Expressen > Nyheter

Tuesday, 24 April, 14:14

Expressen - 15 apr 18 kl. 08:36

Tandvårdsbidraget görs om – så mycket mer får duNu dubblas det allmänna tandvårdbidraget för att fler ska besöka tandvården regelbundet. För den som är upp till 29 och över 65 år betyder detta att bidraget blir 600 kronor per år, skriver regeringen i ett pressmeddelande.– Det ska inte synas i munnen om du är fattig eller rik, säger socialminister Annika Strandhäll (S). .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Annika Strandhäll

Dela artikeln

5040 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tandvårdsbidraget, görsom , mycket , merfår du
Barometern - 10 apr 18 kl. 09:18

Så många använde tandvårdsbidraget i Kalmar län

Snart höjs det allmänna tandvårdsbidraget. Förra året använde mer än hälften av länsborna bidraget - något som är mer än rikssnittet..

News55 - 15 mar 16 kl. 10:59

PRO: ”Tvinga inte äldre välja mellan tandvård och mat”

Det är inte rimligt att äldre måste välja mellan tandvård och andra nödvändiga livsutgifter, skriver PRO:s ordförande Christina Tallberg på SVT Opinion och påpekar att nästan 10 procent av befolkningen låter bli att gå till tandläkaren av ekonomiska skäl. ”En oförutsedd tandläkarräkning för en äldre med låg pension kan innebära ekonomisk katastrof. Ingen ska behöva ställa livsnödvändiga utgifter mot att få sina tänder lagade.

Dagens Medicin - 09 nov 15 kl. 15:56

Kräver mer pengar till patienter med tarmsjukdom

Patientgruppen har hamnat mellan stolarna och behöver mer pengar än det generella tandvårdsbidraget, anser en läkare..

News55 - 20 sep 16 kl. 17:22

PRO om nya budgeten: ”En djup besvikelse”

Omgiven av journalister gick idag finansminister Magdalena Andersson den traditionella budgetpromenaden till riksdagshuset där budgeten för 2017 presenterades. Och för landets pensionärer blev slutresultatet lite av en besvikelse, menar Christina Tallberg vid PRO. Inte mycket har gjorts för att påverka gruppens redan svaga ekonomi.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Kolla din kommun – så slår utjämningen

Listans första kolumn är en rankning av landets 290 kommuner där den kommun som fick mest per invånare har nummer ett. Därefter står kommunnamnet och sist Inkomstutjämning, bidrag delat med avgift, i kronor per invånare enligt ”Kommunalekonomisk utjämning för kommuner, utjämningsåret 2018”.  Källa: Statistiska centralbyrån.

Expressen - 15 minuter sedan

Mamma Helenas skräck- händelse med sin bebis

Helena Hegg Stridh, 33, satt i bilen på väg hem.I baksätet hade hon sin två månader gamla dotter Tuva.Då åkte de in i mittvajern, voltade över i motsatt färdriktning och landade nere i diket.

Expressen - 15 minuter sedan

Ebbas mamma mötte Rakhmat Akilov i rätten

För drygt ett år sedan miste hon sin dotter. Elvaåriga Ebba Åkerlund blev terrordådets yngsta offer och i dag mötte Ebbas mamma Jeanette Rahkmat Akilov i rättssalen.  – Jag har blivit fråntagen min dotter.

Expressen - 1 timme sedan

Kriget mot terrorismen har skapat mer terror

I Jemen har det under decennier funnits ett hat mot USA. USA har också under decennier gjort militära operationer i landet. De har utfört drönarattacker och natträder, helt enkelt dödat människor, utan att formellt ha förklarat krig mot Jemen.

Expressen - 1 timme sedan

Låtsas ringa från Elgiganten – kapar sen offrens bank-ID

En kvinnlig seriebedragare har tömt flera äldres konton genom att kapa deras bank-ID.Nu kopplas hon till ett nytt, fräckt bluffupplägg som hittills lurat offer på hundratusentals kronor. Polisen varnar nu kvinnans metod.

Expressen - 1 timme sedan

24-åringen blev vräkt – efter hyresvärdens upptäckt

24-åringens många följare trodde att hon levde ett glamoröst lyxliv.Men när hyresvärden tog sig in i hemmet med en kamera fick de se en helt annan verklighet..

Expressen - 1 timme sedan

Larmet till gravida: Kaffe kan ge feta barn

Barn till mammor som druckit kaffe under graviditeten riskerar att drabbas av övervikt i skolåldern, enligt en ny forskningsstudie.Det gäller även mammor som haft en måttlig kaffekonsumtion på en till två koppar om dagen.– Koffein är en substans som man kan välja att minska eller helt avstå ifrån under graviditeten, säger Verena Sengpiel, docent inom obstetrik och gynekologi vid Sahlgrenska akademin, i ett pressmeddelande..

Expressen - 1 timme sedan

Biljettkontrollant fick kalla på polis

Vid 11.50 på tisdagen larmades polisen till Malmö Centralstation efter att en biljettkontrollant hamnat i tumult med två unga män.Med hjälp av ordningsvakter greps männen i väntan på polis..

Expressen - 1 timme sedan

Därför dröjer Löfvens besked om Almedalen

Trots att det bara är lite mer än två månader kvar till Almedalsveckan dröjer statsminister Stefan Löfven i sitt besked om han kommer eller ej, både till medierna och till arrangörerna. – Det han sa förra året gör det svårt för honom att komma, säger mediestrategen Brit Stakston. .

Expressen - 1 timme sedan

Pojke påkörd vid busshållplats

En pojke ska ha blivit påkörd vid Södervärns busshållplats.Polis och ambulans är på väg till platsen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.