Dagens PS > Ekonomi

Monday, 22 October, 12:12

Dagens PS - 16 apr 18 kl. 12:56

SD vill stoppa regeringens vårbudget”Jag skulle seriöst uppmana Allianspartierna att prata ihop sig”, säger SD-topp. Oscar Sjöstedt, ekonomiskpolitisk talesperson för Sverigedemokraterna, uppmanar Allianspartierna att liera sig med SD för att rösta ned regeringens vårproposition, som flera partier kritiserar. ”Jag skulle seriöst uppmana Allianspartierna att prata ihop sig. Nyvalshotet är borta under den här mandatperioden, så kan vi gemensamt stoppa den här propositionen”, säger Oscar Sjöstedt till TT, där han visserligen ger finansminister Magdalena Andersson ett hyfsat betyg – trots allt – för satsningar på ökad trygghet och välfärd.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Allianspartierna, SD, Sjöstedt, Sverigedemokraterna, Oscar Sjöstedt, TT, Magdalena Andersson, SvD, Svantesson

Dela artikeln

10 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SD vill stoppa, regeringens, vårbudget
Supermiljöbloggen - 13 apr 16 kl. 18:39

Regeringens vårbudget ur ett miljöperspektiv

Den rödgröna regeringen presenterade idag sin vårbudget. Klimatet är en av fem prioriterade frågor i regeringens vårbudget och Sverige ska bli ett av världens första fossilfria länder. Budgeten bygger på en överenskommelse mellan regeringspartierna och Vänsterpartiet.

Regeringen - 12 apr 16 kl. 09:38

Pressinbjudan: Alice Bah Kuhnke presenterar regeringens vårbudget i Visby

Onsdagen den 13 april presenterar kultur- och demokratiministern Alice Bah Kuhnke regeringens vårbudget på Baltic Art Center i Visby. Ministern kommer under dagen också att besöka lokala civilsamhällesorganisationer och kulturcenter..

Regeringen - 12 apr 16 kl. 11:17

Aida Hadzialic presenterar regeringens vårbudget i Göteborg

Onsdag 13 april presenterar gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic regeringens vårbudget på Västsvenska Handelskammaren i Göteborg..

Regeringen - 12 apr 16 kl. 11:21

Aida Hadzialic presenterar regeringens vårbudget i Borås

Onsdag 13 april presenterar gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic regeringens vårbudget på Almåsgymnasiet Borås..

PrivataAffärer - 18 apr 17 kl. 08:07

Här är regeringens vårbudget

Högre skatt för medel- och höginkomsstagare men sänkt skatt för pensionärer. Det är de största plånboksnyheterna i regeringens vårbudget som presenterades på tisdagen....

Länstidningen i Jämtland - 19 apr 17 kl. 10:32

Regeringens vårbudget – så här fördelas tillskottet till Jämtland

Drygt 47 miljoner kronor till regionen och ungefär 143 miljoner kronor för Jämtlandskommunerna att dela på. Det är fördelningen av extramiljoner till länet som finns med i regeringens vårbudget..

ÖstersundsPosten - 19 apr 17 kl. 10:32

Regeringens vårbudget – så här fördelas tillskottet till Jämtland

Drygt 47 miljoner kronor till regionen och ungefär 143 miljoner kronor för Jämtlandskommunerna att dela på. Det är fördelningen av extramiljoner till länet som finns med i regeringens vårbudget..

DalaDemokraten - 19 apr 17 kl. 17:00

Debatt: Varför pratas det inte mer kött i regeringens vårbudget?

Flera av Sveriges värsta miljöpåfrestningar är kopplade till konsumtion av kött, men trots det nämns det bara en gång i regeringens vårbudget och då i ett positivt sammanhang, skriver Jonas Paulsson, Köttfri måndag..

Regeringen - 13 apr 18 kl. 11:53

Peter Eriksson presenterar regeringens vårbudget i Luleå

Måndagen den 16 april presenterar bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson regeringens vårbudget i Luleå..

Nya Wermlands Tidningen - 16 apr 18 kl. 16:29

Regeringens vårbudget: 270 miljoner till biogas

Regeringens vårbudget innehåller en satsning på 270 miljoner kronor som ska användas till metangasreduktion berättar Mats Gunnarsson, regionråd för Miljöpartiet. ”Det här är pengar som kommer att hjälpa biogasbolaget i Karlskoga” säger Mats Gunnarsson..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 15 minuter sedan

PS-podden: Stjärnmäklarens sanning

Väldigt många människor har erfarenheter av olika slags mäklare.  I PS-podden ger Sveriges mest framgångsrika och uppmärksammade mäklare Niklas Berntzon sin version av yrket, kändisskapet och historien bakom några av de stora affärer han varit med om. Efter ett år med nedgångar på bostadsmarknaden verkar läget nu ha stabiliserats sig.

Dagens PS - 19 okt 18 kl. 07:27

Bistert på New York-börsen

De amerikanska börserna backade under torsdagen och byggde på nedgången för månaden. Bland anledningarna bakom börspressen nämner investerarna oro för handelskriget mellan USA och Kina, stigande räntor och kvarliggande oro för övervärderade teknikaktier. Det rapporterar CNBC.

Dagens PS - 1 timme sedan

Ledarkollen: Var ska våra äldre bo?

Dagens ledarkollen tar ett stort grepp på svensk landsort. De mindre tidningarna skriver bland annat om var våra äldre ska bo, om tiggarna, om demokratin i öst. Och så skriver DN om önskan att tända eld på störande Ipads.

Dagens PS - 1 timme sedan

Mitsubishi stäms för affärsstöld

Kanadensiska Bombardier stämmer Mitsubishi Aircraft i USA och anklagar bolaget för att ha stulit affärshemligheter. Bombardier anklagar också några av sina tidigare anställda för att ha lämnat ut dokument till Mitsubishi innan de senare gick över till att arbeta för bolaget. Det rapporterar Globalnews.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Trump och Putin kan mötas i Paris

USA:s president Donald Trump och hans ryska motsvarighet Vladimir Putin kan komma att mötas antingen i Paris den 11 november eller vid G-20 mötet i Buenos Aires i slutet av november. Det rapporterar den ryska nyhetsbyrån RIA Novosti. USA meddelade i helgen att man drar sig ur sitt nedrustningsavtal med Ryssland..

Dagens PS - 3 timmar sedan

Begagnade bilar heta på marknaden

Efterfrågan på begagnade bilar är hittills i år upp tre procent, vilket kan jämföras med en uppgång på knappt en procent under fjolåret. Det är bilvärderingsföretaget Bilpriser som har sammanställt statistiken med hjälp av slutpriser i 55 000 affärer av personbilar hos bilauktionsiten Kvdbil.se under perioden januari till augusti.

Dagens PS - 1 timme sedan

Stefan Löfven i halvtid: ”Läget fortsatt svårt”

S-ledaren har träffat talmannen och berättar om svårigheterna att bilda regering. Stefan Löfven redogör på en presskonferens om hur spelplanen ser ut. ”Det är komplicerat, ingen tvekan om det.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Nordea: Fler svenskar tror på boprisfall

Svenskarnas uppfattning om boprisutvecklingen uppges ha svängt rejält enligt Nordea, då dubbelt så många tror på fallande priser i dag jämfört med samma tid förra året. Det framgår av ett pressmeddelande. Nordeas Boendebarometer visar att andelen som tror på stigande priser de kommande 12 månaderna uppgår i dag till 32 procent, ett fall från 46 procent samma period 2017 och 53 procent 2016.

Dagens PS - 3 timmar sedan

LO: Bostad i storstan bara för rika

Fyra av sex vanliga hushåll har inte råd att hyra eller köpa bostad i storstaden, enligt LO-rapport. För att en familj ska ha möjlighet att skaffa ett boende i exempelvis Storstockholm krävs årsinkomster på uppemot 700.000 kronor före skatt, visar LO-rapporten som refereras av Dagens Nyheter.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.