SR > Kultur

Monday, 21 January, 06:15

SR - 16 apr 18 kl. 12:54

JUST NU: Hundratals forskare i upprop mot Svenska AkademienI ett upprop skriver idag över hundra svenska forskare i dag att de kvarvarande ledamöterna i Svenska Akademien inte förmår bedriva verksamheten på ett värdigt och adekvat sätt..
Läs mer på SR
Läs mer om:
JUST NU, Svenska Akademien

Dela artikeln

256 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: JUSTNU , Hundratals, forskarei , uppropmot Svenska , Akademien
SR - 16 apr 18 kl. 12:54

Hundratals forskare i upprop mot Svenska Akademien: "Saknar legitimitet"

I ett upprop i Dagens Nyheter skriver över hundra svenska forskare att de kvarvarande ledamöterna i Svenska Akademien inte förmår bedriva verksamheten på ett värdigt och adekvat sätt..

DN - 19 apr 18 kl. 16:12

Forskare i nytt upprop mot Akademien: Advokatutredningen måste bli offentlig

Svenska Akademien riskerar att göra sig irrelevant i den samtida offentligheten, skriver hundratals forskare inom humanvetenskaperna. .

SR - 19 apr 18 kl. 16:26

Forskare: Advokatutredningen måste bli offentlig

Nu publicerar hundratals forskare inom humanvetenskaperna ett nytt upprop mot Svenska Akademien i Dagens Nyheter. De skriver att Svenska Akademien riskerar att göra sig irrelevant i den samtida offentligheten..

DN - 19 apr 18 kl. 16:49

Här är hela listan på forskare som skrivit under det nya uppropet mot Akademien

”Svenska Akademien riskerar att göra sig irrelevant i den samtida offentligheten”, skriver hundratals forskare inom humanvetenskaperna i ett nytt upprop mot Akademien. Listan uppdateras efter hand..

UNT - 12 aug 13 kl. 16:47

24UNT: Hundratals pratar mineral i Uppsala

Hundratals forskare och deltagare från hela världen ska presentera och diskutera mineralforskning vid Uppsala universitet..

SR - 20 sep 13 kl. 06:00

Svenska IPCC-forskare vill ha betalt för sitt arbete

Om en vecka publicerar FN:s klimatpanel IPCC den första delen av sin nya klimatrapport i Stockholm. Hundratals forskare sammanställer kunskapsläget kring den globala uppvärmningen. Sverige bidrar med 9 huvudförfattare, som i de flesta fall lagt månader av jobb på sin fritid eftersom de inte får något betalt.

Sydsvenskan - 16 apr 18 kl. 13:27

Forskare i upprop mot Svenska Akademien

Ett hundratal forskare anklagar nu Svenska Akademien för att inte kunna driva institutionen på "ett värdigt och adekvat sätt". I sitt gemensamma upprop kräver de också att förändringsarbetet som började under Sara Danius ledarskap ska återupptas. Upprop.

Helsingborgs Dagblad - 16 apr 18 kl. 13:27

Forskare i upprop mot Svenska Akademien

Ett hundratal forskare anklagar nu Svenska Akademien för att inte kunna driva institutionen på "ett värdigt och adekvat sätt". I sitt gemensamma upprop kräver de också att förändringsarbetet som började under Sara Danius ledarskap ska återupptas. Upprop.

YLE - 14 jan 15 kl. 05:51

Forskare: Förnybar energi lönsam inom ett årtionde

I många länder kommer förnybar energi, till exempel från sol och vind, att bli kommersiellt lönsam om 5-10 år. Det uppskattar en ny undersökning gjord vid Villmanstrands universitet. Teknologiska forskningscentralen VTT, Villmanstrands universitet och Åbo universitets center för framtidsforskning har ett pågående projekt om förnybar energi, där man har byggt ett förnybart energisystem för Kina, Korea och Japan.

SvD - 09 dec 16 kl. 13:00

Forskare i upprop: Sluta att manipulera vetenskapen

Aldrig tidigare har vi sett en större belastning av hormonella sjukdomar. Europa och världssamfundet måste nu agera mot hormonstörande ämnen. Men precis som debatten om klimatförändringar har debatten om denna fråga lidit av förvrängningar av bevisen, skriver hundratalet forskare i ett internationellt upprop..

Fler nyheter från SR

SR - Igår: 00:42

Z.E. blev bästa hiphop men Hov1 blev P3 Guldvinnare

Lördag kväll gick den 17:e P3 Guld-galan av stapeln, i Partille arena. Nio priser delades ut och kvällens stora vinnare blev återigen Hov1..

SR - Igår: 23:55

Carmen här och nu - i Stockholm, i Sverige

En av de stora och mest spelade operorna hade i helgen premiär i en mycket tydlig samtidstolkning. På Kungliga Operan i Stockholm visas nu Bizets Carmen..

SR - I förrgår: 16:14

"Bird box" i blåsväder efter äkta katastrofbilder

Netflix-filmen "Bird box" som danska Susanne Bier regisserat har hamnat i blåsväder sedan det visat sig att man använder bilder från en äkta katastrof i filmen..

SR - I förrgår: 14:30

Stjärnkult och terrorism i "Vox Lux"

Brady Corbets lek med mörkret i nya filmen Vox Lux bottnar inte på samma sätt som hans förra film..

SR - I förrgår: 14:37

Gunnar Bolin: Förvånad att de gick ut med beloppet

Gunnar Bolin kommenterar Katarina Frostensons utträde ur Svenska Akademien..

SR - I förrgår: 12:04

Katarina Frostenson lämnar Svenska Akademien

Svenska Akademie-ledamoten Katarina Frostenson lämnar Svenska Akademien..

SR - I förrgår: 11:07

"McJesus"-skulptur plockas bort från israeliskt museum efter protester

En finsk skulptur föreställande en korsfäst Ronald McDonald har efter omfattande och våldsamma protester plockats bort från ett konstmuseum i den israeliska staden Haifa..

SR - I förrgår: 08:00

Skruvad "Glass" fullbordar Shyamalans trilogi om superkrafter

Med "Glass" knyter regissören M. Night Shyamalan samman sina filmer "Unbreakable" från 2000 och "Split" från 2016 till en skruvad superkraftstrilogi..

SR - I förrgår: 07:00

Svensk konstnär kritiseras av Brexitanhängare

Under veckan har Brexitdebatten rasat i Storbritannien och en av dem som hamnat mitt i hetluften är den svenska konstnären Jonas Lund. I helgen visades hans performanceverk "Operation Earnest Voice" på ett galleri i London, ett verk som väckte starka reaktioner hos Brexitanhängare..

SR - I förrgår: 06:39

"Girl" – i skärningspunkten mellan dröm och smärta

Idag är det svensk premiär för belgiska filmen "Girl", om 15-åriga Lara som är född i pojkes kropp och gärna vill bli ballerina..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.