SR > Nyheter

Thursday, 19 July, 18:55

SR - 16 apr 18 kl. 12:43

100 forskare på DN-debatt: Akademien saknar legitimitetI ett upprop skriver idag över hundra svenska forskare i dag att de kvarvarande ledamöterna i Svenska Akademien inte förmår bedriva verksamheten på ett värdigt och adekvat sätt..
Läs mer på SR
Läs mer om:
DN, Svenska Akademien

Dela artikeln

86 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 100, forskare, DN-debatt, Akademien, saknar, legitimitet
Expressen - 16 apr 18 kl. 12:35

Forskare kritiserar akademien

Mer än 100 forskare sluter nu upp i kritiken mot Svenska Akademien. De förmår inte bedriva verksamheten på ett värdigt och adekvat sätt, skriver de i DN. .

Kristianstadsbladet - 10 maj 14 kl. 01:30

Forskare: Lagstifta om utsläpp


Ett 20-tal professorer, forskare och debattörer föreslår på Dagens Nyheters debattsida att riksdagen ska lagstifta om ett "utsläppsmoratorium".Det skulle innebära förbud mot nationella och kommunala beslut som leder till ökade utsläpp av växthusgaser.Artikelförfattarna anser att principen ska kopplas till bindande mål, bland annat 100 procent förnybar energi före 2050, att skatten på vanliga arbeten ersätts av skatt på "jungfruliga råvaror" och att grön infrastruktur byggs ut ordentligt..

BT - 10 maj 14 kl. 01:30

Forskare: Lagstifta om utsläpp

Ett 20-tal professorer, forskare och debattörer föreslår på Dagens Nyheters debattsida att riksdagen ska lagstifta om ett "utsläppsmoratorium". Det skulle innebära förbud mot nationella och kommunala beslut som leder till ökade utsläpp av växthusgaser.Artikelförfattarna anser att principen ska kopplas till bindande mål, bland annat 100 procent förnybar energi före 2050, att skatten på vanliga arbeten ersätts av skatt på "jungfruliga råvaror" och att grön infrastruktur byggs ut ordentligt..

Aftonbladet - 16 apr 18 kl. 12:48

Över 100 forskare i upprop mot Svenska Akademien

DI - 01 jul 14 kl. 19:39

Forskare: Rika lever längre

Personer från rika stadsdelar lever längre än personer från stadsdelar där invånarna har det socioekonomiskt svårare. Det har forskare vid Sahlgrenska Akademien i Göteborg nu visat genom att räkna på saken utifrån Göteborgs stadsdelar, rapporterar SVT Västnytt..

UNT - 10 maj 14 kl. 01:30

Forskare: Lagstifta om utsläpp

Ett 20-tal forskare och debattörer föreslår i DN att riksdagen ska lagstifta om ett "utsläppsmoratorium". Det skulle innebära förbud mot nationella och kommunala beslut som leder till ökade utsläpp av växthusgaser.(TT).

DalaDemokraten - 10 maj 14 kl. 01:30

Forskare: Lagstifta om utsläpp

Ett 20-tal professorer, forskare och debattörer föreslår på Dagens Nyheters debattsida att riksdagen ska lagstifta om ett "utsläppsmoratorium"..

Metro - 10 maj 14 kl. 01:34

Forskare: Lagstifta om utsläpp

Ett 20-tal professorer, forskare och debattörer föreslår på Dagens Nyheters debattsida att....

SvD - 10 maj 14 kl. 01:30

Forskare: Lagstifta om utsläpp

Ett 20-tal professorer, forskare och debattörer föreslår på Dagens Nyheters debattsida att riksdagen ska lagstifta om ett ”utsläppsmoratorium”..

ÖstersundsPosten - 10 maj 14 kl. 01:30

Forskare: Lagstifta om utsläpp

Ett 20-tal professorer, forskare och debattörer föreslår på Dagens Nyheters debattsida att riksdagen ska lagstifta om ett "utsläppsmoratorium"..

Fler nyheter från SR

SR - 5 minuter sedan

"Civila helikoptrar används för lite"

Man bör utnyttja de svenska civila helikoptrarna ännu bättre än i dagsläget vid nödsituationer som skogsbränder. Det anser Svenska Flygbranschen..

SR - 30 minuter sedan

Norska oljestrejken över

Strejken bland norska oljearbetare är över, uppger fackförbundet Safe och det norska Rederiforbundet på sina hemsidor..

SR - 1 timme sedan

Inget gripande – trots stort antal övervakningskameror

Trots att området Rosengård i Malmö är en av de mest kameraövervakade stadsdelarna i Sverige, har filmerna än så länge inte lett till några gripanden efter mordet i måndags kväll eller skjutningen i natt, där en man skadades allvarligt..

SR - 1 timme sedan

Per-Erik-Eriksson tvingades lämna sitt hem

Bränderna vid Hanåsen och Äxingemyrkullen i Jämtlands län, gjorde att ett femtiotal människor fick evakueras i natt. En av dem är Per-Erik-Eriksson från Binnäset.  – Det här har aldrig hänt i mitt 75-åriga liv, säger han..

SR - 1 timme sedan

Rysk ilska mot USA: Det är en fars

I Ryssland reagerar man nu med förvåning och ilska på det amerikanska efterspelet till toppmötet mellan Vladimir Putin och Donald Trump. Den officiella bilden i Ryssland är att mötet var en stor framgång, men att det politiska etablissemanget i USA nu förvandlat det till en fars.

SR - 3 timmar sedan

Löfven: Vi behöver höja vår beredskap för extremt väder

Statsminister Stefan Löfven (S) är på besök i Ljusdals kommun i Gävleborgs län där de värsta bränderna härjar. – När det väl gäller håller Sverige ihop, säger han..

SR - 3 timmar sedan

Kontroversiellt förslag om bosättningar godkänt i Israel

Det israeliska parlamentet har godkänt ett kontroversiellt lagförslag som bland annat fastslår att judiska bosättningar är ett nationellt intresse..

SR - 3 timmar sedan

Löfven: Vi måste höja beredskapen

Idag besökte statsminister Stefan Löfven Ljusdals kommun i Gävleborg där flera byar har fått evakueras på grund av bränderna..

SR - 4 timmar sedan

Skogsstyrelsen: Skog för 600 miljoner upp i rök

Bränderna har hittills förstört skog till ett värde av ungefär 600 miljoner kronor, enligt Skogsstyrelsens beräkningar..

SR - 4 timmar sedan

Viktigt meddelande till allmänheten i Huskölen i Ljusdals kommun, Gävleborgs län

På grund av skogsbrand uppmanar räddningsledaren alla som befinner sig i området att lämna det omgående. Polis hjälper till med evakueringen. Samlingsplats Svegs flygplats.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.