Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 23 January, 14:49

Dagens PS - 16 apr 18 kl. 12:56

SD vill stoppa regeringens vårbudget”Jag skulle seriöst uppmana Allianspartierna att prata ihop sig”, säger SD-topp. Oscar Sjöstedt, ekonomiskpolitisk talesperson för Sverigedemokraterna, uppmanar Allianspartierna att liera sig med SD för att rösta ned regeringens vårproposition, som flera partier kritiserar. ”Jag skulle seriöst uppmana Allianspartierna att prata ihop sig. Nyvalshotet är borta under den här mandatperioden, så kan vi gemensamt stoppa den här propositionen”, säger Oscar Sjöstedt till TT, där han visserligen ger finansminister Magdalena Andersson ett hyfsat betyg – trots allt – för satsningar på ökad trygghet och välfärd.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Allianspartierna, SD, Sjöstedt, Sverigedemokraterna, Oscar Sjöstedt, TT, Magdalena Andersson, SvD, Svantesson

Dela artikeln

10 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SD vill stoppa, regeringens, vårbudget
Supermiljöbloggen - 13 apr 16 kl. 18:39

Regeringens vårbudget ur ett miljöperspektiv

Den rödgröna regeringen presenterade idag sin vårbudget. Klimatet är en av fem prioriterade frågor i regeringens vårbudget och Sverige ska bli ett av världens första fossilfria länder. Budgeten bygger på en överenskommelse mellan regeringspartierna och Vänsterpartiet.

Regeringen - 12 apr 16 kl. 09:38

Pressinbjudan: Alice Bah Kuhnke presenterar regeringens vårbudget i Visby

Onsdagen den 13 april presenterar kultur- och demokratiministern Alice Bah Kuhnke regeringens vårbudget på Baltic Art Center i Visby. Ministern kommer under dagen också att besöka lokala civilsamhällesorganisationer och kulturcenter..

Regeringen - 12 apr 16 kl. 11:17

Aida Hadzialic presenterar regeringens vårbudget i Göteborg

Onsdag 13 april presenterar gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic regeringens vårbudget på Västsvenska Handelskammaren i Göteborg..

Regeringen - 12 apr 16 kl. 11:21

Aida Hadzialic presenterar regeringens vårbudget i Borås

Onsdag 13 april presenterar gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic regeringens vårbudget på Almåsgymnasiet Borås..

PrivataAffärer - 18 apr 17 kl. 08:07

Här är regeringens vårbudget

Högre skatt för medel- och höginkomsstagare men sänkt skatt för pensionärer. Det är de största plånboksnyheterna i regeringens vårbudget som presenterades på tisdagen....

Länstidningen i Jämtland - 19 apr 17 kl. 10:32

Regeringens vårbudget – så här fördelas tillskottet till Jämtland

Drygt 47 miljoner kronor till regionen och ungefär 143 miljoner kronor för Jämtlandskommunerna att dela på. Det är fördelningen av extramiljoner till länet som finns med i regeringens vårbudget..

ÖstersundsPosten - 19 apr 17 kl. 10:32

Regeringens vårbudget – så här fördelas tillskottet till Jämtland

Drygt 47 miljoner kronor till regionen och ungefär 143 miljoner kronor för Jämtlandskommunerna att dela på. Det är fördelningen av extramiljoner till länet som finns med i regeringens vårbudget..

DalaDemokraten - 19 apr 17 kl. 17:00

Debatt: Varför pratas det inte mer kött i regeringens vårbudget?

Flera av Sveriges värsta miljöpåfrestningar är kopplade till konsumtion av kött, men trots det nämns det bara en gång i regeringens vårbudget och då i ett positivt sammanhang, skriver Jonas Paulsson, Köttfri måndag..

Regeringen - 13 apr 18 kl. 11:53

Peter Eriksson presenterar regeringens vårbudget i Luleå

Måndagen den 16 april presenterar bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson regeringens vårbudget i Luleå..

Nya Wermlands Tidningen - 16 apr 18 kl. 16:29

Regeringens vårbudget: 270 miljoner till biogas

Regeringens vårbudget innehåller en satsning på 270 miljoner kronor som ska användas till metangasreduktion berättar Mats Gunnarsson, regionråd för Miljöpartiet. ”Det här är pengar som kommer att hjälpa biogasbolaget i Karlskoga” säger Mats Gunnarsson..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 3 timmar sedan

Uber hotar att lämna Barcelona

Taxiappbjässen Uber och Cabify överväger att lämna Barcelona om myndigheterna väljer att stödja de strejkande taxichaufförerna. Det rapporterar El Mundo. Det lokala styret har godkänt taxichaufförernas krav på att taxiappförarna inte skall få använda GPS.

Dagens PS - 4 timmar sedan

OECD-chefen avfärdar katastrof

OECD:s generalsekreterare Jose Angel Gurria tvivlar på att en avtalslös brexit medför en ekonomisk katastrof. Till Sky News sade han att även i ett värsta scenario kan brexit visa sig hanterbar. En brexit utan avtal betyder att Storbritannien lämnar EU utan att veta hur den framtida relationen blir.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Ministern stäms för obetald faktura

Arkitekt ritade om socialförsäkringsministerns glasveranda. Har inte fått betalt än – efter 18 månader. I fredags skickades en stämningsansökan i ärendet till Nacka tingsrätt, uppger Dagens Nyheter.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Xiaomi visar upp vikbar telefon i video

Teknikföretaget Xiaomi har visat upp en vikbar telefon i en minutlång teaservideo på Weibo. Det rapporterar The Verge. Xiaomi läckte tidigare i månaden att man skulle släppa en vikbar telefon.

Dagens PS - Igår: 07:28

SEB varnar för flaskhalsar i ekonomin

SEB ser flera faktorer som kan bromsa den ekonomiska tillväxten såsom flaskhalsar, volatila konjunkturcyklar samt ökad politisk osäkerhet. Krafterna är dock inte tillräckligt starka för att utlösa en recession. Det skriver SEB i sin senaste Nordic Outlook.

Dagens PS - Igår: 07:52

Aktietips: Fem snabba klipp i rapportfloden

Köp aktierna i dag och casha hem vinsterna om bara några dagar, är rådet. ”Ibland lönar det sig att köpa aktier innan kvartalssiffrorna presenteras”, skriver Agnetha Jönsson i tisdagens utgåva av Dagens Industri. Det är hon som alltså rekommenderar dig att ligga lite före bolagens rapportsläpp och tanka aktierna redan nu.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Måns Zelmerlöw tror på medicinbolag

Artisten Måns Zelmerlöw går nu in som ny investerare och ambassadör för Meds.se. Det är ett bolag som säljer receptfria och receptbelagda mediciner via nätet.

Dagens PS - I förrgår: 12:58

Erik Penser: Inga skäl för oron

Erik Penser Bank anser att pessimismen på marknaden saknar existensberättigande, enligt det senaste veckobrevet. Banken har tidigare uttryckt den bedömningen genom att påvisa att höstens nedgång främst berodde på de nya skattereglerna för hedgefonder i USA. Det orsakade rejäla utflöden och sänkte aktiemarknaden.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Danmark bygger ut Köpenhamns flygplats

Danmarks regering har beslutat om att bygga ut Kastrup i Köpenhamn för 2,5 miljarder danska kronor, motsvarande 3,4 miljarder kronor. Pengarna ska hjälpa flygplatsen att expandera med 2 000 nya parkeringsplatser samt två nya perronger på tågstationen. Investeringen ska dessutom säkerställa Kastrups position framför bland annat Arlanda i Stockholm och hjälpa flygplatsen att kunna ta emot 40 miljoner passagerare årligen, skriver Børsen.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Nya regler hotar bostadsutvecklare

De börsnoterade bostadsutvecklarna kan börja tvingas redovisa skulder man dolt genom vinstavräkningar på planerade eller pågående projekt. Det beror på ändrade regler på Stockholmsbörsen som förbjuder företagen från att kunna redovisa vinster i förskott, skriver Svd Näringsliv. För exempelvis JM:s del betyder detta att man skulle behöva lyfta fram skulder på nästan nio miljarder kronor, enligt tidningen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.