Expressen > Opinion

Thursday, 26 April, 03:45

Expressen - 16 apr 18 kl. 05:00

Äldre tar sina liv i ohälsans SverigeNollvisionen är ett rent misslyckande: Bakom statistiken om självmord döljer sig ett stort och tabubelagt folkhälsoproblem som politikerna inte lyckats lösa. De äldre är särskilt utsatta, skriver Jöran Rubensson, tidigare ordförande i SPRF..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sverige, Jöran Rubensson, SPRF

Dela artikeln

3760 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Äldre, tarsina , livi , ohälsans, Sverige
YLE - 11 dec 16 kl. 19:50

Barbro Löfgren inspirerar äldre att röra på sig

Barbro Löfgren ville göra något meningsfullt tillsammans med andra seniorer. Hon utbildade sig till 65+ coach och grundade en motionsgrupp i Nordsjö i Helsingfors. Gruppen är nu inne på sitt fjärde år.

YLE - 15 okt 16 kl. 11:00

Många äldre känner sig lurade av telefonförsäljare

Många äldre känner sig lurade av telefonförsäljare Flera personer som hört av sig till Svenska Yle vittnar om hur telefonförsäljare försöker pracka på äldre personer saker de inte behöver. Ann-Lis Bäckström är 92 år och bor på ett servicehem. Telefonförsäljare har flera gånger fått henne att beställa olika tidningar.

YLE - 15 jun 12 kl. 05:26

Folkhälsans genetiska institut fyller 50år

Samfundet Folkhälsans genetiska institut är ett av landets största självständiga forskningsenheter.
Institutet har varit mycket framgångsrikt och har expanderat mycket under de gångna 50 åren.
På institutet forskar man i sällsynta sjukdomar och folksjukdomar.

YLE - 15 jun 12 kl. 07:04

Folkhälsans genetiska institut fyller 50 år

Samfundet Folkhälsans genetiska institut är ett av landets största självständiga forskningsenheter.
Institutet har varit mycket framgångsrikt och har expanderat mycket under de gångna 50 åren.
På institutet forskar man i sällsynta sjukdomar och folksjukdomar.

YA - 11 maj 14 kl. 15:24

Ny promenadstig för hälsans skull

Foto: Hanna F.Ellborg
Den är nästa fem kilometer lång, utmärkt med små diskreta skyltar och den 127:e i landet. Ystad har fått en Hälsans stig.

YLE - 25 maj 15 kl. 16:05

Folkhälsans hus i Vasa invigdes

Folkhälsans nionde hus i Svenskfinland invigdes i dag i Vasa. Verksamhetsledare Ari-Pekka Toivari kallar det för "möjligheternas hus". Huset är en del av Folkhälsans strategi att uppföra ett nätverk av hus i Svenskfinland för att erbjuda boende för äldre och svenska rum för alla generationer.

YLE - 31 mar 16 kl. 06:04

Folkhälsans sommarbarn får uppleva något unikt

Folkhälsan har sedan 1950-talet haft sommarbarnsverksamhet. Viveca Dahls familj i Korsholm har haft sommarbarn i ungefär tio år. Hon såg en annons om att Folkhälsan sökte familjer som ville ta emot barn på sommaren.

YLE - 14 okt 14 kl. 04:36

Sote tar död på Studenthälsan?

Ordföranden för Svensk Ungdom, Ida Schauman, bekymrar sig för Studenthälsans framtid. Remissrundan för årtiondets största reform av social- och hälsovården avslutas i dag. För många vårdproducenter, bland dem Stundthälsostiftelsen, är reformen ett enda stort frågetecken.

YLE - 14 okt 14 kl. 04:36

Vårdreformen tar död på Studenthälsan?

Ordföranden för Svensk Ungdom, Ida Schauman, bekymrar sig för Studenthälsans framtid. Remissrundan för årtiondets största reform av social- och hälsovården avslutas i dag. För många vårdproducenter, bland dem Studenthälsostiftelsen, är reformen ett enda stort frågetecken.

YLE - 17 jun 13 kl. 06:00

Äldre flyttas till Villa Stella i Gammelboda

De äldre personer som för tillfället bor i Folkhälsans serviceboende i Blomsterhemmet och Seniora i Ekenäs flyttas till Gammelboda. Det beslutet fattade grundtrygghetsnämnden på torsdagen (13.6).

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 13 timmar sedan

Statens solelsslöseri är en stöld från folket

Principen "varje förslösad skattekrona är en stöld från folket" är extra viktig för klimatpolitiken. Nu ignorerar regeringen Riksrevisionen och slarvar bort ytterligare 170 miljoner, skriver Slöseriombudsmannen Johan Gustafsson..

Expressen - 22 timmar sedan

Klarar du brottsvågen om skattesänkarna tar makten?

Varenda krona Moderaterna lovar i skattesänkningar lovar jag att investera i trygghet, skriver Stockholms finansborgarråd Karin Wanngård (S)..

Expressen - Igår: 17:23

Den som hörs mest får stanna i Sverige

Personer med goda kunskaper om hur man påverkar politiker har hjälpt tusentals afghanska män utan skyddsskäl att få förtäckt amnesti.Dessa volontärer behöver nu inte ta något helhetsansvar för att asylrätten krackelerar, skriver Robert Hannah (L)..

Expressen - Igår: 13:43

De enda som ska skämmas är Luf

I sin iver att hylla staten Israel ignorerar debattörerna från Luf de folkrättsbrott som Israel begår mot den palestinska befolkningen.Det är ni som ska skämmas, inte Margot Wallström, skriver SSU:s ordförande Philip Botström..

Expressen - Igår: 05:00

Heberlein har fel om "Ring P1"-profilerna

Ann Heberlein har fel. Sveriges Radio agerar opartiskt och oberoende.Vi har inte petat ut vissa personer på grund av vilka de är eller vad de gjort i programmet, skriver "Ring P1":s samordnare Susanne Ehlin..

Expressen - I förrgår: 15:53

Vi kommer att ta hand om Sverige

Nu har regeringen, Vänsterpartiet och Centerpartiet chansen att göra rätt och rösta ja till lagförslaget.Varje ensamkommande ungdom är tusentals nya möjligheter för Sverige att växa sig starkare, skriver Fatemeh Khavari. .

Expressen - I förrgår: 05:00

Gå inte på myten om miljöfarliga plastpåsar

Struntar du i plastpåsarna och har med din egen kasse i ekologisk bomull? Då är det du som är miljöboven, lurad av plastpaniken, skriver Rebecca Weidmo Uvell..

Expressen - 22 apr 18 kl. 05:00

Gör rätt nu – eller lägg ner hela public service

Vad händer med "Ring P1"-programledarna efter avstängningen? Ann Heberlein ser tre alternativ för public service:  Gör er av med vänsterprofilerna. Komplettera med lika partiska motröster.

Expressen - 21 apr 18 kl. 05:00

Ta fram betalkortet –  och flickans kropp är din

För att köpa en kvinnas kropp behöver du bara en dator, ett betalkort och en vidrig människosyn. Och just det: Företagen Visa och Mastercard som är villiga att tjäna pengar på människohandel, skriver Anna Hedh (S)..

Expressen - 20 apr 18 kl. 05:00

Fredsrörelsen borde göra slut med krigsförbrytarna

Den folkrätt som den svenska fredsrörelsen värnar om ger Assad möjlighet att gasa ihjäl sin egen befolkning.Ni vill säkert väl, men ni är mer krigsherrarnas vän än fredens, skriver Gunnar Hökmark (M)..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.