SR > Nyheter

Friday, 26 April, 00:04

SR - 16 apr 18 kl. 12:43

100 forskare på DN-debatt: Akademien saknar legitimitetI ett upprop skriver idag över hundra svenska forskare i dag att de kvarvarande ledamöterna i Svenska Akademien inte förmår bedriva verksamheten på ett värdigt och adekvat sätt..
Läs mer på SR
Läs mer om:
DN, Svenska Akademien

Dela artikeln

86 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 100, forskare, DN-debatt, Akademien, saknar, legitimitet
Expressen - 16 apr 18 kl. 12:35

Forskare kritiserar akademien

Mer än 100 forskare sluter nu upp i kritiken mot Svenska Akademien. De förmår inte bedriva verksamheten på ett värdigt och adekvat sätt, skriver de i DN. .

Kristianstadsbladet - 10 maj 14 kl. 01:30

Forskare: Lagstifta om utsläpp


Ett 20-tal professorer, forskare och debattörer föreslår på Dagens Nyheters debattsida att riksdagen ska lagstifta om ett "utsläppsmoratorium".Det skulle innebära förbud mot nationella och kommunala beslut som leder till ökade utsläpp av växthusgaser.Artikelförfattarna anser att principen ska kopplas till bindande mål, bland annat 100 procent förnybar energi före 2050, att skatten på vanliga arbeten ersätts av skatt på "jungfruliga råvaror" och att grön infrastruktur byggs ut ordentligt..

BT - 10 maj 14 kl. 01:30

Forskare: Lagstifta om utsläpp

Ett 20-tal professorer, forskare och debattörer föreslår på Dagens Nyheters debattsida att riksdagen ska lagstifta om ett "utsläppsmoratorium". Det skulle innebära förbud mot nationella och kommunala beslut som leder till ökade utsläpp av växthusgaser.Artikelförfattarna anser att principen ska kopplas till bindande mål, bland annat 100 procent förnybar energi före 2050, att skatten på vanliga arbeten ersätts av skatt på "jungfruliga råvaror" och att grön infrastruktur byggs ut ordentligt..

Aftonbladet - 16 apr 18 kl. 12:48

Över 100 forskare i upprop mot Svenska Akademien

DI - 01 jul 14 kl. 19:39

Forskare: Rika lever längre

Personer från rika stadsdelar lever längre än personer från stadsdelar där invånarna har det socioekonomiskt svårare. Det har forskare vid Sahlgrenska Akademien i Göteborg nu visat genom att räkna på saken utifrån Göteborgs stadsdelar, rapporterar SVT Västnytt..

UNT - 10 maj 14 kl. 01:30

Forskare: Lagstifta om utsläpp

Ett 20-tal forskare och debattörer föreslår i DN att riksdagen ska lagstifta om ett "utsläppsmoratorium". Det skulle innebära förbud mot nationella och kommunala beslut som leder till ökade utsläpp av växthusgaser.(TT).

DalaDemokraten - 10 maj 14 kl. 01:30

Forskare: Lagstifta om utsläpp

Ett 20-tal professorer, forskare och debattörer föreslår på Dagens Nyheters debattsida att riksdagen ska lagstifta om ett "utsläppsmoratorium"..

Metro - 10 maj 14 kl. 01:34

Forskare: Lagstifta om utsläpp

Ett 20-tal professorer, forskare och debattörer föreslår på Dagens Nyheters debattsida att....

SvD - 10 maj 14 kl. 01:30

Forskare: Lagstifta om utsläpp

Ett 20-tal professorer, forskare och debattörer föreslår på Dagens Nyheters debattsida att riksdagen ska lagstifta om ett ”utsläppsmoratorium”..

ÖstersundsPosten - 10 maj 14 kl. 01:30

Forskare: Lagstifta om utsläpp

Ett 20-tal professorer, forskare och debattörer föreslår på Dagens Nyheters debattsida att riksdagen ska lagstifta om ett "utsläppsmoratorium"..

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Macrons svar på protesterna: Mer humanistisk politik

Den franske presidenten presenterade en rad åtgärder som svar på protesterna från rörelsen Gula västarna.  Det rör sig bland annat om högre lägstapensioner, lägre skatt för medelklassen och det ska också bli lättare att kräva folkomröstningar..

SR - 3 timmar sedan

Vinnare och förlorare i EU-parlamentet

I morgon är det exakt en månad kvar till valet till EU-parlamentet, och partierna satsar stenhårt på att profilera sina kandidater. Men i själva verket finns det en stor samsyn och partierna – både till höger och till vänster – är överens i de allra flesta frågor..

SR - 3 timmar sedan

Bud från SAS-medlarna ligger på bordet

Konflikten mellan SAS och flygbolagets piloter har ännu inte nått en lösning. Nu ligger ett bud på bordet att ta ställning till i kväll. SAS räknar med att en strejk skulle drabba omkring 170 000 resenärer under helgen..

SR - 3 timmar sedan

Rädsla hos kristna och muslimer i Sri Lanka

I Sri Lanka fruktar man nu fler terrorattacker efter söndagens terrordåd, där 250 dödades av självmordsbombare. Både den kristna och muslimska minoriteten känner rädsla för att hämndaktioner ska dra igång en våldsspiral..

SR - 5 timmar sedan

Viktigt meddelande till allmänheten i Sävar, Västerbottens län

Det brinner på Sävar såg med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i vindriktningen att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation..

SR - 5 timmar sedan

UD: Mellan 50 och 100 IS-barn har svensk koppling

UD tror att upp till hundra barn i Syriens IS-läger har koppling till Sverige. Nu jobbar man på identifiera vilka.  – Och sen att hitta säkra vägar ut, och det tar väldigt lång tid, säger Annika Söder, kabinettssekreterare på UD..

SR - 5 timmar sedan

Putilov nekas ackreditering till riksdagen

Egor Putilov får inte journalistackreditering till Riksdagen. Det har riksdagsförvaltningen nu bestämt. Enligt Säpo har Putilov haft kontakt med rysk underrättelsetjänst, uppger riksdagsdirektör Ingvar Matsson till Ekot..

SR - 5 timmar sedan

Dödssiffran på Sri Lanka skrivs ner

Myndigheter på Sri Lanka skriver ner dödstalet från söndagens terrordåd med över 100. Den nya officiella siffran är cirka 250 döda. Det rapporterar nyhetsbyrån Reuters..

SR - 6 timmar sedan

Joe Biden ställer upp i presidentvalet

Den förre detta vicepresidenten Joe Biden har nu utlyst sin kandidatur i presidentvalet 2020. I en film som han släppte på sociala medier tar han sikte på Donald Trump..

SR - 6 timmar sedan

Sjöstedt (V) hotar med misstroendevotum

Regeringen tillsätter i dag en utredning som bland annat ska föreslå utökade undantag från turordningsreglerna i LAS. Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt hotar med att partiet ska ställa sig bakom en misstroendeförklaring mot regeringen om utredningen leder till ett lagförslag..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.