SR > Kultur

Wednesday, 14 November, 14:05

SR - 16 apr 18 kl. 12:54

JUST NU: Hundratals forskare i upprop mot Svenska AkademienI ett upprop skriver idag över hundra svenska forskare i dag att de kvarvarande ledamöterna i Svenska Akademien inte förmår bedriva verksamheten på ett värdigt och adekvat sätt..
Läs mer på SR
Läs mer om:
JUST NU, Svenska Akademien

Dela artikeln

256 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: JUSTNU , Hundratals, forskarei , uppropmot Svenska , Akademien
SR - 16 apr 18 kl. 12:54

Hundratals forskare i upprop mot Svenska Akademien: "Saknar legitimitet"

I ett upprop i Dagens Nyheter skriver över hundra svenska forskare att de kvarvarande ledamöterna i Svenska Akademien inte förmår bedriva verksamheten på ett värdigt och adekvat sätt..

DN - 19 apr 18 kl. 16:12

Forskare i nytt upprop mot Akademien: Advokatutredningen måste bli offentlig

Svenska Akademien riskerar att göra sig irrelevant i den samtida offentligheten, skriver hundratals forskare inom humanvetenskaperna. .

SR - 19 apr 18 kl. 16:26

Forskare: Advokatutredningen måste bli offentlig

Nu publicerar hundratals forskare inom humanvetenskaperna ett nytt upprop mot Svenska Akademien i Dagens Nyheter. De skriver att Svenska Akademien riskerar att göra sig irrelevant i den samtida offentligheten..

DN - 19 apr 18 kl. 16:49

Här är hela listan på forskare som skrivit under det nya uppropet mot Akademien

”Svenska Akademien riskerar att göra sig irrelevant i den samtida offentligheten”, skriver hundratals forskare inom humanvetenskaperna i ett nytt upprop mot Akademien. Listan uppdateras efter hand..

UNT - 12 aug 13 kl. 16:47

24UNT: Hundratals pratar mineral i Uppsala

Hundratals forskare och deltagare från hela världen ska presentera och diskutera mineralforskning vid Uppsala universitet..

SR - 20 sep 13 kl. 06:00

Svenska IPCC-forskare vill ha betalt för sitt arbete

Om en vecka publicerar FN:s klimatpanel IPCC den första delen av sin nya klimatrapport i Stockholm. Hundratals forskare sammanställer kunskapsläget kring den globala uppvärmningen. Sverige bidrar med 9 huvudförfattare, som i de flesta fall lagt månader av jobb på sin fritid eftersom de inte får något betalt.

Sydsvenskan - 16 apr 18 kl. 13:27

Forskare i upprop mot Svenska Akademien

Ett hundratal forskare anklagar nu Svenska Akademien för att inte kunna driva institutionen på "ett värdigt och adekvat sätt". I sitt gemensamma upprop kräver de också att förändringsarbetet som började under Sara Danius ledarskap ska återupptas. Upprop.

Helsingborgs Dagblad - 16 apr 18 kl. 13:27

Forskare i upprop mot Svenska Akademien

Ett hundratal forskare anklagar nu Svenska Akademien för att inte kunna driva institutionen på "ett värdigt och adekvat sätt". I sitt gemensamma upprop kräver de också att förändringsarbetet som började under Sara Danius ledarskap ska återupptas. Upprop.

YLE - 14 jan 15 kl. 05:51

Forskare: Förnybar energi lönsam inom ett årtionde

I många länder kommer förnybar energi, till exempel från sol och vind, att bli kommersiellt lönsam om 5-10 år. Det uppskattar en ny undersökning gjord vid Villmanstrands universitet. Teknologiska forskningscentralen VTT, Villmanstrands universitet och Åbo universitets center för framtidsforskning har ett pågående projekt om förnybar energi, där man har byggt ett förnybart energisystem för Kina, Korea och Japan.

SvD - 09 dec 16 kl. 13:00

Forskare i upprop: Sluta att manipulera vetenskapen

Aldrig tidigare har vi sett en större belastning av hormonella sjukdomar. Europa och världssamfundet måste nu agera mot hormonstörande ämnen. Men precis som debatten om klimatförändringar har debatten om denna fråga lidit av förvrängningar av bevisen, skriver hundratalet forskare i ett internationellt upprop..

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Playboy backar: Morricone pratade inte illa om Tarantino

Tyska Playboy backar nu och erkänner att de citerat kompositören Ennio Morricone felaktigt..

SR - 15 minuter sedan

Kusliga dimensioner när Meta Isaeus-Berlin visas på Borås konstmuseum

I utställningen "Sömngångerskan" på Borås konstmuseum visas verk från Meta Isaeus-Berlins hela karriär, från 90-talet till en helt ny installation..

SR - 45 minuter sedan

Lux-priset till isländska filmen "Woman at war"

Europaparlamentet har sedan 2007 delat ut ett eget filmpris, Lux-priset, som förra året gick till svenska "Sameblod" och i år till isländska "Woman at war"..

SR - 30 minuter sedan

Återlämnad Kokoschka-målning såld för rekordbelopp

Den tavla som Moderna museet i september återlämnade till konsthandlaren Alfred Flechtheims arvingar har nu sålts på auktion..

SR - 3 timmar sedan

Tyst Frostenson vittnade om kulturprofilen

Poeten och akademiledamoten Katarina Frostenson har vittnat i Svea hovrätt om den så kallade kulturprofilens goda karaktär. Hon lämnade rättssalen efter ganska precis en kvart..

SR - 5 timmar sedan

Grindelwald - sexige tråkskurkens återkomst

För att se Fantastiska Vidunder - Grindelwalds brott, måste man vara Harry Potterfrälst för att förstå nånting av den?.

SR - 7 timmar sedan

Sista spiken för Nobelcenter

Idag fattar kommunstyrelsen i Stockholms stad det beslut som river upp planerna på ett Nobelcenter på Blasieholmen bakom Nationalmuseum..

SR - 7 timmar sedan

EU-parlamentariker kritiska mot egna filmpriset

Idag delar EU-parlamentet ut sitt eget filmpris, det så kallade Lux-priset. Men flera av de svenska parlamentarikerna är kritiska till priset. Bland annat Liberalernas Jasenko Selimovic som tycker att det borde läggas ner..

SR - 8 timmar sedan

Viskningar och rop - kostymdrama i rött med självskadescen som går till filmhistorien

Tiden är utmätt - eller också har den stannat. Klockorna tickar, ringer och slår genom kostymdramat Viskningar och rop. Bergmanpoddens panel ser en skildring av dekadent överklass som till stor del håller än..

SR - 21 timmar sedan

Bergnein förlorar mot Berghain

Svenska kortspelet "Bergnein" förlorade i rätten mot den legendariska tyska technoklubben Berghain, det slår Göteborgs tingsrätt fast..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.