Världen Idag > Nyheter

Thursday, 25 April, 04:47

Världen Idag - 16 apr 18 kl. 11:38

Abortläkare bekräftar MRO:s fosterbilder”Jag vet att det kan se ut så här.” Det säger en svensk man, som uppger att han är abortläkare, apropå MRO:s bilder på aborterade foster. – Heder till honom, säger organisationens ordförande Mats Selander..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
MRO, Mats Selander

Dela artikeln

227 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Abortläkare, bekräftar, MRO:s, fosterbilder

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 4 timmar sedan

Att vara påskens vittne är att ge hopp till den som tappat hoppet.

Joh 21:15–19 Det måste ha varit en dramatisk och omtumlande vecka. Den fasta punkten i livet hade ryckts undan. Till råga på allt hade Petrus inte orkat hålla vad han lovat – han förnekade att han kände och följde Jesus Kristus.

Världen Idag - 4 timmar sedan

Katolska mystiker importerar främmande element

Den katolska mysticismen har på senare tid vunnit mark bland evangeliska kristna, menar Per-Arne Imsen, pastor och författare, som ser risker för synkretism och att missionstanken på sikt går förlorad..

Världen Idag - 4 timmar sedan

Allt fler judar tar ton: Jesus var faktiskt jude

Jesus har historiskt sett inte varit en så populär person inom judendomen. Även om han av allt att döma åtnjöt både respekt och beundran bland många judar under sitt jordeliv, förändrades attityden i takt med att motsättningarna mellan den tidiga kyrkan och den etablerade judendomen växte sig starkare. Så småningom avjudaiserades både Jesus och kyrkan helt och hållet, vilket gav den kristna antisemitismen fritt spelrum.

Världen Idag - 4 timmar sedan

Ska EU-kolossen finna en stadigare grund?

Det är nu en månad kvar till årets val till Europa­parla­mentet. Känner du dig peppad för valrörelse och att gå till röstningslokalen? Inte det?

Världen Idag - 12 timmar sedan

Stark kritik mot förslag om halverad föräldraförsäkring

Rädda välfärden genom att korta föräldraledigheten. Det föreslår debattörer från den marknadsliberala tankesmedjan Timbro. Förslaget får dock mothugg av både hemmaföräldrar och vänsterdebattörer..

Världen Idag - 14 timmar sedan

SAS-strejk rycker allt närmare

SAS och piloter i Sverige, Norge och Danmark träffas för nya förhandlingar för att hitta en lösning på den låsta konflikten. Kommer man inte överens väntar strejk från och med fredag..

Världen Idag - 15 timmar sedan

Israels största utmaning

Israel är ett enormt mångfacetterat land. Man bör inte förvänta sig något annat av ett folk som har varit omkringspritt i världen under århundraden, och som även om de har bevarat kärnan i sin identitet också har utvecklat egna traditioner, omvärldsförståelse och levnadssätt. I dag är majoriteten av Israels befolkning född i Israel och man har skapat en egen israelisk identitet.

Världen Idag - 15 timmar sedan

Hizbollah försöker skapa ett nytt Gaza på Golan

Det israeliska försvaret (IDF) följer just nu noggrant med i vad som händer på den syriska delen av Golanhöjderna. Israelisk tv har rapporterat regelbundet om hur området nära den israeliska gränsen – som de senaste åren har befunnit sig under kontroll av olika terrorgrupper, inklusive al-Qaida-anslutna grupper – nu tas över av Iranstödda Hizbollahstyrkor. IDF-officerare, som i sällsynta fall tillåts intervjuas av medier, berättar att utvecklingen är bekymmersam.

Världen Idag - 15 timmar sedan

Påsk i Jerusalem

Den judiska påsken började i fredags och pågår i en vecka. Många tar ut semester i mellandagarna, och nationalparker, muséer, stränder, nöjesparker och vandringsleder fylls av högljudda och färgglada israeler i alla åldrar. Jerusalem är ett populärt resmål under påskfirandet – en tradition man har bevarat från biblisk tid, då israeliterna drog upp till Jerusalem tre gånger om året: påsk, pingst och lövhyddohögtiden.

Världen Idag - 16 timmar sedan

Pionjär firar när Närradion fyller 40 år

Den 24 april 1979 sändes Sveriges första närradioprogram och det kom från Pingstkyrkan i Jönköping. Det första ord som hördes i etern var ”Jesus”, i en sångtext av programledaren Staffan Swahn. – Vi bröt radiomonopolet för första gången på legal väg.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.