SVT > Ekonomi

Saturday, 23 March, 15:32

SVT - 15 apr 18 kl. 17:02

Sjukvård och äldreomsorg i fokus för budgetsatsningarRegeringen satsar drygt 2,6 miljarder extra på reformer i år och mest går till sjukvård och äldreomsorg. På sikt är det den växande andelen gamla och unga i befolkningen som är den stora utmaningen, enligt finansminister Magdalena Andersson (S). – Vår bedömning är att under nästa mandatperiod kommer det här att vara den riktigt stora arbetsuppgiften för regeringen, säger hon..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Magdalena Andersson

Dela artikeln

301 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sjukvårdoch , äldreomsorgi , fokusför , budgetsatsningar
Regeringen - 23 feb 18 kl. 08:00

Sjukvård i fokus för statsministern

På måndag den 26 februari kommer statsminister Stefan Löfven att tala om sjukvårdens utmaningar på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Det är första delen av en tre dagars resa med fokus på sjukvården i Sverige. I samband med talet kommer statsministern att hålla en pressträff..

BT - 06 okt 13 kl. 20:44

Jobb och sjukvård i fokus i debatten

Debatten inleddes med frågor om sjukvården gick därefter in på jobben och skatterna. Reinfeldt fick frågan om på vilket sätt sänkta skatter ger mer jobb. - Får man mer kvar av lönen ökar drivkraften för att vilja arbeta, sade han.

DN - 28 feb 18 kl. 16:39

Sjukvård i fokus för KD

Sjukvården, äldrefrågor och tryggheten för medborgarna. Det är KD:s viktigaste områden inför valet..

Regeringen - 28 feb 17 kl. 16:57

Gabriel Wikström presenterar ny särskild utredare för att leda arbetet med förändring av sjukvården

Som ett första steg i en stor strukturförändring av hälso- och sjukvården, med fokus på primärvården, kommer sjukvårdsminister Gabriel Wikström presentera en ny särskild utredare under en pressträff torsdagen den 2 mars. Han kommer också att kommentera det aktuella läget i hälso- och sjukvården..

VA - 27 aug 18 kl. 15:56

Så skapar de hållbar och framgångsrik life science – Med människan i fokus

Företaget AddLife erbjuder hållbara produkter och lösningar till forskning, diagnostik, hälso- och sjukvården med fokus att förbättra människors liv. .

Helsingborgs Dagblad - 25 apr 13 kl. 21:42

Sjukvården i fokus på 1 maj

Regionråd huvudtalare när S i Landskrona firar första maj..

Nya Wermlands Tidningen - 24 sep 13 kl. 06:00

Säffles sjukvårdshistoria i fokus

Runt om i Värmland uppmärksammas nu landstingets 150-åriga historia. Det arbetas med historieskrivning centralt i Karlstad, men samtidigt är sju lokala grävargrupper igång med dokumentation var och en på sitt håll. En finns i Säffle..

Barometern - 05 sep 14 kl. 08:17

KD tar sjukvården på allvar

”Vi tycker att glasögon till barn upp till 18 år ska vara kostnadsfritt hjälpmedel, precis som hörselhjälpmedel.” När människor ska beskriva vad som är viktigt för dem kommer ofta familjen först. Strax efter brukar ofta sjukvård och äldreomsorg placeras.

News55 - 03 jun 18 kl. 14:28

PRO-fokus i Almedalen: Trygga pensioner, jämlik tandvård och utmaningar i äldreomsorgen

I årets Almedalsvecka fokuserar Pensionärernas Riksorganisation, PRO, på tre områden. Seminarier hålls om att trygga pensionerna, en ojämlik tandvård och om utmaningar i äldreomsorgen. – Tidigare år har vi haft fullt i publiken på PRO:s seminarier, vilka håller hög kvalitet, säger Christina Tallberg.

News55 - 03 jun 18 kl. 14:28

PRO-fokus i Almedalen: Trygga pensioner, jämlik tandvård och utmaningar i äldreomsorgen

I årets Almedalsvecka fokuserar Pensionärernas Riksorganisation, PRO, på tre områden. Seminarier hålls om att trygga pensionerna, en ojämlik tandvård och om utmaningar i äldreomsorgen. – Tidigare år har vi haft fullt i publiken på PRO:s seminarier, vilka håller hög kvalitet, säger Christina Tallberg.

Fler nyheter från SVT

SVT - Igår: 12:48

Storägarna AMF och Alecta om utredningen ”Vi är inte nöjda – behövs grundligare genomlysning”

Pensionsjättarna Alecta och AMF, som är bland Swedbanks största ägare, är missnöjda med utredningen av misstänkt penningtvätt i banken. Båda kräver större öppenhet från Swedbank i det fortsatta utredningsarbetet..

SVT - Igår: 12:06

Ministern om utredningen: ”En intern utredning räcker inte”

Finansmarknadsminister Per Bolund (MP) är inte nöjd med Swedbanks utredning. Han anser att Swedbank ”måste samarbeta med myndigheterna och lägga alla kort på bordet”. Han tycker att en intern utredning ”inte räcker”..

SVT - Igår: 07:12

Swedbanks utredning om penningtvätt klar

Swedbank bekräftar förtroendet för vd Birgitte Bonnesen efter att ha tagit del av vad som kallas en statusrapport från Forensic Risk Alliance. Det framkommer i den externa utredning som Forensic Risk Alliance har gjort på uppdrag av Swedbank. Men utredningen har redan före publicering fått kritik för att endast fokusera på ett litet antal kunder..

SVT - Igår: 23:11

Här bygger svenska bolaget billiga bostäder – i Tyskland

I Sverige står nya hyresrätter tomma då hyrorna i nybyggen ofta blir höga. Men ett svenskt bolag har gjort motsatsen – i Tyskland. SVT har besökt Berlin där ett svenskt bolag blivit Tysklands största bostadsbyggare genom att bygga billiga lägenheter..

SVT - I förrgår: 12:49

Hur påverkar digitala medier vår lycka?

Under de senaste åren har konsumtionen av digitala medier ökat. En ny studie visar nu sambandet mellan digitala medier och människors välmående. – Sömnen har rasat, social integration rasar, glädjen har gått ner och vad är har gått upp?

SVT - I förrgår: 08:07

Blir man lycklig av pengar? Alexander Norén förklarar

Kan man köpa sig lycka? Och finns det en gräns när ”lyckokurvan” vänder nedåt? SVT:s Alexander Norén om forskningen kring pengar och välbefinnande..

SVT - I förrgår: 19:58

Inga räntehöjningar i USA

Den amerikanska centralbanken Federal reserve aviserar inga kommande räntehöjningar under 2019. Det överraskande beskedet innebär att banken ser tecken på att USA:s ekonomi är på nedåtgående..

SVT - 20 mar 19 kl. 08:37

Amerikanska centralbanken väntas skjuta upp räntehöjning

De senaste tre åren har den amerikanska centralbanken höjt räntan nio gånger. Men dagens besked från Centralbankschefen Jerome Powell väntas bli att höjningen uteblir. – Allt annat vore en enorm överrraskning, säger Klas Eklund, ekonom på Mannheimer Swartling i SVT:s Morgonstudion.

SVT - 19 mar 19 kl. 10:03

Boendeekonomen om prisuppgången i februari: ”Bör tas med en nypa salt”

Efter en tid av osäkerhet på bostadsmarknaden steg återigen bopriserna svagt i februari enligt analysföretaget Valueguard. Men enligt boendeekonomen Claudia Vörmann bör man inte dra för stora växlar på detta. – Det är en isolerad månad vi tittar på, säger hon i SVT:s Morgonstudion..

SVT - 15 mar 19 kl. 15:40

Aktiespararnas vd: ”Om medieuppgifterna stämmer måste Bonnesen avgå”

Aktiespararna har i dag haft ett möte och enats om ett antal tuffa slutsatser. – Om uppgifterna om en intern rapport som pekar på problem med misstänkt penningtvätt stämmer, så har Birgitte Bonnesen medvetet vilselett marknaden. Då måste hon avgå, säger vd:n Joacim Olson till SVT..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.