Expressen > Kultur

Sunday, 23 September, 04:34

Expressen - 16 apr 18 kl. 07:00

Orättvist att jämföra Svenska Akademien med barnKatastrofen inom Svenska Akademin skapar ett särskilt bildspråk.Ylva Mårtens tycker att det är dags att sluta använda gruppen barn för att beskriva dumt beteende..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Svenska Akademien, Svenska Akademin, Mårtens

Dela artikeln

2740 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Orättvistatt , jämföraSvenska , Akademienmed , barn
Barometern - 21 jan 14 kl. 08:32

Skolan diskriminerar barn

Dagens betygsystem är inte rättvist för alla elever. Barn med någon funktionsnedsättning har stora problem att lyckas nå goda resultat eftersom betygskriterierna inte är anpassade efter deras behov. Detta är diskriminerande och måste ändras.

Supermiljöbloggen - 07 dec 15 kl. 11:07

”Vi kräver ett rättvist avtal för alla världens unga!”

Cecilia Hage, Veronica Pålsson och Sofia Strinnholm från Svenska Kyrkans Ungas Globala arbetsgrupp kräver att klimatavtalet i Paris ska bli rättvist och inkludera världens unga.  -- Vi är inte olika nationaliteter, vi är en generation. Klimatet är inte en utmaning för ett enskilt land utan något som gäller en hel värld.

BT - 10 okt 13 kl. 18:47

Akademien skällde ut ledamot: "Det är oerhört orättvist"

Professor Anders Bárány har åkt på "en rejäl utskällning" av Kungliga vetenskapsakademiens (KVA) presidium. Orsak: Han avslöjade att KVA diskuterat om Cern skulle vara med och dela Nobelpriset i fysik. I tisdags försenades tillkännagivandet av fysikpriset en timme, något närmast unikt i Nobelsammanhang.

BT - 11 feb 13 kl. 21:37

Flickorna skulle pyssla - pojkarna fick bowla: "Fruktansvärt orättvist"

Flickorna ska pyssla, pojkarna får bowla. Uppdelningen på fritids sportlovsaktivitet har upprört föräldrar. I förra veckan fick föräldrar till barn på Engelbrektsskolans fritidshem en lapp om alla lovaktiviteter.

Sydsvenskan - 17 dec 12 kl. 06:30

? om barn och julklappar

1. Kan man ge lagom mycket julklappar???Det är svårt att säga; det bygger ju på varje förälders egen uppfattning och moraliska och ekonomiska gräns.

BT - 21 nov 13 kl. 08:31

Skyddet för skolbarn är orättvist

Skyddet för elever som trakasseras och diskrimineras i skolan är sämre än för dem som utsätts för kränkande behandling. Riksrevisionen riktar i dag skarp kritik mot statens modell som ska ge alla elever en trygg skolmiljö, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Lagstiftningen är inte likvärdig och slår orättvist, enligt granskningsmyndigheten.

Regeringen - 28 jan 16 kl. 10:16

Ny modell ska fördela ensamkommande barn och unga rättvist mellan kommuner

Ensamkommande barn fördelas inte rättvist mellan kommunerna, mottagandet är oförutsägbart och förutsättningarna att planera kan förbättras. Regeringen ger därför Migrationsverket i uppdrag att ta fram en ny anvisningsmodell för ensamkommande barn och unga. Modellen ska vara i kraft den 1 april 2016..

YLE - 08 maj 16 kl. 17:11

Barnen väntar på sommarlov - fast inte alla barn

Om man riktigt tänker efter kanske man minns från sin egen skoltid att det brukade finnas en eller ett par klasskamrater som inte såg särskilt lyckliga ut inför det stundande sommarlovet. De flesta pladdrade på i förväntansfulla stämningar inför allt kommande simmande, bastubadande, glassätande och kusinumgänge. Inte heller idag öppnar Den blomstertid nu kommer portarna till sommarlycka för alla skolbarn.

News55 - 08 sep 16 kl. 10:57

Pensionärsförbunden: Efterlevandeskyddet orättvist mot äldre

Om ens partner går bort utsätts den efterlevande inte bara för stor sorg. Som det ser ut idag lider framförallt äldre kvinnor ofta av stor ekonomisk otrygghet då deras makar går bort i och med att efterlevandeskyddet inte gäller för personer över 65 år. ”Nuvarande ordning med ekonomiskt stöd till efterlevande är åldersdiskriminerande och orättvist.

YLE - 18 nov 14 kl. 15:21

Förbundspennan: Alla barn ska få idrotta

För några veckor sedan hade jag möjlighet att åka till Sverige och ta del av organisationen Rädda barnens seminarium kring ”Kränkning och mobbning inom barnidrotten”. Jag fick också lyssna till hur handbollsföreningen Bolton arbetar med sin handlingsplan mot mobbning, kränkning och diskriminering inom sin förening. Besöket i Stockholm avslutades med en presentation av fotbollsföreningen AIK:s projekt ”Fotboll för alla”.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 12 timmar sedan

En Nora som skiljer sig

Kulturhuset Stadsteatern spelar en amerikansk uppföljare till "Ett dockhem".Maria Edström börjar på allvar längta efter Ibsen..

Expressen - 22 timmar sedan

Filmen "Flotten" är ett konstnärligt genombrott

Den svenska biofilmen "Flotten" om en vådlig socialantropologisk expedition 1973 är också ett konstnärligt forskningsprojekt.Mats Bigert skriver om en genre som äntligen har fått ett genombrott..

Expressen - Igår: 16:40

Är även kulturprofilens försvarstal intressant?

Vi är redan inne i en backlash.Zara Kjellner replikerar på Karin Olssons text om Metoo-männen..

Expressen - Igår: 14:29

Podcast: "Backstage med Kjelle Berka"

Gunilla och Martina äter indiskt och pratar om att bli glad av att vara med en minut i tv.Dessutom – hur man blir odödlig genom en ikonisk svartvit bild..

Expressen - Igår: 07:00

Barnprogrammet Professor Balthazar har blivit konst

Behzad Khosravi Noori har blivit inspirerad av en tjeckisk tecknad serie.Valerie Kyeyune Backström ser en utställning som passar alla åldrar..

Expressen - Igår: 06:06

En transvestits fall och uppgång

I romanen "Q" skildrar Fredrik Ekelund hur det är att vid 60 inse att man är transvestit.Sven Olov Karlsson grips av en berättelse om att ramla i botten och, äntligen, bli hel..

Expressen - I förrgår: 17:45

Metoo-männen borde inte tystas

Karin Olsson skriver om metoo-männen och en modig publicist..

Expressen - I förrgår: 10:46

De Nio prisar Expressens Jens Liljestrand

Samfundet De Nio har beslutat tilldela Expressens biträdande kulturchef Jens Liljestrand John Landquist-priset för hans Mobergbiografi "Mannen i skogen". Prissumman är på 200 000 kronor..

Expressen - I förrgår: 06:42

Arnstad duckar för allt som är farligt

Henrik Arnstads "Hatade demokrati" öppnar med en stridsfanfar, men blir snabbt märkligt oinspirerande. Per Wirtén blir uttråkad..

Expressen - I förrgår: 06:00

Det här är den sanna sagan om papperslösa

Med sin nya roman närmar sig Sami Said storheten hos P O Enquist och Mare Kandre.Martina Montelius läser en lysande språkexplosion om vår tid..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.