Expressen > Kultur

Wednesday, 25 April, 08:22

Expressen - 16 apr 18 kl. 07:00

Orättvist att jämföra Svenska Akademien med barnKatastrofen inom Svenska Akademin skapar ett särskilt bildspråk.Ylva Mårtens tycker att det är dags att sluta använda gruppen barn för att beskriva dumt beteende..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Svenska Akademien, Svenska Akademin, Mårtens

Dela artikeln

2448 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Orättvistatt , jämföraSvenska , Akademienmed , barn
Barometern - 21 jan 14 kl. 08:32

Skolan diskriminerar barn

Dagens betygsystem är inte rättvist för alla elever. Barn med någon funktionsnedsättning har stora problem att lyckas nå goda resultat eftersom betygskriterierna inte är anpassade efter deras behov. Detta är diskriminerande och måste ändras.

Supermiljöbloggen - 07 dec 15 kl. 11:07

”Vi kräver ett rättvist avtal för alla världens unga!”

Cecilia Hage, Veronica Pålsson och Sofia Strinnholm från Svenska Kyrkans Ungas Globala arbetsgrupp kräver att klimatavtalet i Paris ska bli rättvist och inkludera världens unga.  -- Vi är inte olika nationaliteter, vi är en generation. Klimatet är inte en utmaning för ett enskilt land utan något som gäller en hel värld.

BT - 10 okt 13 kl. 18:47

Akademien skällde ut ledamot: "Det är oerhört orättvist"

Professor Anders Bárány har åkt på "en rejäl utskällning" av Kungliga vetenskapsakademiens (KVA) presidium. Orsak: Han avslöjade att KVA diskuterat om Cern skulle vara med och dela Nobelpriset i fysik. I tisdags försenades tillkännagivandet av fysikpriset en timme, något närmast unikt i Nobelsammanhang.

BT - 11 feb 13 kl. 21:37

Flickorna skulle pyssla - pojkarna fick bowla: "Fruktansvärt orättvist"

Flickorna ska pyssla, pojkarna får bowla. Uppdelningen på fritids sportlovsaktivitet har upprört föräldrar. I förra veckan fick föräldrar till barn på Engelbrektsskolans fritidshem en lapp om alla lovaktiviteter.

Sydsvenskan - 17 dec 12 kl. 06:30

? om barn och julklappar

1. Kan man ge lagom mycket julklappar???Det är svårt att säga; det bygger ju på varje förälders egen uppfattning och moraliska och ekonomiska gräns.

BT - 21 nov 13 kl. 08:31

Skyddet för skolbarn är orättvist

Skyddet för elever som trakasseras och diskrimineras i skolan är sämre än för dem som utsätts för kränkande behandling. Riksrevisionen riktar i dag skarp kritik mot statens modell som ska ge alla elever en trygg skolmiljö, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Lagstiftningen är inte likvärdig och slår orättvist, enligt granskningsmyndigheten.

Regeringen - 28 jan 16 kl. 10:16

Ny modell ska fördela ensamkommande barn och unga rättvist mellan kommuner

Ensamkommande barn fördelas inte rättvist mellan kommunerna, mottagandet är oförutsägbart och förutsättningarna att planera kan förbättras. Regeringen ger därför Migrationsverket i uppdrag att ta fram en ny anvisningsmodell för ensamkommande barn och unga. Modellen ska vara i kraft den 1 april 2016..

YLE - 08 maj 16 kl. 17:11

Barnen väntar på sommarlov - fast inte alla barn

Om man riktigt tänker efter kanske man minns från sin egen skoltid att det brukade finnas en eller ett par klasskamrater som inte såg särskilt lyckliga ut inför det stundande sommarlovet. De flesta pladdrade på i förväntansfulla stämningar inför allt kommande simmande, bastubadande, glassätande och kusinumgänge. Inte heller idag öppnar Den blomstertid nu kommer portarna till sommarlycka för alla skolbarn.

News55 - 08 sep 16 kl. 10:57

Pensionärsförbunden: Efterlevandeskyddet orättvist mot äldre

Om ens partner går bort utsätts den efterlevande inte bara för stor sorg. Som det ser ut idag lider framförallt äldre kvinnor ofta av stor ekonomisk otrygghet då deras makar går bort i och med att efterlevandeskyddet inte gäller för personer över 65 år. ”Nuvarande ordning med ekonomiskt stöd till efterlevande är åldersdiskriminerande och orättvist.

YLE - 17 nov 16 kl. 18:43

Oro och ilska över avgifter inom skärgårdstrafiken: "Mycket orättvist"

Det är orättvist att införa avgifter på förbindelsebåtar, särskilt för fastbosatta företagare i skärgården. Det anser mjölkproducenten Sonja Ek-Johansson på Heisala i Pargas skärgård. - Vi bor här ute.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 45 minuter sedan

När varje skoldag är ett krig som ska utkämpas

Mirja Unges nya roman påminner om Virginia Woolf, placerad i svensk landsort i början på 1990-talet.Maria Edström läser en roman där författaren kryper nära sina gestalter och följer deras medvetandeströmmar..

Expressen - 13 timmar sedan

Barnet i Anna Wahlgren kommer aldrig hem

Anna Wahlgren var hela Sveriges mamma – men i dag beskriver hon sitt liv som krossat.Ida Ölmedal ser en ny dokumentär om barnet som bara ville få komma hem..

Expressen - 15 timmar sedan

Horace Engdahls radioshow – en lysande maktparodi

Den omstridde Akademiledamoten Horace Engdahl har låtit sig intervjuas i Sveriges Radio.Jens Liljestrand hör en stor scenbegåvnings briljanta gestaltning av elitistisk arrogans. .

Expressen - 17 timmar sedan

Så blir en trygg nanny en instabil barnamördare

Fransk-marockanska Leïla Slimanis "Vaggvisa" har blivit en succé bland både kritiker och läsare.Amanda Svensson läser ett slugt drama om en barnflicka som blev barnamördare..

Expressen - Igår: 07:00

Team Rosling: "Vi har rätt och ni har fel"

"Factfulness" färdigställdes efter Hans Roslings död.Ulrika Kärnborg läser en bok där medierna görs ansvariga för allt elände..

Expressen - Igår: 16:17

Rogivande rim på sängkanten ger bästa tänkbara avslut

Lotta Olsson skriver poesi med det lilla barnets särskilda perspektiv.Margareta Sörenson läser en utsökt bilderbok..

Expressen - I förrgår: 07:00

Finns det liv finns det hopp även om man blir uppäten

Att bli uppäten av nåt stort och farligt kan ha sina fördelar.Martina Montelius läser en ny fabel med en annorlunda twist..

Expressen - I förrgår: 07:00

Hur pratar man med barn om självmord?

Jenny Jägerfeld har skrivit en roman för unga om när en förälder tar livet av sig.Gunilla Brodrej läser en berättelse om sorgen, skulden och hur man går vidare..

Expressen - I förrgår: 06:00

ANNONS: Välkommen att söka Cornelis-stipendiet

ANNONS: 2018 års stipendium ur Stiftelsen Cornelis Vreeswijks minne utlyses till ansökan..

Expressen - I förrgår: 17:00

Barnen som kom i kläm i 68-vänsterns utopier

Längtan efter något större kan ta sig skilda uttryck.Therese Bohman ser en utställning av revolutionens barnbarn..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.