Expressen > Kultur

Monday, 16 July, 03:01

Expressen - 16 apr 18 kl. 07:00

Orättvist att jämföra Svenska Akademien med barnKatastrofen inom Svenska Akademin skapar ett särskilt bildspråk.Ylva Mårtens tycker att det är dags att sluta använda gruppen barn för att beskriva dumt beteende..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Svenska Akademien, Svenska Akademin, Mårtens

Dela artikeln

2740 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Orättvistatt , jämföraSvenska , Akademienmed , barn
Barometern - 21 jan 14 kl. 08:32

Skolan diskriminerar barn

Dagens betygsystem är inte rättvist för alla elever. Barn med någon funktionsnedsättning har stora problem att lyckas nå goda resultat eftersom betygskriterierna inte är anpassade efter deras behov. Detta är diskriminerande och måste ändras.

Supermiljöbloggen - 07 dec 15 kl. 11:07

”Vi kräver ett rättvist avtal för alla världens unga!”

Cecilia Hage, Veronica Pålsson och Sofia Strinnholm från Svenska Kyrkans Ungas Globala arbetsgrupp kräver att klimatavtalet i Paris ska bli rättvist och inkludera världens unga.  -- Vi är inte olika nationaliteter, vi är en generation. Klimatet är inte en utmaning för ett enskilt land utan något som gäller en hel värld.

BT - 10 okt 13 kl. 18:47

Akademien skällde ut ledamot: "Det är oerhört orättvist"

Professor Anders Bárány har åkt på "en rejäl utskällning" av Kungliga vetenskapsakademiens (KVA) presidium. Orsak: Han avslöjade att KVA diskuterat om Cern skulle vara med och dela Nobelpriset i fysik. I tisdags försenades tillkännagivandet av fysikpriset en timme, något närmast unikt i Nobelsammanhang.

BT - 11 feb 13 kl. 21:37

Flickorna skulle pyssla - pojkarna fick bowla: "Fruktansvärt orättvist"

Flickorna ska pyssla, pojkarna får bowla. Uppdelningen på fritids sportlovsaktivitet har upprört föräldrar. I förra veckan fick föräldrar till barn på Engelbrektsskolans fritidshem en lapp om alla lovaktiviteter.

Sydsvenskan - 17 dec 12 kl. 06:30

? om barn och julklappar

1. Kan man ge lagom mycket julklappar???Det är svårt att säga; det bygger ju på varje förälders egen uppfattning och moraliska och ekonomiska gräns.

BT - 21 nov 13 kl. 08:31

Skyddet för skolbarn är orättvist

Skyddet för elever som trakasseras och diskrimineras i skolan är sämre än för dem som utsätts för kränkande behandling. Riksrevisionen riktar i dag skarp kritik mot statens modell som ska ge alla elever en trygg skolmiljö, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Lagstiftningen är inte likvärdig och slår orättvist, enligt granskningsmyndigheten.

Regeringen - 28 jan 16 kl. 10:16

Ny modell ska fördela ensamkommande barn och unga rättvist mellan kommuner

Ensamkommande barn fördelas inte rättvist mellan kommunerna, mottagandet är oförutsägbart och förutsättningarna att planera kan förbättras. Regeringen ger därför Migrationsverket i uppdrag att ta fram en ny anvisningsmodell för ensamkommande barn och unga. Modellen ska vara i kraft den 1 april 2016..

YLE - 08 maj 16 kl. 17:11

Barnen väntar på sommarlov - fast inte alla barn

Om man riktigt tänker efter kanske man minns från sin egen skoltid att det brukade finnas en eller ett par klasskamrater som inte såg särskilt lyckliga ut inför det stundande sommarlovet. De flesta pladdrade på i förväntansfulla stämningar inför allt kommande simmande, bastubadande, glassätande och kusinumgänge. Inte heller idag öppnar Den blomstertid nu kommer portarna till sommarlycka för alla skolbarn.

News55 - 08 sep 16 kl. 10:57

Pensionärsförbunden: Efterlevandeskyddet orättvist mot äldre

Om ens partner går bort utsätts den efterlevande inte bara för stor sorg. Som det ser ut idag lider framförallt äldre kvinnor ofta av stor ekonomisk otrygghet då deras makar går bort i och med att efterlevandeskyddet inte gäller för personer över 65 år. ”Nuvarande ordning med ekonomiskt stöd till efterlevande är åldersdiskriminerande och orättvist.

YLE - 17 nov 16 kl. 18:43

Oro och ilska över avgifter inom skärgårdstrafiken: "Mycket orättvist"

Det är orättvist att införa avgifter på förbindelsebåtar, särskilt för fastbosatta företagare i skärgården. Det anser mjölkproducenten Sonja Ek-Johansson på Heisala i Pargas skärgård. - Vi bor här ute.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 21 timmar sedan

Frihet och fångenskap i Stefans sommarpsalm

Stefan Löfvens bidrag till Expressens kultursommar är psalm 289, "Guds kärlek är som stranden och som gräset".Jens Liljestrand reflekterar över murar och gemenskap från en gudstjänst i Visby..

Expressen - 21 timmar sedan

Kinesiska ambassadören skrämmer inte Expressen

Många västerländska ledare har rest till Kina och med tindrande ögon undrat hur utvecklingen kan gå så snabbt. Jag tycker att man i stället borde fråga sig: hur kan den gå så fruktansvärt långsamt?.

Expressen - Igår: 07:00

Ett ormskinn, fyllt av myror

I dag fyller filmregissören Ingmar Bergman 100 år. I hela sitt liv var han aktiv som skribent och litterär stilist.Vi publicerar här hans klassiska Expressen-artikel från 1965 – om konsten, skapandet och nyfikenheten som drivkraft.

Expressen - 12 jul 18 kl. 15:17

Därför går ambassadören till attack mot mig

I morgon har den svenska förläggaren Gui Minhai suttit fängslad 1 000 dagar utan rättegång. Samtidigt angriper Kina de journalister som rapporterar om honom.Jojje Olsson berättar om ambassadören som smutskastar bland annat honom själv..

Expressen - 12 jul 18 kl. 06:00

Svik inte visselblåsarna på Kulturhuset Stadsteatern

Kulturhuset Stadsteatern fick kritik för sin tystnadskultur. Sedan blev det just tyst.Marianne Lindberg De Geer uppmanar ledningen och styrelsen att sluta gömma sig bakom minnet av Benny Fredriksson..

Expressen - 11 jul 18 kl. 17:04

Nazisterna vill döda oss – och ni bråkar om kyrkklockor

Ida Ölmedal skriver om en fråga som är för viktig för att använda som slagträ..

Expressen - 11 jul 18 kl. 11:46

Elon Musk är skurken i Thailandsdramat

Elon Musk åkte till Thailand för att rädda pojkarna ur grottan med ubåt – men den var för opraktisk. Hanna Johansson skriver om entreprenören med skitvisioner..

Expressen - 11 jul 18 kl. 09:49

"Människan är i sin svaghet ungefär densamma"

I veckans "60 minuter" möter Eric Schüldt kardinalen Anders Arborelius i ett samtal om synd, sårbarhet och katolsk mystik..

Expressen - 11 jul 18 kl. 06:00

Nu är jag också en av Bergmans kvinnor

Ingmar Bergman skildrade människan genom kvinnan, men var kanske mest intresserad av sitt eget inre. Gunilla Brodrej ser kvinnorna berätta om Bergmans liv..

Expressen - 10 jul 18 kl. 16:04

Han inspirerade Ruben Östlund

Daniel Birnbaum slutar som överintendent för Moderna museet efter åtta år på posten. Hanna Johansson skriver om konstchefen som blev en galjonsfigur för museet som eventlokal..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.