Expressen > Kultur

Thursday, 25 April, 14:08

Expressen - 16 apr 18 kl. 07:00

Orättvist att jämföra Svenska Akademien med barnKatastrofen inom Svenska Akademin skapar ett särskilt bildspråk.Ylva Mårtens tycker att det är dags att sluta använda gruppen barn för att beskriva dumt beteende..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Svenska Akademien, Svenska Akademin, Mårtens

Dela artikeln

2740 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Orättvistatt , jämföraSvenska , Akademienmed , barn
Barometern - 21 jan 14 kl. 08:32

Skolan diskriminerar barn

Dagens betygsystem är inte rättvist för alla elever. Barn med någon funktionsnedsättning har stora problem att lyckas nå goda resultat eftersom betygskriterierna inte är anpassade efter deras behov. Detta är diskriminerande och måste ändras.

Supermiljöbloggen - 07 dec 15 kl. 11:07

”Vi kräver ett rättvist avtal för alla världens unga!”

Cecilia Hage, Veronica Pålsson och Sofia Strinnholm från Svenska Kyrkans Ungas Globala arbetsgrupp kräver att klimatavtalet i Paris ska bli rättvist och inkludera världens unga.  -- Vi är inte olika nationaliteter, vi är en generation. Klimatet är inte en utmaning för ett enskilt land utan något som gäller en hel värld.

BT - 10 okt 13 kl. 18:47

Akademien skällde ut ledamot: "Det är oerhört orättvist"

Professor Anders Bárány har åkt på "en rejäl utskällning" av Kungliga vetenskapsakademiens (KVA) presidium. Orsak: Han avslöjade att KVA diskuterat om Cern skulle vara med och dela Nobelpriset i fysik. I tisdags försenades tillkännagivandet av fysikpriset en timme, något närmast unikt i Nobelsammanhang.

BT - 11 feb 13 kl. 21:37

Flickorna skulle pyssla - pojkarna fick bowla: "Fruktansvärt orättvist"

Flickorna ska pyssla, pojkarna får bowla. Uppdelningen på fritids sportlovsaktivitet har upprört föräldrar. I förra veckan fick föräldrar till barn på Engelbrektsskolans fritidshem en lapp om alla lovaktiviteter.

Sydsvenskan - 17 dec 12 kl. 06:30

? om barn och julklappar

1. Kan man ge lagom mycket julklappar???Det är svårt att säga; det bygger ju på varje förälders egen uppfattning och moraliska och ekonomiska gräns.

BT - 21 nov 13 kl. 08:31

Skyddet för skolbarn är orättvist

Skyddet för elever som trakasseras och diskrimineras i skolan är sämre än för dem som utsätts för kränkande behandling. Riksrevisionen riktar i dag skarp kritik mot statens modell som ska ge alla elever en trygg skolmiljö, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Lagstiftningen är inte likvärdig och slår orättvist, enligt granskningsmyndigheten.

Regeringen - 28 jan 16 kl. 10:16

Ny modell ska fördela ensamkommande barn och unga rättvist mellan kommuner

Ensamkommande barn fördelas inte rättvist mellan kommunerna, mottagandet är oförutsägbart och förutsättningarna att planera kan förbättras. Regeringen ger därför Migrationsverket i uppdrag att ta fram en ny anvisningsmodell för ensamkommande barn och unga. Modellen ska vara i kraft den 1 april 2016..

YLE - 08 maj 16 kl. 17:11

Barnen väntar på sommarlov - fast inte alla barn

Om man riktigt tänker efter kanske man minns från sin egen skoltid att det brukade finnas en eller ett par klasskamrater som inte såg särskilt lyckliga ut inför det stundande sommarlovet. De flesta pladdrade på i förväntansfulla stämningar inför allt kommande simmande, bastubadande, glassätande och kusinumgänge. Inte heller idag öppnar Den blomstertid nu kommer portarna till sommarlycka för alla skolbarn.

News55 - 08 sep 16 kl. 10:57

Pensionärsförbunden: Efterlevandeskyddet orättvist mot äldre

Om ens partner går bort utsätts den efterlevande inte bara för stor sorg. Som det ser ut idag lider framförallt äldre kvinnor ofta av stor ekonomisk otrygghet då deras makar går bort i och med att efterlevandeskyddet inte gäller för personer över 65 år. ”Nuvarande ordning med ekonomiskt stöd till efterlevande är åldersdiskriminerande och orättvist.

YLE - 17 nov 16 kl. 18:43

Oro och ilska över avgifter inom skärgårdstrafiken: "Mycket orättvist"

Det är orättvist att införa avgifter på förbindelsebåtar, särskilt för fastbosatta företagare i skärgården. Det anser mjölkproducenten Sonja Ek-Johansson på Heisala i Pargas skärgård. - Vi bor här ute.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 7 timmar sedan

Vem är du när du förlorat ditt land?

En farmor som sörjer ett land, en far som döljer det, och en dotter fötts i ett land som aldrig blir hennes. Annina Rabe läser en vid släktberättelse som speglar den algerisk-franska historien.  .

Expressen - 20 timmar sedan

Feminismen cementerar kvinnans underordning

Joel Halldorf skrev att män och kvinnor håller på att glida isär.Helena Granström fortsätter med att ifrågasätta den konstruktivism som håller på att lösa upp könsrollerna..

Expressen - 23 timmar sedan

Som vanligt hypnotiserar han sin konsertpublik

Klarinettisten Martin Frösts stiftelse ska ge barn och unga runtom i världen möjlighet att lära sig spela.Gunilla Brodrej går på en behjärtansvärd konsert..

Expressen - Igår: 06:30

Witt-Brattström dyker i den litteraturhistoriska dyn

I ”Historiens metoo-vrål” kopplar Ebba Witt-Brattström samman litteraturen med uppropen hösten 2017.Madelaine Levy applåderar ett genialt grepp, men önskar att författaren var mindre demagogisk..

Expressen - Igår: 19:00

Podcast: ”Vi ska resa tre skampålar på Nybroplan”

Det nya avsnittet av podcasten Lunch med Montelius tar upp förspelet och efterspelet till ”Morgonstudion” när Gunilla mötte DN:s kulturchef Björn Wiman för att prata om krisen på Dramaten. Dessutom pratar de om sångaren på Kungliga Operan som dömts för att ha sexuellt ofredat en minderårig. .

Expressen - I förrgår: 13:23

Stjärnorna som lånar sig till Kinas regim

Svenska artister och idrottspersonligheter tjänar pengar på marknadsföring av kinesiska företag som assisterar landets regim med etnisk förföljelse.Jojje Olsson undrar hur det känns när pengarna från en förtryckande regim trillar in på stjärnornas bankkonton..

Expressen - I förrgår: 19:00

En mammas alkohol, morfin och skrivande

Hon spåddes att bli en stor författare, men Mirjam Touminen föll i glömska.Magnus Florin har läst Tuva Korsströms biografi om sina föräldrar och om en mor vars radikala författarskap slutade i tystnad. .

Expressen - 22 apr 19 kl. 09:40

Har en clown sämre rykte än en KGB-agent?

Rubriker världen över berättar nu om hur en komiker tagit makten i Ukraina.Dmitri Plax menar att Ukraina har lyckats på en punkt, jämfört andra före detta sovjetrepubliker..

Expressen - 21 apr 19 kl. 08:02

Upplysningens vänner är anfrätta av självgodhet

Även tron på förnuft och framsteg kan bli en förblindande myt. Malte Persson skärskådar den intellektuella samtidens syn på upplysningen..

Expressen - 22 apr 19 kl. 06:00

Boken anklagar ingen och det behövs inte för vi vet

Det som är självklart för många är bara en dröm för andra.Margareta läser böcker och går på teater om romer och tiggare..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.