Världen Idag > Nyheter

Tuesday, 25 September, 00:05

Världen Idag - 16 apr 18 kl. 11:38

Abortläkare bekräftar MRO:s fosterbilder”Jag vet att det kan se ut så här.” Det säger en svensk man, som uppger att han är abortläkare, apropå MRO:s bilder på aborterade foster. – Heder till honom, säger organisationens ordförande Mats Selander..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
MRO, Mats Selander

Dela artikeln

227 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Abortläkare, bekräftar, MRO:s, fosterbilder

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 9 timmar sedan

Alliansens Norlén (M) valdes till talman

Moderaten Andreas Norlén valdes med bred marginal till ny talman i riksdagen. I striden om andre vice talman tänker Socialdemokraterna rösta på Vänsterpartiets kandidat. Därmed förlorar sannolikt Sverigedemokraternas kandidat Björn Söder..

Världen Idag - 10 timmar sedan

Därför är ”Abu Ali” villig att dö för Hamas

– Om vi lägger ner vapnen kommer fler civila liv att gå till spillo, säger ”Abu Ali” till norska Dagen. Följ med till insidan av Hamas väpnade flank..

Världen Idag - 12 timmar sedan

OAS-möte hålls i Ljungby

2019 års sommarmöte för Oasrörelsen kommer att arrangeras i småländska Ljungby, meddelar OAS på sin Facebooksida..

Världen Idag - 17 timmar sedan

Professor i blåsväder efter att ha föreläst om könsskillnader

En professor vid Lunds universitet har hamnat i blåsväder efter att, på läkarprogrammet, föreläst om biologiska könsskillnader. ”Antifeministisk agenda”, menade en student och bad universitetet byta ut professorn. Programordföranden har nu kallat professorn till samtal och bett honom be om ursäkt för vissa uttalanden..

Världen Idag - Igår: 00:00

Gud söker ditt hjärta

Man blir inte en bedjare av att studera bön, lika lite som man blir en duktig tennisspelare av att studera tennisens historia, tennisens regelverk eller vet allt om duktiga tennisspelare. Visst är det viktigt att förstå reglerna, för att nu rida vidare på bilden av tennis; det är ju ingen nackdel att förstå vilken utrustning som lämpar sig bäst, att teoretiskt förstå vikten av hur man servar, håller i racket, slår en rak backhand med mera. Historiska tennisspelare, såsom Björn Borg och Mats Wilander, kan ju också inspirera.

Världen Idag - Igår: 00:00

Vad är nationalism?

Nationalismen som fenomen har av forskarna uppfattats på flera olika sätt. En politisk ideologi, ett klassintresse, en mental konstruktion, ett resultat av samverkan kyrka–stat i tidig modern tid, eller en följd av industrisamhälle och välfärdsstat? Förslagen är många och här tittar vi på några av de mest inflytelserika sätten att förstå nationalismen..

Världen Idag - Igår: 00:00

Den nya gnosticismen

En av mänsklighetens mest seglivade irrläror är den som går under beteckningen gnosticism. Begreppet kommer från det grekiska ordet för kunskap, gnosis, och syftar på den ”upplysning” som bland gnostikerna tenderar att tillmätas en andlig elit – de som inser hur den här världen ”egentligen” är beskaffad. I gnosis kan ett antal olika synsätt rymmas, men till de vanligaste hör att den synliga världen – skapelsen – är av mindre vikt och att sann frihet bara kan uppnås när vi befrias från världens begränsningar.

Världen Idag - Igår: 09:00

Satt inspärrad i en container i två år för att ha predikat om Jesus

I över två år satt Helen Berhane inspärrad i en container i Eritreas öken. Brottet? Hon hade predikat om Jesus.

Världen Idag - Igår: 09:00

Satt inspärrad i en container i två år för att ha predikat Jesus

I över två år satt Helen Berhane inspärrad i en container i Eritreas öken. Brottet? Hon hade predikat om Jesus.

Världen Idag - I förrgår: 16:00

Troligt EU-nej till irländsk bojkottlag

EU eller en tredje part kan komma att anmäla Irland, om landet driver igenom en lag som förbjuder import av varor och tjänster producerade i israeliska bosättningar på Västbanken och Golanhöjden. Varningen kom som svar på en förfrågan från en irländsk regeringstjänsteman, skriver Irish Times..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.