DN > Opinion

Friday, 25 May, 05:16

DN - 14 apr 18 kl. 21:00

”Hyfs och kunskap krävs i ­debatten om flyg och klimat”DN DEBATT 15/4. I debatten om flygets klimatpåverkan förekommer ofta argument som är ofullständiga, missriktade eller felaktiga. Vi som universitet tar ställning för en hållbar framtid utifrån fakta baserade på vetenskaplig grund. Teknisk utveckling kommer inte att räcka.
Läs mer på DN
Läs mer om:
DEBATT, KTH, Chalmers

Dela artikeln

4575 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hyfsoch , kunskap, krävsi , debattenom , flyg, och klimat
Sydsvenskan - 03 aug 11 kl. 06:30

Traditionens täckmantel Attentaten i Norge. Massakern aktualiserar debatten om dödsstraff.

Handbok i konservatism. Atlantis. Kollektivism, konvention, kunskap.

BT - 17 apr 14 kl. 08:40

Höj statusen på kunskap

Sluta ge smärtstillande när skolan behöver en organtransplantation. I sin slutreplik om den svenska skolans misslyckande skriver socialantropolog Kristofer Jönsson att det inte är pengar som behövs, utan nya värderingar och attityder kring kunskap. Slutreplik.

Dagen - 27 apr 12 kl. 03:00

"Fler kristna behövs i debatten"

-Det finns en tamhet i det religiösa Sverige att delta i den offentliga debatten. Orden kommer från samfundsminister Stefan Attefall (KD) som efterfrågar fler debattörer och en mer konstruktiv debatt om religion.

En av ministerns "slogans" som han burit med sig den här mandatperioden är att det finns en beröringsskräck i samhället när det handlar om religion.

BT - 24 aug 14 kl. 15:48

Elit styr debatten i åsiktskorridor

Replik. Svar till Calle Friedner, BT 11/8.
Tack Calle Friedner för ditt inlägg om demokratin.

Sydsvenskan - 05 dec 16 kl. 18:00

#jagärhär – den vänliga nätmobben som dränker kommentarsfälten i vanlig hyfs

Med 30 000 medlemmar vill Facebookgruppen få fler att våga delta i debatten..

Sydsvenskan - 22 sep 11 kl. 20:39

"Politikerna saknar kunskap om vården"

Tillgängligheten i sjukvården är dålig och de senaste årens organisationsförändringar i Malmö och Lund har gjort situationen värre, skriver Anders Jeppsson, läkare och antropolog med mångårig erfarenhet av sjukvårdsplanering på internationell och nationell nivå.
Ingen kan ha undgått debatten om sjukvården i Malmö och Lund. Den har till stor del fokuserat på vilka kliniker som ska finnas i Lund och vilka som ska finnas i Malmö.

Barometern - 02 sep 13 kl. 08:39

Varför tystnade debatten så fort?

Barometerns serie om suicid den senaste månaden väckte en välkommen debatt. Tyvärr tystnade den snabbt. Vad hände?

Kristianstadsbladet - 07 jan 14 kl. 10:04

"Man måste våga ta debatten"

Lena Wallentheim (S) tog i augusti över som oppositionsråd efter Tommy Nilsson (S). Men hon har en lång karriär i och stor erfarenhet av politik, bland annat efter 17 år som partiombudsman i Hässleholm.
Din största framgång 2013?

BT - 25 mar 14 kl. 13:28

Reimar Westerlind gör debatten vulgär

Jag tänker inte gå in på själva sakfrågan, kommunalt drivet kongresshus eller inte, det kan man tycka olika om. Men jag kan inte längre stillatigande se hur motståndsgruppens ledande talesman, Reimar Westerlind, vulgariserar debatten och öppet visar sitt förakt för politiskt arbete. I Borås Tidning för några veckor sedan hävdade han att politiska beslut ”vilar på en grå massa av makt utan ansvar”.

BT - 04 mar 12 kl. 00:30

Mer kunskap lyfter Borås

Högskolan i Borås vill bli ett universitet igen. Det sprack förra gången, men det finns tecken som tyder på att förutsättningarna är bättre nu. Låt mig återkomma till dem.

Fler nyheter från DN

DN - Igår: 21:00

”LO:s pensionsförslag bättre än Löfvens låginkomstlöfte”

DN DEBATT 24/5. Statsministerns förslag att höja inkomstpensionen för låginkomst­tagare skulle ge en egendomlig puckel i systemet. Då är LO:s förslag att öka avsättningen till pensionssystemet med två procent bättre.

DN - 21 maj 18 kl. 21:00

”Trots stärkt svensk ekonomi ökar välfärdsunderskottet”

DN DEBATT 22/5. Sverige lider av ett välfärdsunderskott. Nu krävs betydande ­investeringar för att trygga den generella välfärden.

DN - 15 maj 18 kl. 15:52

”Muf går skolkoncernernas ärende”

REPLIK DN DEBATT 9/5. Moderata ungdomsförbundets ordförande, Benjamin Dousa beskriver hur vinstsyftet varit till stor skada för skolan. Men han och Muf vill inte byta system, de vill lappa det vi har, för att kunna behålla vinstmöjligheter som motiv för att få starta skolor, skriver Boel Vallgårda..

DN - 01 maj 18 kl. 21:00

”Vi vill satsa på välfärden – och minska bidragen”

DN DEBATT 2/5. Vi vill skapa utrymme för satsningar på välfärdens kärna genom att minska regeringens bidragshöjningar, byggsubventioner, arbetsmarknads­åtgärder och klimatsatsningar utan effekt. Varje krona som går till bidrag till den som kan jobba är en krona som hade kunnat gå till polis, skola ­eller vård, skriver Ulf Kristersson (M) och Elisabeth Svantesson (M)..

DN - 27 apr 18 kl. 21:00

”Gör det möjligt att välja bort bensin med ryskt ursprung”

DN DEBATT 28/4. Konsumenter vill veta ursprungsland, även för drivmedel. Det är tråkigt att regeringen, på grund av feltolkning av EU:s direktiv, har intagit samma position som konservativa delar av drivmedelsbranschen.

DN - 23 apr 18 kl. 21:00

”Företagens missnöje med Arbetsförmedlingen ökar”

DN DEBATT 24/4. Andelen företag som anser att Arbetsförmedlingen fungerar bra eller ganska bra har minskat med 17 procentenheter på bara två år. Sverige kan inte fortsätta att spendera nästan dubbla försvarsbudgeten på en verksamhet som inte fungerar.

DN - 21 apr 18 kl. 21:00

”Nyanlända kan få jobb i gröna näringar – om vi samarbetar”

Med rätt utbildning skulle många nyanlända kunna få jobb inom det gröna näringslivet. För jobben finns – det visar vår enkät. Var femte behöver anställa omedelbart.

DN - 18 apr 18 kl. 21:00

”Vetenskapligt stöd saknas för digitala diagnoser”

Att ställa korrekt diagnos är grundbulten i all sjukvård. Många av landets sjukvårdshuvudmän är nu på gång att inrätta digitala vårdcentraler, trots att det helt saknas vetenskapligt stöd för att ställa diagnoser vid digitala vårdbesök. Det strider mot sjukvårdens etiska riktlinjer, skriver fem företrädare för Camtö, som utvärderar vårdens metoder..

DN - 12 apr 18 kl. 21:00

”Så lade forskarsamhället grunden för Trumpismen”

DN DEBATT 13/4. Kunskapsrelativism, identitetshysteri och politisk cynism driven av ekonomiskt tänkande har skapat en häxbrygd som verkar som ett gift i samhällskroppen. De budskap som Trump och hans likar torgför har därför kunnat vinna brett gehör.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.