SR > Nyheter

Wednesday, 26 September, 00:52

SR - 16 apr 18 kl. 12:43

100 forskare på DN-debatt: Akademien saknar legitimitetI ett upprop skriver idag över hundra svenska forskare i dag att de kvarvarande ledamöterna i Svenska Akademien inte förmår bedriva verksamheten på ett värdigt och adekvat sätt..
Läs mer på SR
Läs mer om:
DN, Svenska Akademien

Dela artikeln

86 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 100, forskare, DN-debatt, Akademien, saknar, legitimitet
Expressen - 16 apr 18 kl. 12:35

Forskare kritiserar akademien

Mer än 100 forskare sluter nu upp i kritiken mot Svenska Akademien. De förmår inte bedriva verksamheten på ett värdigt och adekvat sätt, skriver de i DN. .

Kristianstadsbladet - 10 maj 14 kl. 01:30

Forskare: Lagstifta om utsläpp


Ett 20-tal professorer, forskare och debattörer föreslår på Dagens Nyheters debattsida att riksdagen ska lagstifta om ett "utsläppsmoratorium".Det skulle innebära förbud mot nationella och kommunala beslut som leder till ökade utsläpp av växthusgaser.Artikelförfattarna anser att principen ska kopplas till bindande mål, bland annat 100 procent förnybar energi före 2050, att skatten på vanliga arbeten ersätts av skatt på "jungfruliga råvaror" och att grön infrastruktur byggs ut ordentligt..

BT - 10 maj 14 kl. 01:30

Forskare: Lagstifta om utsläpp

Ett 20-tal professorer, forskare och debattörer föreslår på Dagens Nyheters debattsida att riksdagen ska lagstifta om ett "utsläppsmoratorium". Det skulle innebära förbud mot nationella och kommunala beslut som leder till ökade utsläpp av växthusgaser.Artikelförfattarna anser att principen ska kopplas till bindande mål, bland annat 100 procent förnybar energi före 2050, att skatten på vanliga arbeten ersätts av skatt på "jungfruliga råvaror" och att grön infrastruktur byggs ut ordentligt..

Aftonbladet - 16 apr 18 kl. 12:48

Över 100 forskare i upprop mot Svenska Akademien

DI - 01 jul 14 kl. 19:39

Forskare: Rika lever längre

Personer från rika stadsdelar lever längre än personer från stadsdelar där invånarna har det socioekonomiskt svårare. Det har forskare vid Sahlgrenska Akademien i Göteborg nu visat genom att räkna på saken utifrån Göteborgs stadsdelar, rapporterar SVT Västnytt..

UNT - 10 maj 14 kl. 01:30

Forskare: Lagstifta om utsläpp

Ett 20-tal forskare och debattörer föreslår i DN att riksdagen ska lagstifta om ett "utsläppsmoratorium". Det skulle innebära förbud mot nationella och kommunala beslut som leder till ökade utsläpp av växthusgaser.(TT).

DalaDemokraten - 10 maj 14 kl. 01:30

Forskare: Lagstifta om utsläpp

Ett 20-tal professorer, forskare och debattörer föreslår på Dagens Nyheters debattsida att riksdagen ska lagstifta om ett "utsläppsmoratorium"..

Metro - 10 maj 14 kl. 01:34

Forskare: Lagstifta om utsläpp

Ett 20-tal professorer, forskare och debattörer föreslår på Dagens Nyheters debattsida att....

SvD - 10 maj 14 kl. 01:30

Forskare: Lagstifta om utsläpp

Ett 20-tal professorer, forskare och debattörer föreslår på Dagens Nyheters debattsida att riksdagen ska lagstifta om ett ”utsläppsmoratorium”..

ÖstersundsPosten - 10 maj 14 kl. 01:30

Forskare: Lagstifta om utsläpp

Ett 20-tal professorer, forskare och debattörer föreslår på Dagens Nyheters debattsida att riksdagen ska lagstifta om ett "utsläppsmoratorium"..

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

Många kor värmestressade efter sommaren

Det har varit en svår sommar för landets mjölkkor. Förutom foderbrist har värmen, i kombination med hög luftfuktighet, gjort att många mjölkkor drabbats av så kallad värmestress..

SR - 2 timmar sedan

Trump möttes av skratt i FN:s generalförsamling

Beröm av sin egen politik och varningar mot Iran var några av de saker Donald Trump tog upp i sitt tal till FN:s generalförsamling idag. Men det blev också en del oväntade skratt.

SR - 3 timmar sedan

Teliarättegången: Nybergs ord i rätten

Teliarättegången fortsätter och på tisdagen var det dags för tidigare vd:n Lars Nyberg att förhöras. Han förnekar brott och delegerade enligt styrelsens beslut när betalningarna till brevlådeföretaget Takilant skulle genomföras. Det sade han i Stockholms tingsrätt i dag..

SR - 4 timmar sedan

Speltillverkare ser sig om efter nya intäkter

I dag släpps en ny variant av ett av de allra populäraste tv-spelen, FIFA 19. Spelet är också en del av en växande trend: att den som vill ha spelet lite tidigare, får betala extra för det..

SR - 5 timmar sedan

"Framtiden blev ljusare"

Många av de ensamkommande som ansökt om uppehållstillstånd enligt den tillfälliga gymnasielagen kommer att få stanna. Det står klart efter ett utslag i Migrationsöverdomstolen i dag..

SR - 5 timmar sedan

Labour: Ja till möjligt krav på folkomröstning

En stor majoritet har röstat för en motion som stödjer möjligheten att kräva en ny folkomröstning om brexit, rapporterar The Guardian..

SR - 6 timmar sedan

Rättegång inledd om människohandel i Småland

Det är ett av de hittills största målen om människohandel i Sverige. Tretton fattiga bulgarer tvingades enligt åtalet att tigga på olika platser i Småland..

SR - 8 timmar sedan

EU vill kringgå USA:s sanktioner mot Iran

De kvarvarande parterna i Irans kärnavtal försöker se till att Iran kan fortsätta bedriva handel trots USA:s sanktioner mot landet..

SR - 8 timmar sedan

Pojke knivskars på väg hem efter skolan

En 13-årig pojke ska ha knivskurits på väg hem efter skolan, i centrala Linköping..

SR - 8 timmar sedan

Glömde mönstringen – åtalas

En 19-årig man från Linköping åtalas för att han glömt bort sin mönstringstid..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.