SR > Nyheter

Monday, 17 December, 20:23

SR - 16 apr 18 kl. 12:43

100 forskare på DN-debatt: Akademien saknar legitimitetI ett upprop skriver idag över hundra svenska forskare i dag att de kvarvarande ledamöterna i Svenska Akademien inte förmår bedriva verksamheten på ett värdigt och adekvat sätt..
Läs mer på SR
Läs mer om:
DN, Svenska Akademien

Dela artikeln

86 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 100, forskare, DN-debatt, Akademien, saknar, legitimitet
Expressen - 16 apr 18 kl. 12:35

Forskare kritiserar akademien

Mer än 100 forskare sluter nu upp i kritiken mot Svenska Akademien. De förmår inte bedriva verksamheten på ett värdigt och adekvat sätt, skriver de i DN. .

Kristianstadsbladet - 10 maj 14 kl. 01:30

Forskare: Lagstifta om utsläpp


Ett 20-tal professorer, forskare och debattörer föreslår på Dagens Nyheters debattsida att riksdagen ska lagstifta om ett "utsläppsmoratorium".Det skulle innebära förbud mot nationella och kommunala beslut som leder till ökade utsläpp av växthusgaser.Artikelförfattarna anser att principen ska kopplas till bindande mål, bland annat 100 procent förnybar energi före 2050, att skatten på vanliga arbeten ersätts av skatt på "jungfruliga råvaror" och att grön infrastruktur byggs ut ordentligt..

BT - 10 maj 14 kl. 01:30

Forskare: Lagstifta om utsläpp

Ett 20-tal professorer, forskare och debattörer föreslår på Dagens Nyheters debattsida att riksdagen ska lagstifta om ett "utsläppsmoratorium". Det skulle innebära förbud mot nationella och kommunala beslut som leder till ökade utsläpp av växthusgaser.Artikelförfattarna anser att principen ska kopplas till bindande mål, bland annat 100 procent förnybar energi före 2050, att skatten på vanliga arbeten ersätts av skatt på "jungfruliga råvaror" och att grön infrastruktur byggs ut ordentligt..

Aftonbladet - 16 apr 18 kl. 12:48

Över 100 forskare i upprop mot Svenska Akademien

DI - 01 jul 14 kl. 19:39

Forskare: Rika lever längre

Personer från rika stadsdelar lever längre än personer från stadsdelar där invånarna har det socioekonomiskt svårare. Det har forskare vid Sahlgrenska Akademien i Göteborg nu visat genom att räkna på saken utifrån Göteborgs stadsdelar, rapporterar SVT Västnytt..

UNT - 10 maj 14 kl. 01:30

Forskare: Lagstifta om utsläpp

Ett 20-tal forskare och debattörer föreslår i DN att riksdagen ska lagstifta om ett "utsläppsmoratorium". Det skulle innebära förbud mot nationella och kommunala beslut som leder till ökade utsläpp av växthusgaser.(TT).

DalaDemokraten - 10 maj 14 kl. 01:30

Forskare: Lagstifta om utsläpp

Ett 20-tal professorer, forskare och debattörer föreslår på Dagens Nyheters debattsida att riksdagen ska lagstifta om ett "utsläppsmoratorium"..

Metro - 10 maj 14 kl. 01:34

Forskare: Lagstifta om utsläpp

Ett 20-tal professorer, forskare och debattörer föreslår på Dagens Nyheters debattsida att....

SvD - 10 maj 14 kl. 01:30

Forskare: Lagstifta om utsläpp

Ett 20-tal professorer, forskare och debattörer föreslår på Dagens Nyheters debattsida att riksdagen ska lagstifta om ett ”utsläppsmoratorium”..

ÖstersundsPosten - 10 maj 14 kl. 01:30

Forskare: Lagstifta om utsläpp

Ett 20-tal professorer, forskare och debattörer föreslår på Dagens Nyheters debattsida att riksdagen ska lagstifta om ett "utsläppsmoratorium"..

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Skandinaviska kvinnor hittade döda i Marocko

En dansk och en norsk kvinna har hittats döda i Imlil i bergskedjan Höga Atlas i Marocko. Enligt det marockanska inrikesdepartementet har kvinnornas kroppar knivskador på halsen, skriver nyhetsbyrån AFP..

SR - 1 timme sedan

Labour begär misstroendeomröstning om May

I Storbritannien har oppositionsledaren Jeremy Corbyn begärt en misstroendeomröstning i det brittiska parlamentet om premiärminister Theresa May..

SR - 45 minuter sedan

EU går emellan – Polen får inte tvinga domare till pension

Polen måste omedelbart stoppa lagen som tvingar polska domare att gå i pension, mot deras vilja. Det säger EU-domstolen som vill hindra politiker från att styra rättsväsendet..

SR - 2 timmar sedan

Fler fälls för koppleri – ”viktigt för kvinnorna”

Antalet polisanmälningar för koppleri och människohandel för sexuella ändamål ökar i Sverige. Även antalet fällande domar ser ut att bli fler i år, i alla fall när det handlar om koppleri. Det visar en genomgång som Ekot har gjort..

SR - 2 timmar sedan

May varnar för en andra folkomröstning om brexit

I Storbritannien oroar sig regeringen allt mer för att stödet för en andra folkomröstning om EU-utträdet ökar. Theresa May varnade i dag ledamöter i underhuset för att försöka tvinga fram en andra folkomröstning..

SR - 3 timmar sedan

Frankrike börjar beskatta IT-jättarna

Den franska regeringen räknar med underskott i nästa års budget, efter man tagit hänsyn till de gula västarnas protester. För att få in mer pengar till statskassan kommer man börja beskatta stora internetföretag som har verksamhet i landet..

SR - 4 timmar sedan

Kurdisk talesperson: Det vore galet att angripa oss

Turkiet har länge hotat den kurdisk-arabiska alliansen, SDF i norra Syrien med en militär offensiv.Talespersonen för alliansen, Rédûr Xelil som Ekot träffade i Norra Syrien kallar de turkiska ambitionerna för galenskaper..

SR - 6 timmar sedan

Ännu ett L-förbund vill släppa fram Kristersson

Ytterligare ett av Liberalernas länsförbund - Västerbotten - vill nu att partiet ska släppa fram Moderatledaren Ulf Kristersson i en kommande statsministeromröstning. Det framgår av ett mejl som skickats till Jan Björklund och riksdagsgruppen, och som Ekot har tagit del av..

SR - 7 timmar sedan

Stor korruptionshärva uppdagad i Lettland

I Lettland har flera personer gripits misstänkta för korruption. Nu har Rigas vice borgmästare valt att avgå och röster höjs för att hela kommunfullmäktige borde bytas ut..

SR - 8 timmar sedan

Oppositionspolitiker utkastad från Ungersk tv

En parlamentsledamot fån den ungerska oppositionen blev i morse utkastad från den statliga ungerska tv:n, där han krävt att en kravlista, om bland annat ett fritt rättsväsende i Ungern, skulle läsas upp i tv..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.