiska flygplanstillverkaren Bombardier har vunnit en viktig, och oväntad, seger över den amerikanska konkurrenten Boeing. USA:s internationella handelskommission (ITC) avvisar enhälligt det amerikanska handelsdepartementets krav på kraftiga strafftullar för försäljning av Bombardiers C-serie på USA-marknaden..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 5 timmar sedan

Vinstlyft i Nolato

Nolato, som tillverkar polymera produktsystem, redovisar ett ebita-resultat på 264 miljoner kronor för det första kvartalet 2018 (146)..

Affärsvärlden - 9 timmar sedan

Investeringschefen: Dags att blanka Facebook

Efter uppståndelsen kring Facebook och hantering av användardata är det nu dags att blanka bolagets aktie..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Starka rapporter ger stöd

Börserna i New York väntas öppna upp under tisdagen..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Bettingbolag: För tidigt att uttala sig om norsk ip-blockering

Flera Stockholmsnoterade betting-bolag menar att det är för tidigt att uttala sig om vilka effekter en eventuell ip-blockering kommer att få på bolagen och den norska bettingmarknaden..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Personalbrist och konkurrens pressar Dedicares resultat

Bemanningsbolaget Dedicare redovisar ett resultat efter skatt på 8,6 miljoner kronor för det första kvartalet 2018 (19,9). Resultatet per aktie uppgick till 0:95 kronor (2:21)..

Affärsvärlden - 8 timmar sedan

Arocells vd: "En fantastisk möjlighet"

Medicinteknikbolaget Arocells offentliggörande av avtalet med Roche har fått aktien att rusa. "Det är klart att man har ett bra utgångsläge när man har ett avtal tecknat med Roche som är marknadsetta", säger vd Jan Stålemark..

Affärsvärlden - 8 timmar sedan

Tungt kvartal för Lifco

Industrikonglomerat Lifco mötte under det första kvartalet överlag god efterfrågan inom alla tre affärsområden, men drabbades i många av sina tillverkande enheter av ökade leveranstider och förseningar från bolagets underleverantörer..

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

Ubers Sverigechef: ”33-listan är en fantastisk möjlighet”

Sveriges 33 hetaste unga teknikföretag kommer att presenteras den 16 maj när finalen av den prestigefyllda 33-listan äger rum på A house i Stockholm..

Affärsvärlden - 9 timmar sedan

Ericssons förra forskningschef till Investor

Sara Mazur, som nyligen lämnade befattningen som forskningschef i Ericsson och är styrelseledamot i bland annat Saab, föreslås ersätta Sara Öhrvall i Investors styrelse..

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

Verkstadskoncernen höjer vinstprognosen

Den amerikanska verkstadskoncernen Caterpillar, som till delar konkurrerar med Volvo, Sandvik och Atlas Copco, höjer sin vinstprognos för helåret 2018..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.