Affärsvärlden > Ekonomi

Monday, 16 July, 14:15

Liknande nyheter

Taggar: EU förbereder, strafftullarmot , USA
DI - 16 apr 18 kl. 13:00

EU förbereder strafftullar mot USA

EU ska under måndagen anmäla till WTO sin lista på amerikanska varor - värda 6,4 miljarder euro - som kan komma att beläggas med strafftullar. Det uppgav EU-källor på måndagen..

SR - 02 mar 18 kl. 12:48

Cecilia Malmström: EU förbereder strafftullar

EU reagerar starkt på beskedet om de amerikanska tullarna på stål och aluminium. EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström är mycket kritisk..

GöteborgsPosten - 08 sep 17 kl. 14:15

Förödande orkan väntas slå hårt mot USA

Antalet döda stiger efter orkanen Irmas framfart över Karibien. Nu drar ovädret vidare mot Kuba och Haiti, där det kan få katastrofala konsekvenser. Samtidigt förbereder sig USA, där en miljon människor beordrats lämna sina hem, för stor ödeläggelse..

Ekonomistas - 15 mar 18 kl. 08:30

Handelskrig – det blir värst för USA

Det här är ett gästinlägg av Mats Persson, professor i nationalekonomi vid Institutet för internationell ekonomi på Stockholms universitet. Vi är alla oroliga över Donald Trumps planer på att införa strafftullar på stål och aluminium, och över omvärldens svar på dessa tullar. Ingen vill ju ha ett handelskrig.

Cornucopia - 22 jun 18 kl. 11:19

EU går vidare med handelskriget mot USA

EU-kommissionen gick igår vidare med att sälla sig till USA och Donald Trump med att kasta grus i det ekonomiska maskineriet, genom att införa "balanserande åtgärder", dvs strafftullar mot USA. Handelskriget går alltså vidare och politikerna gör sitt bästa för att skynda på lågkonjunkturens ankomst.
EU-kommissionär Cecilia Malmström (L).

GöteborgsPosten - 22 jun 18 kl. 16:59

USA hotar med hårt svar på EU:s strafftullar

EU:s strafftullar på USA-tillverkade varor som bourbon, motorcyklar och jeans har trätt i kraft. USA:s svar kom snabbt: Om inte EU skrotar tullarna kommer samtliga europeiska bilar som exporteras till USA beläggas med 20 procentiga tullar..

PrivataAffärer - 07 mar 18 kl. 12:35

EU: Strafftullar på bourbon och jordnötssmör

Bourbon, jordnötssmör och apelsinjuice från USA är varor som kan komma att omfattas av strafftullar vid införsel till EU. Det beslutade EU-kommissionen på onsdagen som svar på Trumps hot om strafftullar på stål....

DI - 27 feb 18 kl. 17:31

EU enigt – ska slå tillbaka med strafftullar mot USA

EU:s handelsministrar ger starkt stöd till kommissionen för att snabbt slå tillbaka mot USA med strafftullar om USA inför tullar på stål och aluminium från EU. Det sade EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström vid en presskonferens efter handelsministrarnas möte i Sofia på tisdagen..

DI - 09 mar 18 kl. 10:40

EU redo att sätta in strafftullar mot USA inom 90 dagar

EU ska vara redo införa strafftullar mot USA inom 90 dagar efter USA:s importtullar på stål och aluminium. Men de behöver inte starta då..

Affärsvärlden - 09 mar 18 kl. 10:06

Då kan EU införa strafftullar mot USA

EU ska vara redo införa strafftullar mot USA inom 90 dagar efter USA:s importtullar på stål och aluminium. Men de behöver inte starta då..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Starka siffror från Alfa Laval

Orderingången i det andra kvartalet var "väsentligt starkare än tidigare förväntat", skriver bolagets vd Tom Erixon i rapporten för det andra kvartalet. Samtidigt flaggar han för lägre orderingång under det tredje kvartalet..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Vinsten växer i Knowit

IT-konsulten Knowit redovisar ett resultat efter skatt på 51,9 miljoner kronor för det andra kvartalet 2018 (39,1). Resultatet per aktie uppgick till 2:60 kronor (1:99)..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Bättre resultat än väntat i Axfood

Axfood, som bedriver handel med dagligvaror inom detalj- och partihandeln i Sverige, redovisar ett rörelseresultat på 545 miljoner kronor för det andra kvartalet 2018..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Ny Sverige-vd i Astra Zeneca

Astra Zeneca har utsett Katarina Ageborg till ny vd för Astra Zeneca AB med start 1 augusti. Hon tar över efter Jan-Olof Jacke som blir vd för Svenskt Näringsliv..

Affärsvärlden - 7 timmar sedan

Experternas tips inför rapportfloden

En överlag stark rapportsäsong med hög vinsttillväxt. Så kan förväntningarna inför den kommande rapportsäsongen sammanfattas. Samtidigt ligger fokus på framtiden..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Carnegie: Blankarfavoriten är köpvärd

Mycronic levererade ett solitt resultat andra kvartalet och utsikterna är positiva för bolagets båda affärsområden, enligt Carnegie som inte tycker att Mycronics nuvarande värdering är ansträngd..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Creades säljer innehavet i Note

Investmentbolaget Creades har sålt hela sitt innehav i Note, knappt 3,2 miljoner aktier, till en grupp investerare..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Omsättning och vinst stiger i Biotage

Bioteknikbolaget Biotage redovisar ett resultat efter skatt på 51,4 miljoner kronor för det andra kvartalet 2018 (37,7). Resultatet per aktie uppgick till 0:79 kronor (0:58)..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Inwido rusar när rapportsäsongen inleds

Stockholmsbörsen inledde måndagen runt nollstrecket. De större Europabörserna steg överlag något. För svenskt vidkommande kulminerar rapportsäsongen denna vecka för storbolagens del..

Affärsvärlden - 5 timmar sedan

Rekordresultat för skogsbolaget

Skogskoncernen Södra rapporterade på måndagsmorgonen en kraftig resultatökning och det högsta kvartalsresultatet hittills för bolaget..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.