Expressen > Kultur

Wednesday, 12 December, 15:24

Liknande nyheter

Taggar: Orättvistatt , jämföraSvenska , Akademienmed , barn
Barometern - 21 jan 14 kl. 08:32

Skolan diskriminerar barn

Dagens betygsystem är inte rättvist för alla elever. Barn med någon funktionsnedsättning har stora problem att lyckas nå goda resultat eftersom betygskriterierna inte är anpassade efter deras behov. Detta är diskriminerande och måste ändras.

Supermiljöbloggen - 07 dec 15 kl. 11:07

”Vi kräver ett rättvist avtal för alla världens unga!”

Cecilia Hage, Veronica Pålsson och Sofia Strinnholm från Svenska Kyrkans Ungas Globala arbetsgrupp kräver att klimatavtalet i Paris ska bli rättvist och inkludera världens unga.  -- Vi är inte olika nationaliteter, vi är en generation. Klimatet är inte en utmaning för ett enskilt land utan något som gäller en hel värld.

BT - 10 okt 13 kl. 18:47

Akademien skällde ut ledamot: "Det är oerhört orättvist"

Professor Anders Bárány har åkt på "en rejäl utskällning" av Kungliga vetenskapsakademiens (KVA) presidium. Orsak: Han avslöjade att KVA diskuterat om Cern skulle vara med och dela Nobelpriset i fysik. I tisdags försenades tillkännagivandet av fysikpriset en timme, något närmast unikt i Nobelsammanhang.

BT - 11 feb 13 kl. 21:37

Flickorna skulle pyssla - pojkarna fick bowla: "Fruktansvärt orättvist"

Flickorna ska pyssla, pojkarna får bowla. Uppdelningen på fritids sportlovsaktivitet har upprört föräldrar. I förra veckan fick föräldrar till barn på Engelbrektsskolans fritidshem en lapp om alla lovaktiviteter.

Sydsvenskan - 17 dec 12 kl. 06:30

? om barn och julklappar

1. Kan man ge lagom mycket julklappar???Det är svårt att säga; det bygger ju på varje förälders egen uppfattning och moraliska och ekonomiska gräns.

BT - 21 nov 13 kl. 08:31

Skyddet för skolbarn är orättvist

Skyddet för elever som trakasseras och diskrimineras i skolan är sämre än för dem som utsätts för kränkande behandling. Riksrevisionen riktar i dag skarp kritik mot statens modell som ska ge alla elever en trygg skolmiljö, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Lagstiftningen är inte likvärdig och slår orättvist, enligt granskningsmyndigheten.

Regeringen - 28 jan 16 kl. 10:16

Ny modell ska fördela ensamkommande barn och unga rättvist mellan kommuner

Ensamkommande barn fördelas inte rättvist mellan kommunerna, mottagandet är oförutsägbart och förutsättningarna att planera kan förbättras. Regeringen ger därför Migrationsverket i uppdrag att ta fram en ny anvisningsmodell för ensamkommande barn och unga. Modellen ska vara i kraft den 1 april 2016..

YLE - 08 maj 16 kl. 17:11

Barnen väntar på sommarlov - fast inte alla barn

Om man riktigt tänker efter kanske man minns från sin egen skoltid att det brukade finnas en eller ett par klasskamrater som inte såg särskilt lyckliga ut inför det stundande sommarlovet. De flesta pladdrade på i förväntansfulla stämningar inför allt kommande simmande, bastubadande, glassätande och kusinumgänge. Inte heller idag öppnar Den blomstertid nu kommer portarna till sommarlycka för alla skolbarn.

News55 - 08 sep 16 kl. 10:57

Pensionärsförbunden: Efterlevandeskyddet orättvist mot äldre

Om ens partner går bort utsätts den efterlevande inte bara för stor sorg. Som det ser ut idag lider framförallt äldre kvinnor ofta av stor ekonomisk otrygghet då deras makar går bort i och med att efterlevandeskyddet inte gäller för personer över 65 år. ”Nuvarande ordning med ekonomiskt stöd till efterlevande är åldersdiskriminerande och orättvist.

YLE - 17 nov 16 kl. 18:43

Oro och ilska över avgifter inom skärgårdstrafiken: "Mycket orättvist"

Det är orättvist att införa avgifter på förbindelsebåtar, särskilt för fastbosatta företagare i skärgården. Det anser mjölkproducenten Sonja Ek-Johansson på Heisala i Pargas skärgård. - Vi bor här ute.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 2 timmar sedan

Vem vill buga för Svenska Akademien?

Karin Olsson om ärkebiskopens inställda besök..

Expressen - 9 timmar sedan

Här är de bästa tipsen på julklappsböckerna

Slå in böcker av August Strindberg, Khaled Alesmael, Peter Englund, Sara Kadefors, Jujja Wislander eller Fatima Brenner.Stor spännvidd när Kulturens medarbetare ger sina bästa boktips..

Expressen - 20 timmar sedan

Kinas nya mediemakt sträcker sig över världen

Två svenskar har paraderats i kinesisk tv under förödmjukande former, samtidigt som svenska journalister konstant förhindras att utföra sitt arbete i Kina.Jojje Olsson skriver om det växande behovet av åtgärder mot statliga kinesiska medier..

Expressen - Igår: 14:00

Lyssna på ljudbok är inte att läsa på riktigt

Dag Granath ifrågasätter ljudbokens förträfflighet..

Expressen - Igår: 06:00

Gud bevare oss för matriarkatet

Jean-Claude Arnault dömdes i hovrätten mot sitt nekande, efter att kvinnan bedömts som trovärdig.Marianne Stidsen, lektor vid Köpenhamns universitet, är kritisk till tongångarna i grannlandet – och fruktar för de svenska männens framtid..

Expressen - Igår: 18:24

Sara Danius tar i för allt vad tygen håller

Sara Danius klänning är the talk of the town.Gunilla Brodrej hyllar hennes klädval på Nobelfesten..

Expressen - I förrgår: 15:00

Hon skriver fram livet genom ett galet flimmer

Poeten Iman Mohammed tar sig an flickor, mödrar, växter och kroppar.Sara Abdollahi ser henne göra något alldeles egenartat..

Expressen - I förrgår: 11:30

Muminkopior i all oändlighet

Förlaget ger ut en Tove Jansson som är anpassad för de mindre barnen.Annina Rabe noterar att Mumintrollen har fallit offer för karaokekulturen..

Expressen - I förrgår: 06:00

"Har ni fest eller?" – nu går en epok i graven

En ny bok visar hur Svenska Akademien på 1900-talet moderniserades från irrelevans till stjärnglans.Jens Liljestrand skriver på Nobeldagen om en epok i De Adertons historia som nu definitivt når sitt slut..

Expressen - I förrgår: 06:00

Roligt och lärorikt om kapitalismen

Backa teater gör en pedagogisk föreställning om ekonomi.Hanna Johansson tycker att det funkar bra..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.