SVT > Ekonomi

Thursday, 26 April, 00:07

SVT - 15 apr 18 kl. 17:02

Sjukvård och äldreomsorg i fokus för budgetsatsningarRegeringen satsar drygt 2,6 miljarder extra på reformer i år och mest går till sjukvård och äldreomsorg. På sikt är det den växande andelen gamla och unga i befolkningen som är den stora utmaningen, enligt finansminister Magdalena Andersson (S). – Vår bedömning är att under nästa mandatperiod kommer det här att vara den riktigt stora arbetsuppgiften för regeringen, säger hon..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Magdalena Andersson

Dela artikeln

301 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sjukvårdoch , äldreomsorgi , fokusför , budgetsatsningar
Regeringen - 23 feb 18 kl. 08:00

Sjukvård i fokus för statsministern

På måndag den 26 februari kommer statsminister Stefan Löfven att tala om sjukvårdens utmaningar på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Det är första delen av en tre dagars resa med fokus på sjukvården i Sverige. I samband med talet kommer statsministern att hålla en pressträff..

BT - 06 okt 13 kl. 20:44

Jobb och sjukvård i fokus i debatten

Debatten inleddes med frågor om sjukvården gick därefter in på jobben och skatterna. Reinfeldt fick frågan om på vilket sätt sänkta skatter ger mer jobb. - Får man mer kvar av lönen ökar drivkraften för att vilja arbeta, sade han.

DN - 28 feb 18 kl. 16:39

Sjukvård i fokus för KD

Sjukvården, äldrefrågor och tryggheten för medborgarna. Det är KD:s viktigaste områden inför valet..

Regeringen - 28 feb 17 kl. 16:57

Gabriel Wikström presenterar ny särskild utredare för att leda arbetet med förändring av sjukvården

Som ett första steg i en stor strukturförändring av hälso- och sjukvården, med fokus på primärvården, kommer sjukvårdsminister Gabriel Wikström presentera en ny särskild utredare under en pressträff torsdagen den 2 mars. Han kommer också att kommentera det aktuella läget i hälso- och sjukvården..

Helsingborgs Dagblad - 25 apr 13 kl. 21:42

Sjukvården i fokus på 1 maj

Regionråd huvudtalare när S i Landskrona firar första maj..

Nya Wermlands Tidningen - 24 sep 13 kl. 06:00

Säffles sjukvårdshistoria i fokus

Runt om i Värmland uppmärksammas nu landstingets 150-åriga historia. Det arbetas med historieskrivning centralt i Karlstad, men samtidigt är sju lokala grävargrupper igång med dokumentation var och en på sitt håll. En finns i Säffle..

Barometern - 05 sep 14 kl. 08:17

KD tar sjukvården på allvar

”Vi tycker att glasögon till barn upp till 18 år ska vara kostnadsfritt hjälpmedel, precis som hörselhjälpmedel.” När människor ska beskriva vad som är viktigt för dem kommer ofta familjen först. Strax efter brukar ofta sjukvård och äldreomsorg placeras.

Opinionen.se - 27 sep 13 kl. 08:20

Sjukvård viktigaste politiska frågan

Sjukvården är den politiska fråga som svenskarna tycker är viktigast, följd av jobben, enligt en mätning från Novus. Skola och äldreomsorg anses vara viktigare frågor än landets ekonomi. Det parti som är bäst på de fyra viktigaste frågorna ?

Kristianstadsbladet - 27 sep 13 kl. 08:19

Sjukvård viktigaste politiska frågan


Sjukvården är den politiska fråga som svenskarna tycker är viktigast, följd av jobben, enligt en mätning från Novus. Skola och äldreomsorg anses vara viktigare frågor än landets ekonomi.Det parti som är bäst på de fyra viktigaste frågorna - sjukvården, jobben, skola och äldreomsorg - är Socialdemokraterna, enligt Novus mätning.

TA - 27 sep 13 kl. 08:19

Sjukvård viktigaste politiska frågan


Sjukvården är den politiska fråga som svenskarna tycker är viktigast, följd av jobben, enligt en mätning från Novus. Skola och äldreomsorg anses vara viktigare frågor än landets ekonomi.Det parti som är bäst på de fyra viktigaste frågorna - sjukvården, jobben, skola och äldreomsorg - är Socialdemokraterna, enligt Novus mätning.

Fler nyheter från SVT

SVT - Igår: 10:49

Stor omställning påverkar Volvos lönsamhet

Lastbilstillverkaren AB Volvos vinst ökar rejält men når inte upp till förväntningarna. Även lönsamheten klättrar men naggas av bolagets omfattande omställning i Nordamerika och fortsatta problem med flaskhalsar i produktionen..

SVT - 22 apr 18 kl. 09:11

Svag krona ger dyr utlandssemester

Inte sedan 2009 har den svenska valutan varit så svag mot euron som idag. Detta innebär att utlandssemestern för många blir ovanligt dyr..

SVT - 22 apr 18 kl. 09:11

Därför är den svenska kronan så svag

Den svenska kronan har försvagats kraftigt mot euron de senaste åren, och de senaste månaderna har raset tilltagit, vilket bland annat gör utlandssemestern dyrare än vanligt. Börsoro och riksbankens extremt låga styrränta är några av förklaringarna till att kronan är så lågt värderad..

SVT - 22 apr 18 kl. 09:11

Här är turistländerna som blivit billigare

Den svenska kronan har försvagats kraftigt mot euron de senaste åren. Men det finns resmål som blivit billigare för svenska resenärer eftersom deras valuta har tappat ännu mer i värde. Här är några av dem..

SVT - 20 apr 18 kl. 07:36

Mindre förlust än väntat för Ericsson

Ericsson redovisar en rörelseförlust på 0,3 miljarder kronor för första kvartalet. Det kan jämföras med förlust på 11,3 miljarder kronor motsvarande period i fjol..

SVT - 20 apr 18 kl. 02:10

Saab gör system för australiska flottan

Saab ska sälja ledningssystem till tolv nya patrullfartyg i den australiska flottan. Kontraktet gäller ledningssystemet 9LV Combat Management System, meddelar Saab i ett pressmeddelande..

SVT - 18 apr 18 kl. 09:56

Premiepensionsbolag krävs på miljonbelopp

Premiepensionsbolaget Solidar Fonder får en varning och krävs på 10 miljoner kronor i sanktionsavgift av Finansinspektionen (FI), enligt ett pressmeddelande från myndigheten..

SVT - 17 apr 18 kl. 21:32

Gripen-köp på agendan för Modibesök

Sverige och Indien fördjupar samarbetet, meddelar statsminister Stefan Löfven (S) och hans indiske kollega Narendra Modi som är på Stockholmsbesök. Det handlar bland annat om ett fördjupat försvarssamarbete. Men om det ökar chanserna för Saab att sälja Gripen är oklart..

SVT - 17 apr 18 kl. 06:21

Konjunkturinstitutet: Därför är det så viktigt att få alla i jobb

Många utrikesfödda står utanför arbetsmarknaden, vilket på sikt skadar den svenska ekonomin. Det menar statliga Konjunkturinstitutet. – Kommer inte fler in på arbetsmarknaden kommer vi att behöva höja skatterna i Sverige, säger prognoschefen Ylva Hedén Westerdahl..

SVT - 16 apr 18 kl. 08:56

Regeringen ser ingen räntehöjning i år

Förändringarna är små i regeringens uppdaterade prognos över Sveriges finanser. Inte heller regeringen tror längre att Riksbanken höjer räntan i år..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.