SVT > Inrikes

Thursday, 26 April, 13:47

SVT - 16 apr 18 kl. 09:19

Så här tycker oppositionen om regeringens finanspolitikEfter fyra år med regeringen presenterades i dag den sista budgeten innan valet i höst. Så här tycker oppositionspartierna om regeringens finanspolitik. – Jag ser det här som fyra förlorade år när det gäller svensk ekonomisk politik, säger Emil Källström, Centerpartiets ekonomisk-politiska talesperson..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Emil Källström

Dela artikeln

88 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: här tycker , oppositionenom , regeringens, finanspolitik
YLE - 30 sep 15 kl. 09:01

Oppositionen: Regeringens lagberedning oförlåtligt dålig

Regeringen får hård kritik för beredningen av sitt paket för konkurrenskraften. Avsaknaden av konsekvensbedömningar och siffror som skäggar drar mattan undan trovärdigheten, säger oppositionen. Statsminister Juha Sipilä informerade på onsdagen riksdagen om regeringens eget åtgärdspaket för arbetsmarknaden.

DI - 27 sep 16 kl. 09:01

Finanspolitiska rådet sågar regeringens finanspolitik

Regeringen saknar en plan för att nå det gamla och nya överskottsmålet, enligt Finanspolitiska rådets nya ordförande, professor Harry Flam. "Regeringen för inte en balanserad finanspolitik”, säger han till Svenska Dagbladet..

SR - 03 feb 11 kl. 11:05

Mer självständig granskning av regeringens finanspolitik

Finanspolitiska rådet, som granskar och utvärderar regeringens ekonomiska politik, ska få en mer självständig roll framöver genom att rådet flyttas från Finansdepartementet till att sortera under riksdagen. Det meddelar finansminister Anders Borg..

SVT - 23 aug 13 kl. 16:26

?Regeringens finanspolitik är stötande?

En av Sveriges ledande ekonomer professor Lars Calmfors har länge velat se att regeringen gör mer för att motverka den ekonomiska krisen och den höga arbetslösheten. Nu när regeringen väl väljer att stödja ekonomin med nya reformer är han kritisk till regeringens motivering..

Affärsvärlden - 16 maj 11 kl. 11:48

Finanspolitiska rådet sågar Borgs finanspolitik

I rapporten "Svensk finanspolitik" går Finanspolitiska rådet till angrepp mot regeringens finanspolitik som de anser behöver göra om..

SvD - 15 apr 15 kl. 21:56

Oppositionen sågar jobbudgeten

En framtidsbudget som prioriterar arbete och skola, menar regeringen. Brustna löften och ett svek mot jobben och företagen, säger oppositionen. Regeringens mål om att Sverige ska ha lägst arbetslöshet i EU kan vara hotat enligt regeringens egna prognoser..

UNT - 15 maj 13 kl. 11:45

Kritik mot regeringens finanspolitik

Överskottsmålet nås inte. Det är en av slutsatserna i Finanspolitiska rådets senaste rapport.Det kommer att ställa stora krav på finanspolitiken för att målavvikelsen ska kunna korrigeras..

SVT - 15 maj 17 kl. 11:05

Stark kritik mot regeringens finanspolitik: ”De väljer att försvaga offentliga finanser”

Regeringen borde strama åt finanspolitiken betydligt mer än planerat, enligt Finanspolitiska rådet..

Barometern - 13 maj 14 kl. 07:57

Gott betyg i finanspolitik

Du är faktiskt helt tokig, sa Socialdemokraternas ekonomisk-politiska talesperson Magdalena Andersson till finansminister Anders Borg i en debatt nyligen. Det var ett förvånande omdöme om en person som åtnjuter stort förtroende för sin ekonomiska politik, och ännu märkligare ter det sig i ljuset av Finanspolitiska rådets rapport Svensk finanspolitik 2014 som presenterades under måndagen.
På punkt efter punkt ger nämligen Finanspolitiska rådet, som är en självständig myndighet vars uppgift är att granska den förda politiken, regeringen rätt.

Barometern - 13 maj 14 kl. 07:57

Gott betyg i finanspolitik

Du är faktiskt helt tokig, sa Socialdemokraternas ekonomisk-politiska talesperson Magdalena Andersson till finansminister Anders Borg i en debatt nyligen. Det var ett förvånande omdöme om en person som åtnjuter stort förtroende för sin ekonomiska politik, och ännu märkligare ter det sig i ljuset av Finanspolitiska rådets rapport Svensk finanspolitik 2014 som presenterades under måndagen.
På punkt efter punkt ger nämligen Finanspolitiska rådet, som är en självständig myndighet vars uppgift är att granska den förda politiken, regeringen rätt.

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

Så kan du hjälpa ditt barn med ångest och stress

Allt fler barn och unga mår psykiskt dåligt, det konstaterar Folkhälsomyndigheten i sin rapport. Press i skolan och tuffare krav för att få jobb är två av orsakerna. En tredje orsak är stress orsakad av sociala medier.

SVT - 15 minuter sedan

Teresa drabbades av psykisk ohälsa – tog paus från gymnasiet

Prestationsångest och jakten på höga betyg gjorde att 19-åriga Teresa inte orkade att gå i skolan. Efter ett års paus från gymnasiet är hon nu tillbaka i skolbänken och hjälper samtidigt andra med psykisk ohälsa..

SVT - 2 timmar sedan

KD satsar på vården – vill ha 800 fler läkare

I sin vårbudgetmotion satsar Kristdemokraterna på äldre och vård. Partiet vill avsätta 6,2 miljarder per år på att äldre ska få hemsjukvård. Man vill även tillföra 800 fler läkare till år 2021..

SVT - 3 timmar sedan

Hovreporter: Bernadotterna är långlivade – han sitter säkert i 20 år till

Enligt noggranna uträkningar som Riksarkivet har gjort så blir kung Carl XVI Gustaf idag den svenske regent som suttit längst på tronen. Den tidigare rekordhållaren, Magnus Eriksson, regerade för snart 700 år sedan mellan år 1319 och 1364. Dagen till ära firas dock inte på något speciallt sätt av kungen.

SVT - 4 timmar sedan

Dags att summera Akilov-målet

Alla bevis har lagts fram. Sista vittnet har framträtt. Drygt två månader efter det att rättegången mot Rakhmat Akilov började är det nu dags att summera.

SVT - 4 timmar sedan

Regeringen vill införa ämnesbetyg på gymnasiet

Regeringen vill införa ämnesbetyg på gymnasiet istället för dagens kritiserade betygssystem. I dag tillsätter regeringen en ny utredning kring hur ämnesbetygen ska kunna införas. Samtidigt ska man se över hur man ska dokumentera underkända elevers kunskap..

SVT - 5 timmar sedan

Fem saker att undvika för att bli långlivad på tronen

I dag slår Carl XVI Gustav rekord i längst tid på den svenska tronen. Men vad är det en svensk monark ska undvika för att få sitta lång tid på sin post? SVT träffade historikern Bo Eriksson för att få svar..

SVT - 5 timmar sedan

I dag blir kung Carl XVI Gustav historisk

I dag, torsdag den 26 april har kung Carl XVI Gustav varit kung i Sverige i 44 år och 223 dagar. Därmed blir han den bland alla kungar (och ett par drottningar) som suttit längst tid på tronen under tusen år av svensk historia..

SVT - 10 timmar sedan

Jan Björklund (L): Inte möjligt för Alliansen att presentera gemensam migrationspolitik

Liberalernas partiledare Jan Björklund kallar Centerpartiets besked att stödja regeringens lagförslag om ensamkommande för djupt olyckligt. Han menar också att det skapar en spricka i Alliansen..

SVT - 10 timmar sedan

SD vill pressa M om ensamkommande

Sverigedemokraterna ska begära att regeringens proposition om ensamkommande skickas en vända till riksdagens konstitutionsutskott (KU) innan ett beslut om den tas..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.