SR > Nyheter

Friday, 27 April, 06:46

SR - 16 apr 18 kl. 12:43

100 forskare på DN-debatt: Akademien saknar legitimitetI ett upprop skriver idag över hundra svenska forskare i dag att de kvarvarande ledamöterna i Svenska Akademien inte förmår bedriva verksamheten på ett värdigt och adekvat sätt..
Läs mer på SR
Läs mer om:
DN, Svenska Akademien

Dela artikeln

87 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 100, forskare, DN-debatt, Akademien, saknar, legitimitet
Expressen - 16 apr 18 kl. 12:35

Forskare kritiserar akademien

Mer än 100 forskare sluter nu upp i kritiken mot Svenska Akademien. De förmår inte bedriva verksamheten på ett värdigt och adekvat sätt, skriver de i DN. .

Kristianstadsbladet - 10 maj 14 kl. 01:30

Forskare: Lagstifta om utsläpp


Ett 20-tal professorer, forskare och debattörer föreslår på Dagens Nyheters debattsida att riksdagen ska lagstifta om ett "utsläppsmoratorium".Det skulle innebära förbud mot nationella och kommunala beslut som leder till ökade utsläpp av växthusgaser.Artikelförfattarna anser att principen ska kopplas till bindande mål, bland annat 100 procent förnybar energi före 2050, att skatten på vanliga arbeten ersätts av skatt på "jungfruliga råvaror" och att grön infrastruktur byggs ut ordentligt..

BT - 10 maj 14 kl. 01:30

Forskare: Lagstifta om utsläpp

Ett 20-tal professorer, forskare och debattörer föreslår på Dagens Nyheters debattsida att riksdagen ska lagstifta om ett "utsläppsmoratorium". Det skulle innebära förbud mot nationella och kommunala beslut som leder till ökade utsläpp av växthusgaser.Artikelförfattarna anser att principen ska kopplas till bindande mål, bland annat 100 procent förnybar energi före 2050, att skatten på vanliga arbeten ersätts av skatt på "jungfruliga råvaror" och att grön infrastruktur byggs ut ordentligt..

Aftonbladet - 16 apr 18 kl. 12:48

Över 100 forskare i upprop mot Svenska Akademien

DI - 01 jul 14 kl. 19:39

Forskare: Rika lever längre

Personer från rika stadsdelar lever längre än personer från stadsdelar där invånarna har det socioekonomiskt svårare. Det har forskare vid Sahlgrenska Akademien i Göteborg nu visat genom att räkna på saken utifrån Göteborgs stadsdelar, rapporterar SVT Västnytt..

UNT - 10 maj 14 kl. 01:30

Forskare: Lagstifta om utsläpp

Ett 20-tal forskare och debattörer föreslår i DN att riksdagen ska lagstifta om ett "utsläppsmoratorium". Det skulle innebära förbud mot nationella och kommunala beslut som leder till ökade utsläpp av växthusgaser.(TT).

DalaDemokraten - 10 maj 14 kl. 01:30

Forskare: Lagstifta om utsläpp

Ett 20-tal professorer, forskare och debattörer föreslår på Dagens Nyheters debattsida att riksdagen ska lagstifta om ett "utsläppsmoratorium"..

Metro - 10 maj 14 kl. 01:34

Forskare: Lagstifta om utsläpp

Ett 20-tal professorer, forskare och debattörer föreslår på Dagens Nyheters debattsida att....

SvD - 10 maj 14 kl. 01:30

Forskare: Lagstifta om utsläpp

Ett 20-tal professorer, forskare och debattörer föreslår på Dagens Nyheters debattsida att riksdagen ska lagstifta om ett ”utsläppsmoratorium”..

ÖstersundsPosten - 10 maj 14 kl. 01:30

Forskare: Lagstifta om utsläpp

Ett 20-tal professorer, forskare och debattörer föreslår på Dagens Nyheters debattsida att riksdagen ska lagstifta om ett "utsläppsmoratorium"..

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Dyrare släppa ut växthusgaser i EU

Det kostar mer än på länge att släppa ut växthusgaser för EU:s industrier  Priset på EU:s utsläppsrätter har nästan tredubblats de senaste månaderna..

SR - 15 minuter sedan

Protester i Spanien efter våldtäktsmål

I Spanien har en dom i ett uppmärksammat våldtäktsmål väckt starka protester..

SR - 45 minuter sedan

Internationell konferens mot terrorfinansiering

Under en konferens i Paris lovade igår ett 70-tal länder att arbeta för att bättre försöka förhindra att pengar går till finansieringen av terroristorganisationerna till Al-Qaida och IS..

SR - 1 timme sedan

Var tredje tycker sjukvården har försämrats

Var tredje svensk upplever att vården blivit sämre under de senaste åren, enligt en undersökning Novus gjort på uppdrag av Vårdförbundet..

SR - 1 timme sedan

Fler snabbtåg mellan Malmö och Stockholm

 Snabbtågen mellan Malmö och Stockholm ska gå oftare nästa år..

SR - 3 timmar sedan

Protesterna vid Gazas gräns fortsätter

I Gaza kommer i dag nya demonstrationer att hållas på fem ställen nära det israeliska gränsstängslet. Hittills har 40 människor dödats och flera tusen skadats..

SR - 3 timmar sedan

Kina säger ja till Geelys Volvoköp

Ekot kan avslöja att Kinesiska myndigheter har godkänt jätteaffären där kinesiska Geely blir storägare i Sveriges största företag, fordonstillverkaren AB Volvo..

SR - 4 timmar sedan

Just nu: Toppmötet inlett

Punktligt klockan 02.30 svensk tid tog Kim steget över gränsen. Nordkoreas ledare hälsades välkommen till det historiska toppmötet av sin sydkoreanske kollega..

SR - 9 timmar sedan

SMHI: Det kan bli värre vårflöden

De senaste dagarnas kraftiga vårflod har slagit till som hårdast i Gävleborgs län. Under dagen har räddningstjänsten byggt vallar mot den översvämmade Testeboån..

SR - 9 timmar sedan

Allsvensk fotbollsspelare åtalas för barnvåldtäkt

En allsvensk fotbollsspelare åtalas för två fall av våldtäkt mot barn..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.