DN > Opinion

Wednesday, 22 August, 07:56

DN - 14 apr 18 kl. 21:00

”Hyfs och kunskap krävs i ­debatten om flyg och klimat”DN DEBATT 15/4. I debatten om flygets klimatpåverkan förekommer ofta argument som är ofullständiga, missriktade eller felaktiga. Vi som universitet tar ställning för en hållbar framtid utifrån fakta baserade på vetenskaplig grund. Teknisk utveckling kommer inte att räcka.
Läs mer på DN
Läs mer om:
DEBATT, KTH, Chalmers

Dela artikeln

4593 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hyfsoch , kunskap, krävsi , debattenom , flyg, och klimat
Sydsvenskan - 03 aug 11 kl. 06:30

Traditionens täckmantel Attentaten i Norge. Massakern aktualiserar debatten om dödsstraff.

Handbok i konservatism. Atlantis. Kollektivism, konvention, kunskap.

BT - 17 apr 14 kl. 08:40

Höj statusen på kunskap

Sluta ge smärtstillande när skolan behöver en organtransplantation. I sin slutreplik om den svenska skolans misslyckande skriver socialantropolog Kristofer Jönsson att det inte är pengar som behövs, utan nya värderingar och attityder kring kunskap. Slutreplik.

Dagen - 27 apr 12 kl. 03:00

"Fler kristna behövs i debatten"

-Det finns en tamhet i det religiösa Sverige att delta i den offentliga debatten. Orden kommer från samfundsminister Stefan Attefall (KD) som efterfrågar fler debattörer och en mer konstruktiv debatt om religion.

En av ministerns "slogans" som han burit med sig den här mandatperioden är att det finns en beröringsskräck i samhället när det handlar om religion.

BT - 24 aug 14 kl. 15:48

Elit styr debatten i åsiktskorridor

Replik. Svar till Calle Friedner, BT 11/8.
Tack Calle Friedner för ditt inlägg om demokratin.

Sydsvenskan - 05 dec 16 kl. 18:00

#jagärhär – den vänliga nätmobben som dränker kommentarsfälten i vanlig hyfs

Med 30 000 medlemmar vill Facebookgruppen få fler att våga delta i debatten..

Sydsvenskan - 22 sep 11 kl. 20:39

"Politikerna saknar kunskap om vården"

Tillgängligheten i sjukvården är dålig och de senaste årens organisationsförändringar i Malmö och Lund har gjort situationen värre, skriver Anders Jeppsson, läkare och antropolog med mångårig erfarenhet av sjukvårdsplanering på internationell och nationell nivå.
Ingen kan ha undgått debatten om sjukvården i Malmö och Lund. Den har till stor del fokuserat på vilka kliniker som ska finnas i Lund och vilka som ska finnas i Malmö.

Barometern - 02 sep 13 kl. 08:39

Varför tystnade debatten så fort?

Barometerns serie om suicid den senaste månaden väckte en välkommen debatt. Tyvärr tystnade den snabbt. Vad hände?

Kristianstadsbladet - 07 jan 14 kl. 10:04

"Man måste våga ta debatten"

Lena Wallentheim (S) tog i augusti över som oppositionsråd efter Tommy Nilsson (S). Men hon har en lång karriär i och stor erfarenhet av politik, bland annat efter 17 år som partiombudsman i Hässleholm.
Din största framgång 2013?

BT - 25 mar 14 kl. 13:28

Reimar Westerlind gör debatten vulgär

Jag tänker inte gå in på själva sakfrågan, kommunalt drivet kongresshus eller inte, det kan man tycka olika om. Men jag kan inte längre stillatigande se hur motståndsgruppens ledande talesman, Reimar Westerlind, vulgariserar debatten och öppet visar sitt förakt för politiskt arbete. I Borås Tidning för några veckor sedan hävdade han att politiska beslut ”vilar på en grå massa av makt utan ansvar”.

BT - 04 mar 12 kl. 00:30

Mer kunskap lyfter Borås

Högskolan i Borås vill bli ett universitet igen. Det sprack förra gången, men det finns tecken som tyder på att förutsättningarna är bättre nu. Låt mig återkomma till dem.

Fler nyheter från DN

DN - I förrgår: 13:10

”Också Vänsterpartiet är en destruktiv kraft i svensk politik”

DN DEBATT 20/8. Sverigedemokraterna är ett bidragsparti med en orealistisk ekonomisk politik och kan beskrivas som ett omöjligt parti. Men också Vänsterpartiet är ett omöjligt parti.

DN - 16 aug 18 kl. 21:00

”Gör polisvetenskap till eget ämne och låt poliser forska”

DN DEBATT 17/8. Polisutbildningen behöver göras om till en treårig högskoleutbildning med en akademisk examen. Då blir både utbildning och yrket i sig attraktivare med nya möjliga karriärvägar.

DN - 14 aug 18 kl. 21:00

”Vårdvalet har inte gynnat rika på fattigas bekostnad”

DN DEBATT 15/8. Nya siffror visar att vårdvalet inte missgynnat, utan i stället gynnat socioekonomiskt svaga grupper. Dessa går betydligt oftare till vårdcentralen än de socioekonomiskt starkare grupperna och har i väsentlig grad ökat sina besök sedan vårdvalets införande.

DN - 12 aug 18 kl. 21:00

”Ta krafttag mot antisociala dominansbeteenden”

DN DEBATT 13/8. Moderaterna lanserar nu begreppet ”antisocialt dominansbeteende” för att tydligt och skarpare ringa in problemet när killar och unga män, ofta i grupp, kuvar eller skrämmer sin omgivning. Vi vill ge polisen stärkta ­befogenheter bland annat genom att i polislagen definiera antisociala dominans­beteenden som en ordningsstörning, skriver Anna König Jerlmyr (M)..

DN - 10 aug 18 kl. 21:00

”Nya dyra cancermediciner utan verkan för de flesta”

DN DEBATT 11/8. De nya effektivare cancermedicinerna förlänger livet för många. Men de ­positiva effekterna kan bara ses hos en mindre andel av patienterna.

DN - 07 aug 18 kl. 21:00

”Polisers dödskjutningar måste utredas oberoende av polisen”

DN DEBATT 8/8. Nyligen sköts en 20-åring till döds av polisen. Vi kan se några problem med den kommande utredningen.

DN - 05 aug 18 kl. 21:00

"Det är dags för EU att prioritera klimatet"

DN DEBATT 6/8. Det Gröna Folkhemmet bör uppdateras till ett Hållbart och grönt Europa, skriver Marita Ulvskog (S) tillsammans med övriga socialdemokratiska Europaparlamentariker. Bland annat vill de undersöka möjligheterna att förbjuda subventioner av fossila bränslen och att energibeskattningsdirektivet ses över, speciellt undantaget som gäller för flyget..

DN - 02 aug 18 kl. 21:00

"Det räcker inte med att bara vifta med prideflaggan en gång om året"

DN DEBATT 3/8. Med bara drygt en månad kvar till valet måste de svenska partierna börja leverera. Inte bara genom att delta i en prideparad, utan också genom att visa verklig politisk handling, skriver Britta Davidsohn, ordförande för Stockholm Pride och Tasso Stafilidis, ordförande för West Pride.

DN - 01 aug 18 kl. 21:00

”Regeringen har missat chansen att genomföra de reformer som behövs”

DN DEBATT 2/8. Inför höstens val vill Centerpartiet vara en motvikt till populism och främlingsfientlighet genom att göra valet till ett värderingsval. Klimatpolitiken ska vara offensiv med fokus på resultat och arbetsmarknaden ska förändras i grunden, skriver partiledaren Annie Lööf och partisekreterare Michael Arthursson när Centerpartiet nu presenterar sitt valmanifest..

DN - 30 jul 18 kl. 21:00

”Vi behöver en gemensam nordisk krisberedskap”

DN DEBATT 31/7. De omfattande skogsbränderna som i sommar härjat i Sverige, men även i Norge och Finland, visar att behovet av att gemensamt utveckla den nordiska samhällssäkerheten är stort, speciellt i ett läge då klimatförändringar förväntas ge våra länder ett betydligt varmare klimat, skriver Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin och Gustav Fridolin tillsammans med företrädare för de gröna partierna i Norge och Finland..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.